Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזל טוב !! ה 304 קבריו התניעה !!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקרוב (מאוד) אצלי, רק שקודם אני צריך למצוא רדיאטור חדש לקרמן גיהה. מישהו מכיר היכן אפשר לקנות אחד? :lol:

זו בדיחה, נכון?

הקרמן היא לא קירור אויר כמו אחיותיה לבית VW מאותו דור?

פורסם
בקרוב (מאוד) אצלי, רק שקודם אני צריך למצוא רדיאטור חדש לקרמן גיהה. מישהו מכיר היכן אפשר לקנות אחד? :lol:

זו בדיחה, נכון?

הקרמן היא לא קירור אויר כמו אחיותיה לבית VW מאותו דור?

מה פתאום בדיחה? אני בהחלט מתכוון לחדש לקרמן שלי את מערכת קירור המים, מיד לאחר שאסיים להתקין את 2 מגדשי הטורבו על מנוע ה-V6 שהתקנתי מלפנים...

אישפוז - זו בהחלט היתה בדיחה. הקרמן היתה ותשאר חיפושית מחופשת.

במחשבה שניה, אם בכל זאת יש לך רדיאטור, אז אולי... :lol:

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תודה רבה לכל המברכים. המון תודה על הפירגון והיחס החם. הראיתי לאישתי והיא לא האמינה שיש כזו אינטראקציה טובה בין החברים בפורום...אני מקווה שהיא לא מקנאת.

(אבל אני בטוח שכן)

לכל מי שהזמין סיבוב - אהלן וסהלן ובשמחה. רק שיקח עוד כמה חודשים. נגמרה המכניקה הכבדה ומתחילה המכניקה העדינה והקוסמטיקה.

ishpuz - האם אתה באמת תמים כמו שאתה נראה ?? הרי ברור שבקרמן גיהה יש קירור אויר מבוסס על סירקולציית מים משתנה. msigal הוא בחור רציני - אני מכיר אותו אישית - והוא לא היה מזמין רדיאטור לקרמן אם לא היה צורך בו. מערכת הקירור הייחודית של הקרמן מאפשרת שימוש מלא או חלקי ברדיאטור - כתלות במהירות הנסיעה ובלחות היחסית

(relative humidity) של האויר באותה עת.

ואחרון - שמשה קדמית עדיין לא השגתי. עדיין מחפש. אם משהו מכיר יצרן שיש לו תבנית מתאימה - אנא צור קשר !!! הכנת תבנית חדשה לא כלכלית ביחס ליבוא שמשה מחו"ל. האמת היא ששמשה מחו"ל (צרפת) לא יקרה אבל המשלוח בעייתי. אבל אם לא תהיה ברירה אשלח לצרפתי שלי את שני הקומפוננטים להכנת פוליאמיד מוקצף + הוראות הפעלה, והשמשה תגיע תוך שבועיים בארגז.

ושוב, תודה !

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

msigal אם יש לך מקור טוב לרדיאטורים של קרמן גיאה, אז תודיע לי כי גם אני צריך, וגם משאבת מים. לV8 שלי יש מערכת טורבו שונה מזה שלך.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

Type34 וגם msigal - מנסיון אישי שלי - כדאי שתבדקו אם בקרמן שלכם יש נעילת דיפרנציאל אלכסונית ימנית או שמאלית. אם יש שמאלית זה עלול להפריע בהתקנת הרדיאטור ואז הפיתרון היחידי הוא לוותר על וו גרירה. אם יש נעילה ימנית הפיתרוןהוא להפעיל רק 7 צילינדרים מתוך ה - 8.

אני לא מאמין שאני כותב את זה ....!

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

ואללה, על חבורת סתלבטנים נפלתי.

הייתה לי חיפושית 6 שנים, וטיפלתי בה כמעט לבד. אז תאמינו לי שאני יודע מה זה קירור אויר :wink:

וזו בדיוק הסיבה שעניין הרדיאטור נראה לי כמו בדיחה, אבל הייתי חייב לשאול, מסיבה די פשוטה - אם אני זוכר נכון (תקנו אותי אם אני טועה), לפולקסווגן טרנספורטר הוסיפו באיזה שהוא שלב קירור מים. ואני מתכוון לטרנספורטר בוקסר מנוע אחורי שעדיין היה המשך פיתוח של פלטפורמת החיפושית.

אז לגבי קארמן מדגמים מתקדמים - תהיתי. זה הכל.

פורסם

מקווה שלא נעלבת... פרקנו קצת לחץ בלי שום כוונה רעה...

אבל msigal באמת קנה רדיאטור לקרמן וחיפש יומיים איפה להרכיב .....

T

פורסם

ממש לא נעלבתי, אני גם מבקר בפורום אוף טופיק, אז אני חסין...

אבל בצורה עניינית - היה מנוע קירור מים אחורי לטרנספורטר או לא? אם כן, הוא הופיע גם ברכבים אחרים שחלקו פלטפורמה דומה ב-VW? (ואל תעלבו לי על הקישור בפלטפורמה בין הקרמאן לטרנספורטר, סה"כ באמת יש קשר משפחתי כלשהו).

פורסם

בנושא הזה אני לגמרי לא בקיא.

כדאי אולי שתפתח נושא חדש בפורום ותשאל את השאלה הזו בכותרת. בטוח יהיה מי שידע ויענה.

T

פורסם

ל-ISHPUZ: מצטער על ההסתלבטות. אמנם התקינו למנוע הבוקסר קירור מים, בדגמים המאוחרים (המרובעים) של הטרנספורטר, זה משנת 1980 ואילך (זוכר שהיה לו גריל קטן ושחור מלפנים?).

מה שהיה מדהים זה שהוראות היצרן חייבו למלא את הרדיאטור רק במים מינרליים של אויאן, אבל המטומטמים בארץ שמו מי עדן והרסו את הבק-אקס...

ל-T: קניתי את הרדיאטור כדי לשפר את הסחיבה בירידות ולהגיע לביצועים החסכוניים שאתה משיג עם מנוע הדיזל של ה-B.S.A שלך. תגיד - לא נמאס לך להחליק על השמן של עצמך? לא הגיע הזמן להחליק על שמן של אחרים? אגואיסט!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

msigal היקר. לידיעתך מערכת ה self-lubrication של הבי אס איי, ששודרגה עם השנים והפכה למערכת self-slipping (החלקה עצמית), היא מערכת מתוחכמת ביותר שנולדה טרם-זמנה, למעשה. היא מאפשרת הארכת אורך החיים של הצמיג האחורי בכך שהיא דואגת לשימון מתמיד של שטח הפנים החיצוני.... כך נמנע חיכוך מיותר עם הכביש והצמיג נשמר לאורך שנים !!

החיסרון של המערכת הוא, כמובן, החלקות עצמיות מרובות וכואבות. אבל מה זה ביחס ליתרונות...

T

• תוכן חדש...