Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S90 VS MAZDA6 VS CAMRY HYBRID VS COROLLA

...

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מתלבט כבר תקופה לגבי איזה סדאן לקנות. התקציב בגדול הוא עד 80 (ובהחלט אשמח לפחות מזה), אבל במקרה קיצון אולי אמתח ל-90. הנסועה הצפויה היא כ-8,000 קילומטר בשנה.

הרציונל הכי חזק מבחינתי הוא שהרכב יהיה בטיחותי ככל שניתן, אבל זה חייב להיות לצד נוחות ואמינות סבירות.

ברור לי שהוולוו זו האופציה הכי בטיחותית על השולחן, אבל יש לי ספקות גדולים לגבי עלויות האחזקה שלה שנים קדימה (מתכוון להחזיק ברכב כעשר שנים) ועל סחירות עתידית אני לא מדבר בכלל...

המכוניות הנשקלות הן -

קורולה היברידית

קורולה בנזין

מאזדה 6, בעדיפות גדולה לדור אחרון (או שההבדל לא כזה קריטי?)

קאמרי החל משנתון 2018 , כולן היברידיות

- אני מבין שהאפשרויות הזולות ביותר לרכישה ואחזקה הן כנראה המאזדה והקורולה, שאני יכול לרכוש בעד 80 ואפילו עד 70 עם קילומטראז' נמוך מ-120 אק"מ (לא בטוח שזה קו בהכרח הקו הנכון).

- לגבי הקאמרי, כשהיא עם אותם נתונים כמו המאזדה היא יקרה ממנה משמעותית. האם סביר לקנות ב-80-90 אלף קאמרי היברידית 2018 עם 190 אלף קילומטר? או שזה מתכון לכאבי ראש בכל מה שנוגע לאחזקה ולסחירות?

אני מניח שהמנוע שלה פחות עייף משל מכונית בנזין עם קילומטראז' זהה בגלל שחלק עשתה הסוללה, אבל מצד שני יש כמובן את הסוללה והמערכת ההיברידית שאין לי מושג מה תהיה האמינות שלהן שנים קדימה.

- ישבתי במאזדה, קאמרי ובוולוו אתמול והקאמרי והוולוו מאוד נוחות. המושב של המאזדה היה קשה יותר, אני לא יודע אם זה קשור בהיותה חדשה יותר מהן או בזה שזה היה ברמת גימור signature, אבל היה פחות נוח.

- הקאמרי מיובאת בתקינה אמריקאית ומבחני הריסוק הפסיביים שלהם עדיפים בעיניי.

מצד שני, כשעודכנו מבחני הריסוק שם ב-2022, היא נכשלה לחלוטין בתאונה מהצד.

הקורולה מנגד קיבלה ציון טוב יותר. המאזדה לא נבחנה. הוולוו אש.

- מבחני הריסוק של יורו אנקאפ מ-2018 של המאזדה מעולים, אבל התקינה השתנתה מאז מאוד והיא לא נבחנה.

במבחן הריסוק האירופי בו מרסקים את צד המכונית לתוך עמוד, נראה שגג הקורולה תפקד טוב מהמאזדה. מצד שני המשקל שלה קל משל המאזדה וזה כמובן משפיע.

אני גם קצת מסוייג מכמויות הטלק העצומות שמתשחררות לחלל הרכב כשהכריות אוויר נפתחות במאזדה (אף שאני מבין שזה נועד כדי למזער את הסיכון להדבקות הכריות לאורך זמן).

- עם אותם נתונים של תקציב, שנתון, קילומטראז' ובעלות מקורית - הקורולה תהיה החדשה ביותר, אחריה המאזדה, ואז הוולוו והקאמרי.

- מתלבט אם להעדיף קורולה בנזין על פני היברידית משיקולי אמינות ואחזקה. גם שוקל את הסחירות. למכור קורולה היברידית בת 13 או 15 למשל - אנשים ישקלו את עניין הסוללה או שהמותג והדגם חזק דיו כדי שזה לא יהווה שיקול (בהנחה שהסוללה תשרוד)?

- אני מתאר לעצמי שבגלל הגודל שלה והאף הקצר מבין הארבע, הקורולה הכי פחות עדיפה בתאונות חזיתיות? מצד שני, השלדה שלה חדשה משמעותית משל האחרות.

- בהנתן שהקורולה חדשה יותר, אני מניח שמערכות הבלימה האוטונומיות שלה עדיפות בהרבה על אלה של המאזדה (ונדמה לי שגם בימים כתיקונם הן טובות יותר בלי קשר)?

- מבחינת חניות הקורולה כמובן הקצרה והעדיפה ביותר; הוולוו הארוכה ביותר. המאזדה והקאמרי באותו אורך. ארוכות גם כן.

בקיצור, אשמח לעזרתכם!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בן כמה אתה? יש משפחה? כמה נוסעים קבוע ברכב? צריך תא מטען גדול?

הכי משתלם וסחיר יהיה קורולה היברידית, סוללות אפשר לפעמים להאריך את האחריות - צריך לבדוק. מאזדה לא היברידית. קאמרי זה נחמד אבל לא קל להחנות אותה במקומות צפופים והיא פחות סחירה מקורולה היברידית. קורולה רגילה פחות סחירה מההיברידית. 

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 16 דקות, Michazzz כתב:

בן כמה אתה? יש משפחה? כמה נוסעים קבוע ברכב? צריך תא מטען גדול?

הכי משתלם וסחיר יהיה קורולה היברידית, סוללות אפשר לפעמים להאריך את האחריות - צריך לבדוק. מאזדה לא היברידית. קאמרי זה נחמד אבל לא קל להחנות אותה במקומות צפופים והיא פחות סחירה מקורולה היברידית. קורולה רגילה פחות סחירה מההיברידית. 

אין כרגע ילדים, אולי בשנים הקרובות, אבל בוודאות לא בשנתיים-שלוש הקרובות.

אגב שכחתי לציין שפה ושם גם הוריי ישתמשו ברכב ובמובן הזה מערכות הבלימה האוטונומית אולי יותר משמעותיות. בגדול זה מוכוון נהג יחיד.

הסחירות מטרידה אותי רק בהקשר של הוולוו. אני רואה אקזמפלרים משנתון 17-18 במחירים מצחיקים מול מחיר הרכישה וקצת חושש שבמקרה שאחליט למכור את הרכב מוקדם יותר, לא יהיה ביקוש כלל (נכון אני אהנה מזה כקונה כרגע, אבל זה שיקול).

ההיברידיות לא עלולה דווקא לשחק לרעת הרכב לכשיהיה בן 15-17?

לפני 16 דקות, Moshe c כתב:

אתה מציין תקציב הדוק וחשיבות לעלויות אחזקה.

מציע בחום שתבדוק עלויות ביטוח, יכול להיות מאוד שתחליט להחליף את הרשימה כולה.

יודע לתת הערכה קלה?

פורסם
לפני 14 דקות, ... כתב:

יודע לתת הערכה קלה?

תלוי בנתוני המבוטח אבל לא אופתע אם יציעו לך ב -  10,000 ש"ח לשנה, כמובן שעם השנים זה ירד, אבל זה נכון גם לגבי חלופות אחרות. 

תשלוף מספרי רכב מיד 2 עבור הדגמים שמעניינים אותך ותבקש הצעות ממספר חברות ביטוח. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

באיזה תנאים תנהג - עירוני או בין עירוני? כי אם בעיקר עירוני הייתי בוחר ברכב יותר קטן, שיהיה יותר זול לרכישה ומכאן תוכל לרכוש רכב יותר חדיש ובשנים בהן מדובר יש בכך חשיבות לאבזור הבטיחות. ואם מדובר בנסיעה עירוניית סביר שאם תיחשף לתאונות הן יהיו במהירות יותר נמוכה. והסיפור על הטלק בכלל לא ברור לי - מאין יש לך מידע על כמויות הטלק שמשתחררות מכרית האוויר, והאם יש להן משמעות, הרי אני מקווה שלא תהיה מעורב בתאונה כל יום.

אם השימוש שלך בעיקר עירוני הרי שהרכבים הארוכים האלה יהיו מאוד לא שימושיים. במתווה כזה הייתי מחפש רכבים יותר קצרים.

כיוון שרואים בפוסט שאתה רגיש מאוד לעלויות בדוק עלויות תחזוקה וביטוח. מאזדה 6 ולקסוס הן מכוניות שממוצבות יותר יוקרתי - מה שמגדיל ילויות תחזוקה. והביטוח של יפאניות פופולריות יקר מאוד - הבן שלי משלם לחובה ומקיף לקורולה 2019 של אישתו כמעט כפול מאשר לארונה 2024 שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כולן סביב אותו תעריף?

לפני 11 דקות, Moshe c כתב:

תלוי בנתוני המבוטח אבל לא אופתע אם יציעו לך ב -  10,000 ש"ח לשנה, כמובן שעם השנים זה ירד, אבל זה נכון גם לגבי חלופות אחרות. 

תשלוף מספרי רכב מיד 2 עבור הדגמים שמעניינים אותך ותבקש הצעות ממספר חברות ביטוח. 

כולן סביב אותו תעריף?

לפני 1 דקה, sperial כתב:

באיזה תנאים תנהג - עירוני או בין עירוני? כי אם בעיקר עירוני הייתי בוחר ברכב יותר קטן, שיהיה יותר זול לרכישה ומכאן תוכל לרכוש רכב יותר חדיש ובשנים בהן מדובר יש בכך חשיבות לאבזור הבטיחות. ואם מדובר בנסיעה עירוניית סביר שאם תיחשף לתאונות הן יהיו במהירות יותר נמוכה. והסיפור על הטלק בכלל לא ברור לי - מאין יש לך מידע על כמויות הטלק שמשתחררות מכרית האוויר, והאם יש להן משמעות, הרי אני מקווה שלא תהיה מעורב בתאונה כל יום.

אם השימוש שלך בעיקר עירוני הרי שהרכבים הארוכים האלה יהיו מאוד לא שימושיים. במתווה כזה הייתי מחפש רכבים יותר קצרים.

כיוון שרואים בפוסט שאתה רגיש מאוד לעלויות בדוק עלויות תחזוקה וביטוח. מאזדה 6 ולקסוס הן מכוניות שממוצבות יותר יוקרתי - מה שמגדיל ילויות תחזוקה. והביטוח של יפאניות פופולריות יקר מאוד - הבן שלי משלם לחובה ומקיף לקורולה 2019 של אישתו כמעט כפול מאשר לארונה 2024 שלו.

אני יותר רגיש לענייני הבטיחות, משתדל לשקלל גם עוד היבטים.

עניין הטלק ניכר מאוד בסרטונים של מבחני הריסוק. לאו דוקא קריטי.

שימוש עירוני ובינעירוני 50/50.

דין קאמרי כדין לקסוס?

פורסם (נערך)

בסופו של דבר יהיה עליך להתפשר. אישית לנסועה נמוכה עם 1-2 נוסעים שחלק משמעותי ממנה בעיר הייתי מחפש רכב יותר קצר שיהיה יותר נוח לנהיגה צפופה ולמציאת חניה, ושקרוב לודאי יהיה יותר זול כך שיהיה אפשר לרכוש דגם יותר חדיש עם פחות קילומטרים ומצוייד באבזרי בטיחות יותר מתקדמים. עם בהמה באורך 4.90 מ׳ תקלל בכל פעם שתחפש חניה. בתנאי הנהיגה שאתה מדבר, שעד לאחרונה שלי היו דומים, אני מקטר אפילו עם ה-4.30 מ׳ של הרכב שלי. ואני מניח שגם ההורים שלך יעדיפו רכב יותר קצר.

לגבי הלקסוס והקאמרי - טעות שלי, אם כי, בסופו של דבר, לקסוס זו טויוטה ברמת גימור משופרת. אבל המכלולים המיכאניים מאותו בית.

מבחינת אחזקה - כאמור, טויוטה ומאזדה יקרות בסעיף הביטוח (צריך לבדוק ספציפית לכל דגם, אני יודע את זה מיד ראשונה לגבי קורולה), להיברידיות יש סעיף ביטוח סוללה שנתי (וזו תורה לכשעצמה) ותיקון סוללה יכול להיות יקר. בנסועה שלך החיסכון בדלק שולי, אני לא הייתי משלם את הפרמיה הזו אלא רוכש רכב בנזין רגיל. חוץ זה, רכב עם 190 אק״מ…. גם טויוטה תראה שחיקה ועלולה לדרוש תיקונים.

אני אציע לך רעיון אחר: גש למגרשי הליסינג באיזור מגוריך ותציץ על המבחר. לא בשביל לקנות, אלא בשביל להתרשם. יכול לספר לך שאחד הבנים שלי מצא בכזה מגרש רכב מדגם שכלל לא הכיר, אבל מתאים לו ככפפה לכף היד. אחרי הסיור הזה תכין שיעורי בית על הדגמים שאהבת, וחזור להתייעץ כאן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אני אציע לך רעיון אחר: גש למגרשי הליסינג באיזור מגוריך ותציץ על המבחר. לא בשביל לקנות, אלא בשביל להתרשם. יכול לספר לך שאחד הבנים שלי מצא בכזה מגרש רכב מדגם שכלל לא הכיר, אבל מתאים לו ככפפה לכף היד. אחרי הסיור הזה תכין שיעורי בית על הדגמים שאהבת, וחזור להתייעץ כאן.

זה מה שעשיתי לפני יומיים. לגבי נוחות אני בטוח שיש אחלה אופציות אחרות, אבל השאלה היא גם לגבי בטיחות ואמינות בסוף. לצערי מאזדה 3 דור אחרון ירדה מהפרק בשל שיקולי נוחות.

זה חייב להיות סדאן וחייב להיות מאוד בטיחותי, וכאמור שיהיה אמין ונוח ועד 90 אלף.

הנחתי שלגבי המאזדה והטויוטות, אם קונים אקזמפלר שמור ומטופל במצב טוב, אז בנסועה הנמוכה שלנו ובטיפול טוב, אולי הרכב יוכל להגיע לאזורי ה-250-300 אק"מ ללא בעיות מיוחדות ולכן חשבתי שאולי שווה גם לבחון אפילו קאמרי עם 190 אק"מ. שלושתן מוכרות לי כאמינות מאוד ובסה"כ יש לנו ניסיון טוב מאוד במשפחה עם המותגים הללו.

אגב אם נושא הבטיחות לא היה עליון, הייתי לוקח קורולה בנזין וזהו.

אבל כמובן שאשמח לשמוע רעיונות למכוניות נוספות, לא נעול על אלה בהכרח

פורסם

כן. עדיף להיות צעיר, בריא ועשיר, וכל אחד צריך לעשות את הפשרות שלו.

כשאתה קונה רכב עם 200,000 ק״מ, שאינך יודע כיצד ננהג, אבל אתה יודע שעשה 25-30 אק״מ בשנה, ואינך יודע לאיזה יחס זכה, אתה לא יכול לסמוך על האמינות. וכשאתה קונה דגם ישן אתה פחות יודע איך הוא מבחינת מבחני ריסוק (זה המדד. במבחנים האלה לא בודקים, למשל, יציבות וטיב בלימה). ומבחני NCAP מתעדכנים כל שנתיים פלוס מינוס, כך שאתה אפילו לא יכול להשוות בין תוצאת מבחן מ-2016 לתוצאת מבחן מ-2018. והשוואה בין מבחנים אירופיים לאמריקאיים בכלל לא אפשרית, כי הבדיקות שוונות לחלוטין.

למה ההתעקשות על סדאן?

אגב, על איזה צמיגים אתה נוסע?

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

כן. עדיף להיות צעיר, בריא ועשיר, וכל אחד צריך לעשות את הפשרות שלו.

כשאתה קונה רכב עם 200,000 ק״מ, שאינך יודע כיצד ננהג, אבל אתה יודע שעשה 25-30 אק״מ בשנה, ואינך יודע לאיזה יחס זכה, אתה לא יכול לסמוך על האמינות.

ע"ע "אם קונים אקזמפלר שמור ומטופל במצב טוב". זו הנחת היסוד לשאלה. בהחלט יש פעמים בהן אפשר לדעת שזה המצב בהסתברות גבוהה (יד ראשונה, טופלה במורשה יבואן בלבד, מאדם שאתה מתרשם לגביו שנהג בה ברוגע וטיפל בה) ומעבר לזה כל בדיקות הנאותות הרגילות (מכוו בדיקה, תביעות ביטוח, ספר טיפולים וכו').

ואז נשאלת השאלה מה אופק האמינות והוצאות האחזקה של אקזמפלר כזה.

אגב לגבי הסוללה -

אני מבין שחייבת להיות רציפות ביטוחית שלה אצל היבואן, אבל האם זה מחייב שכלל טיפולי הרכב גם יהיו אצל היבואן (נגיד מרגע שקניתי והלאה)?

עד כמה שידוע לי ההיברידיות של טויוטה מראות אמינות גבוהה מאוד גם לאחר שנים

פורסם

התשובה היא שבטויוטה אפשר להאריך את האחריות לסוללה עד גיל 12, בתשלום שנתי. מחייב טיפול ובדיקה שנתית במוסך מורשה יבואן, דומני שיש פרוצדורה שמאפשרת זאת גם אם הרכב טופל במוסך אחר.

מרבית (לא כל) דגמי טויוטה אכן מראים אמינות מופלגת, אבל גם הם נתונים לחוקי הפיזיקה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אגב מבחינת עלויות אחזקה, נגיד מאזדה6 2019 לעומת קאמרי היברידית 2019, שתיהן עם 100,000 קילומטר - נגיד ויטופלו במורשה יבואן, יעשו נסועה שנתית של 10k, זמן בעלות עד שתהיינה בנות 17 -

מי תהיה זולה יותר לאחזקה במצטבר?

כי מחד המאזדה נראית לי פשוטה מאוד לאחזקה, מאידך המוניטין של טויוטה ושל הקאמרי בפרט

פורסם

כשאתה צעיר אתה מתלהב מרכבי "מנהלים", כשאתה נוסע 8,000 ק"מ בשנה אתה צריך לחשוב על מה הגיוני להחזיק בתור רכב ראשי בבית. אם אמינות חשובה לך אז יפני או קוריאני. אם בטיחות חשובה לך אז תכוון לרכב הכי חדש שאתה יכול לקנות. מערכות בטיחות זה נחמד וככל שהרכב משנתון חדיש יותר - ככה הם יעבדו ויגנו בצורה הכי וודאית על נוסעי הרכב. 

אני במקומך קונה את הרכב הכי חדש שאני יכול, מחפש רכב שהביטוח עליו לא "יחנוק" אותי בהתאם לעיר המגורים, היסטורית וגיל הנהג וכמובן פופולריות הרכב בקרב גנבים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הפוזה לא מעניינת אותי, הייתי קונה גם פיקנטו אם הייתי מגיע למסקנה שזו האופציה הכי בטיחותית ובו בזמן אמינה ונוחה, במגבלת התקציב. אדרבא, אני פחות חובב נהיגה ברכב גדול. הישיבה שלי נמוכה ואני משתדל לקחת את המשענת לאחור ככל הניתן בגלל כאבי גב ועם אף קצר יש פגיעה נמוכה יותר בשדה הראייה במצב הזה. גם היצע החניות הנמוך יותר זה נישט פאן.

לגבי ההיברידיות יש בי חשש קל שבגלל שהנסועה נמוכה יחסית, ולעתים יכול גם לעבור שבוע מבלי שנסעתי ברכב, זה יקצר משמעותית את חיי הסוללה. לא יודע עד כמה זה חשש מוצדק.

מצד שני היתה לי נוחה משמעותית מהמאזדה, לפחות לישיבה ברכב עומד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...