Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TURABO KIT(שאלה)

NEON
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע כמה ניסיון יש לך מוטי אבל נעבור על התגובה שלך.

דעתי היא שדעתך הממש לא מלומדת מנפיצה פה ערימה של שטויות שלא ממש נראה לי שיש לך איזשהו מושג על מה אתה מדבר.

חבל שלא עברת על המאמרים הטכניים בפורום לפני שכתבת את זה.

אז אולי היית יודע שבתור בן אדם שבנה רכב מירוץ מוגדש וחוקי, מתחרה בו על מסלול בארה"ב, ומשתתף בפרוייקטי מירוץ מרתקים בארה"ב, למוטי יש יותר נסיון בתחום הזה מלהרבה קשקשנים פה בפורום.

אם תשים לב, במה שהוא כתב הוא מתייחס לרכיבים (מגדש, פורק, וכו') מתוך נסיון אישי ברכבו האישי או מנסיון בפרוייקטים שהוא מכיר מקרוב.

כמה פרוייקטים שמשתמשים ברכיבים בהם מדובר בקיט הזה אתה מכיר אישית? כמה הוא מכיר?

אז עם כל הכבוד, אני הייתי קונה את דעתו של מוטי.

פורסם

עם כל הכבוד הייתי קורא את השרשור מחדש ומבין שמה שקראת הנ"ל הינו ציטוט של מוטי.

ומוטי או לא מוטי הוא צריך לרדת מהעץ שלו, ומהר.

בקשר לטורבו ולתוצאת ה400 מטר אני מוכן להתערב על כסף.

בקשר לפורק ולעוד מספר נושאים כתבתי זאתי דעתי ולשואל, חכה לעוד דעות.

יום טוב

Guest תמיר .א.
פורסם
בקצרה, בכללי:

מנוע עובד על דלק ואויר, ככל שיכנס יותר דלק + אויר ביחס מסויים = נקבל יותר כ"ס.

דלק ניתן להוסיף ע"י משאבות דלק יותר חזקות....

אויר ניתן להוסיף ע"י טורבינה שתכניס אויר בלחץ חזק למנוע = זהו בעצם הטורבו,בשילוב עם פילטר אויר פתוח שיאפשר כניסה יותר מהירה של אויר.

מכאן אם נתקין טורבו, נקבל הרבה יותר כ"ס ,תלוי בגודל הטורבו שנכניס, כמובן שבמנועים מסויימים נצטרך חיזוקים כדיי שהטורבו מהלחץ לא ייפרק את המנוע.

יופי זה התשובה שרציתי לשמוע........צריך יותר אוויר אז עשיתי ניסויי קטן (לא לצחוק) והוא לא עבד בפועל. חיברתי פן (של שיער כן כן) כל פתח היניקת אויר של הפילטר. וזה ממש לא עשה כלום.

כאילו ממש כלום. והפן יש לו דחיפה מסויימת של אויר.

הסבר לתופעה בבקשה?.

תמיר

פורסם
יופי זה התשובה שרציתי לשמוע........צריך יותר אוויר אז עשיתי ניסויי קטן (לא לצחוק) והוא לא עבד בפועל. חיברתי פן (של שיער כן כן) כל פתח היניקת אויר של הפילטר. וזה ממש לא עשה כלום.

הסבר לתופעה בבקשה?.

תמיר

עשית למנוע גם גוונים ודירוג בנוסף או שרק פן הספיק :-P

סתם סתם , קיימות מניפות חשמליות שאפשר לחבר למצערת , הם נותנות לחץ ממש נמוך

בסביבות 2-3 פי אס איי (0.2 באר)

הנה דוגמא לאחד: כותבים באיביי electric turbo ומקבלים כל כך הרבה שטויות

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7980606310&category=33741#ebayphotohosting

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

Guest תמיר .א.
פורסם

אהה סתם זה עניין אותי אז ניסיתי לחבר את הפן.....

אין מה לשפר במנוע שלי הוא 1300 55 כוחות סוס.... אז לא היה אכפת לי לעשות ניסוי קטן

תודה בכול מקרה

תמיר

פורסם

הסבר לתופעה בבקשה?.

תמיר

חיבור פן רע משני סיבות : 1. לכמות האוויר שהמנוע יצרוך בסל"ד גבוהה תצתרך בערך 30 פנים אולי יותר ..

2. פן נותן אוויר חם שיגרום בוודאות לירידה בכח המנוע עקב שריפה פחות יעילה .

JDM :twisted:

פורסם

ה-16G הוא מגדש טוב מאוד שניתן להפיק ממנו הרבה סוסים (ראיתי כבר 16G על מנוע 4G63 שמוציא 350 סוסים לגלגלים..)

מגדש טוב מאוד? הצחקת אותי. 350 כ"ס בגלגל? הפלת אותי הרצפה.

אנא עשה חיפוש על הטורבו הנ"ל בגוגל & תוריד את מפה שלו.

במקרה כשחיפשתי טורבו בשבילי אני קראתי על האח הגדול שלו ה 20G והטענות שלך מצחיקות.

הצחקתי אותך?

אני שמח מאוד, לצחוק זה נחמד.

מה שכן, על חברה בשם Road///Race Engineering שמתמחים ב-DSMים ואיבו למיניהן יצא לך לשמוע?

ב-מ-ק-ר-ה, יצא לי לעבוד איתם על הכנת רכב שלהם למירוצים ואני מכיר את הנפשות הפועלות היטב, כולל את הבעלים מייק ואת הצ'יף שלהם שהוא גם חבר אישי טוב טוב.

RRE הגיעו להרבה מאוד סוסים כבר עם ה-16G, סתם שתהיה בעיניינים... אני הייתי שם ליד הדיינו לראות את זה... אתה היית שם?

הסעפת נראית בסדר גמור (יציקת נירוסטה, תחזיק הרבה זמן)
נראית כמו סעפת מטייבה. סורי. זאת דעתי.
הבנתי אותך.

מסתבר שכמעט כל יצרן רכב (שים לב, אני מדבר על היצרנים עצמן, לא על משפרים למיניהם) חושב הפוך ממך, אחרת קשה לי להסביר למה כולם משתמשים בסעפת Cast בדומה לזו.

JUN ו-HKS עושים לך את זה?

הבנתי, אתה אחד מחובבי ה-JDM... סבבה, אבל, לפני שאתה מנפיץ שוב פעם, HKS ו-JUN מייצרים בכלל סעפת לניאון?? אני לא ממש סגור על זה.

סעפות מסוג זה הן אמינות מאוד (בעיקר אחת כמו זו שהיא מנירוסטה ולא Cast Iron) ועושות את עבודתן נאמנה... יש לי סעפת מאוד דומה לזו על האוטו כבר ארבע שנים, היא אמנם קרובה לסוף כבר אבל אחרי טמפ' EGT כמו שיצא לראות על המסלול זה מובן.

אם היא הייתה Tubular Manifold כבר הייתי מחליף אותה עשרים פעם...

וסתם שתהיה בעניינים, יצא לי להתקין קיט טורבו של HKS על רכב של חבר והסעפת שלהם פשוט גרועה, ניכר בה שלא הושקעה שום מחשבה על מרכב כובד, ותוך שנה וחצי היא גם נסדקה.

והשסתום פריקה (מקורי של מיצובישי, גם אני משתמש בו) יחזיק מצויין את הלחץ המדובר, ואני גם מבטיח לך שזה יעבוד הרבה יותר טוב מכל קיט נייטרו מסריח (שאגב יעשה נזק לאוטו, ו-NOS זה בכלל שם של מותג לידיעתך).

בקשר לפורק, הצדק אולי עמך אבל אני הייתי ציני בקשר לנוס, אנא עבור על תגובתי מחדש.

אוקיי.... אני משתמש בשסתום פריקה שלי כבר 4 שנים ו-135K ק"מ.

מזלי שהצדק אולי עימי.

מדובר פה בגדישה נמוכה כ"כ שאין שום צורך לפתוח מנוע.

לא צריך לפתוח מנוע? מצויין!

שיתקין טורבו ישים איזה ווסת ומשאבת דלק וע"פ מה שאתה טוען, יאללה בלאגן!

אנחנו נספור את הימים עד שהוא יגרור את האוטו למוסך !

ידידי הנכבד, מבזק חדשות -

בשביל ה-5-6 PSI גדישה שמדובר עליהם, אין שום צורך בעולם לפתוח מנוע, לא רק בניאון, אלא גם בכמעט כל מכונית אחרת שאני מכיר כולל כאלו עם קומפרסיה גבוהה במיוחד (כן כן, גם ממש גבוהה כמו ב-S2000).

הקיט המדובר מסופק עם כל המצרכים הבסיסיים לגדישה נמוכה מסוג זה בלי שום צורך לפתיחת מנוע.

הם מציינים בפירוש שיש להשתמש בדלק באוקטן הכי גבוה בנמצא (ובארץ הוא די נמוך אז אין מה לדבר על להעלות גדישה בלי שינויים מתאימים).

מה זה מציינים להשתמש באוקטן הכי גבוה שנמצא!?

צריך לכוון את האוטו בשביל זה! בכלל צריך לכוון את האוטו מחדש בשביל טורבו! (ולא רק מנוע) אני לא מבין איך אתם מדברים על להתקין טורבו כאילו זה היה ספוילר ?

אתה יודע מה משמעות האוקטן הגבוה?

עמידות יותר גבוהה לדטונציה.

בגלל זה הם ממליצים להשתמש באוקטן הכי גבוה בנמצא.

האוקטן הכי גבוה בנמצא בישראל למיטב זכרוני הוא 98 (אם לא השתנה משהו מאז שהייתי בארץ פעם אחרונה לפני כמה שנים...) שהוא יותר קרוב ל-88 במונחים אמריקאיים או משהו כזה.

מה שאומר, שהאוקטן הכי גבוה בנמצא הוא דיי נמוך ואין אפשרות להעלות גדישה מעל לגדישה הבסיסית בלי שינויים מתאימים (בוא נאמר אינטרקולר בתור התחלה).

בוא שנייה ניכנס לטענתך שצריך לכוון בשביל אוקטן יותר גבוה.

ברכב שנוסע באופן נורמלי על 95, תמלא אותו ב-98, ייקרה לו משהו? לא.

תהרוס בו משהו? לא.

תרוויח מזה משהו? גם לא.

אם הוספת לו טורבו עכשיו, תרוויח מהמעבר ל-98 משהו? כן, התנגדות יותר גבוהה לדטונציה.

ההבדלים בין 95 ל-98 מספיק קטנים כדי שלא תצטרך להתחיל לשלוף את המחשב ולשחק איתו, מספיקים האמצעים הפרימיטיביים שמסופקים עם הקיט בשביל הגדישה הנמוכה שמדובר בה.

מה שכן, אתה טוען גם -

"בכלל צריך לכוון את האוטו מחדש בשביל טורבו! (ולא רק מנוע)"

ולזה אני דורש הסבר.

מה בדיוק צריך עוד לכוון ??

יתרה מזו, עם הפחתת משקל, 250 סוסים וצמיגי דראג אין שום סיבה שבעולם שאוטו כזה לא ייכנס לתחום ה-13 שניות במירוץ ל-400 מטר.

זה תוצאה מופרכת לפי מה שאתה טוען עם כ-350 כ"ס הוא יוציא 11.0 שניות שזה בלתי הגיוני בעליל (למקרה הנ"ל !)

לא זוכר מתי טענתי לכך, אני ממש מתקשה למצוא את המילים האלו.

נא לא להכניס לי מילים לפה.

רכב יכול להתמודד עם כמות כוח מסויימת וצמיגי דראג לפני שהוא מתחיל להתעוות לרמה שהוא כבר לא מצליח לזנק יותר מהר.

שים לב לעובדה שהם מדברים על שני קיטים שונים של טורבו, הקיט שנוסע את ה-1/4 מייל בתחום ה-13 שניות הוא הקיט השני עם האינטרקולר ולא הקיט הראשון.

רכב עם 250-275 כ"ס, מופחת משקל (שים לב ש-Mild היא הגדרה מאוד פתוחה לפירושים) וצמיגי סליקס למירוצי דראג (הבדל אסטרונומי מצמיגים ספורטיביים נורמליים) נכנס ל-13 שניות בלי בעיה... אבל בגלל מגבלות השלדה אין שום הכרח שהוא עובר לתחום ה-12 שניות אפילו עם עוד 100 כ"ס יותר, ואל תשכח שגם 13.99 הוא בתחום ה-13.

בקיצור, שיהיה לך יום טוב :wink:!

מוטי.

פורסם

הסבר לתופעה בבקשה?.

תמיר

אני נורא אתאפק שלא לצחוק, אבל בוא תחשוב שניה על הניסוי שלך -

לקחת פן ביתי שהשימוש שלו הוא ייבוש שיער בבריזה קלה, והשוואת אותו לטורבינה שמסתובבת במאה אלף סל"ד (ואפשר גם יותר).

אל תצחק עכשיו כי אני לא צוחק גם כן, אבל בינינו, ההשפעה של חיבור של פן לזרם היניקה שווה בערך לחיבור צינור היניקה לת*ת אחרי החמין של שבת.

היניקה של המנוע מראש הרבה יותר חזקה מה-12 סמ"ק של אויר בדקה שפן יכול לספק (סתם המחשה, אין לי מושג כמה סמ"ק אויר לדקה פן מספק).

ולמי שכתב על המניפות החשמליות של איביי (עאלק electric turbo! :shock:), הן מספקות בערך 0.5 PSI (מדוד) ובניסוי שערך חבר שלי שמנו את המיאטה שלו על הדיינו עם המניפה ובלי והאוטו איבד כוח עם המניפה על הזרם כנראה בגלל ההתנגדות שהמניפה עצמה יוצרת ליניקת המנוע.

מה גם שאני לא יודע מה איתכם, אבל אני ממש לא הייתי רוצה חתיכות פלסטיק שיכולות להישבר על זרם היניקה שלי בכניסה למנוע.... :shock:

מוטי.

Guest תמיר .א.
פורסם

טוב נו..... אמרתי אולי יתן קצת אויר....לא יודע אין לי מושג איזה מהירות או לחץ הוא מפיק.

בכול מקרה זה לא אפקטיבי לרכב שלי. אז זה היה בגדר ניסויי.

תמיר

פורסם

לא יצא לי להיות שם הייתי בדיוק בניו זילנד בחיפוש אחר אורקים.

ה 16G הוא טורבו ממש קטן וגם ה20G אינו בדיוק ה-דבר.

ה-20G בעזרת השם כותבים יספק עד כ400 כ"ס במנוע בבוסט של באר.

תגובות על ה16G

I pulled the TD05 turbo off yesterday and put back on my VF24 with it's original P18 housing as i had only ever run it with the P20 off my old VF22 and holy shite it's a damn smooth turbo it makes the TD05 feel like a pig off and on boost as it spools so early and sweet and boost is steady as a rock it just looses out in the top end (where i want the added power) where after 5500rpm it was tapering off and the TD05 would be just have the hand out the window saying see ya later.. A AVO400s would be awsome but i have to settle with a properly modded poor mans version TD05 for now...

והVF24 הוא טורבו שיושב בעיקר על אימפרזות במקרה הטוב יספק לך 310 כ"ס במנוע.

בקשר לסעפות זה היה ביוטי קווין 2005 בקארזפורום.

מייצרים בכלל סעפת לניאון?? אני לא ממש סגור על זה. יצא ניסן ניאון לא שמעת? :)

וסתם שתהיה בעניינים, יצא לי להתקין קיט טורבו של HKS על רכב של חבר והסעפת שלהם פשוט גרועה, ניכר בה שלא הושקעה שום מחשבה על מרכב כובד, ותוך שנה וחצי היא גם נסדקה.

רק יכול לחזק את דעותי שניסיון אישי הינו ניסיון אישי.

ידידי הנכבד, מבזק חדשות -

בשביל ה-5-6 PSI גדישה שמדובר עליהם, אין שום צורך בעולם לפתוח מנוע, לא רק בניאון, אלא גם בכמעט כל מכונית אחרת שאני מכיר כולל כאלו עם קומפרסיה גבוהה במיוחד (כן כן, גם ממש גבוהה כמו ב-S2000).

הקיט המדובר מסופק עם כל המצרכים הבסיסיים לגדישה נמוכה מסוג זה בלי שום צורך לפתיחת מנוע.

לא טענתי שאי אפשר או שחייבים לפתוח מנוע. גם לא חייבים לחשוב לפני מעשה\תגובה זה רק עניין של מה מומלץ.

מנוע שעשה איקס ק"מ ועכשיו הולך לגדוש כל היום לא יחזיק מעמד.

תעשה סקר בארץ (אולי תתקשר למינה) ותוכח.

בוא שנייה ניכנס לטענתך שצריך לכוון בשביל אוקטן יותר גבוה.

ברכב שנוסע באופן נורמלי על 95, תמלא אותו ב-98, ייקרה לו משהו? לא.

עד כמה שידוע לי לכל מכונית מהחברה יש ניהול עם AI שמשנה גם הצתה וכו. כוונתי היתה לניהול חדש.

על פי ניסיון של כמה רכבים לא ניתן או מומלץ פשוט להתקין טורבו בלי לבדוק + לשנות את ההזרקה\הצתה\גדישה וכו.

מה שכן, אתה טוען גם -

"בכלל צריך לכוון את האוטו מחדש בשביל טורבו! (ולא רק מנוע)"

ולזה אני דורש הסבר.

מה בדיוק צריך עוד לכוון ??

אתה דורש הסבר , יפה.

לא רוצה לתת לך הסבר! נענע בתה !

אתה יכול לבקש הסבר, וגם אענה. בכל זאת.

כוונתי היתה לכיוון הגדישה.

בקשר ל400 מטר, ספק האינטרנט שלי המוצלח מונע ממני לחזור לאתר ולצערי אין לי כרגע זכרון מדוייק לתוצאה שטענו.

אם זכור לי נכון אז 13.0 שניות , עם צמיגים ו250 כ"ס אשר בספק גדול מאוד! זה עדיין נתון קשה להאמין.

• תוכן חדש...