Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, shai5554 כתב:

מטופל הכל במוסך מורשה כמו שעון

היה בעיה בגיר רק ותיקנתי במוסך מורשה

שואל בגדול אם אפשר לסוע איתו רחוק

זה כזה סוד מאיפה אתה יוצא?

נסעתי על גטס שנה וחצי וכ-70 אלף ק"מ בנסיעות ארוכות.

האוטו עמד בזה יופי. הגוף שלי פחות.

חויה לא כייפית שהיום לא הייתי עושה.

אם רחוק בשבילך זה 150 ק"מ ביום אז בחן אופציה אחרת לעשות איתה את המסע הזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמו שניחשתי - גוש דן. ברירת המחדל.

כמה פעמים בשבוע או בחודש אתה מתכוון לעשות את הדרך? מדובר בנסועה גבוהה - סדר גודל של 150 ק״מ ליום, כך שנסיעה יומיומית תעלה לך הרבה דלק וטיפולים. האם אין אופציה ראויה של תחב״צ?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתדירות גבוהה - כן. במהירות גבוהה ובשקט - לא. הדיון פה הוא לא על היתכנות ההגעה אלא על חוויית הנסיעה.

אין מה לדאוג שתיתקע בדרך, אבל הדרך הזאת תיראה ותישמע לך ארוכה מהרגיל בגלל שהמנוע יעבוד קשה והמהירות המירבית על התמרור זה בערך מה שתגיע אליו אפילו בעליות מתונות (כלומר בפועל תהיה איטי בכמה אחוזים מרוב התנועה בכביש).

עד כמה החוויה הזאת מתאימה לך זה עניין מאד אינדיבידואלי. בעבר עבדתי בכפר סבא המישורית, לי ולעוד קולגה היו יונדאי אקסנט דור א' - הוא נסע איתה כל יום למודיעין בלי בעיה ואני לא הצלחתי להגיע עד נתניה בלי לעצור למנוחה והתרעננות. אחרי כמה חודשים החלפתי את האקסנט בסיאט טולדו, שבודדה רעשים ובלמה זעזועים הרבה יותר טוב והפכה את הפקקים ואת הנסיעה היומית לנסבלים יותר. תופעה דומה קרתה אחרי כמה שנים כששכרתי יונדאי i10 עם מנוע ליטר ונסעתי איתה בכביש במשך שלוש שעות לכל כיוון כדי לבקר לקוח. גם עם עצירות באמצע הייתי גמור כשהגעתי הביתה, עם עייפות וכאבי גב שאף רכב שכור לפני כן או מאז לא גרם לי להרגיש. מצד שני, יש לנו פה בפורום גיבור אחד שעולה ויורד את כבישי ים המלח כל שבוע עם פיאט 500 בלי שום בעיות, אז מה אפשר להסיק מכך? 

צא לנסיעת מבחן, ויפה שעה אחת קודם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הייתי נוסע עם יונדאי גטס 2007 בין השנים 2017-2021 על בסיס כמעט יומי תל אביב-ירושלים. גם בקיץ רותח וגם בחורפים ירושלמים קפואים. 

היה בסדר גמור. 

אם הרכב במצב מכני תקין אז זה אפשרי. 

לצאת לעקיפות בעליה? לא בטוח שזה כדי. 

עריכה אחרונה על ידי Stangg
שורה אחרונה
פורסם

באמת לא מבין מה הבעיה ? כאמור לזכרוני לאוטו הזה 75 סוסים ( במי של סיאט שלא כבסיטי המקבילה של סקודה עם 60 ) שימשכו אותו. על מרכב קל יחסית ונוסע אחד, לא מזהה שום בעיה, אפילו לא בקצב הנסיעה שאמור להיות לגמרי מספק, אפילו טוב. זוכר עד היום את האינוצ'נטי אי שם שלושים וקצת שנה לאחור שעם 60 סוסים על מרכב של איזה 600 קילו נעצרה ע"י שוטר עם ראדאר ו 128 קמ"ש בעליות לירושלים.

• אהבתי 1
פורסם

כשהכביש פנוי אני לא רואה בעיה. 

כשצריך לזחול עם גיר רובוטי בפקקים בעליה זה החלק הבעייתי, במיוחד שהפקק מגיע למצב של עצירה ונסיעה. 

פורסם

דל״פ - אם אתה הולך להיות על קו רמת גן ירושלים, מציע לך לבדוק חלופה של שימוש ברכבת. אני עובד בת״א וגר בירושלים ועושה את הנסיעות ברכבת. הנסיעה מהירה וחלקה וחוסכת עצבים, אנרגיות, דלק ובלאי (שילכו לך על הכביש). הערה חשובה - לדעתי חובה להצטייד באוזניות acn איכותיות כשיוצאים למרחב הציבורי בישראל.

התחבורה הציבורית בירושלים די טובה, וניתן באמצעותה (רכבת קלה/אוטובוסים) להגיע או להתקרב לרוב חלקי העיר.

כביש 1 עמוס ברוב שעות היום (במיוחד בהשתלבות עם כביש 6 ובעליות שער הגיא). הייתי מוכן לעשות את הנסיעה הזו באופן תדיר רק ברכב עם מנוע חזק, בידוד רעשים מעולה ובקרת שיוט אדפטיבית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

לכך כיוונתי אתמול, כששאלתי על תחב״צ.

בימים כתיקונם בן אחד ושתי כלות שלי עושים את הדרך מהבית בחיפה לעבודה בת״א ברכבת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...