Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 22.7.2025 בשעה 13:03, לב טוב כתב:

אם יש לך מס' גוש-חלקה ניתן לבדוק בגוב מפ האם זה חלקה פרטית או עירונית.

מה שמגדיר חלקה כפרטית או לא זה הרישום בטאבו, לא מסובך לבדוק את זה. 

בשביל המידע, 

חלקות בבעלות רשות מקומית צבועות בצבע ירוק. 

עזרת גם לי פה, תודה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

2 דוגמאות:

1. חניון פרטי מתחת לבניין - המועצה לא מוכנה לקחת אחריות ולעשות סדר \ דוחות לכאלה שחונים איפה שהם רוצים.

2. חניון לצד הבניין עם מחסום - חציו בשטח הבניין חציו בשטח העירייה (הרצליה), בשטח שבצד הבניין היא החליטה לסמן לאחד הדיירים חניית נכה, לא ברור באיזה סמכות, החניות לא מסומנות ושייכות לכלל הדיירים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

למיטב ידיעתי יש הבדל בין חניון פרטי שפתוח לציבור לבין חניון פרטי לדיירי בניין.

ברור שיש הבדל, התכוונתי וגם רשמתי בהודעה הקודמת שמדובר בחניון פרטי בתשלום שפתוח לציבור הרחב ולא בחניה פרטית של דיירים, והתייחסתי נקודתית להודעה של "לב טוב" ולא למקרה הספציפי של פות"ש.

עריכה אחרונה על ידי crazyj
פורסם

אני רק שאלה.

מה הדין במקרה של "בעלות מעורבת"? החלקה שבדקתי לגביה היא בצבע סגול, לפי המקרא זו בעלות מעורבת של 2 או יותר מהאפשרויות שהוזכרו שם. 

יש בבניין שלנו כמה רכבים שהם גרוטאות ללא טסט, כבר כמה שנים (הוותיקים) והחדשה ביותר זו גטס אחרי תאונה (כחצי שנה). 

אני פניתי כבר לוועד, שלא עשה עם זה כנראה כלום או כמעט כלום (מניח שלפחות הוא דיבר עם השכנים הללו). 

אני כבר בעצבים על הסיפור הזה, ומאד הייתי רוצה שהגרוטאות האלו יגררו משם- ברמה של לשקול להתקשר לגרר פינוי גרוטאות ולבקש שיחייב את הוועד בחשבונית.

• מבאס 1

פורסם

צלצל למח' החניה ובדוק מולם מה הסטטוס 

היה ובתחומם,  זמן אותם למגרש החניה השאר כבר ייעשה על ידם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לדבר עם עריית חיפה ולצפות שיעשו משהו, מקביל למדי לתפילה לאל כלשהו. 

הסיכוי שזה יעבוד קלוש...

פורסם

מה איכפת לך לנסות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי בעלות מעורבת, אתה יכול להשקיע 17 ש"ח, לרכוש נסח טאבו ולבדוק מי רשום כבעלים בחלקה. 

מהיכרותי - בד"כ אין לעיריות דירות בבניני מגורים (בשונה משטחים במרכזים מסחריים), בעלות משותפת בבנין דירות בד"כ זה מעיד על דירות של עמידר (בעלות מדינה). 

שאלה מעניינית מבחינה משפטית, אבל להערכתי, גם עם העירייה רשומה כבעלים, מכיוון וגם בעל הרכב הוא בעלים בחלקה - מותר לו להשתמש ברכוש המשותף, והעירייה לא יכולה לאכוף שם את חוקי החנייה החלים בשטחים שנמצאים רק ברשותה. 

תנסה אולי פניה למשטרה / עירייה על מפגע תברואתי / בטיחותי. בספק, אבל אולי זה הדבר היחיד שיעזור.

• מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

חוקי "גרוטאות" הן חוקי חנייה או חוקי עזר עירוניים?

פורסם

לרוב גם וגם.

יש תקנת תעבורה שאוסרת חנית רכב שרשיונו לא בתוקף, ולרשויות לרוב יש נוהל פינוי משלהן כולל הדבקת אזהרה 60 יום לפני פינוי.

• מעניין 1
פורסם

חוקי עזר עירוניים.

בשטח הפרטי שלך אתה יכול לאגור כמה זבל שתרצה. למעט אם זה הופך מפגע תברואתי.

מפגע תברואתי בשטח פרטי מטופל על ידי בעל השטח, והוא אחראי לטיפול בו. אם המפגע הוא חריג ודורש התערבות, ניתן לפנות למוקד העירוני או למשרד להגנת הסביבה.

האחריות הראשונית לטיפול במפגע תברואתי בשטח פרטי חלה על בעל השטח. זה כולל את הטיפול במפגעי תברואה כמו חרקים, מכרסמים, הצטברות פסולת, וכדומה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 19 שעות, ברווז כתב:

אני כבר בעצבים על הסיפור הזה, ומאד הייתי רוצה שהגרוטאות האלו יגררו משם- ברמה של לשקול להתקשר לגרר פינוי גרוטאות ולבקש שיחייב את הוועד בחשבונית.

בעיה מוכרת. היתה אצלנו בחניה עם מצוקת חניה.

יום אחד היה לי חשק להתקשר לגרר פינוי גרוטאות ו"למכור" לו את הרכבים האלה.

שכנעתי את עצמי שזה לא רעיון טוב...

אתה יודע מי הבעלים של הרכבים? אולי פשוט אין להם זמן לפרוצדורה, והם צריכים רק דחיפה או עזרה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...