Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום  עשיתי טיפול לרכב אאוטלנדר 21 הצורה הישנה

במוסך מרכזי תוך כדי הטיפול אמרו לי שצריך להחליף צינור של השמן של המצנן של הגיר .

החליפו לו את הצינור הזה ונסעתי עם האוטו אחרי יום אני נוסע פתאום האוטו באמצע נסיעה התחיל להוריד הילוכים ולעצור נכבה לי האוטו לא נדלק מנורה לא נדלק כלום וזהו 

אחרי יומיים קרה לי אותו דבר ואז נדלק לי מנורה אבל נכבתה ואחר כך עוד פעם קרה עוד פעם פעמיים שלוש באמצע נסעתי נמוך ועד האוטו ההאט

הלכתי למוסך הם לא לא ידעו מה הבעיה כי לא נדלק מנורה והם לא יצריכו לבאות את הבעיה והם נסעו באוטו או שהכל תקין זה קורה פתאום

רק אחרי כמה ימים אני נוסע ואז נדלק לי פתאום מנורה של המנוע אבל לא נעצר לי אותו כמו תמיד חיברו למחשב ואמרו לי  שהממיר קטליטי הלך המנסים לסדר את שלי

המחיר שהם לקחו לי קרוב 6500!

השאלה שלי זה מיצובישי אאוטלנדר האם יכול להיות שבאמת זה בלאי של האוטו הוא האוטו שנת 21 הצורה הישנה הוא עשה 126 אלף קילומטר 

ולפני הטיפול לא היה  שום בעיות פשוט עשיתי לו טיפול אמרו לי שצריך רק להחליף את הצינור הזה

מה נראה לכם שזה קשור לצינור שהחליפו אולי עשו משהו לא טוב נכנס לכלוך וזה או שזה לא קשור באמת יכול לקרות וככה זה הרכבים האלה?

פורסם

התקשרו אליי ואמרו לי שלא מוצאים אחר משופץ וכנראה משפצים את שלי עדיין זה מחיר טוב? 

והשאלה רק אם באמת זה יכול להיות שפתאום אני נדלק מנורה אחרי טיפול שזה לא קשור לטיפול? 

פורסם

מה הקשר בין בעיות גיר.

לממיר קטליטי?

אתה צריך ללכת למוסך שמכיר את הדגם ויש לו ציוד איבחון (ויכולת איבחון).

מדוע לא עשית סיבוב פרסה בחזרה למוסך, עוד בפעם הראשונה שהתחילו הבעיות? (תיקון גיר >> בעיות גיר 💡 )

פורסם

לא היה לי בעלות בגיר עשיתי טיפול רגיל ותוך כדי הטיפול מוצא שאני צריך להחליף צינור של השמן מצנן של הגיר ויום או יומיים אחרי הטיפול האוטו התחיל לעצר לי באמצע נסיעה לא נדלקתי מנורות ואחרי שבועיים רק נדלק לי מנורה של המנוע ואז אמרו לי שזה אמיר קטליטי זה הכל אז זהו רציתי לדעת אם תוך כדי הטיפול אולי עשו איזה משהו שזה קרה או שזה קשור לצינור הזה לא קשור

• פיתרון
פורסם (נערך)

קשה לקרוא את דברייך.

אין אצלך סימני פיסוק,

הכל אצלך זה משפט אחד בלי שורות.

לפני 3 שעות, משה משה משה כתב:

ויום או יומיים אחרי הטיפול האוטו התחיל לעצר לי באמצע נסיעה

זה היה בדיוק הזמן בו היית חייב להסתובב חזרה למוסך. 

מה זה משנה אם נדלקה נורה בלוח השעונים או לא?

האוטו לא נסע טוב.

אז חוזרים למוסך.

לגבי ממיר קטליטי. לא יכול לומר אם זה קשור.

בכללי האוטו עשה כבר הרבה קילומטרים.

תבדוק עלויות גם במקומות אחרים.

תבדוק בכלל שצריך.

זה בדרך כלל יקר.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

חס ושלום להטיל דופי באמינות מרכז שירות כזה או אחר. הסיפור הבא אינו קשור או רלבנטי למקרה הנ"ל. 
עדיין, משתף בתופעה חמורה שסיפר לי חבר טוב שעובד במרכז שירות , מה שנקרא "מוסך מורשה יבואן". 
הוא מספר על פרקטיקות נלוזות הנהוגות במרכז השירות בה הבעלים עוקץ באופן מתוחכם גם את לקוחותיו וגם את יצרן הרכב. כך הוא מרוויח כמה פעמים. 
איך זה עובד ? 
אירוע מס. 1 מגיע רכב עם תקלה X שאינו כבר באחריות. המוסך מאבחן את התקלה ומציע החלפת הרכיב התקול בחדש . הלקוח משלם מחיר מלא ויוצא מרוצה. הרכיב התקול נשאר אצל המוסך. 
אפשרות נוספת - מתקינים ללקוח רכיב משומש תקין מאירוע מס. 3 - ועל הדרך גובים מחיר של רכיב חדש. 
אירוע מס. 2 : כאשר מגיע רכב מדגם זהה שאינו באחריות  הוא מקבל טיפול שגרתי ו/או תיקון  שלשמו בה אבל המוסך מחליף בו  (כמובן בלי לדווח)  רכיב תקין ברכיב התקול ששמר מהבעייה הקודמת באירוע מס. 1 .  לאחר יום יומיים הלקוח חש בתקלה לא צפוייה. שהוא חוזר למוסך אומרים לו - זו תקלה חדשה בכלל לא קשורה למה שעשית יום קודם בטיפול. תתכבד ושלם על תיקון. 
בתיקון שמים לו רכיב משומש תקין או חדש - מה שיותר זמין ומשתלם למוסך.
אירוע מס. 3 : פרקטיקה מקובלת נוספת - כאשר מגיע רכב שעדיין באחריות הוא מקבל טיפול שגרתי אבל המוסך מדווח ליבואן/יצרן על תקלה ברכיב מסויים שבמסגרת האחריות. המוסך מקבל זיכוי או משלוח של רכיב תקין חדש ויכול להציג / להחזיר את הרכיב התקול ששמר מלקוח אחר.(מאירוע מס. 1) 
עכשיו יש לו במלאי רכיב חדש תקין שיכול למכור במחיר מלא ללקוח פוטנציאלי. 

• מבאס 3
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

ברגע שמחברים כסף (חלפים) לאנשים, הכל אפשרי. אני לוקח איתי כל חלק שאני מחליף במוסך (מלבד חלקים לשיפוץ כמובן) כדי שחס וחלילה לא יגיע ללקוחות אחרים. מתחרע עליו יותר מאוחר, ואז זורק.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טוב תודה רבה.

אני מרגיש שעקצו אותי כמו שאמרת.

אין אמונה באף אחד, חשבתי מוסך מרכזי אני  מוכן לשלם יותר רק שלא יעקצו אותי לבסוף..

דרך אגב באותו יום שיצאתי המוסך האגוז עשה רעש של אופנוע,

הם לא סגרו טוב והשתחרר בורג..

פורסם

ברכב הראשון שלי טיפלתי רק במורשה יבואן ויצאתי עם אותה התחושה בכל פעם,

בפעם האחרונה אמרו שצריך להחליף מדחס, אישרתי, אבל בסוף, דרשתי לראות את המדחס הישן,

עשו לי הצגה כאילו מחפשים בפחים איפה שמו, זה הספיק לי.

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 6.5.2026 בשעה 09:50, orankohn כתב:

אירוע מס. 3 : פרקטיקה מקובלת נוספת - כאשר מגיע רכב שעדיין באחריות הוא מקבל טיפול שגרתי אבל המוסך מדווח ליבואן/יצרן על תקלה ברכיב מסויים שבמסגרת האחריות. המוסך מקבל זיכוי או משלוח של רכיב תקין חדש ויכול להציג / להחזיר את הרכיב התקול ששמר מלקוח אחר.(מאירוע מס. 1) 
עכשיו יש לו במלאי רכיב חדש תקין שיכול למכור במחיר מלא ללקוח פוטנציאלי. 

קרה לרכב במשפחה.. תבעו טורבו באחריות ברכב של 20,000 ק"מ 

מיותר לציין שברכב לא הורכב הטורבו 

שגיליתי את זה, פניתי לשירות לקוחות של היבואן. חושב שעשו עם זה משהו? רק התקשרו למוסך וזה מצידו התחיל לערבב אותי שאנחנו צריכים להגיע להחליף, הוא הזמין אותו ועכשיו בדיוק הגיע. חצי שנה אחרי.

מצד אחד יש לי הקלטה של בעל המוסך שאומר שהטורבו תקין, מצד שני תבעו בביקור אחד חדש. 

לבסוף הסכימו לרשום בהיסטוריה שהרישום היה טעות. ליצרן לא אמרו כלום ככל הנראה 

• מעניין 2

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

פתרון פשוט:

שמוסכים יצלמו את החלק הישן לפני ותוך כדי פירוק, ואת החדש לפני, תוך כדי, ובסוף התקנה.

זה משהו שאנשי שיפוצים עושים לפעמים, למשל כשהם עובדים במקומות שללקוח קשה להגיע, כמו על גג בית.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

צריך עזרה..

אחרי שבוע שיצאתי עם הרב מהמוסך אחרי שהשיפצו לי את הממיר..

נסעתי היום ברכה ואז עצרתי את האוטו הוא נכבה ונדלק לי מנורה של המנוע ומצבר ..

הנעתי שוב והמנורה נעלמה ולא מופיע כלום..

אחרי כמה שעות באתי לחנות ברווס שוב קרה אותו הדבר נכבה הרכב ברווס הנעתי ושוב נעלם..

הלכתי למוסך מהר חיברו למחשב וזה לא מראה להם כלום 

ומבחינתם הכל תקין..

למרות שזה קרה לי גם לפני שהחליפו לי את הממיר קולטי..

מישהו יודע מדוע זה קורה?

מה יכול להיות ?

דרך הגב אני מרגיש שהרכב מגמגם קצת ..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...