Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודה נוספת למחשבה , האם רצון אז לצרף המוני חברים בכל מחיר לא תפגע בחברים עצמם ?

האם האנשים שהשקיעו ממון ומאמץ רב בשיפוץ רכביהם ,הבאמת קלאסיים , לא ידירו את רגליהם ממפגשים ואירועים של המועדון כאשר יצטרכו להצטופף עם מכוניות המוניות (גם אם ישנות) ,מוזנחות ו"משופצות" בשיטה ישראלית חובבנית (שפכטלמניה)?

אולי הגיע זמן להסביר לאנשים או להחליט מה בדיוק רכב קלאסי ומה עושה רכב לרכב אספנות ?

אולי אנשים יתחילו להבין שלהגיע למפגש עם רכב לא רחוץ או רכב שחלקיו קשורים עם חבלים ומחוברים עם ברגי פח זה לא מכובד ?

עד אז לא פלא שבעלי מכוניות משופצות ברמה גבוה יתרחקו מאירועי המועדון או יתנו הרגשה של "תתרחק ממני" מהמוני המבקים בכינוסים ומפגשים.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם האנשים שהשקיעו ממון ומאמץ רב בשיפוץ רכביהם ,הבאמת קלאסיים , לא ידירו את רגליהם ממפגשים ואירועים של המועדון כאשר יצטרכו להצטופף עם מכוניות המוניות (גם אם ישנות) ,מוזנחות ו"משופצות" בשיטה ישראלית חובבנית (שפכטלמניה)?

אולי הגיע זמן להסביר לאנשים או להחליט מה בדיוק רכב קלאסי ומה עושה רכב לרכב אספנות ?

אולי אנשים יתחילו להבין שלהגיע למפגש עם רכב לא רחוץ או רכב שחלקיו קשורים עם חבלים ומחוברים עם ברגי פח זה לא מכובד ?

:rolleyes:

בדיוק...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

שני חלקים לתשובה שלי.

לגבי הפיסקה האחרונה (לא מכובד וכו') זה נכון.

אבל כמי שזוכר את ימיו הראשונים של המועדון, הרי התופעה היא לא שה"טובים" בורחים בגלל נוכחות ה"רעים" אלא ההיפך. ה"טובים" מעלים את הרף. ואז לא נעים להיות "רע" ותאמינו לי שבואו של טינו חברנו עם המוסטנג שלו למפגשים, העלתה אצלי את הרף..רק למשל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תשובה לא מספקת , לצערי, מר' בני

עד שלא תתפתח "תרבות שיפוצים" ולא יוגדרו לפחות בכללי מושגים של "מה זה רכב אספנות" נמשיך לראות מכוניות שיוצרו במאת אלפי יחידות ולא תרמו כלום לעולם המוטורי מגיעות למפגשים, נמרחות בחומר ונצבעות בחופזה , חונות ליד המשופצות באמת ומתגאות באותו שם מפוצץ "רכב אספנות".

אני רואה את הגרוטאות האלה יום יום בשעות הבוקר המוקדמות כאשר הן משמשות את בעליהן כרכב יום יומי לכל דבר וחוץ מסיכון בטיחותי וויזואלי לא מביאות הרבה כבוד לשם הזה "רכב אספנות".

אפילו אתם ב-5 , שמילת שיפוץ צריכה לקבל אצלכם משמעות מיוחדת, לא מקפידים לשמר את הכללים האלה ודוגמה טובה לזה רכבים ש"זכו" בפרסים בגמר מרוץ "טרגא פלוריו" האחררון.

זה התפקיד החשוב ביותר של מועדון רכב קלאסי !! לפני כל ההנחות,מדבקות,טיולים וכו"

למנוע ממועדון מפואר זה מלהפוך לעוד מועדון "ממסי" למשל.

פורסם
נקודה נוספת למחשבה , האם רצון אז לצרף המוני חברים בכל מחיר לא תפגע בחברים עצמם ?

עד אז לא פלא שבעלי מכוניות משופצות ברמה גבוה יתרחקו מאירועי המועדון או יתנו הרגשה של "תתרחק ממני" מהמוני המבקים בכינוסים ומפגשים.

כמו ברוב הדברים, גם בנושא זה אין דיעה אחידה או אמת מדוייקת אחת.

השאלות שהעלית נכונות, אולם הן תגרומנה שבאמת נהיה "מועדון אליטיסטי של מליונרים שחצנים ומגעילים". חלק ממה שאני ואחרים מעוניינים בו הוא לקרב עוד ועוד חברים, ועתודה למועדון ולנושא שהוא מוביל.

ייתכן שיש למצוא את הדרך באמצע, לחנך את החברים להגיע ברכב מסודר ונקי, לקבוע סף כניסה לתצוגות וכד', אך לא נראה לי שצריך לסגור את הדלת בפני מישהו.

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

קודם כל "קולולולולו" לשינוי התקנות .

אני לא חבר ,אני צעיר, ואין לי כסף.

אני רוצה להרשם למועדון אבל מחכה לתקופה פיננסית יותר(אולי עוד חודשיים).

לא הייתי אף פעם במפגש אז אני לא מכיר ת'יחס ,אבל זה נראה לי פחות חשוב כי תמיד אפשר למצוא את האדם שיעזור לך או יסביר לך .

אני חושב שמה שחשוב הוא הגודל של המועדון כגוף מול מוסכים ומול השלטונות .

מול מוסכים ,לדעתי צריך לנסות ליצור "רשת" של מוסכים שכל חבר מועדון יכיר ושם יהיו הנחות לחברי מועדון בלבד .ככה תהייה עוד סיבה להצטרף למועדון ,והמוסכים יקבלו פרסום בדיוק האכלוסיה שהם צריכים.

לגבי העמידה מול הראשויות צריך לדעתי להקים איגוד כולל למעדוני הרכב בארץ ,מועדון החמש כמועדון רכבי אספנות /קלאסיים לא יכול לאגד בתוכו מעדון כמו מעדון הסוברו שחברות בו STI למיניהם, לכן כדאי לדעתי להקים איגוד שיכלול בו את כולם ,כל מי שחבר במועדון שמשלמים בו יהיה חבר אוטו'

ומי שחבר במועדון אחר ישלם סכום סימלי כדי שנוכל ליצור מסה של אנשים .

הרי עם יעלה 30 שקל בשנה אז הרבה ישלמו אפילו בשביל הכרטיס ואז כשראשי האיגוד יבואו לראשויות כגוף של אלפי חברים זה יראה מאוד רציני.

בתקווה להצטרף לשורותיכם בקרוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא לסגור את הדלת בפני אף אחד (הרי אפשר להרשם גם בלי רכב אספנות לא?) יש הרבה שלא יכולים כלכלית להגיע לשיפוץ ברמה גבוהה ואין סיבה לגרום להם יתר עגמות.

רק בתצוגות וכו' לתת איזהשהוא רף.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

איזו הצעה סנובית! אתה בשום פנים ואופן לא יכול לחסום את המפגשים בפני חלק מהחברים, או להחליט החלטות לגבי הערך האספני של רכב זה או אחר. לפי מה תשפוט בדיוק? האם (למשל) פורד אנגליה כן אבל פורד אסקורט לא?

אפשר לקבוע נהלים לגבי סדר ונקיון, אבל לא לגבי רמת שיפוץ. בשביל מה בכלל קיימים המפגשים? תאסור על חבר מועדון להגיע למפגש כדי לקבל חוות דעת מחברים אחרים או לבקש עצות? זה ממש לא פלא שלמועדון יש מוניטין אליטיסטי!

מה שכן אפשר לעשות זה להבדיל בין המפגשים הרגילים ו"תצוגות". בתצוגה, שתהיה, למשל, פתוחה לקהל הרחב, אפשר, וגם צריך, לדעתי, לקבוע רף של רמת שיפוץ.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
אני מוכנה להיות חונכת שלך! מסכים???

אם הוא לא יסכים אני בטוח שיהיה קופץ אחד לפחות .... החנזיר

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם

לא התכוונתי ש " יסגרו דלת " בפני אלה שאין להם , אלה שיתחילו לחנך את אלה שיש להם ולא עושים וגם אלה שאין להם איך לעשות.

האם זה נכון לרכוש רכב אספנות בסכום X ,למרוח אותו בחומר (זה זול) ואחרי זה להתפאר בכל מקום על השיקום שעשית לאוטו ? אם אין לך ואתה לא מסוגל לעשות עבודה ראוייה - עדיף על תעשה.

אם אין לך שיניים שתה מרק , זו דעתי.

תגדל,תאסוף קצת כסף ואז תתחיל שיפוץ שיצדיק את המילה הזאת , וגם אם זה יקח שנתיים שלוש ,אין מה למהר התוצאה הסופית שווה את זה.

אין פה עניין של סנוביות , רק עיניין עקרוני ומקצועי.

פורסם

ובגלל זה יש את "מצב תצוגה".

לאירועים מיוחדים מגיעים כלי רכב במצב תצוגה.

אבל למפגש השבועי ???

שלא יגיעו אנשים עם כלי רכב בתהליך שיפוץ ?!

או כלי רכב עממיים כמו סוסיתא/קורטינה/טאונוס/אסקורט ?

אתה מבין על מה אתה מדבר?

רוחות כאלה בדיוק גורמות למועדון להיתפס כמועדון פלצני/סנובי/אליטיסטי !:evil:

לא לעניין בכלל !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

OK , הבנתי שאין עם מי לדבר .

איכות והקפדה על הופעה זה פלצנות,סנוביות ואליטיסטיות.

הכי טוב זה סנדלים ישנים ,מכנס קצר וחזה שעיר - כי זה שלנו אוריגינאלי ואין לנו להידמות למדינות אחרות, שהם ילמדו מאיתנו..

נכון ?

פורסם
לא התכוונתי ש " יסגרו דלת " בפני אלה שאין להם , אלה שיתחילו לחנך את אלה שיש להם ולא עושים וגם אלה שאין להם איך לעשות.

האם זה נכון לרכוש רכב אספנות בסכום X ,למרוח אותו בחומר (זה זול) ואחרי זה להתפאר בכל מקום על השיקום שעשית לאוטו ? אם אין לך ואתה לא מסוגל לעשות עבודה ראוייה - עדיף על תעשה.

אם אין לך שיניים שתה מרק , זו דעתי.

תגדל,תאסוף קצת כסף ואז תתחיל שיפוץ שיצדיק את המילה הזאת , וגם אם זה יקח שנתיים שלוש ,אין מה למהר התוצאה הסופית שווה את זה.

אין פה עניין של סנוביות , רק עיניין עקרוני ומקצועי.

אני מסכים מאוד עם הנקודה שאתה מעלה. יש מי שמשפץ רכב ישן כדי להשיב לו את עלומיו, גם אם במחיר אילתורים הפוגמים במקוריותו, ויש מי שיהפוך חצי גלובוס כדי למצוא את הבורג המקורי שיוצר לפני 50 שנה.

לשני סוגי החובבים יש מקום של כבוד במועדון החמש.

למרות זאת, אין דין שווה לשתי המכוניות שלהם.

האחת, מכונית שפורקה על ידי בעליה עד הבורג הקטן ביותר, שוקמה על סמך תיעוד היסטורי מקורי של היצרן, נצבעה בצבע ובגוון הזהים שעימם נולדה ושבה אל הכביש כאשר כל חלק וחלק בה זהה לחלוטין למקור.

למכונית כזו יש שם בעגת חובבי רכב קלאסי בכל העולם. היא נקראת Show Vehicle ותכליתה לזכות בציון של 95 ומעלה בתחרויות.

השניה, עברה טיפולים אצל הפחח, הרפד והמכונאי, הושקע בה זמן (לפעמים) וכסף, אך המטרה העיקרית של בעליה היא להשיבה למצב חיצוני נאה ומצב מכני תקין. הצמדות קפדנית למפרט המקורי חשובה פחות.

מכוניות כאלה מוגדרות כ Amateur restoration (שיפוץ על ידי חובב). יש רמות שונות לשיפוץ על ידי חובבים: Excellent, Good וכו', אך המשותף לכולם הוא שאינם מתיימרים להתחרות במכוניות מהקבוצה הראשונה.

מועדון החמש יכול וצריך לערוך תחרויות יופי בין מכוניות החברים. זה חלק אינטגרלי מהתחביב, נהוג בכל מועדון רכב קלאסי בעולם, ומאפשר לכולנו ללמוד ולהחכים.

המידע, כמו גם השיטות לשפוט ולסווג רכבים לאחת משתי הקבוצות ידועים וזמינים באינטרנט ובספרות מקצועית.

ערבוב מין בשאינו מינו חוטא לכלל החובבים. הן לאלה שהשקיעו כסף וזמן רב כדי לשקם את מכוניתם למצב מקורי לחלוטין, והן לחובבים המשיבים למכוניות ישנות את עלומיהן (וכדי להדגיש - לדעתי המלאכה שהם עושים היא מלאכת קודש. )

ארנון

בעלים של מכונית במצב Please don't show to anyone... :wink:

פורסם
OK , הבנתי שאין עם מי לדבר .

איכות והקפדה על הופעה זה פלצנות,סנוביות ואליטיסטיות.

הכי טוב זה סנדלים ישנים ,מכנס קצר וחזה שעיר - כי זה שלנו אוריגינאלי ואין לנו להידמות למדינות אחרות, שהם ילמדו מאיתנו..

נכון ?

לא - תנסה לא לקחת הכל שחור/לבן.

אבל

קודם כל, לאירועים רשמיים מגיעים רק כלי רכב במצב תצוגה.

זה לא מספיק?

חוץ מזה, אנשים עם רכב שלא במצב תצוגה אפילו לא יחשבו על להביא את הרכב שלהם לאירועים רשמיים מפאת הבושה של לעמוד ליד איזה יגואר62 נוצצת עם רכב שנראה כמו גרוטאה.

אתה רוצה שכלי רכב עממיים לא יצאו מהבית? מה זו הקיצוניות הזו?

להזכירך, פעם גם שברולט בל-איר היו כלי רכב עממי :? (אולי פחות בארץ אבל לא עקרוני)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אין מה להתנפל על דבר נכון או טענה נכונה.

מה שאני יכול לאמר שנושא האתר הוא על שולחן הועד.

היות ואני לא דובר המועדון אז אולי שנחום יאמר את דברו בעניין.

האמת בשמחה הייתי מוכן להצטרף לשורות המועדון ולנסות לייעל לשנות ולעזור, אך לצערי ולצערכם אין לי ממש זמן פנוי ..

זה יקרה מתישהוא.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...