Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

PUNTOSPAES

מי זה רוני ?

כתבת לי "רוני בחן אותה באוטו ויכול לכתוב איך היא".

לא הבנתי מה זאת אומרת שרוני בחן אותה באוטו...

איך ניתן ליצור קשר עם רוני ?

פורסם

לא.

אבל ביצעתי פעם את התחשיב של אחזקת רכב פרטי (כולל פחת, הוצ' רבית על ההון, דלק ,טיפולים, ביטוח וחניה) מול תשלום למונית, וכל עוד נוסעים רק בתוך העיר, עדיף לשלם למונית.

אם נוסעים מחוץ לעיר, התמונה מתהפכת.

פורסם

1. מאחר ויש לי שני "אפרוחים" תינוקת + פעוט אני חייבת כיסא בטיחות וסלקל וזה מחייב מכונית. אינני יכולה לסחוב כל הזמן כסא בטיחות + סלקל + תינוקת + פעוט + תיק עם כל הדברים בשבילם... לכל מקום.

2. יש בזה מן המשהו שלך.

בהיבט כלכלי בלבד שאולי זה תחשיב נכון אך באותה מידה יותר כלכלי אולי לשכור דירה וללכת לזונה מאשר לקנות דירה "ולהחזיק" אישה.

מאחר ואני חד הורית ואני נאלצת להתמודד עם כל החיים וגידול שני האפרוחים לבד אני חייבת את הנוחיות המינימלית והרגשת הביטחון שבכל רגע אימי תתן לי את הרכב שלה ויש בו כבר את מושבי הבטיחות לשני "האפרוחים" שלי.

פורסם

אוקיי, מלודי, אני חשבתי שהתכוונת לסיריון המשומשת ולא החדשה. טעות שלי.

הסיריון החדשה זהה ברכיבים רבים ליאריס (מנוע וכו') אז למעשה היא עומדת איתה על אותה מדרגה. אני מניח גם שהיא זולה יותר ולכן מהווה קניה עדיפה כחדשה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ELIBABA

מתי בדיוק יצא הדגם החדש של סיריון שנבדק במבחן ההשוואתי ב- MOTOCAR ?

כי במנוע חיפוש של כל המכוניות יד שניה שבכל האתרים החינמיים יש מכוניות סיריון מ- 1999 ועד 2003.

האם הסיריון 2003 זה כבר מהדגם החדש והטוב ?

האם ואיפה אפשר למצוא סיריון יד שניה מהדגם החדש ?

וואאוו כמה שאלות.

התעייפת ממני ?

פורסם

בוא נעשה סדר בבאלגן.

באם מדובר בסיריון, אל תתבלבל הדגמים שעד שנת 2004 היו הדגם הראשון שהוא לא ממש מומלץ.

מדובר על רכב מיני (לא סופר מיני) קטן משמעותית מהחלופות שהציעו לך ופחות טוב (בטיחות, נהיגה,נוחות) מהמתחרות.

הסיריון החדשה באמת טובה משמעותית מהדגם הקודם. היא עושה שימוש בשלדה החדשה של היאיריס (זאת שאינה משווקת בארץ) והיא מכונית מצינת בהשוואה לדור הקודם ואני מניח שאימך תהנה ממנה.

הבעיה שמדובר ברכב בן פחות משנה כך שקשה למצוא אקזמפלר משומש. בהתחשב שסיריון חדשה עולה 94,000 ש"ח אזי מדובר עדיין על התקציב שהצעת.

יאירס משומשת תהייה בחירה מצוינת לא פחות. נכון להיום היא המכונית הקטנה הבטוחה ביותר שמשווקת בישראל, היא נהנת מתדמית אמינות וסחירות מצוינים. היא יחסית נוחה ומאוד מהנה לנהיגה בסך הכול מדובר ברכב מומלץ.

שים לב שהתא מטען של היאירס קטן וצפוף משמעותית מהמתחרות (ניתן להזיז את המושב האחורי על חשבון המושב האחורי).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

יאריס יאריס ועוד פעם יאריס מכמה סיבות:

1. אמינות מוכחת - תגידו מה שאתם רוצים, שום דבר לא ישכנע אותי אחרת

2. מרווחת מאוד מאחור ביחס לסופרמיני אחרות

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap

4. צריכת דלק מעולה.

עונה על כל הדרישות, אחד הרכבים הכי מבוקשים אם לא הכי מבוקש בשוק היד שנייה.

בתקציב הנ"ל אפשר לרכוש אחת חדשה לחלוטין.

בנוגע לכריות אוויר - בכל רכב אין שום בעייה להסיע תינוקות במושב האחורי מכיוון שאין כריות אוויר חזיתיות במושבים אחוריים. ברכבים מאוד מאובזרים מבחינת ציוד בטיחות (6 כריות אוויר לדגמא) , הכריות נפתחות מאחור לאורך החלון - לכן הן גם נקראות כריות מסוג "וילון" .

ניתן גם להסיע במושב הקדמי (אך לא מומלץ) , אך ורק אם קיים מתג ביטול לכרית האוויר לנוסע אותו חייבים לדרוך כל פעם שרוצים להושיב תינוק במושב הקדמי.

בהצלחה.

פורסם
1. מאחר ויש לי שני "אפרוחים" תינוקת + פעוט אני חייבת כיסא בטיחות וסלקל וזה מחייב מכונית. אינני יכולה לסחוב כל הזמן כסא בטיחות + סלקל + תינוקת + פעוט + תיק עם כל הדברים בשבילם... לכל מקום.

2. יש בזה מן המשהו שלך.

בהיבט כלכלי בלבד שאולי זה תחשיב נכון אך באותה מידה יותר כלכלי אולי לשכור דירה וללכת לזונה מאשר לקנות דירה "ולהחזיק" אישה.

מאחר ואני חד הורית ואני נאלצת להתמודד עם כל החיים וגידול שני האפרוחים לבד אני חייבת את הנוחיות המינימלית והרגשת הביטחון שבכל רגע אימי תתן לי את הרכב שלה ויש בו כבר את מושבי הבטיחות לשני "האפרוחים" שלי.

מההודעה המקורית הבנתי שמדובר ברכב לאשה מבוגרת (אמך). לפי ההודעה הנוכחית מתברר שזה "רכב אמהות", ועוד לאם חד הורית, מה שמשנה את התמונה. אכן לא נוח עד בלתי אפשרי להתנייד לבד עם 2 אפרוחים במונית, מה עוד שמנסיון, נהגי מוניות רבים לא מסכימים בכלל לקשור סלקל או כסא בטיחות (שזו חוצפה בפני עצמה).

בכל מקרה, לא ברור מה התקציב שלך, ואם את מחפשת רכב חדש או יד שניה.

דבר נוסף שחשוב הוא לבדוק שיש מאחור מספיק מקום לכסא הבטיחות של הילד, גם במצב שכיבה, ושהרגלים שלו לא נמעכות מהכסא הקדמי (במיוחד במכוניות קטנות כמו היאריס).

דבר אחרון, מי שכתב שלא מומלץ לקשור סלקל מקדימה פשוט טועה. כשיש ברכב רק נהג אחד (ובמקרה שלך כאם חד הורית זה מה שיקרה לרוב) הדרך הבטיחותית ביותר היא לקשור את הסלקל מקדימה, עם הפנים נגד כיוון הנסיעה, כל זאת בתנאי המפורש שמנטרלים את כרית האויר מקדימה (בג'אז ניתן לנטרל אותה, ביאריס אני לא בטוח). הסיבה לכך היא שכך תשומת הלב של הנהגת מוסבת פחות - היא לא מפנה את הראש לאחור כדי להשגיח על התינוק, והיא יותר רגועה בנהיגה, וזה יותר חשוב למניעת תאונה מאשר כל שיקול אחר. כמובן שאם תסעי עם אמך ביחד ברכב, המצב שונה.

הנה מה שיש למשרד התחבורה השוודי (שוודיה נחשבת למדינה המתקדמת ביותר בנוגע לבטיחות ברכב) לומר על כך http://www.vv.se/filer/publikationer/Eng_Barn.pdf :

Front or back seat

The infant seat is placed facing rearwards in either the front or backseat. For adults driving alone in the car, it often feels more secure to have the baby beside them in the front seat. If there are two adults in the car, it is safest for the baby and one adult to travel in the backseat.

פורסם
שאלה ל- "OPEL ASTRA GSI"

מדוע לדעתך דייהטסו סיריון בכלל לא ברמה של כל שאר המכוניות ?

במבחן השוואתי של MOTOCAR היא יצאה הכי טובה.

שלחי לי קישור, אני רוצה לראות :|

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
יאריס יאריס ועוד פעם יאריס מכמה סיבות:

1. אמינות מוכחת - תגידו מה שאתם רוצים, שום דבר לא ישכנע אותי אחרת

2. מרווחת מאוד מאחור ביחס לסופרמיני אחרות

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap

4. צריכת דלק מעולה.

עונה על כל הדרישות, אחד הרכבים הכי מבוקשים אם לא הכי מבוקש בשוק היד שנייה.

בתקציב הנ"ל אפשר לרכוש אחת חדשה לחלוטין.

בנוגע לכריות אוויר - בכל רכב אין שום בעייה להסיע תינוקות במושב האחורי מכיוון שאין כריות אוויר חזיתיות במושבים אחוריים. ברכבים מאוד מאובזרים מבחינת ציוד בטיחות (6 כריות אוויר לדגמא) , הכריות נפתחות מאחור לאורך החלון - לכן הן גם נקראות כריות מסוג "וילון" .

ניתן גם להסיע במושב הקדמי (אך לא מומלץ) , אך ורק אם קיים מתג ביטול לכרית האוויר לנוסע אותו חייבים לדרוך כל פעם שרוצים להושיב תינוק במושב הקדמי.

בהצלחה.

1. אמינה? אולי, בהתחשב בכך שהדגם החדש הוא בעצם רכב צרפתי ולא יפני. מוכחת? ודאי שלא, הרכב צעיר מדי מכדי שיהיה מוכח.

2. "מרווחת מאוד ביחס לסופרמיני אחרות"?!?! בדיוק להיפך, צפופה מאוד ביחס לפונטו/קליאו/c3, ודאי ביחס להונדה ג'אז (אלא אם כן אתה מתכוון ליאריס ורסו), לגרנד פונטו ולקליאו 3 (שאמורות להגיע אוטוטו), עם תא מטען קטנטן. מתאים לאשה מבוגרת בלי ילדים, בעייתי מאוד לאם + 2 ילדים, כמו במקרה הזה.

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap - בדיוק כמו הג'אז, ה c3, הפונטו והקליאו הישנות, פחות מאשר הגרנד פונטו והקליאו 3 החדשות יותר (5 כוכבים).

4. "צריכת דלק מעולה"?! בדיוק להיפך, ביחס לקבוצה, היא בין הבזבזניות ביותר בדלק (אם כי ההפרשים לא גדולים). לפי נתוני יצרן, צריכת הדלק היא כדלקמן:

יאריס 1:12.4

פונטו 1:13.8

c3 1:12.9

ג'אז 1:14

רק היונדאי גטס גרועה יותר מבחינת צריכת דלק.

פורסם
http://www.motocar.co.il/motocar/tests/final_text.asp?id=478&car_id=96

היאריס לקחה מקום ראשון כמו גדולה! סיריון לפני אחרונה,פונטו אחרונה.

תקרא שוב את הכתבה, היאריס לקחה מקום ראשון בהפרש מזערי, קורסה קליאו ופונטו ב"תיקו", והסיריון אחרונה,

באותו מגזין, היאריס הפסידה ל 206...

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/final_text.asp?id=521&car_id=126

בכל מקרה, בגלל הגודל המזערי של המושב האחורי ושל תא המטען, היאריס בעייתית מאוד בשביל אמא עם שני ילדים, אלא אם כן מדברים על היאריס ורסו.

פורסם

היאריס הוא רכב מעולה לכל הדעות, אמינות ואיכות של טויוטה .

אני לא מבין איך אפשר להשוות בכלל טויוטה לפיאט, אבל כל אחד ומחשבותיו לאן שהן מוליכות אותו.

אני לא הייתי מהסס אפילו לא לרגע, אם הייתי באותה סיטואציה, טויוטה מספר 1.

בכל אופן שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.

• תוכן חדש...