Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס״ד

שלום וברכה לכולם!

ברשותי שברולט ספארק 2012 מנוע 1200,

לרכב היה בעבר בעיות של חום מנוע וראש מנוע ואני לא רגוע, הנורה של ״מנוע קר״(הכחולה) לא עובדת ולא חוויתי עדין בעיה של חום מנוע אבל שאני מדליק חצי סוויץ היא נדלקת ונכבת, בערב שבת האחרון התפוצץ לי הצינור מים(לא יודע איזה מהם) ועשיתי לו קיצור של הצינור וחיבור מחדש, מילוי מים חדשים ונסעתי, עכשיו הוונטה לא נכנסת לפעולה ואני לא רגוע על החום מנוע, אני לא רוצה להשאיר את הרכב דלוק ולחכות שהוונטה תכנס לפעולה כי אני לא סומך על הנורה של החום מנוע, האם יש דרך לבדוק באמת את החום מנוע? והם יש אפשרות לעשות בדיקה לחיישן? תודה רבה !!! 

פורסם

אתה יכול לנטר טמפ' מנוע באופן רציף דרך רכיב OBD2, אפילו עם אחד גנרי ב-5 דולר מעלי-אקספרס, ואפליקציה חינמית דוגמת טורק וכיוב'.

*ככל הידוע לי, אין בדגם הזה נורת טמפ' כחולה, אלא רק אדומה. אם היא נדלקת וכבית בהתנעה, זה תקין. זו הביקורת שלה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כל מה שעשית זה תיקון זמני.

קיצור צינור שנקרע ומילוי מים מהברז, זה לא פיתרון קבוע.

עליך לגשת למוסך ולאמר למכונאי את חששותיך. 

סביר להניח שהוא יבדוק מצב צנרת המים והראדיאטור .

יגיד לך אם צריך כבר להחליף צינורות ישנים.

ריקון המים ומילוי בנוזל קירור במקום מים מהברז.

פורסם
לפני 44 דקות, IsraCar כתב:

כל מה שעשית זה תיקון זמני.

קיצור צינור שנקרע ומילוי מים מהברז, זה לא פיתרון קבוע.

עליך לגשת למוסך ולאמר למכונאי את חששותיך. 

סביר להניח שהוא יבדוק מצב צנרת המים והראדיאטור .

יגיד לך אם צריך כבר להחליף צינורות ישנים.

ריקון המים ומילוי בנוזל קירור במקום מים מהברז.

אז דבר ראשון שמתי מים ירוקים של פריסטון, תמיד יש גלון ברכב, ודבר שני בוודאי שאני אלך להחליף, כבר הזמנתי את הצינורות ומחכה שהם יגיעו… 

לפני כשעה, natco כתב:

אתה יכול לנטר טמפ' מנוע באופן רציף דרך רכיב OBD2, אפילו עם אחד גנרי ב-5 דולר מעלי-אקספרס, ואפליקציה חינמית דוגמת טורק וכיוב'.

*ככל הידוע לי, אין בדגם הזה נורת טמפ' כחולה, אלא רק אדומה. אם היא נדלקת וכבית בהתנעה, זה תקין. זו הביקורת שלה.

האם הרכיב הזה מציג טמפרטורת מנוע מדויקת?  ואיפה אני יכול להשיג באזור ירושלים?

פורסם

זה מדויק ברמת המעלה הבודדת. זה מסתמך על קריאה ממישב המנוע, והמחשב מוציא נתון מדוייק מאד.

אני לא מאמין שתמצא למכירה בארץ אחד פשוט וזול. אם דחוף לך, אולי יהיה פה חבר פורום נחמד מהאיזור שלך שישאיל לך אחד לכמה דקות.

זה כלי מאד שימושי, גם הפשוטים ביותר. אם אתה מטפל diy, שווה שיהיה לך בארגז אחד כזה.

חפש בעלי-אקספרס elm327.

אלו הסורקים הכי פשוטים, לשימושים חובבניים הם מספיקים בהחלט.

אתה יכול לקרוא עם זה את כל קודי התקלות הבסיסיות, לאפס נורת מנוע, וגם לקרוא נתונים בלייב כמו טמפ' מנוע, סל"ד, נתונים מהחיישנים השונים וכו'.

אמור לעלות בסביבות ה-5 דולר

פורסם

וואלה?

לא יודע. לא מבין בזה. הטלפון לא אמור להיות תואם לאחור?

לי יש אחד עתיק, עוד מימי המאזדה 3, והוא עדיין עובד, גם עם הגלאקסי s25 אולטרה של הבן.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, natco כתב:

וואלה?

לא יודע. לא מבין בזה. הטלפון לא אמור להיות תואם לאחור?

לי יש אחד עתיק, עוד מימי המאזדה 3, והוא עדיין עובד, גם עם הגלאקסי s25 אולטרה של הבן.

אחוז הביקורות השליליות על הזה ב 5$ גבוהה משמעותית מהזה ב 20$ (שמצוין בבירור שתומך ב BT 4.0)

Vgate iCar BT 4.0 יכול גם לעלות 17$ אם צריך עוד כמה דברים קטנים בתצורת הזמנת Combo

חשוב לציין שחלק מהביקורות השליליות על הזה ב 5$ זה בגלל תקשורת עם אייפון ולא עם אנדרואיד. אבל קיבלתי המלצה מחבר פורום ותיק ללכת על הזה ב 20$, ונראה שנדיר למצוא ביקורת שלילית עליו.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

מישהו יכול לשלוח קישור מאלי לרכיב כזה מומלץ?עדיף משהו טוב ולא בעשרים שקל… ואיך אני יכול לבדוק שהחיישן של הטמפרטורת מנוע באמת עובד? 

עריכה אחרונה על ידי TN
פורסם

אני ממשיך, היום ביקרתי במוסך, הוחלף הצינור שנקרע, מולאו מים נוספים, בוצע שחרור אוויר, על פניו הכל טוב, אבל מה הבעיה? ששמתי לב שהוונטה לא עובדת!!! אני לא יודע אם זה תמיד היה אבל היא לא עובדת על מנת לקרר את המים, אם אני מפעיל את המזגן היא מתחילה לעבוד, אבל בזמן נסיעה אני לא שומע שהיא עובדת(ברוב הרכבים זה מורגש שהיא מתחילה לעבוד), וגם אחרי נסיעה ארוכה עמדתי עם הרכב דלוק כמה דקות והיא לא נכנסה לפעולה. בנוסף יש לי בעיה שלפעמים בנסיעה אני שומע מים מבעבעים מכיוון התא כפפות ועכשיו אני מתחיל לחשוב שזה קשור לזה שהוונטה לא נכנסת לפעולה, יש למישהו רעיון? 

פורסם
לפני 11 דקות, TN כתב:

אני ממשיך, היום ביקרתי במוסך, הוחלף הצינור שנקרע, מולאו מים נוספים, בוצע שחרור אוויר, על פניו הכל טוב, אבל מה הבעיה? ששמתי לב שהוונטה לא עובדת!!! אני לא יודע אם זה תמיד היה אבל היא לא עובדת על מנת לקרר את המים, אם אני מפעיל את המזגן היא מתחילה לעבוד, אבל בזמן נסיעה אני לא שומע שהיא עובדת(ברוב הרכבים זה מורגש שהיא מתחילה לעבוד), וגם אחרי נסיעה ארוכה עמדתי עם הרכב דלוק כמה דקות והיא לא נכנסה לפעולה. בנוסף יש לי בעיה שלפעמים בנסיעה אני שומע מים מבעבעים מכיוון התא כפפות ועכשיו אני מתחיל לחשוב שזה קשור לזה שהוונטה לא נכנסת לפעולה, יש למישהו רעיון? 

שאתה אומר וונטה אתה מתכוון למאוורר של הרדיאטור? לגבי רעש בעבוע מהתא כפפות זה לפעמים הרדיאטור חימום, תדליק חימום על המקסימום על מאוורר אחד בנסיעה, 10-15 שניות ב2000 סל״ד ואם יש אוויר בפנים הוא יוצא.

לפעמים זה סתם בעיה ברכבים האלו והכל תקין גם אם אין אוויר

אכן, המאוורר נכנס לפעולה שהמזגן דלוק כי המדחס מפעיל עומס על המנוע. יכול להיות פשוט שבלי המזגן או שאתה לא שומע את המאוורר נכנס לפעולה. הכי טוב תצטייד בOBD-II ותקרא את הטמפ'. אני לא בטוח במאה אחוז ברכב שלך באיזה טמפ' נדלק המאוורר במצב הראשון אבל ייתכן וזה רק ב105-107 מעלות. על עוצמה גבוה יותר זה צריך להיות אפילו חם יותר והגיוני שלא תשמע את זה במהלך נסיעה אלא אם כן הרכב ממש מתחיל להתחמם.

לדעתי אם הייתה בעיה אחרת הייתה נדלקת לך נורת מנוע כי ה-2 מצבים שבהם המאוורר לא ידלק זה כאשר הוא תקול או שהפיוז שרוף. 

אם החיישן טמפ היה תקול ולא מציג טמפ הוא היה נכנס למצב הגנה ופועל 100% מהרגע שאתה מניע את הרכב וגם מקפיץ לך נורת מנוע

ואם המאוורר היה תקול או היה שרוף פיוז שהיית מדליק A/C הוא לא היה עובד

פורסם

חיישן טמפרטורה פגום יכול לגרום שוונטה לא תעבוד אלא על ידי המזגן

רק נותן לך כיוון

ואגב אחלה אותו, היה רכב ראשון שלי (רציתי לתרגל גיר ידני וחיפשתי שנתון מתקדם) ונתן אמינות מעולה גם בנסיעות ארוכות בימים חמים

התקלות שהיו לי נזילה מצינור דלק ומנגנון חלון.. באמת היה רכב נחמד

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...