Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 2014 ספורט

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,
מצאתי סיוויק 2014 דגם ספורט, 1.8 נפח מנוע, 58 אלף ק"מ, הבחור דורש על הרכב 45 אלף (מספר הרכב מטושטש ככה שלא בדקתי ביצחק לוי כמה עולה הרכב), למי מכם שמבין, הרכב באמת שווה את הסכום הזה? או שהמחיר הזה גבוה? ואם אני אקח את הרכב לבדיקה בפתח תקווה אני אבקש לחבר את הרכב ולבדוק את הק"מ שלו כמובן, מעבר לזה הוחלפו צמיגים, ג'אנטים, ברקסים, צלחות ומצבר, זה אמור להדליק לי נורה אדומה? האם יש מצב כזה שבבדיקה מתפספסים דברים ולאחר הקנייה של הרכב יצוצו לי כל מיני בעיות? זה רכב ראשון שאני קונה אז מתנצל מראש על השאלות אבל אני אשמח בבקשה שתעשו לי סדר ותתנו לי חוות דעת על הרכב למי מכם שהיה / יש אותו, תודה לעוזרים חברים :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראית כבר את הרכב, או שאתה מתייחס רק למודעה?

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/5k4s6tca

הנתונים מצויינים ובתמונה נראה שהרכב שמור ומלוקק.

המחיר תואם למחירון יד2 משוקלל, וצריך לוודא שהמציאות אכן תואמת למודעה.

תתחיל עם טלפון ועם השאלה הטריוויאלית האם הרכב רשום על שם המוכר.

תמשיך עם שאלות לגבי היסטוריית טיפולים, תאונות, דו"ח סליקה, ושהנתונים במודעה נכונים, כמו יד וק"מ.

אם התרשמת לטובה, לך לראות אותו ולהתרשם פנים אל פנים מהמוכר ומהרכב עצמו.

בבדיקה במכון יוכלו לעלות על תאונות ותיקוני פח, אבל פחות על המצב המכני.

לא היה לי רכב כזה, אז אין לי מה לתרום לגבי הדגם והחיים איתו.

פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

ראית כבר את הרכב, או שאתה מתייחס רק למודעה?

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/5k4s6tca

הנתונים מצויינים ובתמונה נראה שהרכב שמור ומלוקק.

המחיר תואם למחירון יד2 משוקלל, וצריך לוודא שהמציאות אכן תואמת למודעה.

תתחיל עם טלפון ועם השאלה הטריוויאלית האם הרכב רשום על שם המוכר.

תמשיך עם שאלות לגבי היסטוריית טיפולים, תאונות, דו"ח סליקה, ושהנתונים במודעה נכונים, כמו יד וק"מ.

אם התרשמת לטובה, לך לראות אותו ולהתרשם פנים אל פנים מהמוכר ומהרכב עצמו.

בבדיקה במכון יוכלו לעלות על תאונות ותיקוני פח, אבל פחות על המצב המכני.

לא היה לי רכב כזה, אז אין לי מה לתרום לגבי הדגם והחיים איתו.

זה רכב ראשון שאני קונה אז בגלל זה אני לא כ"כ יודע מה ואיך לשאול, בכל מקרה אני צריך לוודא שהרכב רשום על שמו ולאחר מכן לוודא שנעשו טיפולים ברכב, כמובן אני אברר את הק"מ וכל הנתונים שהוא רשם, מה זה דו"ח סליקה? בכל מקרה יש דרך לדעת שאני לא קונה חתול בשק? כי בגדול המצב המכני זה מה שחושב כי כמו שאמרת רואים שהרכב נראה שמור ומלוקק, יש מה לעשות בקשר לזה?

פורסם

יש לא מעט מדריכי קנייה ברשת, וגם כאן בפורום 

אבל לא תמיד מומלץ "ללמוד שחייה בהתכתבות"... רצוי קצת ידע מוקדם.

אם יש לך חבר או בן משפחה עם קצת יותר נסיון, זה הזמן לבקש טובה.

אם אין מישהו כזה שיוכל לסייע לך, לדעתי עדיף לשלם על סיוע כזה מאשר להמר על כל הסכום (כמו ביטוח).

גולש כאן בפורום@הלוחש למכוניות שזה עיסוקו (לאתר רכב מתאים ולבדוק מא' ועד ת').

*לא מכיר אותו אישית ולא נעזרתי בשירותיו, אבל התרשמתי ממנו לחיוב מהדיונים כאן בפורום.

דו"ח סליקה: עבר ביטוחי של הרכב. https://infocar.co.il/

• אהבתי 2
פורסם

תעזר בחבר, אבא של חבר. אל תלך לבד. ואל תוותר על בדיקה לפני קניה, רכב כזה יכול לתעתע. לבדוק טוב

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 13.6.2025 בשעה 20:24, razi_pazi כתב:

הנה סיכום שלי לרכב כזה ידני.

קח בחשבון שהשם ספורט עלול להטעות. מעט מהירה ממשפחתית 1600 רגילה. אבל לא רכב ספורטיבי

https://carsforum.co.il/topic/727438-סיכום-רב-שנתי-ו-200k-קמ-להונדה-סיוויק-ידנית-2012/

תודה אחי, עשית לי קצת סדר, תשמע אני אגיד לך את האמת השימוש שלי הוא סה"כ נסיעה של 60 ק"מ כל יום הלוך + חזור ולא משהו מעבר לזה, אני רוצה רכב אמין ונראה שהסיוויק מאוד אמינה ביחס לרכבים אחרים, אני מחפש רכב שישרת אותי הרבה זמן ולא להחליף אחרי שנה, נראה לי שזה די משרת אותי, האמת? דגם ספורט לא ממש מעניין אותי אז אני מבין שהשם יכול להטעות, שאלה קטנה על הדרך, אני רוצה לבדוק שלא שיחקו בק"מ ברכב, זה אומר שאני צריך גם ללכת למכון בפ"ת וגם ללכת למוסך? כל אחד עושה בדיקה אחת ולא את שניהם ביחד? הכוונה שלי זה אם אני מתכנן לקנות את הרכב אני מן הסתם אעשה בדיקה כללית לרכב במכון שהמליצו לי בפתח תקווה, אבל המכון עצמו לא עושה גם בדיקת ק"מ אם אבקש? או שאני צריך ללכת גם למוסך בנוסף? תודה על המענה חבר

בתאריך 13.6.2025 בשעה 20:54, Michazzz כתב:

תעזר בחבר, אבא של חבר. אל תלך לבד. ואל תוותר על בדיקה לפני קניה, רכב כזה יכול לתעתע. לבדוק טוב

תודה אחי, עשית לי קצת סדר, תשמע אני אגיד לך את האמת השימוש שלי הוא סה"כ נסיעה של 60 ק"מ כל יום הלוך + חזור ולא משהו מעבר לזה, אני רוצה רכב אמין ונראה שהסיוויק מאוד אמינה ביחס לרכבים אחרים, אני מחפש רכב שישרת אותי הרבה זמן ולא להחליף אחרי שנה, נראה לי שזה די משרת אותי, האמת? דגם ספורט לא ממש מעניין אותי אז אני מבין שהשם יכול להטעות, שאלה קטנה על הדרך, אני רוצה לבדוק שלא שיחקו בק"מ ברכב, זה אומר שאני צריך גם ללכת למכון בפ"ת וגם ללכת למוסך? כל אחד עושה בדיקה אחת ולא את שניהם ביחד? הכוונה שלי זה אם אני מתכנן לקנות את הרכב אני מן הסתם אעשה בדיקה כללית לרכב במכון שהמליצו לי בפתח תקווה, אבל המכון עצמו לא עושה גם בדיקת ק"מ אם אבקש? או שאני צריך ללכת גם למוסך בנוסף? תודה על המענה חבר

פורסם

אני לא יודע מה הכוונה בדיקת ק"מ.

הדרכים שאני מכיר לבדוק זה ברישיונות רכב ישנים ותיעוד טיפולי ולראות שהקילומטראז מסתדר. אם יש את הניירת זה קל מאוד. למוסך ומכון אין יתרון בעניין הזה. ככל שאני יודע אין עוד בדיקה שניתן לבצע.

אם קראת את הודעתי והשרשור אז אתה רואה שאני לא מישהו שיכול להעיד על מוניטין האמינות הגבוהה מאוד של הרכב הזה.

אבל לדעתי אני החריג.

א. הבעיה בסטארט סטופ ייחודית לידני.

ב. הבעיה עם אבדן השמן כנראה חריגה מאוד ולא מייצגת.

בשני המקרים מדובר בעניין רציני שטופל היטב וללא עלות כלל.

בשורה התחתונה אני נהנתי מאמינות גבוהה על אף הבעיות הללו. כמובן שהועבדה שהטיפול הגדול נעשה ללא עלות ושמעולם לא נתקעתי עם הרכב מהווה שיקול.

לאורך 200,000 ק"מ והרבה שנים גם אם הייתי סופג את הטיפול הגדול הזה זה היה סביר מאוד בשורה התחתונה. אני גם מניח שאם הייתי משלם עליו התמחור היה אחר. בודאי אם הייתי הולך למוסך אחר.

שורה תחתונה היא שזה רכב טוב מאוד לצרכים שלך. אבל זה לא סוד והוא מבוקש ועל כן יקר לרכישה יחסית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא יודע מה הכוונה בדיקת ק"מ.

הדרכים שאני מכיר לבדוק זה ברישיונות רכב ישנים ותיעוד טיפולי ולראות שהקילומטראז מסתדר. אם יש את הניירת זה קל מאוד. למוסך ומכון אין יתרון בעניין הזה. ככל שאני יודע אין עוד בדיקה שניתן לבצע.

אם קראת את הודעתי והשרשור אז אתה רואה שאני לא מישהו שיכול להעיד על מוניטין האמינות הגבוהה מאוד של הרכב הזה.

אבל לדעתי אני החריג.

א. הבעיה בסטארט סטופ ייחודית לידני.

ב. הבעיה עם אבדן השמן כנראה חריגה מאוד ולא מייצגת.

בשני המקרים מדובר בעניין רציני שטופל היטב וללא עלות כלל.

בשורה התחתונה אני נהנתי מאמינות גבוהה על אף הבעיות הללו. כמובן שהועבדה שהטיפול הגדול נעשה ללא עלות ושמעולם לא נתקעתי עם הרכב מהווה שיקול.

לאורך 200,000 ק"מ והרבה שנים גם אם הייתי סופג את הטיפול הגדול הזה זה היה סביר מאוד בשורה התחתונה. אני גם מניח שאם הייתי משלם עליו התמחור היה אחר. בודאי אם הייתי הולך למוסך אחר.

שורה תחתונה היא שזה רכב טוב מאוד לצרכים שלך. אבל זה לא סוד והוא מבוקש ועל כן יקר לרכישה יחסית.

דיברתי עם הבחור והתעניינתי, הק"מ הנמוך זה כי הוא היה בשלילה והרכב לא נסע (חוץ מהנעות), הבחור יד 00 והוא הוציא את הרכב מהחברה בשנת 2014, שאלתי על היסטוריית טיפולים והוא אמר לי שיש לו את המוסכניק שלו שטיפל לו ברכב והוא לא טופל במורשה, חוץ מזה הבחור סיפר לי לבד שהוחלף מתלה לרכב כתוצאה מפגיעה בחנייה (אמר שאין ירידת ערך), הוא מוכר את הרכב כי הוא עובר לרכב חשמלי - לטענתו אם לא היה עובר לחשמלי הוא לא היה מוכר את הרכב, אמר שמתחייב בבדיקת מנוע גיר ושילדה, מה דעתך? זה הזמן לבדוק דו"ח בלקר?

בתאריך 13.6.2025 בשעה 20:54, Michazzz כתב:

דיברתי עם הבחור והתעניינתי, הק"מ הנמוך זה כי הוא היה בשלילה והרכב לא נסע (חוץ מהנעות), הבחור יד 00 והוא הוציא את הרכב מהחברה בשנת 2014, שאלתי על היסטוריית טיפולים והוא אמר לי שיש לו את המוסכניק שלו שטיפל לו ברכב והוא לא טופל במורשה, חוץ מזה הבחור סיפר לי לבד שהוחלף מתלה לרכב כתוצאה מפגיעה בחנייה (אמר שאין ירידת ערך), הוא מוכר את הרכב כי הוא עובר לרכב חשמלי - לטענתו אם לא היה עובר לחשמלי הוא לא היה מוכר את הרכב, אמר שמתחייב בבדיקת מנוע גיר ושילדה, מה דעתך? זה הזמן לבדוק דו"ח בלקר?

פורסם

סיפורים יפים. דוגמא אחת לסיפור מצוץ מהאצבע: "הרכב לא טופל במורשה" - אבל אם הוא קנה אותו מהחברה חייב שיהיו לו קבלות לפחות בשלושת השנים הראשונות בהן הרכב באחריות. גם אם לא טופל במורשה הוא יכול להוציא היסטוריית טיפולים במוסך. הסיפור שעובר לחשמלי לא מעניין. הסיפור שמתחייב "מנוע גיר ושילדה" זה דיבורים של סוחר. 

כדאי מאד שתתייעץ עם מישהו מקצועי שילווה אותך לגבי הרכב הזה או אחר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, yahaga כתב:

סיפורים יפים. דוגמא אחת לסיפור מצוץ מהאצבע: "הרכב לא טופל במורשה" - אבל אם הוא קנה אותו מהחברה חייב שיהיו לו קבלות לפחות בשלושת השנים הראשונות בהן הרכב באחריות. גם אם לא טופל במורשה הוא יכול להוציא היסטוריית טיפולים במוסך. הסיפור שעובר לחשמלי לא מעניין. הסיפור שמתחייב "מנוע גיר ושילדה" זה דיבורים של סוחר. 

כדאי מאד שתתייעץ עם מישהו מקצועי שילווה אותך לגבי הרכב הזה או אחר.

אני יכול להעיזר במישהו שעובד איתי (הוא די מבין ככה שהוא יכול לעזור לי), אני די בטוח שהוא לא סוחר כי ברגע שדיברתי איתו לא הזכרתי איזה רכב זה והוא לבד אמר ופירט לי על הרכב, אתה חושב שלא כדאי לגעת ברכב הזה? או שעדיף לתת למישהו אחר שמבין יותר ממני לדבר איתו ולהתעניין ברכב?

פורסם (נערך)

סימנים מחשידים כפי שכתבו לפני.

שלילה? כמה שנים הוא היה בשלילה? הרכב עם בין שליש לרבע מהקילומטראז' הממוצע לשנתון.

"יש לו את המוסכניק שלו" - לא משכנע. שיראה קבלות ממנו.

אם הוא הוציא את הרכב חדש מהחברה ולא טיפל במורשה עם קבלות, הוא ויתר על האחריות. קשה להאמין.

"התחייבות" זה קישקוש. אין לזה שום ערך. 

"הוחלף מתלה" זה כללי מדי וגם מחשיד. צריך לחטוף חתיכת מכה כדי להגיע להחלפת מתלה,

ואז אמור להיות גם דיווח לביטוח ותיעוד של מה שקרה.

בקיצור - ככל שרבים הסיפורים כך גובר החשד.

מעבר לזה בתמונות הוא נראה יפה מדי... צבע שחור אחרי 11 שנים שנראה מושלם ככה? והמספר שמוסתר...

לפני 21 דקות, Nissim123 כתב:

אני די בטוח שהוא לא סוחר כי ברגע שדיברתי איתו לא הזכרתי איזה רכב זה והוא לבד אמר ופירט לי על הרכב,

לא אינדיקציה בכלל. המספר במודעה 055... אין לו תוצאות חיפוש בגוגל ואין לו ווטסאפ. לא נראה מספר טל' פרטי.

או שזה מספר מקשר של יד2 או של סוחר שמחזיק כמה קווים, ואז יכול לזהות לפי המספר על איזה רכב מדובר.

לפני 21 דקות, Nissim123 כתב:

עדיף לתת למישהו אחר שמבין יותר ממני לדבר איתו ולהתעניין ברכב?

אתה חייב את זה לעצמך. אל תתפתה ותסתנוור מהסיפורים והנתונים על הנייר.

רכב "מציאה" לא מחכה לך בלוח יותר מכמה שעות/ימים,

ולרוב בכלל לא מגיע ללוח כי מוכרים למקורבים/משפחה שמחכים לו שיצא למכירה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, BoazB11 כתב:

סימנים מחשידים כפי שכתבו לפני.

שלילה? כמה שנים הוא היה בשלילה? הרכב עם בין שליש לרבע מהקילומטראז' הממוצע לשנתון.

"יש לו את המוסכניק שלו" - לא משכנע. שיראה קבלות ממנו.

אם הוא הוציא את הרכב חדש מהחברה ולא טיפל במורשה עם קבלות, הוא ויתר על האחריות. קשה להאמין.

"התחייבות" זה קישקוש. אין לזה שום ערך. 

"הוחלף מתלה" זה כללי מדי וגם מחשיד. צריך לחטוף חתיכת מכה כדי להגיע להחלפת מתלה,

ואז אמור להיות גם דיווח לביטוח ותיעוד של מה שקרה.

בקיצור - ככל שרבים הסיפורים כך גובר החשד.

מעבר לזה בתמונות הוא נראה יפה מדי... צבע שחור אחרי 11 שנים שנראה מושלם ככה? והמספר שמוסתר...

לא אינדיקציה בכלל. המספר במודעה 055... אין לו תוצאות חיפוש בגוגל. לא נראה מספר טל' פרטי.

או שזה מספר מקשר של יד2 או של סוחר שמחזיק כמה קווים, ואז יכול לזהות לפי המספר על איזה רכב מדובר.

אתה חייב את זה לעצמך. אל תתפתה ותסתנוור מהסיפורים והנתונים על הנייר.

רכב "מציאה" לא מחכה לך בלוח יותר מכמה שעות/ימים,

ולרוב בכלל לא מגיע ללוח כי מוכרים למקורבים/משפחה שמחכים לו שיצא למכירה.

יש לי מספר רכב, הבחור אומר שהרכב קיבל מכה בחנייה ולכן זה לא מדווח

פורסם (נערך)

תשמע... לפי הנתונים זה רכב מציאה.

אם הכל נכון - תחטוף. אל תחכה.

קח מישהו שמבין, סעו לראות אותו ותוודאו את כל הפרטים.

מנסיון קשה לי להאמין, וכפי ששמת לב מהתגובות - לא רק לי.

ממכה בחנייה לא מחליפים מתלה. מקסימום קצת פחחות או פגוש/כנף,

וגם על זה מדווחים לביטוח מקיף.

תכניס את המספר ל'משומשת' בתור התחלה.

אח"כ תבקש ממנו שיוציא דו"ח סליקה וישלח לך צילום רשיון רכב.

תוודא שרשום "בעלים קודמים 00" ושהבעלות היא על שם מי שאתה מדבר איתו.

אלה דברים שאתה יכול לעשות בטלפון, ולא צריך מומחה בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, BoazB11 כתב:

תשמע... לפי הנתונים זה רכב מציאה.

אם הכל נכון - תחטוף. אל תחכה.

קח מישהו שמבין, סעו לראות אותו ותוודאו את כל הפרטים.

מנסיון קשה לי להאמין, וכפי ששמת לב מהתגובות - לא רק לי.

ממכה בחנייה לא מחליפים מתלה. מקסימום קצת פחחות או פגוש/כנף,

וגם על זה מדווחים לביטוח מקיף.

תכניס את המספר ל'משומשת' בתור התחלה.

אח"כ תבקש ממנו שיוציא דו"ח סליקה וישלח לך צילום רשיון רכב.

תוודא שרשום "בעלים קודמים 00" ושהבעלות היא על שם מי שאתה מדבר איתו.

אלה דברים שאתה יכול לעשות בטלפון, ולא צריך מומחה בשביל זה.

תראה, קודם כל באמת תודה על העזרה כי זה לא מובן מאליו, בכל מקרה הקלטתי את השיחה שלי אתמול ועברתי עליה כרגע, הבחור אומר בשיחה שרק בהתחלה הרכב טופל בחברה ולאחר מכן אצל מכונאי שלו (שהוא מכיר), המתלה שהוחלף זה כתוצאה מפגיעה במדרכה (אין רישום של ירידות ערך לטעתנו), אין תיקוני צבע, וזה מה שראיתי כרגע באחת מהתמונות ביד 2:

22.png.0cc7ae06452c140918dda014d03e85fc.png

זה יכול לקרות כתצואה מהחלפת מתלה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...