Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוחית רישוי עם סיומת 9X

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי ליה,

ידוע שבסוף שנות ה80 הפסיקו עם שיטת המספור שה2 ספרות אחרונות הן שנת הייצור, עכשיו מה שגם אמור להיות שהמשיכו עם זה ממש בקטנה בתחילת שנות ה90 כלומר קיימות מכוניות עם לוחית רישוי של 7 ספרות שהסיומת שלהן היא 9X ואז ישר הפסיקו ועברו לפי היצרן.

שימו לב אבל שלא רואים כאלה בשום מקום

עשיתי בדיקה קטנה עם משרד התחבורה (בעקבות התערבות עם חבר)ומתברר שיש רק 400 כאלה בערך אבל הן מאוד ישנות והם בונקרים ולא רוצים לתת מידע.

רציתי לשאול האם מישהו אי פעם נתקל בלוחית רישוי שכזאת, אם כן אשמח לתגובה, אני רוצה לנצח בהתערבות ולראות בעיניי לוחית רישוי כזאת.

בתודה,

ליה

פורסם

אני דיברתי עם מישהו במשרד התחבורה והוא עשה בדיקות וסינונים ומצא אותם הוא רק אמר שהן קיימות,לא יותר מזה

פורסם

סיומות 4x ו-9x שייכות לשיטת המספור הישנה של הרש״פ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מי שהיה פה ב1.9.1989 זוכר מצוין שהמכוניות החדשות עברו מתבנית xxxxx89 לתבנית xxxxx0x. 

כל שנה ב1.9 הייתה מתחלפת שנת המודל. ואז התקבלה החלטה במשרד התחבורה או בכנסת שלא יהיה ניתן יותר לקרוא את שנת הייצור בלוחית הרישוי, מאחר וזה גורם לאנשים להוציא עיניים אחד לשני. היתה עוד בעיה שעלו יותר מ100000 כלי רכב לכביש כל שנה ככה שהמספרים היו נגמרים לפני סוף השנה. עדיין היו קרובים לתקופת הצנע של שנות ה50.. 

מעולם לא היו לוחיות xxxxx90 עבור מכוניות מודל 1990.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני התאריך הקובע את החלפת שנת הרישום היה 16.8 - משך הרבה מאוד שנים. חוץ מזה מה שכתב עמוס נכון. כשראיתי בפעם הראשונה רכב עם סיומת 0x זה היה מוזר לי וחשבתי שמדובר בזיוף - עד שראיתי עוד כמה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז איך שהתקשרתי לאדם ממשרד הרישוי הוא טען שהיו 400 מכוניות כאלה?

לפני 13 דקות, sperial כתב:

למיטב זכרוני התאריך הקובע את החלפת שנת הרישום היה 16.8 - משך הרבה מאוד שנים. חוץ מזה מה שכתב עמוס נכון. כשראיתי בפעם הראשונה רכב עם סיומת 0x זה היה מוזר לי וחשבתי שמדובר בזיוף - עד שראיתי עוד כמה.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

לפני 18 דקות, amosbmw כתב:

מי שהיה פה ב1.9.1989 זוכר מצוין שהמכוניות החדשות עברו מתבנית xxxxx89 לתבנית xxxxx0x. 

כל שנה ב1.9 הייתה מתחלפת שנת המודל. ואז התקבלה החלטה במשרד התחבורה או בכנסת שלא יהיה ניתן יותר לקרוא את שנת הייצור בלוחית הרישוי, מאחר וזה גורם לאנשים להוציא עיניים אחד לשני. היתה עוד בעיה שעלו יותר מ100000 כלי רכב לכביש כל שנה ככה שהמספרים היו נגמרים לפני סוף השנה. עדיין היו קרובים לתקופת הצנע של שנות ה50.. 

מעולם לא היו לוחיות xxxxx90 עבור מכוניות מודל 1990.

מעניין , אבל אני ממש דיברתי עם מישהו ממשרד הרישוי והוא מצא 400 לוחיות כאלה, ובאתר "אוטובום" הם הוציאו את הלוחיות הנ"ל:

שנת 1990:
9728790 — פולקסווגן
9721090 — ב.מ.וו
9728190 — וולוו

שנת 1991:
9733091 — אופל
9732591 — GMC
9732091 — פונטיאק

שנת 1992:
9743192 — רנו
9746192 — אלפא רומיאו
9744592 — הונדה

שנת 1993:
9747293 — ביואיק
9758693 — פונטיאק
9757293 — ניסאן

פורסם

ראיתי לפני הרבה מאוד שנים רכב עם סיומת רישוי 93. לא זוכר איזה רבב זה היה, אני חושב מרצדס. 

פורסם
בתאריך 12.3.2026 בשעה 17:13, sperial כתב:

למיטב זכרוני התאריך הקובע את החלפת שנת הרישום היה 16.8 - משך הרבה מאוד שנים. 

אם להתקטנן(מצדי), אזי רכב שיצא את שערי היצרן לאחר ה-15.7 ונרשם בארה״ק החל מה-16.8.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 12.3.2026 בשעה 17:08, amosbmw כתב:

ואז התקבלה החלטה במשרד התחבורה או בכנסת שלא יהיה ניתן יותר לקרוא את שנת הייצור בלוחית הרישוי, מאחר וזה גורם לאנשים להוציא עיניים אחד לשני. 

ואז החזירו את אותה השיטה בצורה מעודנת עם הסיומות החדשות של 01 /02 וכו'

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...