Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קצת רקע:

המערכת ברכב שלי, מותקנת מהרכיבים הבאים:

-מגבר JBL P4000

-מגבר V12 פלטינום

-סאב מגנט ריפלקס

-זוג קומפוננט קדמיים JBL

-זוג פיוניר 9*6 מאחורה

-HU פנסוניק.

אותה מערכת, מלבד מגבר ה-V12 שהוסף לאחרונה, הייתה מותקנת ברכבי הקודם-סיטרואן ZX.

מעולם לא היו בעיות חשמל כלשהם ברכב, כולל טעינת מצבר והתנעה.

המערכת הנ"ל הועתקה ועברה לפיזו' 306 לאחר מכירת ה-ZX (כאמור, נוסף המגבר של פלטינום)

לאחורנה יש לי בעיות טעינה רציניות במצבר, עד כדי חוסר אפשרות להניע את הרכב כלל.

(לפעמים מניע, ולפעמים לא.. מצבר מתרוקן גם אחרי יומיים של אי נסיעה ברכב)

הסטרטר חדש, המצבר חדש גם הוא (45 אמפר של שנפ) והאלטרנטור נבדק ונמצא תקין.

לבינתיים, נותקה המערכת מהחשמל, ועד כה לא נרשמו בעיות טעינה והנעה.

חבר של אבי טוען שהבעיה נעוצה אך ורק במערכת, למרות שקשה לי לקבל את זה מהסיבה הפשוטה שראיתי רכבים עם מערכות יותר רצינות משלי וללא התקלות. וגם ב-ZX לא היו תקלות.

א) האם יכול להיות שהוספת המגבר החדש גרמה לכל הבעיה (עד כדי כך משמעותי?)

ב) האם החלפה למצבר 55 אמפר תעשה הבדל?

ג) האם יש הגיון בדבר שחוסר הטעינה נגרם אך ורק בגלל המערכת?

אגב, אתמול הוחלפה הקלאמפה שנתפסת על הקטבים במצבר (התפס הישן היה קצת שחוק בהברגה)

האם יכול להיות שפשוט לא היה מגע טוב בחיבור הפלוס שיושב על הקוטב במצבר?

תודה

אמיר.

פורסם

שלום לך אחי **ראיתי את אחיו של אמיר , אין לו לגאסי. תפסיק להתחזות***

אז כך

היה לי את אותה בעיה איך שהתקנתי את המערכת שלי ברכב סובארו ליגאסי B4

המצבר אצלי היה 55 אמפר והוא היה מתרוקן כל יומיים עד שאי אפשר להניע

מה שפתר את הבעיה היה שדרוג המצבר ל 80 אמפר והוספת קבל 1 פאראד

אני לא מאמין שהקבל שינה הרבה אבל עם 2 מגברים עדיף להרכיב מצבר 80 אמפר

דבר אחר שאתה יכול לבדוק זה האלטרנטור - תבדוק אותו עם מד זרם ותבדוק כמה אמפר הוא מספק לרכב כשהאוטו מונע - זה אמור להיות לא פחות מ 80 אמפר.

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

החלפת מצבר לא בהכרך תפתור את הבעיה , וגם לא קבל.

יכול להיות שקרה לך מה שקרה אצלי שהמערכת שחקה את האלטרנטור ופאזה אחת שלו שבקה, ולכן לא הייתה טעינה למצבר וכן לא היה ניתן אפילו להניע.

תפתור את הבעיה מהשורש, גש לחשמלאי רכב, שיבדוק את המתח כאשר המערכת מופעלת, במידה וזה יורד מ12V, זה אומר שלא תהייה טעינה למצבר, זה יכול להיות אלטרנטור שחוק, וסת פגום או כל דבר שיכול לצוץ בבדיקה, יכול להיות שתצתרך להחליף אלטרנטור ואז אתה כבר יכול לקחת אחד חזק יותר ולסגור את כל הפינות האלו.

עדיף שתיגש לבעל מקצוע שיתן לך הצעת מחיר וכמובן בדיקה לפני טיפול כזה או אחר.

אל תחפש פתרונות זולים, תנסה לפתור את הבעיה ולא לעקוף אותה כי בד"כ יצא מצב שאתה בסופו של דבר תצתרך כן להשקיע ואז חבל על כל ההשקעה הקודמת.

under construction..

פורסם

אלטרנטור יותר חזק? הכוונה לזרם יותר גבוה שהוא מספק?

נגיד ויש בעיה באלטרנטור, איך זה שללא המערכת הוא כן מטעין את המצבר?

ובכל זאת, למרות שבכל מקרה אני אלך לחשמלאי רכב, האם מצבר יותר גדול הכרחי?

תודה למגיבים,

אמיר.

פורסם

אם תשדרג את האלטרנטור לא חובה לשדרג מצבר למרות שעדיף

אלטרנטור עדיף להביא אחד שמוציא בסביבות ה 120-140 אמפר

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

אמיר,

1. לא ניראה לי שעצם הוספת המגבר הנוסף גרמה לבעיית הטעינה.

2. מעבר להוספת המגבר המערכת עברה לרכב אחר!!! דבר פעוט וחסר ערך לא???

3. יכול מאוד שהבעייה הייתה הקוטב של המצבר. יש לבדוק לאחר ההחלפה מה קורה.

4. אל תרוץ להחליף מצבר ו/או אלטרנטור עד שאתה לא בטוח איפה הבעיה.

5. אתה טוען שכאשר הרכב עומד יומיים המצבר ניפרק עד למצב של חוסר אפשרות להניע את הרכב. יש לבצע בדיקה מה גורם למצבר להתרוקן, אולי יש בעיה באחד מהצרכנים שמחוברים למצבר שגורם לבעיה. יכול להיות שהגורם לפריקה היא מערכת הקול אבל באותה מידה זה יכול להיות כל צרכן אחר שמחובר למצבר.

6. יש לבדוק את הטעינה בעומס כלומר כאשר המזגן האורות ברכב פועלים ורק לאחר מכן להפעיל גם את מערכת הקול בעוצמה גבוהה וליראות מה קורה לטעינה.

7. למרות שכתבת שהמצבר חדש, קורה לפעמים שגם מצבר חדש אינו תקין.

אני מאמין שלאחר שתבצע את כל הבדיקות, רצוי ומומלץ בעזרתו של בעל מיקצוע, תגיע למסקנה מה גורם לבעיה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אם תשדרג את האלטרנטור לא חובה לשדרג מצבר למרות שעדיף

אלטרנטור עדיף להביא אחד שמוציא בסביבות ה 120-140 אמפר

לא בהכרח, מפני שיכול לקרות מצב של טעינת יתר כי המצבר לא מתאים להספק שהאלטנטור מפיק.

דבר נוסף - אולי חסר מים במצבר?

פורסם

חברים, תשובות לעניין, אז קודם כל תודה למגיבים.

מים נבדקו במצבר-תקין!

המצבר הנוכחי אגב הוא 45 אמפר! אני לא יודע כמה המקורי היה, אבל הקודם לפני זה הקיים היה 55 אמפר ועדיין היו תקלות!

shalevho, נגעת בנקודה מעניינת!

החשד הראשוני שלי ושל אבא שלי היה שיש זליגה מאחד הצרכנים ברכב.

מה שמוזר הוא, שעכשיו כשהמערכת לא פועלת בכלל (כולל ה-HU!!) אין בעיית התנעה, ונראה כי מתבצעת טעינה.

יכול להיות סיוכי כלשהו, אפילו קלוש, שה-HU גורם לזליגה קבועה גם במצב עמידה? (הוא מחובר ישירות למצבר ולא עובר דרך הסוויץ-אם זה קשור אכשהו)

בכל מקרה- חשמלאי חייב לראות את הרכב.

שוב תודה.

פורסם

תנסה לבדוק את המינוס של המצבר

יכול להיות שהוא רופף וכתוצאה מזה אין טעינה קבועה.

חשמלאי רכב ישר יגיד לך לעשות שיפוץ אלטרנטור או להחליף את האלטלנטור אל תסכים עד שתהיה בטוח

hu:pioneer 4650

Component:morel dotech mkII

פורסם
חברים, תשובות לעניין, אז קודם כל תודה למגיבים.

מים נבדקו במצבר-תקין!

המצבר הנוכחי אגב הוא 45 אמפר! אני לא יודע כמה המקורי היה, אבל הקודם לפני זה הקיים היה 55 אמפר ועדיין היו תקלות!

shalevho, נגעת בנקודה מעניינת!

החשד הראשוני שלי ושל אבא שלי היה שיש זליגה מאחד הצרכנים ברכב.

מה שמוזר הוא, שעכשיו כשהמערכת לא פועלת בכלל (כולל ה-HU!!) אין בעיית התנעה, ונראה כי מתבצעת טעינה.

יכול להיות סיוכי כלשהו, אפילו קלוש, שה-HU גורם לזליגה קבועה גם במצב עמידה? (הוא מחובר ישירות למצבר ולא עובר דרך הסוויץ-אם זה קשור אכשהו)

בכל מקרה- חשמלאי חייב לראות את הרכב.

שוב תודה.

אני גם יציע לך עוד משהו קטן לפני כל הבלאגן.

בן כמה המצבר? האם הוא התרוקן לאחרונה ומילאת לו מים בזמן האחרון?

יכול מאוד להיות שהוא קצת עייף, אולי יש מצב להשאיר אותו איזה לילה לטעינה ארוכה.

בכל מקרה כפי שכבר נראה לי שהבנת, גש לחשמלאי רכב תן לו שישבור את הרש ויבצע בדיקה,חשוב שהוא יתן לך הצעת מחיר לפני שהוא מטפל במשהו כי יש מספיק חשמלאים ולא חסרים שודדים...

לאחר שתגלה מהי הבעיה נוכל להפנות אותך למישהו שמתמחה בזה,לא כל חשמלאי הוא מתמחה באלטרנטורים. ולא כל אחד מחזיק את כל סוגי המצברים בשוק.

אגב, באיזה רכב מדובר, כי בלי שום קשר, מצבר של 45 אמפ"ש נראה לי די קטן,אם לפונטו,106,סקסו,קליאו יש 56 אמפ"ש, 45 זה מצבר ממש עדין.

יכול להיות שהשילוב בין אלטרנטור שחוק ומצבר עייף גורמים לך לבעיה, שוב אני לא שולל זליגה במערכת אבל יכול למאוד להיות שאילו הגורמים, אין יותר מידי הפתעות.

under construction..

פורסם

תודה green monster.

המצבר חדש לחלוטין (בן חודשיים גג). הוא החליף מצבר שהיה 55 אמפר והלך לעולמו (גם עם ה-55 היו בעיות)

השבוע אני אבקר אצל חשמלאי רכב.

החשמלאי אליו אני מתכוון ללכת שמו מוטי (חשמל לרכב מוטי) והוא נמצא בפרדס-חנה.

שמעתי עליו דברים טובים- אם יש למישהו המלצה עליו או על מישהו אחר באיזור חדרה-זכרון-פרדס חנה הוא מוזמן להמליץ.

את המצבר כנראה אחליף ל-65 או 70 אמפר בכל מקרה.

פורסם

אם היה לך מצבר 55 אמפ"ש למה החלפת לאחד קטן יותר?(45 אמפ"ש זה ממש קטן).

בכל מקרה, תגש לחשמלאי שלך ושיתן בדיקה, אם הוא התקין את המצבר זה עוד יותר טוב כי הוא כבר מכיר אותך ומכיר את הרכב.

דווח לנו כאשר יש התקדמות בעניין אולי נוכל לעזור גם אחרי הביקור אצל החשמלאי.

under construction..

פורסם

בדקתי שוב, טעות שלי. המצבר הוא 50 אמפר!

למה ירד מ-55 ל-50? לא בגללי. אבא שלי הלך להחליף בזמנו את המצבר ההוא (שהיה עדיין באחריות והלך לעולמו מהר מדי) וכנראה שהחשמלאי אמר לו שזה יספיק.

החשמלאי שאליו אני אגש (מוטי) הוא בעל מקצוע עם שם טוב- לאחר התייעצות עימו אני יחזור אליכם.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...