Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"זינוק בעלייה"- רנו מגאן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדגמי סובארו קיים מן מנגנון שמאפשר זינוק בעלייה בדגמים היידניים ללא שימוש במצמד

(כלומר ללא צורך במשחק מצמד/ בלם)

שאלתי האם ברנו מגאן דיזל ידנית שנת 1999 קיים מנגנון דומה?

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

זה נראה כמו פטנט פנימי של סובארו ולפי מה שכתוב בקישור זה קיים רק בדגמי הפורסטר הידניים מ-2003. אין את המערכת הנ"ל ברכבים אחרים, במיוחד לא רנו מגאן.

העניין עובד למעשה כך שבעלייה כאשר דוושת הקלאץ' והבלם לחוצות בו זמנית המערכת שומרת מאין כוח רזרבי לבלימה ולכן אחרי זמן קצר ניתן לעזוב את דוושת הבלם מבלי שהרכב ידרדר אחורה, מה שבעצם נותן לנהג אפשרות להביא את רגל ימין את דוושת הגז ולבצע זינוק בעליה.

פורסם

מערכת ה-Hill Holder הייא ייחודית לדגמי סובארו.

המערכת בשימוש מרכבי סובארו הידניים החל משנות ה-80 ועד לחדשים.

המערכת פועלת באופן הבא: יש גולה שנמצאת בתוך "קנה" שבקצה שלו יש הדק. ברגע שהרכב נמצא בעליה, הכדור מתגלגל אחורה, מפעיל את ההדק וברגע שאתה לוחץ על דוושת הבלם עד לסוף המהלך שלה בזמן שדוושת הקלאץ' לחוצה עד הסוף, אתה עוזב את דוושת הברקס ואז בעצם הברקס נתפס ומשתחרר רק כאשר דוושת הקלאץ' משתחררת בהתאם לכיוון שכיוונו אותה.

מועדון סובארו שטח ופנאי - www.subaru4x4.com

פורסם

בסניק החדשה בלם היד הוא חשמלי, ממש כפתור, משתחרר מעצמו כאשר משחררים מצמד ובעליה מחזיק את הרכב יפה . בנוסף ננעל אוטומתית כאשר מכבים את המנוע. רעיון מעניין , נוח יחסית , אנימקווה כי גם אמין לאורך זמן.

אבל לא פותר לך את הבעיה , כנראה ותצטרך לעבוד עם בלם יד ומצמד.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
בסניק החדשה בלם היד הוא חשמלי, ממש כפתור, משתחרר מעצמו כאשר משחררים מצמד ובעליה מחזיק את הרכב יפה . בנוסף ננעל אוטומתית כאשר מכבים את המנוע. רעיון מעניין , נוח יחסית , אנימקווה כי גם אמין לאורך זמן.

אבל לא פותר לך את הבעיה , כנראה ותצטרך לעבוד עם בלם יד ומצמד.

אני אישית הייתי מפחד לסמוך על כזה מנגנון, אם היה לי כזה ההילוכים היו עובדים אצלי שעות נוספות.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

ומה אם יש קצר בזמן הנסיעה וכשאתה לוחץ על הכפתור הוא לא בולם? נראה לי רעיון נוח אך מסוכן מידיי.

רגע, רגע ואם רוצים לעשות זריקות תחת עם הרמת בלם יד, איך עושים את זה :D לוחצים על כפתור

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אני אישית הייתי מפחד לסמוך על כזה מנגנון, אם היה לי כזה ההילוכים היו עובדים אצלי שעות נוספות.
לי היה קשה לסמוך על מנגנון כזה פשוט מהסיבה שזה רנו. הם דוחפים כל כך הרבה חשמל ברכבים...
פורסם
לי היה קשה לסמוך על מנגנון כזה פשוט מהסיבה שזה רנו. הם דוחפים כל כך הרבה חשמל ברכבים...
נהגתי במספר מכוניות כאלו תחת השכרה בחו"ל, זה היה נוח אחרי 10 דק' של נהיגה , כמו ההגה החשמלי. מתרגלים ונהנים, או מקללים.

אין ספק כי הקדמה בתחום החשמל והאלקטרוניקה ביחס לאביזרי בטיחות , עלול להדאיג ולא רק ברנו, אבל, צריך לצאת מתוך נקודת מוצא כי , כיום האמצעים למבחן רכיבים , אצל היצרן , יותר אמינים מאשר בשנים קודמות וכי , לכל מכונית בעולם , נקודות התורפה שלהן.

וחוץ מכך: אף מכונית אינה טובה , כל עוד היא לא שלי!

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...