Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש הבדל בנסיעה עצמה אחרי הלימוד מצערת? הכל נוסע חלק והדוושה מגיבה טוב וחלק? זה אולי עוד יתכוונן קצת אחרי כמה נסיעות וישתפר.

תן לי קצת היסטוריה של הרכב.

18 שנה מאוד קשה לאבחן אפילו לידו עם סקאנר בלי לדעת מה הבעיות ומה נעשה בו עד כה.

איש דיאגנוסטיקה היה לוקח יום עבודה על כזה רכב.

הכל יכול להיות פוטנציאל לבעיה למעט השלדה כמעט. במיוחד אם חיישנים הם מקוריים. נתחיל בכמה קילומטראז' הוא, כמה שנים אצלך, איזה יד אתה, כל כמה זמן עושה טיפולים. היו טיפולים גדולים? חלפים שהוחלפו? אוכל שמן? מה הבעיות כרגע?

לא רוצה לזרוק סתם דברים. מאוד יכול להיות שהוא באמת צריך יישור קו, השאלה אם שווה לך ומעוניין. כי אני רואה שאתה כן משקיע בו.

רוצה לעזור לך, אבל אני מפחד שבנסיבות האלו ובתנאים האלו יכול רק להמליץ או להעלות רעיונות אבל אתה תצטרך לבדוק. לא דוגל בשיטת בוא נחליף ונראה אם יסתדר.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 19:19, נירו72 כתב:

יש הבדל בנסיעה עצמה אחרי הלימוד מצערת? הכל נוסע חלק והדוושה מגיבה טוב וחלק? זה אולי עוד יתכוונן קצת אחרי כמה נסיעות וישתפר.

תן לי קצת היסטוריה של הרכב.

18 שנה מאוד קשה לאבחן אפילו לידו עם סקאנר בלי לדעת מה הבעיות ומה נעשה בו עד כה.

איש דיאגנוסטיקה היה לוקח יום עבודה על כזה רכב.

הכל יכול להיות פוטנציאל לבעיה למעט השלדה כמעט. במיוחד אם חיישנים הם מקוריים. נתחיל בכמה קילומטראז' הוא, כמה שנים אצלך, איזה יד אתה, כל כמה זמן עושה טיפולים. היו טיפולים גדולים? חלפים שהוחלפו? אוכל שמן? מה הבעיות כרגע?

לא רוצה לזרוק סתם דברים. מאוד יכול להיות שהוא באמת צריך יישור קו, השאלה אם שווה לך ומעוניין. כי אני רואה שאתה כן משקיע בו.

רוצה לעזור לך, אבל אני מפחד שבנסיבות האלו ובתנאים האלו יכול רק להמליץ או להעלות רעיונות אבל אתה תצטרך לבדוק. לא דוגל בשיטת בוא נחליף ונראה אם יסתדר.

אני לא נסעתי עליה נסיעה ארוכה מאז 

מה שכן בנסיעה הקצרה הרגשתי שהגיר מעביר יותר זריז...

בגדול הרכב אצלי כמעט עשור.

(עבר איתי הרבה ושרת אותי ברגעים מאד חשוכים של החיים יש לי המון סנטימנט אליו)

עובר טיפול תקופתי כל שנה 

לפני 6 שנים היתה החלפת מצערת 

לפני 3 שנים החלפתי מנוע כשנה אחכ ממיר קטליטי (הרעידות היו לפני)במהלך כל השנים לא היו דברים גדולים מעבר לזה..

כרגע הוא נוסע טוב 

צריכה מעט גבוהה של דלק 

עושה כ350/380 ק"מ על מיכל מלא..

מה שכן ביום שישי ראיתי רצועת מנוע בלויה ואכולה שאני חייב להחליף מחר ועלה בי החשש שאולי המתח ברצועה הזו חזק מדי שאולי הוא זה שמעמיס על הפעילות של המנוע...

אני השקעתי בו הרבה בשנים האחרונות

החלפתי בו המון חלקים 

בולמים 

משולשים 

תפוחים 

צלחות בלם

צנרת קירור כמעט הכל

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, אודי זק כתב:

לפני 3 שנים החלפתי מנוע כשנה אחכ ממיר קטליטי (הרעידות היו לפני)במהלך כל השנים לא היו דברים גדולים מעבר לזה..

לא הבנתי. היו לך רעידות לפני החלפת המנוע או אחרי?

ידוע לך כמה ק"מ היה למנוע שקנית כדי להעריך בכמה הוא עכשיו?

עשו לו טיימינג בשלב כלשהו?

לא חושב שהבעיה שלך מהרצועה אם כי אמרתי לך שמרגיש רעש משם בסרטון. 

ראיתי סרטון ביוטיוב של רכב כמו שלך עם מנוע מונע בסרק לקבל מושג ביחס לשלך, ואין מה להשוות. שלך רועד כמו ויברטור.

גורמים אפשריים (וזה אחרי שצמצמתי לסיבות העיקריות, יש עוד 200 אפשריים):

*  כיוון שסתומים לא תקין.

* דליפת וואקום אוויר.

* בעיה בשסתום PCV.

* בעיה שקשורה לבעירה קרי פלגים, קוילים, מזרקים.

* בעיית טיימינג. מותחן או שרשרת שזקוקה להחלפה. ישפיע על מערכת ה VVT מה שיעלה צריכת דלק יוריד סחיבה והמנוע ירעיש כמו אצלך.

* בעיה ב-VVT בלי קשר לטיימינג. סולנואיד סתום/תקול או בעיה בפייזר.

* בוצה במנוע, מה שיגרום גם לבעיית רעש/סחיבה/צריכת דלק ותפקוד לקוי של מערכת ה-VVT. 

וזה רק על קצה המזלג. מבין כמה קשה לעזור לך מרחוק? יש פה לא מעט בדיקות שדורשות ידע מקצועי. השיטה תמיד מהקל לכבד. קודם תמשיך לנסוע מאמין שעוד ישתפר. תשים בינתיים תוסף לדלק K44 על רבע מיכל. מתי אתה צריך להחליף שמן? הייתי שם פלאש מנוע לפני ההחלפה. זוכר שאמרתי לך להעלות פרמטרים בסורק. אז תעלה צילום מסך כשמנוע חם את הפרמטרים הבאים:

STFT

LTFT 

MAP

MAF אם יש

O2 SENSOR

בנוסף תסתכל אחרי כל נסיעה כרגע אם הפרמטרים STFT ו LTFT משתנים. זה הלימוד של המפות מחדש אחרי הניקוי והאיפוס. צריך קצת נסיעה/נסיעות כדי לאזן אותם אחרי ההליך שעשית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, נירו72 כתב:

לא הבנתי. היו לך רעידות לפני החלפת המנוע או אחרי?

ידוע לך כמה ק"מ היה למנוע שקנית כדי להעריך בכמה הוא עכשיו?

עשו לו טיימינג בשלב כלשהו?

לא חושב שהבעיה שלך מהרצועה אם כי אמרתי לך שמרגיש רעש משם בסרטון. 

ראיתי סרטון ביוטיוב של רכב כמו שלך עם מנוע מונע בסרק לקבל מושג ביחס לשלך, ואין מה להשוות. שלך רועד כמו ויברטור.

גורמים אפשריים (וזה אחרי שצמצמתי לסיבות העיקריות, יש עוד 200 אפשריים):

*  כיוון שסתומים לא תקין.

* דליפת וואקום אוויר.

* בעיה בשסתום PCV.

* בעיה שקשורה לבעירה קרי פלגים, קוילים, מזרקים.

* בעיית טיימינג. מותחן או שרשרת שזקוקה להחלפה. ישפיע על מערכת ה VVT מה שיעלה צריכת דלק יוריד סחיבה והמנוע ירעיש כמו אצלך.

* בעיה ב-VVT בלי קשר לטיימינג. סולנואיד סתום/תקול או בעיה בפייזר.

* בוצה במנוע, מה שיגרום גם לבעיית רעש/סחיבה/צריכת דלק ותפקוד לקוי של מערכת ה-VVT. 

וזה רק על קצה המזלג. מבין כמה קשה לעזור לך מרחוק? יש פה לא מעט בדיקות שדורשות ידע מקצועי. השיטה תמיד מהקל לכבד. קודם תמשיך לנסוע מאמין שעוד ישתפר. תשים בינתיים תוסף לדלק K44 על רבע מיכל. מתי אתה צריך להחליף שמן? הייתי שם פלאש מנוע לפני ההחלפה. זוכר שאמרתי לך להעלות פרמטרים בסורק. אז תעלה צילום מסך כשמנוע חם את הפרמטרים הבאים:

STFT

LTFT 

MAP

MAF אם יש

O2 SENSOR

בנוסף תסתכל אחרי כל נסיעה כרגע אם הפרמטרים STFT ו LTFT משתנים. זה הלימוד של המפות מחדש אחרי הניקוי והאיפוס. צריך קצת נסיעה/נסיעות כדי לאזן אותם אחרי ההליך שעשית.

היו רעידות לפני החלפה 

אצלי לא עשיתי טיימינג

בבוקר אחליף 2 רצועות

שסתום pcv הוחלף

דליפת ואקום זו אופציה רק שלא הבנתי את המערכת הזו לעומקה 

יש לי כמו מיכל פלסטיק שחור שצינורות הוואקום הולכים אליו רק שאין לי מושג מה זה ואיך בודקים אם הוא תקין.

פלאגים וקויילים תקינים. מזרקים לא בדקתי עדיין וזה כיוון שאני חושב עליו כבר המון זמן.

תוכל לפרט על הvvt?

לדעתי כל הבעיות שקשורות למנוע לא רלוונטיות כי הוחלף מנוע והוא תפקד בדיוק כמו הקודם.

מבחינת בוצה מנוע נקי ממש 

טיפולים בזמן 

עכשיו עבר טסט.

טיפול אחרון לפני שבוע בערך.

בעיניי המערכות החשודות זה 

וואקום ומערכת הזרקת הדלק

עוד מעט אלך ואעלה לך צילום מסך של הפרמטרים שביקשת.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, אודי זק כתב:

היו רעידות לפני החלפה 

אצלי לא עשיתי טיימינג

בבוקר אחליף 2 רצועות

שסתום pcv הוחלף

דליפת ואקום זו אופציה רק שלא הבנתי את המערכת הזו לעומקה 

יש לי כמו מיכל פלסטיק שחור שצינורות הוואקום הולכים אליו רק שאין לי מושג מה זה ואיך בודקים אם הוא תקין.

פלאגים וקויילים תקינים. מזרקים לא בדקתי עדיין וזה כיוון שאני חושב עליו כבר המון זמן.

תוכל לפרט על הvvt?

לדעתי כל הבעיות שקשורות למנוע לא רלוונטיות כי הוחלף מנוע והוא תפקד בדיוק כמו הקודם.

מבחינת בוצה מנוע נקי ממש 

טיפולים בזמן 

עכשיו עבר טסט.

טיפול אחרון לפני שבוע בערך.

בעיניי המערכות החשודות זה 

וואקום ומערכת הזרקת הדלק

עוד מעט אלך ואעלה לך צילום מסך של הפרמטרים שביקשת.

דליפת אוויר יכולה להגיע מהרבה מקומות. למשל אתה מפרק כל הזמן בית מצערת, מה מצב הגומיה? גם לחיישנים שפירקת אמור להיות גומיות. כשתעלה לי מה שביקשתי אקבל כיוון אם יש דליפה אוויר, ומה מצב התערובת דלק אוויר.  STFT ו LTFT לבדם הם בסיס לבדיקת ומציאת המון בעיות. זה כמעט הבסיס לכל הבדיקות. 

מה הקילומטראז' של המנוע הנוכחי? ולמה החלפת את הקודם?

פורסם
לפני 6 דקות, אודי זק כתב:

אני אשלח עוד מעט

מתארגן על עצמי ויוצא עוד כמה דקות אשלח לך 

כמה זמן אתה צריך הקלטה ובאיזה נתונים

סרק/נסיעה/טורים?

בסרק בלי גז, לאחר מכן תעלה ל-2,500 סל"ד ותקליט גם.

פורסם
בתאריך 11.5.2026 בשעה 01:32, אודי זק כתב:

הוא רועד על D בעמידה ברמזור 

כשמדליקים פנסים הוא רועד יותר. 

כמדליקים מזגן רועד פחות.

חוץ מהתושבת האחורית שני התושבות הקדמיות בסדר 

אז איפה יכולה להיות הסיבה לרעידה

הנה הרמזים החשובים לדעתי. 

נשמע כמו בעייה ברצועה\פולי.

לי יש ברכב בעייה כפי הנראה בפולי של הרצועה (הפורום עזר לי לאבחן), כשהרכב חם ורק מעל 2K סל"ד, יש רעש מוזר. 

גם אצלך זה קורה כשהרכב חם.

לפני 11 שעות, אודי זק כתב:

מה שכן ביום שישי ראיתי רצועת מנוע בלויה ואכולה שאני חייב להחליף מחר

אשמח לעדכון לאחר ההחלפה. 

אגב, מתי עשית טיימינג לרכב פעם אחרונה? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

לי יש ברכב בעייה כפי הנראה בפולי של הרצועה (הפורום עזר לי לאבחן), כשהרכב חם ורק מעל 2K סל"ד, יש רעש מוזר. 

אשמח לעדכון לאחר ההחלפה. 

לא עשיתי טיימינג אף פעם 

עכשיו אני מחליף רצועות

פורסם (נערך)

לא ענית עדיין, למה החלפת מנוע. צריך להבין מה קרה ומה נעשה מסביב. ובכמה קילומטראז' הנוכחי. אם הרעידות זהות ב 2 המנועים זה אומר שעל הנייר זה לא מהמנוע, כי מה הסיכוי ש 2 מנועים עם בעיה זהה. אפשרי אבל סיכוי נמוך. לכן מתמקדים במסביב. במיוחד שהנתונים שהעלית מצוינים ויכול לומר לך שאין לך בעיית וואקום או במזרקים.

עוד נתון שהעלית זה שכשקר תקין וכשחם לא. 

החשודים העיקריים והמיידיים הן התושבות, והאגזוז. שכשהוא מתחמם חלה טיפה התרחבות או גומיה עייפה שמתחממת ונוגע בשלדה במקום שצמוד אליה. אופציה שניה שהתקנת את התושבות לא טוב וזה אפשרי מאוד ודי נפוץ למי שאין רקע. אם התקנת את תושבת ימין כשהמנוע מורם יותר מדי עם ג'ק או פחות מדי, יש מצב שהיא מעוותת והמנוע לא יושב טוב. אופציה שלישית משהו שקשור לתיאום מנוע גיר אבל נשאיר את זה לסוף.

כשאתה מחליף הילוכים עכשיו עם רגל על הברקס, יש תזוזות/דפיקות/רעשים במעבר מ p ל d?

פורסם
לפני שעתיים, נירו72 כתב:

לא ענית עדיין, למה החלפת מנוע. צריך להבין מה קרה ומה נעשה מסביב. ובכמה קילומטראז' הנוכחי. אם הרעידות זהות ב 2 המנועים זה אומר שעל הנייר זה לא מהמנוע, כי מה הסיכוי ש 2 מנועים עם בעיה זהה. אפשרי אבל סיכוי נמוך. לכן מתמקדים במסביב. במיוחד שהנתונים שהעלית מצוינים ויכול לומר לך שאין לך בעיית וואקום או במזרקים.

עוד נתון שהעלית זה שכשקר תקין וכשחם לא. 

החשודים העיקריים והמיידיים הן התושבות, והאגזוז. שכשהוא מתחמם חלה טיפה התרחבות או גומיה עייפה שמתחממת ונוגע בשלדה במקום שצמוד אליה. אופציה שניה שהתקנת את התושבות לא טוב וזה אפשרי מאוד ודי נפוץ למי שאין רקע. אם התקנת את תושבת ימין כשהמנוע מורם יותר מדי עם ג'ק או פחות מדי, יש מצב שהיא מעוותת והמנוע לא יושב טוב. אופציה שלישית משהו שקשור לתיאום מנוע גיר אבל נשאיר את זה לסוף.

כשאתה מחליף הילוכים עכשיו עם רגל על הברקס, יש תזוזות/דפיקות/רעשים במעבר מ p ל d?

לא שמתי לב ששאלת אז ככה 

נסעתי לאילת פעם ואחרי הנסיעה הזו התחילה בעיה של צינורות מתפוצצים אחד אחרי השני ואחרי זה הלכתי למוסך החליפו רדיאטור אחרי כמה זמן התפוצצו עוד צינורות ואז עשיתי בדיקת קומפרסיה התברר שהלך ראש מנוע 

בררתי ובסוף העדפתי להחליף למנוע מיובא 

בגדול שאני מחליף הילוכים אין דפיקות או רעשים

יש מן מכה קטנה לא יותר מזה

אני יכול לעשות סרטון אבל לא נראלי שיהא אפשר לשים לב 

בגדול המנוע רועד כמו שראית פחות לדעתי קשור לתושבות...

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

אשמח לעדכון לאחר ההחלפה. 

סיימתי להחליף עכשיו אני נוסע עם הרכב בגדול אני לא מזהה שינוי מורגש

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...