Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהם, או, שהצריה בצד של הגלגל לא היתה מוגרזת, ועכשיו ששמתי גריז הוא זז ומתקתק, ייתכן?או שהרכבתי משהו הפוך אם זה שייך, ואם כן, כנראה המסגרת של הגולות בצד של הגיר. אפשרי בכלל להרכיב את זה הפוך? אולי לא ניסו את זה לפני..

עוד דבר, כמה גריז צריך להכניס? למלא כמה שאפשר? או איזה 100 גרם? אני דחפתי כ-150 גרם.

וטוב שעשיתי את זה בעצמי, כי במהלך העבודה הבנתי שאיך שעושים זאת המכונאים שהייתי הולך אליהם בעבר, זה פשוט הפקרות. וכעת שיש לי את הכלים, אני אמור לעשות גם לDL אחרת, רק קודם אולי אקבל קצת ידע מהחברים בפורום עד מחר, ומקוה להתחיל מחר ב-9:30, כי אז מגיע איתו גיסי לאזור שלי, ואח"כ אולי אסדר את התקתוקים אצלי, ע"י פתיחה וסידור, או החלפה..

תודה.

פורסם

במוסכים אין אחריות על החלפת גומיה לציריה במידה ולאחר מכן היא מתחילה לתקתק - יש לזה סיבה... זה בד"כ אף פעם לא חוזר למקומו כמו שזה היה לאחר מכן.

ברוב המקרים אם תפסת את הציריה בזמן לפני שהגומיה נקרעה לגמרי והנזק היא מינימאלי - הניתוח מצליח בלי בעיות.

הבעיות שאתה מתאר מתאימות יותר לציריה שכבר עבדה מספיק עם גומיה קרועה לגמרי... במקרים כאלה, הניתוח מצליח אך החולה מת.

לא סיפרת לנו איך החלפת את הגומיה לציריה ואיזה כלים רכשת.... ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק,

קניתי בוקסה 36, וידית T 3/4 (כי הסט שלי הוא 1/2) ושאר הכלים היה לי.

הכלי שמוציא את הפין מהקרדן היה חסר לי, לקחתי את המידע ממך שיש כלי ייעודי, וניסרתי בורג שיתאים בדיוק. הכל עבר בשלום, ותוך כדי אני אומר כל הזמן "אה, לזה איציק התכוון.."

אחרי שעתיים עבודה (צריה ראשונה בחיים) אני מודיע לאשתי שהצלחתי, ואני יוצא לנסיעת מבחן, ואיזו אכזבה! בעליות הוא מקשקש! זה היה ביום שישי לפנות ערב, אחרי קידוש שתיתי עוד כוס יין ועוד חצי, כדי לשמור על מצב-רוח סביר.

הגומיה הקרועה היתה ליד הקרדן, אבל אמרתי אם כבר, אפתח ואראה מה קורה בשני (ליד הגלגל). הגומיה היתה במצב מעולה (גומיה מאד מעניינת, ובאיכות מדהימה, לא יודע מאיפה) אבל, מתחתיה לא היה גריז!! רק קצת שאריות, וקצת גריז יבש!! כנראה קיבל בטסט "גומיה צריה קרועה", הלך המכונאי, ושם גומיה. כמובן שיעבור טסט. איזה עוגמת נפש ליפול ככה, בגלל הזנחה כזו נפשעת!

אז אני הכנסתי גריז, וסגרתי שוב. אבל למה שדווקא עכשיו יתקתק? ואתה אומר שזה הסיפור? ומה לעשות עכשיו? לקנות את המוט והצריה קומפלט כדי להחליף?

איציק- אני מבין שזו המלצתך?

במקום להתעסק עם פעמון חדש, לא עדיף לך לקנות צריה משופצת (שכבר שמו בה פעמון חדש - ולספקנים: ברור שיש כזה דבר...) ובכך לחסוך לעצמך את כל הכאב ראש והליכלוך של החלפת הפעמון ?

וכמה זה אמור לעלות?

והאם אפשר להמשיך ליסוע כך כעת? הוא ממש מתקתק חזק, אבל רק בעליות!

פורסם

אם איציק כתב איציק יודע!

מחיר הפעמון קומפלט אינו ידוע לי, אך קיים מפעל בתל אביב,הנקרא" המדביק", וכמדומני שיש לו סניף

בכל רחבי הארץ וגם בירושלים, צור מחר קשר עם הסניף הראשי בתל אביב, שאת כתובתם בוודאי תמצא בדפי זהב, בדיעבד החלפת גומיה לפעמון , שהיה יבש מגריז, והנזק לפעמון, נגרם כבר, וכמו שאיציק אמר הניתוח הצליח והחולה מת, הוא בדראך אפשרות שהיית לוקח בחשבון , וזאת הסיבה שלא דוחים עבודה כזאת לסוף שבוע, או לערב, כשאין להשיג חנות פתוחה, העובדה שבחנת את הרכב ועבדת עליו, ביום שישי לאחר הקידוש, היא לדעתי"עונש מהשמים"( נא לא לרדת עלי עכשווזהו אמונתי, וכל אחד באמונתו יחיה)!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז ככה: לפי מה שאתה אומר, הבעיה אכן בקרדן - ומניסיון, רעשים בהאצות תחת עומס אכן נגרמים ברוב המקרים מקרדן שתם זמנו.

האם ביצעת את פירוק והרכבת הקרדן כמו שצירפתי בקישור שלי להחלפת גומיה בציריה ?

(זה כולל פירוק הציריה מהרכב, פירוק הגומיה, הסרת קליפס גדול שמאבטח את כל העסק בתוך החלל של הקרדן - ואז משיכה של העסק החוצה ורואים את הג'ולות שיושבות בתוך "כלוב" עם מעין "כוכב" בתוכו).

כשפותחים את הקרדן, ה"כלוב" צריך ליפול "פנימה" ברגע שאתה מוציא את הג'ולות (פנימה זה אומר שהכלוב נופל לכיוון הפעמון בצד השני של הציריה).

כשאתה מרכיב אותו בחזרה, אתה צריך להכניס את הכלוב פנימה על מוט הציריה ורק אז לחבר את ה"כוכב" עם הקליפס אבטחה. לאחר מכן אתה לוקח גריז, מורח בנדיבות על ה"כוכב", שם עליו את הכלוב ומתחיל "לשבץ" חזרה את הג'ולות בחורים שבין ה"כלוב" ל"כוכב".

אגב, השתמשת בגריז רגיל (ירקרק) או שקנית גריז שחור (גרפית) ?

איציק

נ.ב. - קיבלת את הה"פ שלך, תודה :-)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא, עבדתי עליו אחרי הצהריים, לא הייתי עובד אחרי קידוש! אתה צודק בהחלט, אולי לא הייתי ברור מספיק. אבל האמת, גם אחרי הצהריים של ערב שבת לא אמורים להתחיל ככה פרוייקט, ולכן אתה צודק מבחינת ה"עונש".. אבל נחזור למכונאות.

אנסה להעלות תמונה של הכלי שקניתי, איזה הנאה למי שנהנה ממכונאות להחזיק כלי כזה, חדש!

פורסם

גריז גרפיט. אבל הגומיה הקרועה היתה קרועה רק למקסימום 30 ק"מ, והיה מעט גריז, וזה היה בצד של הקרדן. הצד שמצאתי בלי גריז היה הצריה שליד הגלגל.

וכמה גריז אמורים לשים? לא אמורים להציף לפני סגירת הגומי?

והנה תמונת הכלי בין כלי העבודה שלי.p.jpg

פורסם

נזק לגומיות הציריות הוא בד"כ מאוד הדרגתי... מה זה אומר; זה אומר שהעניין מתחיל מחור קטן / סדק קטן / קרע קטן, ממנו מתחיל לאט לאט לטפטף הגריז רק מתי שהעסק מתחמם (נסיעה ממושכת) עד שהגומיות מתרוקנת כמעט לגמרי מהגריז. אחכ הגומיה ממשיכה להקרע עד שזה מגיע למימדים של 2 חתיכות נפרדות.

ברוב המקרים, נסיעה קצרה עם קרע בגומיה של הציריה לא מביאה לתוצאות הרסניות כמו במקרה הזה, לכן אני חושב שאולי הגומיה הזו היתה קרועה הרבה יותר זמן ממה שאתה יודע.

בנוגע ל"כלוב", הרכבת הכל כמו שצריך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מה שאני מנסה להסביר, בצד הקרדן היה את הגומיה שקרועה קצת,שבשבילו פירקתי כדי להחליף, ובצד הגלגל היה שלם אבל בלי גריז בגלל מכונאי שטיפל ברשלנות לבעלים קודמים ולא שם גריז בהחלפת גומיה!

בנוגע לכלוב, הרכבתי בדיוק כמו שאתה מסביר כאן, חוץ מדבר אחד שאני לא בטוח: שייך שהרכבתי את הכלוב הפוך? או אין כזה דבר? או שזה הבעיה וזהו? בכל אופן אני רואה שכנראה יש לי מספיק מידע בשביל לעבוד מחר על הצריה בDL השני, השאלה רק מה לעשות עם זו..

פורסם
זה מה שאני מנסה להסביר, בצד הקרדן היה את הגומיה שקרועה קצת,שבשבילו פירקתי כדי להחליף, ובצד הגלגל היה שלם אבל בלי גריז בגלל מכונאי שטיפל ברשלנות לבעלים קודמים ולא שם גריז בהחלפת גומיה!

בנוגע לכלוב, הרכבתי בדיוק כמו שאתה מסביר כאן, חוץ מדבר אחד שאני לא בטוח: שייך שהרכבתי את הכלוב הפוך? או אין כזה דבר? או שזה הבעיה וזהו? בכל אופן אני רואה שכנראה יש לי מספיק מידע בשביל לעבוד מחר על הצריה בDL השני, השאלה רק מה לעשות עם זו..

סיכוי קלוש שזה התחבר לך הפוך, למרות שהכל יכול להיות.

אם אתה זוכר בדיוק איך פירקת ואיך החזרת - אז התשובה נמצאת אצלך... :-)

אם בכיף שלך לעבוד על הציריות ולנסות לסדר אותך -מה טוב... אם לא בא לך לעבוד פעמיים (פירוק והרכבה פעמיים), תקנה מראש ציריה משופצת ותבוא מוכן למלאכה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה הכוונה "לנסות לסדר אותך"? כוונתך אם הרכבתי הפוך? אני זוכר שהיה נראה לי צד אחד צר יותר, והבנתי שכנראה הוא לכוון הצר של הגומיה, אבל את זה אראה כשאפרק מחר..

אם באמת צריה גמורה, האם קורה שצריה מוזנחת תתקתק רק אחרי שהגריזו אותה?? וכמה בערך אמורה לעלות צריה משופצת? והאם בסדר ליסוע כך?

פורסם
מה הכוונה "לנסות לסדר אותך"? כוונתך אם הרכבתי הפוך? אני זוכר שהיה נראה לי צד אחד צר יותר, והבנתי שכנראה הוא לכוון הצר של הגומיה, אבל את זה אראה כשאפרק מחר..

אם באמת צריה גמורה, האם קורה שצריה מוזנחת תתקתק רק אחרי שהגריזו אותה??

טעות, טועים, טעינו...

"אותך" -> "אותה"...

בנוגע לתיקתוקים אחרי גירוז - הכל יכול להיות. כמו שאמרתי בהודעתי הקודמת, גם לא נותנים על כך אחריות במוסכים. ברגע שנוגעים בזה הכל יכול לקרות (אל תשכח שברגע שאתה מפרק את הכלוב מהכוכב, הכל מתפזר והג'ולות שהוצאת החוצה לעולם לא יחזרו בדיוק לאותה נקודה על הכלוב והכוכב, אלא אם אתה ממש, אבל ממש ממש ממש מוציא אותן בעדינות, דואג לסמן כל דבר (בלתי אפשרי, הכל מרוח בגריז) ומחזיר כל אחת למקומה.

בקיצור, תפרק מה שצריך, תנקה הכל היטב, תגרז ותחזיר חזרה בדיוק כמו שפירקת... ונקווה לטוב :-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כלומר, מקווים שהרכבתי את הכלוב הפוך, וזאת אראה כשאפרק את השניה, ואם לא שהרכבתי הפוך, אחליף, ואין עדיין מי שיודע מחיר משופץ.

תודה.

פורסם

אני לא יכול ממש לעזור לגבי מחיר של צירייה משופצת ל-DL, אבל כשהמוסך שאני מטפל בו

שלח את הציריות של הסופר רייסר (דייהו, או במקרה הזה, אופל קאדט הלכה למעשה)

לשיפוץ אצל מומחים לכך (לא טרחתי לברר) מכיוון שלא הייתה ציריה כזו בנמצא,

המחיר היה כ-500 ש"ח לחידוש של ציריה בודדת. :|

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עכשיו אני בטוח, הוא מתקתק רק כשיש מאמץ להאצה, כמו בתחילת נסיעה, או בעליה. ואז הוא מתקתק רצוף. כך באמת נשמעת צריה גמורה? ואין שום הבדל כשאני מסובב הגה, לא משנה איזה כיוון.

ובדקתי, אי אפשר להרכיב הפוך את ה"כלוב", ולכן נראה שלא יכולה להיות הבעיה שם. כמה גריז צריך לשים???

• תוכן חדש...