Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

אני נזקק לעזרתכם בדחיפות ביעוץ לבעיה הבאה:

ברשות משפחתי מאזדה 323 שנת 98 1.8 ליטר (אוטומטית) וביום רביעי האחרון נכבה לאימי האוטו פעמיים בזמן נסיעה. מאוחר ירדתי לבדוק את הבעיה וראיתי שמיכל נוזל הקירור ריק מנוזל ובבדיקת שמן המנוע, כשניגבתי את המוט ראיתי שמן שרוף על הסמרטוט. באותו ערב אבי הביא נוזל קרור (American Eagle.. לא מציאה אבל זה מה שקנה..) ושמן מנוע 20/50 של דלקול (דלק).

למחרת בבוקר אימי אמרה שהאוטו מעשן עשן לבן וכך גם יום למחרת, והיום בבוקר אני הייתי נוכח לראות את זה.. ממש כמות רצינית של עשן יוצאת והכמות ירדה לאחר כמה דקות נסיעה עד למצב שהפסיק העשן, אך אז חום המנוע החל לעלות ועלות עד למקסימום של המד..

האטתי את מהירות הנסיעה והחום ירדה ל-3/4 ואז הגעתי ליעדי והשארתי את האוטו להתקרר..

בדרכי חזרה האוטו לא עישן בהתנאה (השמן כבר היה חם?) אך הטמפרטורה שוב קפצה לאחר כמה דקות למקסימום וכן נדלקה נורית HOLD מהבהבת (לא קבועה כמו שלוחצים על כפתור ה-Hold בגיר בידית ההילוכים). עצרתי בצד לבדוק נוזל קירור, ושוב המיכל היה ריק לגמרי. מיליתי בתקווה שזה יעזור ונסעתי.. נורית ה-HOLD המהבהבת כבתה אך שוב הטמפרטורה הגיעה למקסימום, נסעתי עד ביתי עוד מספר דקות וזהו.

מה לדעתכם מתרחש ברכב?

כמו כן זקוק להמלצה למוסך אמין באיזור התעשיה החדש של ראשל"צ או איזור התעשיה של חולון (כדי לא ליסוע רחוק, אלא אם כן תגידו שאפשרי ליסוע עוד קצת עד למוסך אחר שתמליצו..)

תודה לכם.

פורסם

לדעתנו הלך לך הראש מנוע , ותקווה שלא נתפסו רינגים .

במזדה 323 קשה להגיע למצב הזה כי האטם ראש מחזיק גם בהתחממויות גבוהות אך כנראה אצלך האוטו עבר התחממות קשה מהרגיל .

JDM :twisted:

פורסם

יש לך נזילה במיכל נוזל הקרור או באחת הצינורות המחוברים בינו לבין המנוע

בדוק וזאת ותקן זאת מייד.

לא כל כך בטוח שהלך ראש מנוע הרי זו מכונית יפנית ולא מהישנות כך שהאטם מחזיק לאורך זמן

גש למוסך דבר ראשון מחר בבוקר.

ראש מנוע לא חושב שיעשו לרכב שלך במידה וצריך אולי יחליפו את כולו..

בכ"א בהצלחה.

פורסם

לפי דעתי הלך לך הראש מנוע.

האם אתה יודע לזהות שמן שרוף על ידי הרחה ?

המלצה שלי : גרור את הרכב למוסך לבדיקת קומפרסייה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לפי דעתי לפני שאתה קופץ יותר מידי גבוה, תחליף שוב את השמן ונוזל רדיאטור, בדוק נזילות ותקינות מערכת הקירור.

פורסם

תודה לכם ואני מחכה בקוצר רוח לדעות נוספות כדי לאמת אם מדובר בראש מנוע..

שמוליק - יש קשר ישיר בין זה הראש מנוע להעילמות הפתאומית של נוזל הקירור? ולמה לגרור את הרכב אם הוא מסוגל ליסוע מרחק לא קטן עד למוסך? גרירה עולה לא מעט..

מהי עלות של שיפוץ/החלפת ראש מנוע והאם אפשר להסתפק בשיפוץ?

בנוגע לזיהוי השמן השרוף - פשוט ראיתי נוזל שחור כהה ומפוחם על המטלית.. וכן הרחתי ריח חריף ושרוף..

כמו כן בתור מנהל מועדון מאזדה ישראל, התוכל להמליץ לי על מוסך מורשה של מאזדה בראשון/חולון/דרום תל אביב? את המוסך המרכזי באיזור התעשיה בחולון אני מכיר אבל מה בדבר העלות במוסך זה?

פורסם
תודה לכם ואני מחכה בקוצר רוח לדעות נוספות כדי לאמת אם מדובר בראש מנוע..

שמוליק - יש קשר ישיר בין זה הראש מנוע להעילמות הפתאומית של נוזל הקירור? ולמה לגרור את הרכב אם הוא מסוגל ליסוע מרחק לא קטן עד למוסך? גרירה עולה לא מעט..

מהי עלות של שיפוץ/החלפת ראש מנוע והאם אפשר להסתפק בשיפוץ?

בנוגע לזיהוי השמן השרוף - פשוט ראיתי נוזל שחור כהה ומפוחם על המטלית.. וכן הרחתי ריח חריף ושרוף..

כמו כן בתור מנהל מועדון מאזדה ישראל, התוכל להמליץ לי על מוסך מורשה של מאזדה בראשון/חולון/דרום תל אביב? את המוסך המרכזי באיזור התעשיה בחולון אני מכיר אבל מה בדבר העלות במוסך זה?

ההשערה שלי, אתה איבדת נוזל קירור ואז התחמם המנוע. הגיוני לא ?

למה לגרור ? כדי למנוע נזק נוסף למערכת. אין לך מקיף ?

עלויות - אין לי מושג

אין לי מושג לגבי מוסכים באיזור המרכז.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

מקיף בשביל הגרר חכם חנוכה.

השאלה למה הולד נדלק? אולי מים חודרים לגיר.

השאלה למה אתם ככה מתעללים באוטו שלכם שהו אמין עד כדי סוס עבודה?

השאלה למה לעזאזל אתם שמים לו שמן 20/50?

ועוד שאלה למה דווקא אמריקן איגל? שים מים מהברז וזהו.

הרבה שאלות.

תפני לבני ל שהוא גם חבר פורום זה. הוא יושב בראשון לציון והוא מקצוען. הוא יסייע לך.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יונתן חבר, אני מודע להזנחה וכועס על זה בעצמי. אימי אין לה מושג בטיפול ברכב ובתחנת דלק בעת תדלוק מכרו לה את השמן הזה.. אמריקן איגל? אבא קנה וכנראה התקמצן.. אני בטוח שההוצאה על השיפוץ עכשיו תגרום לו להתייחס ברצינות יתרה לאוטו (לו יש אוטו ליסינג מהעבודה..) וכמו כן אני ידאג לטיפולים השוטפים בעזרתכם..

את בני ל אני מכיר מהפורום (לא אישית, דרך הפורום) אך האם יש לו מוסך? או שהתכוונת לדבר איתו באופן פרטי?

אבי נוסע ביום שלישי לחו"ל לכשבוע ולכן יש להתחיל לטפל באוטו כבר מחר כי אימי משתמשת בו באופן קבוע.

פורסם

ה-HOLD נדלק כנראה מחיישן טמפרטורת נוזל ממסרת.

זו ההשערה שלי.

שמוליק

פורסם

כן שמוליק כנראה שאתה צודק זה כבר הרבה יותר הגיוני.

בכל אופן הרכב במצב כזה לא נוסעים.

תגיד תודה שאין לך איזה צרפתיה היא כבר הייתה מענישה אותך ומחנכת אותך, כנראה תגובתה של היפנית הגיעה.

תקווה לטוב.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
כן שמוליק כנראה שאתה צודק זה כבר הרבה יותר הגיוני.

בכל אופן הרכב במצב כזה לא נוסעים.

תגיד תודה שאין לך איזה צרפתיה היא כבר הייתה מענישה אותך ומחנכת אותך, כנראה תגובתה של היפנית הגיעה.

תקווה לטוב.

מילים כדורבנות...

מועדון מאזדה ישראל: www.mc-il.net

פורסם

יש לי חבר שהיה לו את אותו מצב בדיוק עם רכב זהה והלך לו ראש מנוע בכל מקרא לא מומלץ לנסוע למוסך אפילו אם הוא קרוב רק בגרירה!! כי אם עדיין לא נגרם נזק אז.........!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

שלום.

בו קודם נעשה קצת סדר בענינים.

א) זה שאבא הביא שמן מנוע ונוזל קרור ולא משנה ביכלל איזה סוג זה כבר טוב כי כך צריך לעשות.

תמיד ניתן להחליף את נוזל הקרור והשמן ליותר טוב.

לגבי הבעיה ממה שהבנתי לא יצקתה מים לתוך הראדיאטור אלה למיכל העיבוי (המיכל מפלסטיק)

אם כך הדבר אז ,המנוע ריק ממים. יש למלות מים לתוך הראדיאטור עצמו, יש לפתוח את המכסה ולמלות לאחר מכן להניע את הרכב כאשר המכסה ראדיאטור פתוח משני סיבות ,האחד לראות אם המים לא קופצים לגובע אם קופצים מיד אם ההתנע אז הלך פקונג ראש.

אם לא קופצים יש להשאיר את מכסה הראדיאטור פתוח ולתת למנוע לעבוד ולהתחממם .

בשלב מסוים אמור להפתח הטרמוסטט ואז להוסיף עוד הרבה מים ולהמשיך לתת למנוע לעבוד בסרק.

יתכן שמעת מים יפלטו לא נורא לא להוסיף ויש להיסתקל על שעון החום ולראות אם המאוורר ניכנס לפעולה והיה וניכנס להוסיף מים ולסגור את המיכסה.

על כול פנים אם תרצה עזרה תתקשר אלי בפרטי .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...