Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי רכב משפחתי אירופאי (מנוע בנזין רגיל) בן 10 שעובר חיים קשים – נוסע בעיקר נסיעות קצרות בעיר.

אני מקפיד לטפל בו כל חצי שנה, בערך כל 3,000 ק"מ. מבחינתי זה שומר על האמינות – המנוע מקבל אהבה וגם מחזיר אהבה 🙂

יוצא שפעם בשנה אני עושה טיפול מלא עם כל הפילטרים (תמיד מקורי/OEM), ובאמצע טיפולון קטן – רק שמן מנוע איכותי בלי פילטר שמן.

השאלה שלי: בטיפולון הזה – האם כדאי גם להחליף פילטר שמן?

העלות לא מעניינת – זה שקל וחצי.

שואל מבחינת האם זה מיותר להחליף ואולי אפילו עדיף, מבחינת בריאות המנוע, דווקא להשאיר את הפילטר הישן?

איך אתם מתנהלים עם זה ברכבים שלכם? במיוחד מי שנוסע בעיקר בעיר או מטפל בתדירות גבוהה..

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם (נערך)

תחליף כל 5 ותחליף גם וגם אם כבר אתה רוצה להחמיר.

כל 3 זה מיותר לגמרי. באיזה רכב מדובר?

ואם בכל זאת אתה רוצה כל 3. אפשר לא להחליף פילטר. פעם כן פעם לא.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם (נערך)

הפרקטיקה שאתה עושה בה אתה מחליף רק שמן כל חצי שנה ופילטר פעם בשנה אינה חמורה אבל אינה אופטימלית. אם אתה כבר טורח להחליף שמן בתדירות גבוהה עקב תנאי השימוש אז תחליף גם את הפילטר שמן לאיכותי. בפילטר הישן יש בטח 200 - 300 סמ"ק שמן ישן שמתערבב בחדש. לא נורא אבל לא מושלם. 
פילטר שמן הולך ויורד בהדרגה ביעילותו עם השימוש (להבדיל מפילטר אוויר שיעילותו משתפרת לאחר כמה אלפי ק"מ של שימוש). 
שאני מקצר מרווחי טיפולים עקב תנאי שימוש מחמירים (נסיעות עירוניות קצרות) אני במינימום מחליף שמן מנוע יחד עם פילטר שמן איכותי. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

החלפת שמן, תחליף כבר פילטר באותה הזדמנות. 
אין פה שום "חיסכון"- המחירים מצחיקים והעבודה עצמית.
בהצלחה

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רצוי להחליף גם את הפילטר לא מהסיבה שהיעילות שלו יורדת אלא כמו שציין מהסיבה שנשארים בו כ 300cc שמו ישן שמזהמים את השמן החדש יותר מהר. 

בהחלט אפשר לרדת בתדירות טיפולים לכל 5000 או כל 7000 ק"מ, בתנאי שמשתמשים בשמן ובפילטרים ברמה גבוהה זה עדיין ישמור מצויין על המנוע, להחליף כל 3000 ק"מ זה תחזוקת יתר מיותרת. 

פורסם (נערך)

הבעיה שלך בנסיעות הקצרות זה לא השמן, זה הקרבון (פיח) שנבנה בכל המערכות וסותם אותם בגלל שהרכב לא מגיע לטמפ' עבודה אידיאלית של בערה ושריפת הדלק. סתם מיותר הטיפול שאתה עושה כל 3,000 כי לא תורם מאומה. תעשה טיפול פעם בשנה שלפי הנסועה שלך זה 6,000, תחליף פילטר, ובגלל הנסיעות הקצרות תשים K44 כל 3-6 חודשים לבחירתך במקום טיפול. ואם הרכב הזרקה ישירה גם תעשה כבר טיפול מקיף לניקוי קרבון. אם הזרקה רגילה, תעשה מה שהצעתי לך.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 16 דקות, elera כתב:

אפשר הרחבה בנושא?

יש טענה שאחרי תקופה  של שימוש החרירים בנייר סינון נסתמים והופכים קטנים יותר אז הסינון שמתקבל טוב יותר כי המסנן לוכד חלקיקים קטנים יותר. 

הטענה הנגדית היא שגם החרירים המקוריים בנייר סינון חדש מספקים את רמת הסינון הנדרשת ואין תועלת בשיפור סינון מעבר לכך, אבל התנגדות לזרימה בפילטר משומש וסתום חלקית, גדולה יותר.  

לדעתי זה רלוונטי באותה במידה גם לפילטר שמן. גם שם יש נייר סינון שנסתם ומתחיל לסנן טוב יותר, עד שהוא נסתם ברמה כזאת שהשמן זורם דרך שסתום בייפס. 

אם לחבר פורום שרשם את זה יש הסבר מדוע בפילטר שמן זה שונה, אשמח לשמוע. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לגבי פילטר אוויר המנוע, הטענה מופיעה באופן כללי גם בעמוד הבא. אבל אין פירוט לעומק או נתונים מספריים.

https://ricksfreeautorepairadvice.com/how-to-check-your-cars-air-filter-like-a-pro

ציטוט

‎Below the fluff is the screen layer: a tightly woven mat of synthetic fibers designed to stop the tiniest, most damaging particles.‎

.Here’s the kicker: as this layer begins to fill with dirt, the filter actually becomes more efficient‎‎

Why? Because the larger holes in the mesh begin to plug up, forcing air to pass through the smaller pores.‎

That’s when the filter truly starts capturing the smallest contaminants.‎

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

הכי טוב להחליף את השמן לפי שעות מנוע  
אתה יכול לחשב את שעות המנוע לפי המהירות הממוצעת. 300 שעות  מנוע לרכב אירופאי בן 10 זה יכול להיות אומדן טוב להחלפת השמן

אני כן הייתי מחליף גם את המסנן אם אתה כבר מרים את הרכב ופותח את בורג הריקון. זה לא יכול להזיק בכל מקרה.

פורסם
לפני 58 דקות, elera כתב:

לגבי פילטר אוויר המנוע, הטענה מופיעה באופן כללי גם בעמוד הבא. אבל אין פירוט לעומק או נתונים מספריים.

https://ricksfreeautorepairadvice.com/how-to-check-your-cars-air-filter-like-a-pro

זו טענה מוכרת מאוד שמופיעה באינטרנט המון ובשפות שונות, גם אף אחד לא אומר שהיא לא נכונה, היא כן נכונה והגיונית.

אבל אני לא חושב שמישהו אי פעם בדק שבאמת מנוע נשחק פחות כשנסע כל הזמן עם פילטרים סתומים שמסננים יותר טוב, לעומת מנוע שנסע עם פילטרים חדשים. 

ככה שזה רק תאוריה ומנגד יש את התאוריה שהיצרן דאג לכך שפילטר מקורי חדש מגיע כבר עם חרירים מספיק קטנים עבור רמת הסינון הנדרשת ונותן את האיזון הנכון בין סינון טוב להתנגדות נמוכה לזרימת אוויר.

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

יש טענה שאחרי תקופה  שימוש החרירים בנייר סינון נסתמים והופכים קטנים יותר אז הסינון שמתקבל טוב יורת כי המסנן לוכד חלקיקים קטנים יותר. 

הטענה הנגדית היא שגם החרירים המקוריים בנייר סינון חדש מספקים את רמת הסינון הנדרשת ואין תועלת בשיפור סינון מעבר לכך, אבל התנגדות לזרימה בפילטר משומש וסתום חלקית, גדולה יותר.

בפילטר טוב קרי מקורי או חברות טובות מלכתחילה הסינון טוב ולא נכנס אף חלקיק למנוע, ועדיין מתוכנן שעד 30% בערך בחרירים שנסתמים זה לא משפיע על המנוע. הטענה לגביי החרירים נכונה רק לפילטרים מאיכות נמוכה או פילטרים שכביכול נועדו לביצועים והחרירים הוגדלו בכדי לאפשר יותר אוויר. בפועל לא משיג הרבה למעט יותר נזק למנוע. מישהו בדק את הנושא הזה לעומק ועשה סרטון מושקע מאוד ברמת  הבדיקה כולל אמצעים מיוחדים לכך. מי שזה מעניין אותו מניח את הקישור

פורסם
לפני 21 דקות, נירו72 כתב:

הטענה לגביי החרירים נכונה רק לפילטרים מאיכות נמוכה

אלו לפעמים לא יושבים טוב בקופסת האוויר בגלל מידה לא מדייקת או גומיה שלא אוטמת  טוב וכו' ואז המנוע יונק אוויר לא מסונן מסביב לפילטר ושום חרירים קטנים לא יעזורו. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...