Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

אל תיתפס לנוסח ההודעה שלי, היא למען הדוגמא.

הכוונה פשוטה - כתבים יזהרו בכל דבר ביקורת גם אם הוא נראה תקין על פניו.

אם אני מעלה טקסט על רכב כשאני יודע שיש עניין כזה מרחף, אני שמרן על מלא לגבי מה שיודפס.

אז כן, אפשר להתחכם ולעקוץ ולהוציא את אותו יצרן דביל גם מבלי לכתוב שום דבר ברור.

אפשר גם לעשות דאחקה ולתת לאוטו כתרים מוגזמים.

לצערי אני רואה ביקורות מהונדסות ולמל"מיות שיתחילו להגיע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

לפעמים גם כותבים משהו על הנסיעה, ולא תמיד באזורי הנוחות של הרכב, לדווח על תת היגוי לקיה פיקנטו זה לא משהו שהלקוח הממוצע ירגיש אי פעם או בכלל ידע מה זה תת היגוי. תנו חוות דעת מהחיים האמיתיים, האם הרכב רועש ב110 קמ"ש ברמה שאי אפשר לנהל שיחה באוטו ? האם הצלחתם להכניס תצורה של 3 מושבים מאחור ?

לדווח שתא המטען גדל ב6 ליטר ומעתה הוא 328 ליטר זה יפה, האם הצלחתם להכניס פנימה עגלה של תינוק ? 

זה טיפהל׳ה off-topic - אבל אתה ממש צודק.

אני לא מכיר עיתונאי רכב ישראלי שיש לו סט בדיקות פונקציונלי קבוע ומצולם במטרה לייצר בנצ׳מארק. זה לא אמור להיות מסובך מידי.

נכון שיש דברים שהם סובייקטיביים (כמו נוחות נסיעה או כיסא), ועדיין יש הרבה נתונים ״יבשים״ שאפשר לבדוק יחסית בקלות - בדיוק כפי שציינת - כמה db בנסיעה על כביש 6 (או האם ניתן לנהל שיחה), כמה מזוודות טרולי נכנסות בתא מטען וכן הלאה.

וגם את הדברים שהם יותר סובייקטיביים - במידה ועיתונאי הרכב מקבל את הרכב ליותר מיום אחד, אם יש לו אפשרות להסיע כמה נוסעים וקבל חוו״ד על דברים כמו נוחות במושב האחורי, וכן הלאה.

יש את האתר הזה - ומצא חן בעיניי שהיא בודקת שם דברים פונקציונליים (וגם מצלמת!) שרלוונטיים לאנשים ממוצעים עם משפחה.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

נתקלתי בסרטון הזה עשה לי פלאשבק לידיעה פה, לא רק בסין ולא רק רכב. תביעות השתקה מצד בעלי הון וכח צוברות תאוצה ומתפשטות לכל תחום.  אצלנו בארץ זה יותר באזור של פוליטיקאים-עיתונאים אבל אף אחד לא מבטיח שזה ישאר שם. 

פורסם
בתאריך 25.6.2025 בשעה 12:57, Roycohen1979 כתב:

לפעמים גם כותבים משהו על הנסיעה, ולא תמיד באזורי הנוחות של הרכב, לדווח על תת היגוי לקיה פיקנטו זה לא משהו שהלקוח הממוצע ירגיש אי פעם או בכלל ידע מה זה תת היגוי. תנו חוות דעת מהחיים האמיתיים, האם הרכב רועש ב110 קמ"ש ברמה שאי אפשר לנהל שיחה באוטו ? האם הצלחתם להכניס תצורה של 3 מושבים מאחור ?

לדווח שתא המטען גדל ב6 ליטר ומעתה הוא 328 ליטר זה יפה, האם הצלחתם להכניס פנימה עגלה של תינוק ? 

אף פעם לא הבנתי מה הבעיה לקחת מד דציבלים, שאפשר לקנות בכמה גרושים באליאקספרס, ולבצע מדידות מסודרות. עם הזמן אפשר היה לבנות מאגר נתונים שמאפשר השוואה בין רכבים. אותו דבר עם מד חום: פשוט למדוד תוך כמה זמן המזגן מצליח לקרר רכב שעמד יום שלם בשמש. ככה, לאורך זמן, היו מצטברים נתונים והיה אפשר לבנות מאגר מידע השוואתי אמין. דברים כל כך בסיסיים – ובכל זאת אף אחד לא עושה את זה. 

במקום זה, אנחנו מקבלים "ביקורת רכב" ש־90% ממנה זה קשקוש רגשי: הרגשתי, שמעתי, חוויתי. מה אכפת לי מה שמעת? אולי אתה חצי חירש?! קח מד דציבלים ותמדוד. 

ובלי קשר, כמעט כל כתבי הרכב בישראל בכיס של היבואנים. המבקרים היחידים שאני עוד איכשהו מאמין להם נמצאים בבריטניה – וגם שם יש תחושה שחלק מהם בכיס של היצרנים. תכל'ס, המקור הכי אמין היום הוא ביקורות גולשים ב־Reddit.

פורסם

רעש זה לא רק עוצמה אלא גם תדר.

כנל מזגן. יש קירור כל החלל ויש מיקום פתחים שיתן לך הרגשה נעימה הרבה לפני קירור החלל.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אפשר לבנות מתודולוגיה פשוטה שתספק תמונה הרבה יותר מדויקת על איכות בידוד הרעשים ועוצמת הקירור של רכב. גם אם המדידות לא יהיו מדויקות לחלוטין, הן עדיפות בהרבה על "נסעתי ברכב ושמעתי רעשי צמיגים". 

אגב, למה אף אחד לא מודד מרחק בלימה? זה אחד הדברים הכי בסיסיים וקל לבדיקה. אפילו תאוצה מ־0 ל־100 כמעט לא מודדים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי l3ix
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כי יותר חשוב להיות הראשון שמדווח, מאשר עד כמה זה רציני. אי אפשר לבדוק יותר מדי דברים, כאשר היצרן עושה השקה ואתה וכל חבריך הכתבים מקבלים רכב.

קצת כמו כתב צבאי. הוא מתקיים מהיד שמאכילה אותו.

אז אפשר לדווח על רושם ראשוני, אבל לבזבז זמן על מבחן מעמיק? לבזבז זמן על משהו חצי מדעי?

האתר שהבאת, בייבי משהו מאוסטרליה, אני משתמש בו שנים להבין לגבי רכבים בארץ ורכביהשכרה בחול, בנוגע למרחב פנים, אם נכנסים 3 כסאות, כמה מקום יש בתא מטען וכו.

פורסם
בתאריך 24.6.2025 בשעה 14:56, discoTD5 כתב:

לפחות בחלק מהמקרים, כל מילה שנכתבת בעברית מתורגמת לשפת היצרן ונשלחת לעיון הנוגעים בדבר. 

לא רק מה שניכתב. 

לפני אי-אילו שנים, ספק סיני של סיגריות אלקטרוניות וציוד עבורן פנה אלי למטרות של פרסום. 

יענו, רצו לעשות ממני משפיען. 

סבבה. הסכמתי, תוך הבהרה- הדיעות המובעות בסרטונים יהיו שלי בלבד. לא אקבל תכתיבים.

הסכימו. 

עשיתי סרטון, 2, כמה. סבבה. המוצרים שקיבלתי היו סבבה, קיבלו סרטון בהתאם. אחד מהמוצרים היה מעולה, ממש אהבתי.

באחד המקרים קיבלתי מוצר לא להיט. 

דיברתי על זה שהוא לא להיט, ושכנראה הייתי רוכש משהו אחר. 

קיבלתי תלונות מהספק על זה... ספציפית על זה שאני ממליץ לרכוש משהו אחר.

אין, ולא הפעלתי, אפשרות של כתוביות. 

איך הם תרגמו את זה? וואלה, לא יודע. אולי יש להם איזה "יוסי" שעובד אצלהם ("יוסי-ני"? :lol:).

העובדה היא, שהם הבינו מה שנאמר בעברית צחה. ואם זה ספק קטן יחסית של מוצרים נישתיים, דהיינו הטכנולוגיה קיימת וזמינה. 

הפסקתי לעבוד איתם אחרי האי נעימות הזו. 

כשנתיים אחרי זה פנה אלי ספק אחר :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...