Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף החודש (יולי)פג תוקף כרטיס האשראי הבנקאי שלי, הבנק(לאומי) שלח לי אוטומטית בדואר רגיל(לא רשום)כרטיס חדש שעלי להפעיל דרך האפליקציה של הבנק כשהכרטיס יהיה ברשותי ,כרגע הוצאתי מהתיבה בבניין את המעטפה עם הכרטיס החדש, בטרם הספקתי לפתוח את המעטפה(המעטפה עדיין סגורה הרמטית) הבחנתי שגב המעטפה משופשף קלות רק באיזור הכרטיס וניתן לראות בבירור דרך המעטפה את כל הספרות שבכרטיס האשראי, מה הייתם עושים במקרה כזה? יש באמת ממה לחשוש בהנחה ששלושת ספרות ״הביטחון״ שבגב הכרטיס כמובן לא נחשפו?להפעיל את הכרטיס דרך האתר/אפליקציה של הבנק או לדווח מיד על המקרה ולבקש כרטיס חדש לגמרי? 

פורסם

"אם יש ספק אז אין ספק", זו הגישה שלי למקרים כאלו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

שיחת טלפון למוקד האבידות או דיווח באפליקציה, על המקום יונפק כרטיס חדש שבו תוכל להשתמש מייד בוואלט/פיי, כרטיס פיזי יישלח לביתך, יגבו ממך כ-15 ש׳ח.

אגב, אישתי הזמינה השבוע כרטיס אשראי בלאומי. מיד עם סיום ההזמנה היה אפשר לצפות בכל נתוני הכרטיס באפליקציה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מדווח ומזמין חדש, למה להסתכן בשביל זוטות שכאלו?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Camaro 92 כתב:

הבחנתי שגב המעטפה משופשף קלות רק באיזור הכרטיס וניתן לראות בבירור דרך המעטפה את כל הספרות שבכרטיס האשרא

קרה גם לבן שלי כשקיבל כרטיס דביט. בהמלצה שלי ביטל מיד את הכרטיס והזמין חדש. חברת האשראי תעשה את זה בלי בעיה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שים לב רק שאתה לא מחוייב בגין הכרטיס הנוסף.

לפני כשנה, אחד הכרטיסים שלי, של כ.א.ל, הפסיק לעבוד בקוראים מגנטיים של תחנות דלק (רק לאחרונה נוספו שם קוראי NFC). הכרטיס עצמו היה די חדש, ובמצב חדש לחלוטין.
כ.א.ל שמחו לשלוח לי כרטיס חדש, על חשבוני (כ-20 ש"ח אם אני זוכר נכון) - ורק אחרי שסרבתי והודעתי להם שאתדלק עם הכרטיס של המתחרה, הסכימו לשלוח כרטיס ללא תשלום.  

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם (נערך)

ציינתי את החיוב הזה (המחיר מצויין בטבלת העמלות של כל חברת אשראי). אבל תמיד אפשר להתמקח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 6.7.2025 בשעה 16:10, לב טוב כתב:

אני הייתי מדווח ומזמין חדש, למה להסתכן בשביל זוטות שכאלו?

הפקידה בבנק אומרת שאין חשש/סיכון להונאה מכיוון שלא נחשף גם תוקף הכרטיס ושלושת הספרות בגב הכרטיס, מה אומרים להתעקש להנפיק כרטיס חדש עם ספרות אחרות לגמרי?

פורסם

בדרך כלל יש על המספרים מדבקה (עם מספר הטלפון להפעלה) שמונעת מישוש. אם היא שלמה נראה. שהפקידה צודקת כי צריך להיות בעל רגישות על אנושית כדי למשש את הספרות דרך שתי שכבות נייר.

מציע שבימים הקרובים תעקוב מקרוב אחר השימוש בכרטיס, אפילו פעמיים ביום. אם ייעשה שימוש לא על ידך בטל את הכרטיס דרך האפליקציה - יקרה מה שכתבתי שלשום, ותצטרך לדרוש זיכוי מחברת האשראי, שזו טרחה קטנה לכתוב מייל עם פירוט הפעולות שלא ביצעת.

והערת אגב - אם יש חשש לגניבת כרטיס אשראי או הונאה בו לא ממתינים לפקידת הבנק אלא חוסמים את הכרטיס מיידית דרך האפליקציה/אתר/טלפון למוקד החירום של חברת האשראי. אפשר גם להקפיא את הכרטיס למספר ימים שבסופם או שמפשירים אותו או שהוא מבוטל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

הפקידה בבנק אומרת שאין חשש/סיכון להונאה מכיוון שלא נחשף גם תוקף הכרטיס ושלושת הספרות בגב הכרטיס, מה אומרים להתעקש להנפיק כרטיס חדש עם ספרות אחרות לגמרי?

כרטיס חדש יהיה לרוב שונה רק בתוקף (לא במקרה זה) ובספרות מאחורי הכרטיס.

פורסם

לא במקרה של הונאה או חשד להונאה - במקרים אלה מונפק כרטיס עם מספר חדש.

הנפקה של כרטיס עם המספר הישן מבוצעת כאשר צריך להחליף כרטיס בשלֶתקלה טכנית.

פורסם
לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

תוקף הכרטיס ושלושת הספרות בגב הכרטיס

התוקף באמת רשום בגב הכרטיס? 

אשתי אכן הנפיקה כרטיס לפני כשנה והתוקף אכן רשום אצלה בגב, אצלי בכרטיסים שיש לי זה רשום בחזית. 

לפני שעה, sperial כתב:

ותצטרך לדרוש זיכוי מחברת האשראי, שזו טרחה קטנה לכתוב מייל עם פירוט הפעולות שלא ביצעת.

לפני כמה שנים מישהו גנב לי את פרטי האשראי - דיירקט. 

כשחזרתי הביתה ראיתי באתר הבנק חיובים שאני לא מכיר, חיפוש באתר של ישראכרט גם לא עזר כי זה פעולות שבוצעו באותו יום ועדין לא נרשמו. 

הרמתי טלפון לישראכרט, במקום הפקיד עבר איתי על החיובים שהיו ביום הזה, ואמרתי לו מה שלי ומה לא. לא מסובך בכלל.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

היו לי בשנים האחרונות מספר אירועי הונאות אשראי - בשני מקרים של גניבת כרטיס החיובים בוטלו אחרי פניה במייל ופירוט העסקאות, כמובן אחרי ביטול הכרטיסים. במקרים של חשד לזיוף הכרטיס (ניסיונותֶלהשתמש בו בלונדון, ניו יורק וברזיל) הכרטיסים בוטלו. בכל המקרים של ביטול כרטיס הונפק חדש באופן מיידי כך שניתן לשלם בו בטלפון/שעון ולא נתקעים בחו״ל בלי אמצעי תשלום.

כיום הכרטיסים שלי מוסלקים ואני משתמש בכרטיס הפיזי רק במצבים חריגים, למשל בכרטיסי מועדון של אשתי שנמצאים אצלי (היא משלמת בהם בטלפון).

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

לא במקרה של הונאה או חשד להונאה - במקרים אלה מונפק כרטיס עם מספר חדש.

בדיוק. רק שבמקרה זה, זה עלול להיות מסווג כ"לבקשת הלקוח, ע"ח הלקוח". ההחלפה היא לא על ידי מחלקת הבטחון.

פורסם

מקרי החשד להונאה שהיו לי היו כולם לפי פניה של מחלקת הביטחון. העסק הזה די מתוחכם.

קראתי פעם סיפור יפה - מישהו שקנה קפה ב-JFK, טס ללונדון ושם כרטיס האשראי נחסם בעסקה של 5 דולר. התברר שבאותו יום היו רוחות גב חזקות, הטיסה היתה קצרה מהרגיל ומערכות ההגנה הקפיצו התראה שהעסקה בלונדון קרובה מידי לעסקה בניו יורק.

אגב, מישהו כאן מעדכן את חברות האשראי על נסיעות לחו״ל? כי אני לא עושה זאת, ומעולם זה לא גרם לי בעיות.

• תוכן חדש...