Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אויי... ימי ביה"ס העליזים...

וזה לא C++, אלא זה אלגוריתמים (דיי פשוטים אני חייב לציין)

אם היה לי כוח הייתי פותר לך את זה אבל אני מעדיף לשכוח את ימי התכנות העליזים שלי.. :)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
זה לא קשור בכלל לסי , אלא למתמטיקה.

נניח שאתה בא לבדוק אם 17 ראשוני.

אז נותר לך לבדוק בדוגמה רק אם 17 מתחלק ב : 5, 7, 11, 13, 15 (כל היתר הם או זוגיים או כפולות של 3)

אליבבה,

יפה אמרת, אבל אפשר עוד טיפ טיפה לשפר את האלגוריתם.

אפשר להוכיח (אבל כאן זה לא בדיוק המקום אני חושב) שניתן לבדוק את כל המספרים עד שורש המספר הנבדק.

למשל נמשיך עם דוגמת 17. השורש שלו הוא יותר מ-4, לכן נעגל ל-5. אזי, ניתן לבדוק את כל המספרים עד המספר 5 כדי להוכיח שהוא אכן ראשוני.

פורסם

חבל שאין נוסחה מתימטית למספר ראשוני, זה היה פותר כמה בעיות.

אני לא זוכר, אבל הייתה דרך למצוא מספר ראשוני עם משהו שורש ושארית. אם אני אמצא את זה אני אכתוב.

*עריכה- אופס אני רואה שהיית אמור רק לשנות משהו באלגוריתם בלי לעשות אחד חדש, אז טעות שלי.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
ומה עם פסקל?

עשיתי את ה3 יחידות שלי, נדפקתי מהמגן, ולא ניגשתי ל5...

:)

אור.

במיקרה הזה לא נראה לי שיש הבדל. בכלל כמעט ואין הבדל בין פסקל וסי(מבחינת החומר שלומדים בבית ספר, גם פה וגם פה אפשר לעשות את אותו הדבר,רק בכתיבה קצת שונה)

אצלי הפוך, 3 יחידות 95 ו5 יחידות נידפקתי עם 75 נידמה לי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
במיקרה הזה לא נראה לי שיש הבדל. בכלל כמעט ואין הבדל בין פסקל וסי(מבחינת החומר שלומדים בבית ספר, גם פה וגם פה אפשר לעשות את אותו הדבר,רק בכתיבה קצת שונה)

אצלי הפוך, 3 יחידות 95 ו5 יחידות נידפקתי עם 75 נידמה לי

גם לי היה 95 (טוב, 94 לא נשקר לכם:)) ב3, אם המורה המסטול שלי לא היה שם לי "מגן" 70 ב2 יח'...

אור.

פורסם

שאלה קלאסית, אמנם לא C++ אבל בכל זאת...

כמו שאמרו לך אפשר לבדוק עד שורש המספר, אני לא יודע כמה זה נכון, אבל מה שבטוח זה שאפשר לבדוק עד חצי מהמספר.

כלומר השינוי הכי פשוט שאפשר לעשות כדי לייעל פי 2 את האלגוריתם הוא לעשות איטרציה עד N/2 (ועוד אחד במקרה שN הוא אי-זוגי)

ד"א, סתם לידע כללי, רוב תורת ההצפנה המודרנית מתבססת על כך שמאד מאד קשה לבדוק אם מספרים מאד מאד גדולים הם ראשוניים.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

מספיק לבדוק עד שורש המספר (וזה כנראה מה שהם חיפשו שתשפר). ניתן גם בקלות רבה למנוע את בדיקת כל המספרים הזוגיים.

מגאן 265

פורסם
תכלס...בעע שפת C!

שום בעע ושום נעליים

למדתי טיפה אני זוכר בי' היה די מהנה

הבטיחו שנלמד גם שנה הבאה במקום מיקרו אז אני די מחכה

האלגוריתמים הם די פשוטים (לפחות במה שהזיכרון שלי טורם לי) יש להם בסיס מסויים וכל השאר מטמ'.

ד''א אני די בטוח שעם רמת הידע של הבחור ורמת השיעורים שאליה הם הגיעו הם התכוונו רק ל 2,3,5,7

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

וואי אנשים באמת תודה רבה לכם על כל העזרה שלכם! אבל באמת שאני עדיין לא מצליח להבין כיצד עלי לבנות את האלגוריתם הזה :roll:. אשמח מאוד אם מישהו יוכל להגדיש מזמנו הפנוי 5 ד"ק ולצייר את האלגוריתם כמו שהוא אמור להיות כמו בקובץ שצירפתי אני אשמח מאוד כי כך אני אבין יותר טוב ואפסיק לשגע כבר את כל העולם.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

את יח' 1 ו2 עשיתי כמו שצריך וב3 הצלחתי להביא שליף 20 דקות לפני שהמבחן נגמר.

את כל הבגרות שלי עשיתי בכל המקצועות לבד בלי עזרה, אבל פעם שלישית שניגשתי ליח' 3 במתמטיקה. יש גבול. אם תשאלו אותי זה לא יושב לי על המצפון . ברוך שפטרנו!!!

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

שנה את שורה ה. ל: אם X גדול או שווה לשורש המספר, ראשוני, סוף.

ואני אסביר למה:

ניקח לדוגמא את המספר 15 (שאגב, הוא לא ראשוני):

15 מתחלק ב:

1,3,5,15

והתוצאות הן:

15,5,3,1

מכאן קל לראות שצריך לבדוק עד השורש של המספר. (כי בכל חלוקה אנחנו בודקים למעשה שני מספרים).

זאת לא הוכחה פורמאלית, אבל זה נותן את המוטיבציה למה זה נכון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...