Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי את הקישור שצרפת, 

בתחילת החודש כתבתי בדיוק על זה, גם בהקשר של BYD וגם בהקשר של אווטאר. 

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20017877

הבסיס הוא להיצמד לעובדות, ופחות לסיפורי פוגי. 

וסגנון. סגנון ושפה שמכבדים אותך ומכבדים את היבואן והיצרן. 

לפחות בחלק מהמקרים, כל מילה שנכתבת בעברית מתורגמת לשפת היצרן ונשלחת לעיון הנוגעים בדבר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

@discoTD5 אז אני אסכם לך את מה שהוא כתב:

קצת כמו הכתבה שלך, משפיענים/כתבי רכב כתבו דברים שאינם מחמיאים על BYD, דברים שאין בהם השמצות בוטות אבל אינם מחמיאים ליצרנית, הם נתבעו בבתי משפט בסין בסכומים שיגרמו להם לפשיטת רגל, ו 130 אחרים הושמו ב watch list כדי לוודא שהם כותבים רק דברים חיוביים על היצרנית. יצרן עשיר שמאיים על כתבי רכב בסנקציות משפטיות אם לא יכתבו עליו דברים מחמיאים, זה מאוד מאוד בעייתי לי בתור מי שניזון מכתבות רכב.

לפני 17 דקות, discoTD5 כתב:

הבסיס הוא להיצמד לעובדות, ופחות לסיפורי פוגי. 

וסגנון. סגנון ושפה שמכבדים אותך ומכבדים את היבואן והיצרן. 

בעיני אתה טועה - אם אני רוצה עובדות יש לי את דף הנתונים של היצרן. אני קורא כתבות רכב וצופה בתוכניות רכב בדיוק כדי לשמוע סיפורי פוגי. לא מעניין אותי לשמוע אם לרכב יש 107.5 כ"ס מתלה דה-דיון, ובקאקס מקדימה, מעניין אותי לשמוע אם המושבים שלו חרא בנסיעה ארוכה, אם המתלים שלו סופגים טוב בעיר, או אם הוא מרעיש או לא בנסיעה על כביש 6, ובגדול, איך התרשמת מהרכב. עובדות קוראים באינציקלופדיה, סיפורי פוגי שומעים מכתבי רכב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מושבים חרא בנסיעות ארוכות זה לא סיפורי פוגי. זה עובדות (או לכל הפחות עובדות להרגשת הכתב)

אבל אפשר לנסח את זה בצורה מכבדת יותר ואינפורמטיבית יותר.

יש מספיק סיפורי פוגי לא אינפורמטיבים שעל זה מדברים.

.

פורסם (נערך)

@om2 כשבדקתי עם אמא שלי טויוטה קורולה, די מזמן, לא הצלחתי לנהוג בה 15 דקות בלי כאבי גב, אמא שלי לא הבינה על מה אני מדבר - אז עובדות זה בטוח לא - ונגיד שאני כותב שהמושבים חרא והיצרן תובע אותי? כל חוות דעת היא סוביקטיבית, ולא הייתי רוצה שיצרן יתבע על חוות דעת. השמצות חסרות בסיס או פייק כאלו או אחרים זה משהו אחר, זה כל אחד יכול לתבוע כל אחד אחר, אבל נשמע שזה לא המקרה בסיפור BYD.

זכותו של כל עיתונאי רכב לכתוב מה שבא לו בשפה שמתאימה לו ולקוראיו, תביעה של יצרן כנגד עיתונאי צריכה להיות הקצה שבקצה, וכשמדובר בכמעט 200 עיתונאים (40 ומשהו נתבעו בפועל + 120 או 130 הושמו ב"על תנאי"), קשה לי להאמין שכווווולם שיקרו בנוגע לרכב או ליצרנית בצורה שמגיעה להוצאת דיבה או השמצה פלילית (אם יש דבר כזה).

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

מחדד, 

ניקח ביקורת על מושבים קדמיים,

אין בעיה לכתוב שהמושב לא נוח לי. שעל-אף כיוונון המושב לא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה שנוחה לי.

יש בעיה לכתוב "מושב הנהג המעאפן הזה, מזמן לא ישבתי על כזה חרא של מושב"

יותר מזה, מהתיאור השני הקורא לא יכול להבין דבר. מהתיאור הראשון הקורא יכול להבין.

אפשר לכתוב "בבחינה שלי לא הצלחתי לסחוט מהרכב את הטווח המוצהר על ידי היצרן".

יש בעיה לרשום "היצרן שוב משקר ועובד עליכם בעיניים, והרכב בחיים לא יגיע לטווח של 450 ק"מ המוצהרים" 

אגב, בזמנו מה שקראתי התביעה היא בעיקר כנגד בלוגרים. חלקם באמת לא מבינים דבר וחצי דבר ואומרים שטויות. לא רק בסין.

ככל שהשטויות יותר קיצוניות, ככה הטראפיק יותר גדול, וזה מה שמעניין את המפרסם.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

לא ראיתי את הקישור שצרפת

כאן וידאו מוטמע.

הבחור נחשב לרציני למדי, לא בדיוק בלוגר פרובוקטיבי.

קראתי את הכתבה שלך בביזפורטל - יפה.

הנושא הנ״ל על נגזרותיו היה בליבת המאבק בין רוני אהרונוביץ ז״ל למגזין שהיה אחד ממקימיו.

אין לי מושג מי צודק אך למרות האמרה ׳אין פרסום רע׳, יתכן ו-byd חצתה גשר אחד רחוק מדי.

ימים יגידו

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

הבחור הנידון זה לא איזה יוטיובר כלומניק שרודף כמה צפיות. אולי הוא לא בקליבר של מאט ווטסון אבל הוא עיתונאי רכב מאוד לגיטימי וחד לשון עם מאות אלפי עוקבים. בטח לא הייתי מבטל את דבריו כלאחר יד. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

ניקח ביקורת על מושבים קדמיים,

אין בעיה לכתוב שהמושב לא נוח לי. שעל-אף כיוונון המושב לא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה שנוחה לי.

יש בעיה לכתוב "מושב הנהג המעאפן הזה, מזמן לא ישבתי על כזה חרא של מושב"

יותר מזה, מהתיאור השני הקורא לא יכול להבין דבר. מהתיאור הראשון הקורא יכול להבין.

אבל מה שיגרם עקב התביעות האלה, זה שאם המושב ממש רע, אני אוטומטית משנמך את הביקורת 50 אחוז כדי להימנע מבעיות ולוקח עוד 10 אחוז בשביל טווח ביטחון.

ואז המושב ה"ממש רע" הופך להיות "אחרי 8 שעות היה לי פחות נוח".

אם אני כתב רכב, פשוט לא מסקר את היצרנים האלה עד שירדו מהענן.

ומפתיע שזה דווקא BYD, יצרן שלקח נתח שוק משמעותי ומהר.

• רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כן, זאת פרקטיקה מקובלת בסין.

גם טסלה נוהגים כך בסין.

שמה אם אתה הפייבוריט של השלטון, יעשו בשבילך הרבה (גם אם זה אומר להעלים אנשים לכמה חודשים, ולשלוח אותם למחנות ל-"חינוך מחדש").

• אהבתי 1
פורסם

הפתרון מאוד פשוט, אבל הוא צריך לאגד את כל כתבי הרכב.

רצינו לספר לכם על הBYD החדשה, רצינו לעשות עליה נסיעת מבחן כדי שתתרשמו מהרכב אבל אנחנו לא מתכוונים לעשות את זה כיוון שאין אנו מעוניינים להתבע על ידי היצרנית על חוות הדעת שלנו. לשיקולכם- סוף הכתבה.

אם כל כתבי הרכב יעשו ככה זה כבר יעשה אימפקט, מישהו יבוא לרכוש רכב כזה ויחפש חוות דעת וזה מה שהוא יקבל מכל מקום שימצא והוא כבר יתרחק מהאוטו.

בגדול לצערי לפחות בארץ רוב הכתבות פשוט שטחיות בצורה מזעזעת, פסקה ראשונה הקדמה לא רלוונטית, פסקה 2-3 הבדלים בחלק החיצוני בסגנון "היצרן הוסיף צלע לרגיל הקדמי והוריד את גובה הפנסים ב2 סנטימטר, שינה את הפגוש והוסיף פס לד מאחור- תודה רבה מילא תצרפו תמונות בממחישות את ההבדלים.

עוד פסקה או 2 נתונים טכניים יבשים ואז סיכום.

לפעמים גם כותבים משהו על הנסיעה, ולא תמיד באזורי הנוחות של הרכב, לדווח על תת היגוי לקיה פיקנטו זה לא משהו שהלקוח הממוצע ירגיש אי פעם או בכלל ידע מה זה תת היגוי. תנו חוות דעת מהחיים האמיתיים, האם הרכב רועש ב110 קמ"ש ברמה שאי אפשר לנהל שיחה באוטו ? האם הצלחתם להכניס תצורה של 3 מושבים מאחור ?

לדווח שתא המטען גדל ב6 ליטר ומעתה הוא 328 ליטר זה יפה, האם הצלחתם להכניס פנימה עגלה של תינוק ? 

יצא לי בעבר לשקול שברולט אקווינוקס, עברתי על הרבה סקירות, ורק באחת שכללה מבחן דרכים ארוך טווח אבל בלוגר רכב כלשהו דווח שם שההרכב החדש מקרקש מלוח השעונים, ושרדיוס הסיבוב שלו מרגיש הרבה מעבר למה שמדווח והוא קשה מאוד בסיבובי פרסה וחניונים צרים- זאת היתה למשל נקודה חיונית לרוכש פוטנציאלי, הרבה מעבר לכמה ליטר יש מאחור עם מושבים מקופלים...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, itaysamurai כתב:

אבל מה שיגרם עקב התביעות האלה, זה שאם המושב ממש רע, אני אוטומטית משנמך את הביקורת 50 אחוז כדי להימנע מבעיות ולוקח עוד 10 אחוז בשביל טווח ביטחון.

ואז המושב ה"ממש רע" הופך להיות "אחרי 8 שעות היה לי פחות נוח".

אם אני כתב רכב, פשוט לא מסקר את היצרנים האלה עד שירדו מהענן.

ומפתיע שזה דווקא BYD, יצרן שלקח נתח שוק משמעותי ומהר.

אם אני כתב רכב הייתי מוציא כתבה מאוד קצרה וכותב שציינתי רק את היתרונות ובגלל שהם מאיימים בתביעות אני לא מציין את החסרונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

^^^

רק בגלל שתכתוב בביקורת ש"אם אכתוב חסרונות יתבעו אותי / יאיימו עליי בתביעה" - נראה לי שרק בגלל זה יתבעו אותך... (בהנחה שהבנתי אותך נכון).

עדיף במקרה כזה לא לרשום כלום.

שיבינו שזה סתם רכב למל"מ. זה עונשם.

מי שלא יודע לקבל ביקורות - שיבושם לו (איני משפטן ולכן אין אני יודע אם האיום שלהם קביל משפטית).

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 9 שעות, itaysamurai כתב:

זה שאם המושב ממש רע, אני אוטומטית משנמך את הביקורת 50 אחוז כדי להימנע מבעיות

אתה לא צריך לשנמך כלום. להגיד ״המושב ממש רע״ זו קביעה חסרת ערך וגם לכאורה חשופה לתביעה. לכתוב ״למרות כל הנסיונות שלי לכוון את המושב סיימתי את נסיעת המבחן עם כאב גב שאני לא רגיל לחוות ברכבים אחרים״, זו אמירה שאתה יכול לעמוד מאחוריה וגם תורמת ערך למי שקורא את הביקורת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...