Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח אזרחי ברכב צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש תשובה ממי שיודע בלבד.

מהי הפרוצדורה במידה ושוטר אזרחי כחול רגיל נותן דו"ח לנהג צבאי ברכב צבאי עם מספר אזרחי (כלומר, XX-XXX-55).

נסעתי בג'בוטינסקי ר"ג היום בערב וראיתי ניידת לידי. בסוף ג'בוטינסקי התברר לי שאני צריך לעצור בצד בשנייה האחרונה, אז הסתכלתי במראה וחתכתי 3 נתיבים במכה אחת (היה פנוי, לא חתכתי אף אחד - על כך אין וויכוח).

עצר אותי אותו השוטר האזרחי שראיתי בתחילת הרחוב ואמר לי ש"זגזגתי בכביש".

רשם לי דו"ח על "נהיגה לא זהירה". 500 ש"ח ו 8 נקודות. הוא לא נתן לי לחתום על כלום, רק ביקש את רישיון הנהיגה שלי ואת החוגר.

הוא לא זימן לי משטרה צבאית, לא נתן לי את הדו"ח ביד ולא כלום.

בסוף הוא טען שהדו"ח יישלח למפקד שלי, הדו"ח יעבור להיות דו"ח צבאי כי זהו רכב צבאי, ובסופו של דבר אחרי שקיבלתי את הדין הצבאי (שלא מפחיד אותי...) אני אקבל בנוסף את הדין האזרחי של ה 500 ש"ח וה 8 נקודות.

האם זה נכון?

האם אני יכול לקבל עונש צבאי בלבד? במידה ואני יצא אשם (נניח...), לא מפחיד אותי ריתוק או שאר ירקות. מה שכן מפחיד אותי, מאוד, זה 8 נקודות ברישיון הנהיגה.

הבחור שהיה איתי באוטו טוען גם כן שלא נהגתי מהר/חתכתי נתיבים במשך כל הרחוב, אלא רק בסוף כשעברתי שלושה נתיבים. השוטר לעומת זאת נראה לי טוען שבמשך כל ג'בוטינסקי נהגתי בצורה לא זהירה (אז למה עצרת אותי רק בסוף?! שטויות!).

עזרה מתבקשת...:roll:

בן.

Back to the original - NC again.

פורסם

חבר יקר, עשית טעות שעשית את זה ליד ניידת, ליבי ליבי איתך אבל אתה יודע שהם מחפשים וגם אם אותת והכביש היה ריק עלול לצוץ שוטר ולטעון כך וכך...

ז'בוטינסקי בר"ג הוא המרעה של השוטרים. היזהר להבא.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

לפי ניסיוני האישי. השוטר מעביר את הדו"ח למשטרה צבאית (יימח שמם) והם מעבירים אותו ליחידה/בית דין. קרה לי גם פעם שהשוטר נתן לי דו"ח בצבע וורוד שאותו הייתי אמור לתת למפקד והוא כבר טיפל בעיניין. לפי מה שהבנתי (ותפס עליי) אם אתה בנסיעה צבאית דוחות של כחולים לא חלים עליך...

פורסם

גם בלי שתחתום זה יעבור למשטרה צבאית!

את הקנס אולי אתה יכול לסדר קומבינה...

ואת הנקודות....אין מה לעשות זה ירשם....

ו...כמו שנאמר כאן.באמת עדיף לך ל-א לעשות שטויות ליד משטרה כחולה ובמיוחד עם רכב צבאי כי אתה חוטף פעמיים!

פורסם

דו"ח של כחולים צריך לעבור למ"צ.

תבקש מהמפקד הישיר שלך לשפוט אותך . וכך מ"צ לא יוכלו לגעת בך. (אסור להשפט פעמיים על אותה עברה...)

מה שכן אני לא בטוח מה קורה עם הנקודות.

לגבי הקנס-אני לא בטוח שהוא יחול עליך, שכן זו הודאה בעברה..

לדעתי: אל תשלם ודבר עם המפקד ASAP...

צונזר.... :?

פורסם

אין דבר כזה דין צבאי ודין אזרחי על עבירה אחת מקבלים עונש אחד !

מה שתקבל במשפט צבאי זה מה שתקבל....אין מצב שתשפט בצבא ככה ואחרי זה גם תקבל קנס אזרחי אין מצב !

פורסם

עתיד, מה לגבי הנקודות?

נניח שישפט אצל מפקדו הישיר .

אתה אומר שלא יקבל נקודת על העבירה?

נשמע תמוה. לגבי הקנס ומשפט בכלל ,אני מסכים איתך . אבל לגבי הנקודות- פה נראה לי שיש פרוצדורה אחרת. אם לא אז כל קצין\נגד עם רכב צמוד היו "נקיים" מנקודות...

צונזר.... :?

פורסם

בית הדין הצבאי ראשי להחליט והוא קובע בדיוק כמו אזרחי. אם נתן נקודות נידפקת. זה מועבר למשרד הרישוי.

פורסם

לגבי הנקודות, אל תדאג, את עוד תצטרך לעבור קורס נהיגה מתקנת (או איך שלא קוראים לזה).

ואז כמו באזרחות, הנקודות יעלמו.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

הדו"ח יגיע למשטרה צבאית ומהם למפקד שלך (אתה צריך להעביר את הדו"ח למפקד בלי קשר מיד אחרי ביצוע העבירה) ואתה נשפט משפט צבאי על העבירות, בלי קשר העונש האזרחי תקף לעומת מה שעתיד אמר... כי מה לעשות בצבא אין הגיון ונקודות משטרה צבאית לא יכולה לתת לך.

פורסם

אני קיבלתי שלילה מינהלתית משוטר אזרחי בנסיעה צבאית. באותו יום המפקד שלי טיפל בנושא מול משטרה צבאית והם אמרו שזה לא תקף. נסעתי כרגיל וים אחרי זה עצר אותי שוטר לבדיקה שיגרתית על רכב אזרחי והוא לא אמר כלום על השלילה. אותו מיקרה היה גם ל-ב' קודקוד השני אבל עם נקודות והם לא נירשמו לו.

פורסם
לגבי הנקודות, אל תדאג, את עוד תצטרך לעבור קורס נהיגה מתקנת (או איך שלא קוראים לזה).

ואז כמו באזרחות, הנקודות יעלמו.

דניאל.

נקודות לא יעלמו לי.

נקודות נעלמות רק במידה ובשנתיים הראשונות לא הגעת ל 20 נקודות. אם עבר שנתיים מהעבירה הראשונה שלך, ועדיין לא הגעת ל 20 נקודות אז תימחק לך כמות הנקודות של העבירה הראשונה. הקורס לא מוחק את הנקודות...

אז הנקודות לא יימחקו, לפחות לא בגלל הקורס. (אם בשנתיים הקרובות אני לא אקבל אף דו"ח אז כן, אבל חוץ מזה אין דרך שיימחקו לי).

השאלה היא אם אני אקבל אותם בכלל או לא...

8 נקודות זה יותר מדיי. הרבה יותר מדיי....

Back to the original - NC again.

פורסם

אל תהיה בטוח שהמפקד שלך יוכל לשפוט אותך על העבירה. רק קצינים (אל"מ ומעלה, אני חושב) שעברו הכשרה מיוחדת יכולים לשפוט בדין תעבורתי.

• תוכן חדש...