Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תקציב 70-80. הצורך הוא ברכב יחסית גבוה, אמין, בטיחותי ויפני.

בשל קושי למצוא הונדה HRV צצה שוב המחשבה על סובארו XV 2108-2019.

העניין הוא כזה- הנסועה השנתית מועטה- פחות מ10 לשנה ואולי אפילו הרבה פחות. הרכב לא ייסע בשטח וגם לא בשבילים, רק בכביש.

אם אין שום כוונה לנצל את ה4X4 ואת הייחוד של הסובארו האם זה חכם בכלל לשקול אותה?, האם התחזוקה שלה עם כל מיני שמני דיפרנציאל וצמיגים שחייבים להחליף ברביעייה ועוד דברים שאנחנו לא יודעים עליהם לא תהיה יקרה בהרבה מתחזוקה של רכבים שהם לא 4X4 כמו ההונדה.

תודה.

פורסם

למה לא לבדוק מזדה cx5 שתהיה די גבוה ואמינה?

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אחרי שבזמן האחרון יצא לי לנסוע לא מעט על cx-5 ו-xv לטעמי יש יתרון לxv בנוחות הנסיעה.

איכשהו הרכב מרגיש מהודק על הכביש ובפניות, ומצד שני הוא סופג שיבושים הרבה יותר טוב מ cx-5

מתבסס על cx-5 מודל 2024 וxv מודל 2021

תנוחת הישיבה ואפשרויות הכיוונן בxv יותר עדיפות גם הן.

לטובת הcx5 אציין את איכות החומרים והרגשה הכללית שמדובר ברכב פרימיום 

עריכה אחרונה על ידי fishmanl
הוספה
  • אהבתי 1
פורסם

צרכנות נבונה ו רק יפני לא הולך ביחד.

מה הדרישות האמיתיות שלך?

לחיוב בסובארו: נוחות ומערכת אייסייט שהיא הרבה מעל מה שיש בשוק, אבל לא נמצאת ברוב הרכבים.

החלפת צמיגים: בנסועה נמוכה ועל אספלט לא בטוח שההפרש כזה גדול.

לבחינה: יש כאלה שXV קטן להם או שמנוי 1.6 מרגיש להם חלש. יש כאלה שלא מתרגלים לגיר בדורות היותר ראשונים.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני כשעה, fishmanl כתב:

איכשהו הרכב מרגיש מהודק על הכביש ובפניות, ומצד שני הוא סופג שיבושים הרבה יותר טוב מ cx-5

נשמע טוב

לפני כשעה, fishmanl כתב:

לטובת הcx5 אציין את איכות החומרים והרגשה הכללית שמדובר ברכב פרימיום 

לא ממש משנה

לפני 19 דקות, borsood כתב:

צרכנות נבונה ו רק יפני לא הולך ביחד.

מה הדרישות האמיתיות שלך?

לחיוב בסובארו: נוחות ומערכת אייסייט שהיא הרבה מעל מה שיש בשוק, אבל לא נמצאת ברוב הרכבים.

החלפת צמיגים: בנסועה נמוכה ועל אספלט לא בטוח שההפרש כזה גדול.

לבחינה: יש כאלה שXV קטן להם או שמנוי 1.6 מרגיש להם חלש. יש כאלה שלא מתרגלים לגיר בדורות היותר ראשונים.

רק יפני זו טעות- גם קוריאני בהחלט נכלל כאן.

במתיחה חזקה של התקציב אולי אפשר לחשוב על טוסון 2000 2019 (ללא ריפודי עור וחלון גג)

לגבי הXV רק מנוע 2000 עם מערכת האייסייט- ב2019 היא כבר בכל הדגמים, לא?.

העניין העיקרי הוא ההבדל בתחזוקה השנתית והאם כל תיקון קטן בסובארו יצריך פירוק/הרבה עבודה לעומת הטוסון או ההונדה?.

עריכה אחרונה על ידי bogib
פורסם
לפני 10 שעות, bogib כתב:

שלום לכולם,

תקציב 70-80. הצורך הוא ברכב יחסית גבוה, אמין, בטיחותי ויפני.

בשל קושי למצוא הונדה HRV צצה שוב המחשבה על סובארו XV 2108-2019.

העניין הוא כזה- הנסועה השנתית מועטה- פחות מ10 לשנה ואולי אפילו הרבה פחות. הרכב לא ייסע בשטח וגם לא בשבילים, רק בכביש.

אם אין שום כוונה לנצל את ה4X4 ואת הייחוד של הסובארו האם זה חכם בכלל לשקול אותה?, האם התחזוקה שלה עם כל מיני שמני דיפרנציאל וצמיגים שחייבים להחליף ברביעייה ועוד דברים שאנחנו לא יודעים עליהם לא תהיה יקרה בהרבה מתחזוקה של רכבים שהם לא 4X4 כמו ההונדה.

תודה.

אני לא מכיר את הרכב. רק קראתי עליו פה ושם.

ממה שאני מבין מצטיין בנוחות ואמינות. ועם מערכת בטיחות משובחת (לא יודע אם גורף העניין הזה).

ה 1.6 חלש ובכל מקרה בשתי הגרסאות (גם ה 2.0) יחסית שתיין. תא מטען קטן.

אני לא יודע לגבי תחזוקה כי הבנתי שעם המנוע שם נדרשת יותר עבודה במוסך מהמקובל. לא בגלל בעיות אלא בגלל נגישות נמוכה שמעלה את הטרחה במוסך. אני לא יודע לכמת את זה.

אני חושב שפחות מבוקש ממזדה לטויוטה שמספקות אמינות יפנית. וגם פחות גניב. אז זול יותר לרכישה ולביטוח.

אני לא חושב שזה משמעותי חוסר ניצול ה 4*4 שבעיקר מעלה צריכת דלק ומייקר החלפת צמיגים אם מקפידים להחליף את כל ה 4 יחדיו כשצריך. בעיקר רלוונטי להחלפה בפגיעה שלא ניתן לתקן.

בנסועה נמוכה נשמע לי אחלה רכב לדרישות שציינת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, razi_pazi כתב:

אני לא יודע לגבי תחזוקה כי הבנתי שעם המנוע שם נדרשת יותר עבודה במוסך מהמקובל.

אני יודע...

מחזיק סובארו כ-5 שנים. חשבונות מוסך סבירים וממוצעים בהשוואה למה שאני מכיר מסביב.

חבר קרוב מחזיק את הסובארו השלישית שלו ב-15 שנים האחרונות. תחזוקה כנ"ל.

צריכת הדלק דומה בכל הדגמים - XV, פורסטר, ואאוטבק. בסביבות ה-10 קמ"ל משולב עם הרבה עירוני.

האמינות = יפנית של פעם. כל הרכבים שהזכרתי עברו את ה-200K ק"מ , אחד מהם הגיע ל-350K ק"מ עד שנהרס בתאונה.

חלקים תחליפיים יש בשפע במחירים הגיוניים, אבל אלה המקוריים מהיבואן יקרים.

ה-4X4 תורם הרבה להתנהגות כביש, והמתלים מתקלים את מפגעי האספלט והבאמפרים בקלילות רבה,

כך שגם אם לעולם לתעשה איתו שבילים או שטח, ההנעה והמתלים מתגמלים גם ביום יום.

לגבי צמיגים - החלפתי צמיג אחד כ-15K ק"מ אחרי ששמתי רביעייה, כי לא הייתה שחיקה ניכרת בשלושת האחרים.

לא הבחנתי בשום השפעה או שינוי כלשהו,

והתייעצתי לפני כן גם עם מוסך וגם עם פנצ'ריה שהסכימו איתי שאין צורך המקרה הזה להחליף את כל הארבעה.

• אהבתי 2
פורסם

שני דברים לדגש קל. סובארו XV 2016 מנוע 1600 כרגע אצל הבת שלי כבר שנה אחרי שאחי היתה בבעלותו 8 שנים.

הרכב באמת מגהץ כבישים מהסוג המופלא שהכרתי ואת זה מאוד אהבתי.  המנוע חלוש ומרגיש חלוש למרות שלך עם

נסועה שנתית קטנה הייתי ממליץ 2.0 ליטר.   הנסיעה יותר שקטה ברכב 2016 לעומת 2026 ספורטרק החדש. החדש

הרגיש לי עם יותר רעש תעודה מהכביש משום מה.   עם ה1600 נוסעים בשביל לנסוע בלי דרמות אבל גם לא כזה מרגש. 

אבל הרכות של הרכב וגיהוץ המהמורות בכביש... חלום.

המאזדה הרבה יותר שקטה ואיכותית בכמה רמות אבל בנסיעה למרות שהיא מצויינת וגם אין תלונות ממנה, הסובארו 

מנצח .  בזריזות המאזדה לוקחת וגם במרווח הפנימי ותא מטען, הוא מוביל נוסעים מרשים וגם יותר גבוה בישיבה בפנים

למי שזה עושה לו יותר. המאזדה יותר מאובזרת והפנים שלה יותר אלגנטי ומרשים ביחס לסובארו שהפנים שלה עני.

נסעתי ונהגתי על שני הדגמים וזו דעתי האישית בלבד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

היי,

אז חוזרים אל החיפושים, כי יורדים לבסוף מהסובארו.

אחרי שיטוטים באינטרט ושיחות עם אנשים מסביב הוחלט שזה באמת מוגזם לקחת רכב 4X4 בן 7-8 רק בשביל נסיעה מועטה רק בכביש, אפילו אם הוא שמור ולא לקחו אותו רחוק מהיכולות שלו.

העניין הוא שאנחנו מבינים שלאור הדרישות שלנו האופציות הן די מועטות- יפני/קוריאני, יחסית גבוה, בטיחותי, אמין, לא הייבריד, לא טורבו, ללא גג שמש.

טוסון/CX5 פשוט נראות "יותר מדי רכב" אם אפשר לקרוא לזה ככה, יותר מדי גדולות אז בעצם מה שנשאר אלו מיצובישי ASX אחרי מתיחת הפנים או למשל מזדה CX30 למרות שהיא לא מי יודע מה גבוהה, אבל יותר גבוהה מיונדאי I30?.

עוד אפשרויות יתקבלו בברכה.

פורסם
לפני שעה, bogib כתב:

אחרי שיטוטים באינטרט ושיחות עם אנשים מסביב הוחלט שזה באמת מוגזם לקחת רכב 4X4 בן 7-8 רק בשביל נסיעה מועטה רק בכביש, אפילו אם הוא שמור ולא לקחו אותו רחוק מהיכולות שלו.

לא הבנתי מה "מוגזם" בזה?

מפריע לך בעקרון שיש הנעה לכל הגלגלים?

החסרון של זה הוא בעיקר צריכת דלק. וזה שיקול זניח במקרה הזה.

לא חבל לפסול רכב רק על הבסיס הזה?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, bogib כתב:

עוד אפשרויות יתקבלו בברכה.

סוזוקי ויטרה/ אס-קרוס

אף על פי שמנוע טורבו מ2017 עדיין נחשב אמין

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, razi_pazi כתב:

לא הבנתי מה "מוגזם" בזה?

מפריע לך בעקרון שיש הנעה לכל הגלגלים?

החסרון של זה הוא בעיקר צריכת דלק. וזה שיקול זניח במקרה הזה.

לא חבל לפסול רכב רק על הבסיס הזה?

מוגזם הכוונה שבשביל הדרישות שלנו אולי זה עדיף לא לקחת רכב שכל החלפה קטנה מצריכה עבודה כפולה בשל מבנה המנוע ולאחר כ7-8 שנים גם אם הרכב היה שמור יתחילו יותר בעיות בשל בלאי או בשל סיבות אחרות וברכב 4X4 הן יהיו רבות מרכב בלי הנעה כפולה. אם היה מדובר על רכב חדש לגמרי מניחים שהיית צודק. ויכול להיות שאנחנו טועים בהערכה הזו.

פורסם

לגבי המנוע כתבתי שאני לא ממש מכיר. ראה מה בועז כתב.

בכל מקרה מדובר במנוע אמין בהחלט. אז נניח משלמים מעט יותר בגלל המבנה שלו. לא דרמה.

לגבי ה 4*4 אתה פשוט טועה לחשוב שזו איזו תסבוכת גדולה. זה לא. פשוט יותר דלק. ובנסיבות מסויימות מאוד יותר עלות החלפת צמיגים. שני העניינים האלו פחותי משמעות בנסועה כל כך נמוכה.

חוששני שמישהו קצת "ניפח" לכם את השכל בעניין ההנעה הכפולה ולכם הגעתם לנימוק המשובש לפיו זה "מוגזם".

השלב הבא זה שמישהו יגיד שזה "מוגזם" עבורו רכב עם מיזוג למושבים האחוריים כי הם לא יהיו בשימוש. 

זו המובן הפרזה שלי. אבל זה להדגיש את השימוש המשובש במילה "מוגזם".

אתם מפספסים רכב מוצלח, חבל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סוזוקי קרוס אובר גם אופמיה אמינה מאוד וזריזה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...