Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

גולדן בוי, כל עוד אתה מערבב בין נייח לנייד אי אפשר להגיע למסקנה חותכת בכלום.

אני אשאל שאלה בבקשה,

נניח 1,000 איש קנו את המחשב הזה:

https://www.amazon.com/ASUS-Vivobook-Laptop-Windows-E1504FA-AS54/dp/B0CWJB9ZC6

כמה מתוכם, תהיה להם תקלת חומרה תוך שנה וחצי לדעתך?

יש נתונים לדברים כאלה היום? לגבי דגמים מסוימים?

בהנחה שכל ה 1,000 יודעים או שיש להם מישהו לשלול בעיות תוכנה, מעניין לכמה יהיו בעיות.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

יש נתונים לדברים כאלה היום?

לדעתי ברור שיש.

זה נקרא mtbf. זמן בין תקלות. היצרן מחזיק את זה אצלו. מוצר שמקבל באמאזון דירוג 4.3 הוא בסדר גמור. 

מעולם הרכב,

כשכבר החלפתי טיימינג ומשאבת מים בסקודה פאביה 2010 שהיתה לי, המוסך יבואן לקח את המשאבה שהחלפתי ושלח אותה ליצרן לדבריו. כי כנראה שזה משהו שהם בודקים או בדקו אז, לא זוכר איך הוא קרא לזה. ככל הנראה הם בודקים איך הוא החזיק מעמד וכמה שימוש הוא עשה.

והערה נוספת. כפי שאמרתי, יש לי מחשב dell 15 inspiron 5537. מ 2015. עובד עד היום. הגיע במקור עם וינדוס 8. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

מוצר שמקבל באמאזון דירוג 4.3 הוא בסדר גמור.

אני חושב, שזה לא מה שמעניין אנשים כמו hans

כי נניח הלך לו המחשב אחרי 8 חודשים הוא לא יחזור לעדכן בביקורת בדרך כלל, אני חושב.

או אחרי 14 חודשים, נניח שהלך לו משהו במקלדת, או בעכבר, או במסך, הוא לא תמיד יחזור לעדכן בביקורת.

אם הוא השאיר ביקורת אחרי חודשיים של שימוש, זה נחמד אבל לא העיקר מבחינת מה שהוא מלין על ASUS.

אהבתי שיש לך DELL מ 2015 שעדיין עובד,

הוא עובד קבוע או פעם ב..?

יש לי גם לנובו משנת 2014, אבל עובד ממש ממש פעם ב...

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

.

אם הוא השאיר ביקורת אחרי חודשיים של שימוש, זה נחמד אבל לא העיקר מבחינת מה שהוא מלין על ASUS.

באופן כללי, נראה לי שאם בן אדם מספיק כועס, הוא ישאיר ביקורת. אם הוא ממש כועס, הוא לא יסמוך יותר על אותה חברה ויקנה מחשב מיצרן אחר.

ועוד משפט, you get what you pay for.

לכן יש מוניטין למוצרים ויצרנים.

שים לב שיש למשל כלי עבודה שהם קונצנזוס. כמו למשל Ridgid במפתחות צינורות. סתם דוגמה.

לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

אהבתי שיש לך DELL מ 2015 שעדיין עובד,

הוא עובד קבוע או פעם ב..?

פעם ב..כשצריך איזה שיעור בזום. השקעתי והחלפתי לו בטריה חדשה. יש אתר שנקרא סולן. הסוללה עובדת בסדר.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

באופן כללי, נראה לי שאם בן אדם מספיק כועס, הוא ישאיר ביקורת. אם הוא ממש כועס, הוא לא יסמוך יותר על אותה חברה ויקנה מחשב מיצרן אחר.

אני לא בטוח שיש אפשרות להשאיר שם ביקורת אחרי שנה. מעניין.

לפני שעה, saar5555 כתב:

ועוד משפט, you get what you pay for.

מכונות תספורת וגילוח של החברות (אולי זה סתם מדבקה) Kemei/VGR בעליאקספרס הוכיחו שגם ב 12$ אתה יכול לקבל אחלה מכונה שתספר אותך (אמנם אני מסתפר רק קצוץ) לשנתיים+ בלי שום בעיה ובלי שום גירויים. המשפט שאתה אומר לא בטוח נכון היום. 

לפני שעה, saar5555 כתב:

פעם ב..כשצריך איזה שיעור בזום. השקעתי והחלפתי לו בטריה חדשה. יש אתר שנקרא סולן. הסוללה עובדת בסדר.

במידה והיו שנים שהוא היה הדיליי שלך, והחזיק ככה יפה, זה מרשים.

מה שיש לי מ 2014 היה דיליי של אחי רק במשך כשנתיים גג (כמובן שהגיע עם HDD והוחלף די מהר ל SSD) , ועבר אלי, אצלי הוא בקושי ראה עבודה כי אני מעדיף נייחים תמיד.

פורסם (נערך)

נתחיל מההתחלה, מחשבים ניידים ובכללי חומרה, יצרנים כגון אסוס גיגהבייט MSI, ושאר היצרנים, לא באמת מייצרים לבד את רוב הדברים, הם מקבלים תוכניות , מגבלות , ודרישות לפלטפורמה, אינטל או AMD מגדירות את ה"שלד" של הלוח אם והם בונים מסביב, וגם את זה, הם לא בונים לבד, יש מפעלים שמייצרים להם, הרי צ'יפים הם לא מייצרים, PCBs הם לא מייצרים, זה דרך קבלני משנה.

בסופו של דבר העדפה של מותג כזה או אחר זה בולשיט מכיוון שיש מפעלים שמייצרים את רוב הלוחות ופשוט מטביעים על זה שם, בקיצור מוצרי מדבקה.
זה נכון גם למחשבים ניידים, זה מיתוג.
רוב הרכיבים בלוח אם , הם של יצרנים קבועים.

צ'יפסטים - אינטל או AMD

כרטיסי קול Realtek

Wi-Fi/Bluetooth – Intel / MediaTek / Qualcomm

VRM controllers / MOSFETs / chokes – Renesas, Infineon, Monolithic, Vishay

סתם בשביל הספורט הסתכלתי על הלנובו שלי, מוטבע עליו manufacured for lenovo, אתם מבינים שהם ייצרו כלום ושום דבר בתהליך הזה, מלבד להטביע את השם שלהם על המחשב ולהוסיף את הלוגו שלהם שהביוס עולה.

אז לטעון שלוח X מחזיק יותר מלוח Y בעוד שבסבירות גבוהה שהתכנון זהה (במידה ומדובר באותו צ'יפסט) ויש בלוח בדיוק את אותם רכיבים, זה פשוט מגוחך.
לוחות יקרים יותר (בנייחים) משתמשים בקבלים יותר טובים , שכנראה מחזיקים קצת יותר.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

@ArikC

קח לדוגמא את DELL. או את LENOVO. כשאתה אומר מישהו אחר מייצר להם, הכוונה שהוא רק מייצר, או גם תכנן והנדס את זה?

DELL / LENOVO מהנדסים לעצמם ומתכננים את הלוח, או שהכל צד ג'?

תודה

פורסם (נערך)

תלוי בדגם. הדגמים הזולים של כל היצרנים הם פחות-או-יותר מדבקות. מעבירים מפרט לפוקסקון, פוקסקון פולטים מחשב.

ככל שהדגם יקר יותר, כך עולה הסיכוי שהיצרן עצמו יותר מעורב בתכנון/הינדוס.

חוץ מזה נשמע שהדיון עדיין תקוע בשמות של חלקים של נייחים כאשר מה שחשוב בניידים הוא...

מה שלא כתוב. ההנדסה עצמה של החלקים הפיזיים. זה לא מופיע במפרטים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

יש חברות שנקראות ODM (Original Design Manufacturer) .

מתכננים ומייצרים מחשבים , חברה כדוגמת quanta , שעובדת עם הרבה מותגים, בניהם גם דל.

יש עוד יצרני ODM, הם לא היחידים.

זה לגבי מחשבים ניידים קומפלט.

לגבי לוחות אם foxconn מייצרים לdell , HP , acer ועוד.
זו תעשיה של מוצרי מדבקה בסופו של דבר.
קח כרטיסי מסך, קניתי עכשיו 5080, 0 הסתכלות על מי היצרן, אלא חיפשתי ביקורות על הקירור, כמה שקט, הם לא מייצרים כרטיסים, זה הכול Nvida/AMD.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כן, מה שכתבת זה בדיוק מה שאני למדתי (אך שכחתי את שמות היצרנים האלה של ה ODM) לפני קצת יותר מעשור.

התפלאתי ללמוד אז ש HP LENOVO DELL וכו' לא קשורים כלל לתכנון הנדוס וייצור ה Motherboards שלהם - הכל הם קונים מספק מטייוואן (ונראה שהיום גם מסין)

אבל הפתעת אותי בזה ששום רכיב של המחשב ייתכן ולא הונדס או תוכנן בידי DELL - ז"א 100% מהרכיבים תוכננו הונדסו ויוצרו על ידי צד ג'. הם רק הרכיבו הכל יחד.

עם זאת, ידוע לי ש ASUS הם יצרן של לוחות אם , עד היום?

כנ"ל MSI? הם מייצרים לעצמם את הלוחות?

נניח שאנו מדברים על הדגמים לא הזולים ביותר. 

פורסם (נערך)

אני לא סגור על מי מייצר מה לבד, אבל בסופו של דבר, הרכיבים ממנו מורכב הלוח, הם של חברות צד ג', אז מה הם מייצרים ומתכננים ? את הPCB? קבלים לא מייצרים, את הציפסט לא, את הרכיבים מסביב לא.

הייתי קורא לזה יותר הרכבה מאשר ייצור.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

אין לזה סימוכין.
יצרנים לא מפרסמים נתוני RMA אז מלבד תחושה סובייקטיבית אני בטוח שאין נתונים.

• רעיון טוב! 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, גולדן191 כתב:

אם זה המצב, למה hans טוען שדווקא ASUS ייכשלו מהר יותר ביחס ל DELL, HP, LENOVO או אפילו ACER? מוזר. 

כאילו, כולם אותו דבר. בוא.

או, זאת בדיוק הנקודה. זה שכולם מייצרים את הסדרות הנמוכות באותם מפעלים

ממש, אבל ממש לא אומר ש״כולם אותו דבר״. כשאתה לא יודע מה מיוצר איפה,

כשאף אחד לא מספר לך מה התמחור הפנימי שנסגר בין אסוס/דל לפוקסקון/קוואנטה/יו ניים איט

הדבר היחיד מה שנשאר לך זה לאסוף עדויות מהשטח בדיעבד.

בדיעבד, הסדרות הזולות של אסוס הרוויחו ביושר את החתימה שלי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא יודע מה הסטטסטיקה שלך אבל לא הייתי יוצא בהצהרות.
GPT מצא לי כתבה אחת על סטטיסטיקה של נתוני RMA מ2015 שלאסוס היה 1.89% אחוז RMA בעוד שגיגהבייט עמדו על 3.43% , ASRCK על 4.44% , וMSI 2.1%

אז זה נחמד ויפה, אין לך מדגם מייצג, בטח לא ברמה של עשרות אלפים ומאות אלפים.
אתה ניזון מhear say , ואתה לא יודע מה הייתה התקלה של המוצר, וממה נגרמה.
זה מזכיר לי שאחד הסמנכלים של החברה בה אני עובד כרגע, התקשר אלי ואמר לי לבוא לאסוף את הנייד שלו , viva book בן חצי שנה, אמר שהפסיק לעבוד, אספתי את המחשב , היה בתיק, אמרתי לעצמי לא הגיוני שמחשב בן חצי שנה מפסיק לעבוד, וגם אם כן זה באחריות , הם באים לאסוף ולהחזיר, איך שאני מוציא את המחשב מהתיק , עושה לו סקירה פיזית,נעשה את זה ככה, אין פינה אחת לא דפוקה, מספיק מכה קלה, השתחררה הלחמה, השתחרר חיווט, המסך קיבל סדק.
אז אני אחזור שוב, אל תמהר לצאת בהצהרות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...