Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גומיה לצריה. יש את הבורג שמשחרר את עסק הגלגל ממה שמתחתיו, ויש את האום הענק של הגלגל. צריך לשחרר גם עוד דבר? את המוט מההגה? או לא צריך? וצריך לשחרר עוד דבר כשצריך להוציא את הכל כדי להגיע לציריה הפנימית? או רק מושכים?

ואיזה גודל בוקסה צריך לאום הענק של הגלגל? כי הסט שלי הוא עד 32מ"מ, והוא בערך 35-36, ואצטרך לקנות.

תודה.

פורסם

בסובארו DL צריך לפרק גלגל , בולג'ויינט, אום צריה , ופין בטחון ולמשוך אותה החוצה .

אח"כ יש קפיץ בטחון גדול ונעילה כדי להוציא את הפעמון .

לדעתי אם לא יצא לך לפרק פעם צריה בסובארו תן למישהו שיודע תעבודה . הרי צריה זה דבר בטיחותי שיכול לגרום נזק במידה ופיספסת משהו קטן .

JDM :twisted:

פורסם

תודה, רק את זה לא הבנתי

אח"כ יש קפיץ בטחון גדול ונעילה כדי להוציא את הפעמון .

צפיתי בזה כמה פעמים, חשבתי אולי הפעם אני אעשה לבד. אולי אזמין מכונאי לעוד פעם אחת, ופעם הבאה אני אעשה זאת.

אז נשמע שחוץ מזה הבנתי וזכרתי הכל?

פורסם

במקום להתעסק עם פעמון חדש, לא עדיף לך לקנות צריה משופצת (שכבר שמו בה פעמון חדש - ולספקנים: ברור שיש כזה דבר...) ובכך לחסוך לעצמך את כל הכאב ראש והליכלוך של החלפת הפעמון ?

מניסיון, לשחרר את הנעילה הזו לפעמים יכול להיות סיוט שלא נגמר...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גומיה לצריה. יש את הבורג שמשחרר.....
סליחה שבכותרת לא הייתי ברור, לכן ערכתי בשאלה, והרי צריך לשחרר אותם דברים. הבעיה היחידה היא שאני לא הייתי בטוח שאני יודע כל מה שצריך לשחרר, לפני שאני משקיע בבוקסה, ואני מקוה ללכת יום ראשון לחפש מקום שיש להם את הגודל הזה. הבעיה היא שברוב המקומות צריך להזמין בוקסה כזה גודל.

שבת-שלום.

פורסם

מענין שאף אחד לא הזכיר, את המכשיר שמכניס גומיה לציריה.

יש מכשיר עם 6 זרועות שפותח את הגומיה ע"י לחץ אויר.לא צריך לפתוח את הפעמון.

בניתי לי מכשיר כזה,פותח את הגומיה ע"י סגירת בורג.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדוד יש לך אפשרות לערוך את ההודעה לאחר פרסומה ולא צריך לכתוב הודעה עוד פעם עבור תיקון שגיאת כתיב.

לכותב ההודעה הבוקסה שאתה צריך היא 36 מ"מ רק אל תשכח שיחד איתה רצוי שתהיה לך ידית כח כדי לא להרוס את הראטצר.

בוקסה כזאת גם אני חיפשתי הרבה זמן עד שמצאתי חנות שמספקת גם ציוד למוסכים ושם במקום היתה לו הבוקסה, עכשיו כל מה שאני צריך אני קונה אצלו.

פורסם

יצא לי כבר להתעסק בציריה של DL ומאז הסיוט לא נמחק מזיכרוני :p

בנוגע להחלפת גומיה לפעמון - לפחות בלגאסי ובגרנד-לאונה אפשר לפרק את הקרדן (הפעמון ה"פנימי" שנמצא ליד הגיר) דיי בקלות ומשם להשחיל את הגומיה לפעמון.

עשיתי את זה כבר פעמיים והלך מצויין.

מה שכן, צריך כלי נורמלי לשחרר את הקליפס אבטחה (אחרת זה דיי מעצבן ומעכב) ומעבר לזה, כמובן, 2 ידיים ימניות.

כדאי להצטייד במסמר עבה (עם שפיץ חתוך/מנוסר) לצורך שיחרור פין האבטחה של הציריה לגיר - או כמובן כלי ייעודי לשיחרור הפין הזה.

בכל מקרה אני ממליץ על קריאה של השירשור הזה, למרות שלא מצולמת בו הפתיחה של האום המרכזי של הציריה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, עיינתי בקישור הזה בעבר וגם אתמול, מספר פעמים.

מישהו יודע איפה אפשר לקנות בירושלים את כלי העבודה שאין במקומות רגילים? כנראה שבאזור התעשייה בגב"ש אין, והכי טוב אם מישהו מכיר מקום שם.

תודה לכל העוזרים, ובמיוחד לאיציק.

פורסם

יוסלה שים לב טוב לדברי איציק ואני מצטט" יצא לי כבר להתעסק עם צירייה של DL , והסיוט עדיין לא נמחק מזכרוני!!

להזכירך לאיציק יש שני ידים ימניות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני בעד להתעסק בכל דבר ברכב בשיטת השלבים, אף פעם לא לקפוץ רחוק מידי.

בעבר לא הייתי מתעסק בכלל בציריות. לא פירוק, לא הרכבה ובטח שלא טיפול (הח' גומיה או משהו כזה). לאט לאט התחלתי לפרק ולהרכיב ציריות, כשראיתי שזה הולך בסדר וכבר תפסתי את השיטה, התחלתי גם לטפל בגומיות עצמן (וגם זה, נדיר שאני עושה).

בתור התחלה הייתי ממליץ, אם אתה רוצה להתחיל להתעסק בציריות, לפרק את הקיימת ולהביא במקומה אחת משופצת - ובינתיים להתעסק רק עם הפירוק וההרכבה. אל תחשוב שזה כזה תענוג בלי ליפט לפרק ציריה (ואני עוד עובד עם בוקים דיי גבוהים).

בכל מקרה אני ממליץ להצטייד במוט ברזל (צינור) באורך של 0.8-1.0 מטר וכלי מתאים שהצינור יוכל להתלבש עליו ולשמש כמאריך (כלי מתאים = ידית פשוטה וחזקה, לא ראצ'ט).

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ליוסי - יש כמה מקומות טובים בתלפיות, כולל דוכן קטן ליד איפה שעושים טסטים שיש לו הרבה דברים לרכב... חפש ברחובות ששם שמקבילים לרחוב הראשי, תוכל למצוא הכל...

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...