Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרתי לא מזמן וחשבתי לשתף בכמה דברים.

נראה לי שזה המקום ולא בייעוץ ברכישת רכב. אם אני טועה אז בטח השרשור יועבר.

סיוויק דור 9 האצ'בק לבנה ידנית. גימור קומפורט. 2012

נרכשה בינואר 2014 עם 9000 ק"מ ובת 18 חודשים. 97,000 שח.

נראיתה כאילו יצאה הרגע מהסוכנות.

המוכר קיבל רכב מהעבודה וממש התבאס למכור. עובד הונדה שקיבל הונדה אינסייט ולא הצליח לשכנע את חברת מאיר לסידור עם הסיוויק.

כללית:

אני לא מת על המראה. בעיני דור 8 היה מהמם ודור 9 הרבה פחות. בכל מקרה עדיפה מדור 10 המכוערת ממש (שזה הרכב הנוכחי....).

אבזור:

לא משהו שמעניין אותי. די דל.

אין חיבור bt למערכת אז חיברתי דרך ה aux עם דונגל.

המושבים האחוריים מתרוממים כמו כסאות קולנוע. נקרא בשפת הונדה magic seat

פטנט חביב שגיליתי שמאוד חביב על כתבי רכב. אבל האמת שהשתמשתי מעט. אבל נחמד.

בגאז סבבה פלוס. נוח ומרחב טוב לנוסעים.

מזגן בסדר גמור אבל לא מעבר. לא קרוב לרכבים שהיו לי לפני (פוקוס 2002 ואיביזה 1988 עם מזגנים מקפיאים). מה שכן בהונדה דור 10 המזגן אותו דבר....

נהיגה:

המראה מעט ספורטיבי. המנוע 1800 והתדמית של הונדה לא ממש מתממשים לאיזו חווית נהיגה מיוחדת. נחמד אך לא מעבר.

הרכב הקודם היה פוקוס דור ראשון האצבק ידנית. היתה עדיפה אף שאיטית יותר.

הסיוויק היתה מהירה ממשפחתומטית 1600 כי המנוע מעט גדול יותר. אבל לא משהו משמעותי.

ב 2012 ידנית 6 הילוכים עדיין נתן איזה יתרון בביצועים לעומת רוב האוטומטיות שהיו רובן פלנטריות ובדכ עם פחות הילוכים.

הגיר הידני 6 הילוכים משובח ונעים. קלאצ מקורי סחב למעלה מ 200 אלף ק"מ והוחלף מעט לפני המכירה.

צריכת דלק ממוצעת של בערך 1:12-13 בלי ניסיון לחסוך. 60 אחוז בינעירוני/פרברי עמוס. השאר עירוני קשוח בתל אביב.

תחזוקה ואמינות:

אני לא מאלו ששומרים את הניירת וטבלת אקסל. אתייחס כללית.

למעט בשנה האחרונה טופל במוסכי יבואן. לתחושתי בהונדה מעט יקר יותר ממזדה/יונדאי וכו

בגדול הרכב אמין בהחלט. אבל היו שני דברים דרמטיים שלדעתי אינם נפוצים. העלות שלהם היתה אפס אבל בהחלט משמעותיים.

אובדן שמן. לפני הטיפול הראשון נדלקה נורת השמן. אחרי כ 12,000 כשהטיפול כל 15,000.

הוספתי והלכתי למוסך. אמר שהכל תקין.

חזר על עצמו גם בטיפול השני.

הרכב היה עדיין באחריות וזה לא נראה לי תקין.

התעקשתי והסבירו לי במוסך שזה אכן לא טיפוסי אך תקין. הראה לי בהנחיות הטיפול שאובדן של קילו על 10,000 במסגרת התקין. אבל הודה בפני שזה לא אופייני.

ככה התנהלתי בלי בעיה שנים עם הוספה של כחצי קילו אחרי 10,000

כשהרכב היה בן 6.5 והרבה אחרי תום האחריות השמן התחיל להיעלם מהר מהר מהר.

הלכתי למוסך. שם איבחנו צרה צרורה במנוע. עשו מגה טיפול שכלל בין השאר החלפת בוכנות.... 

מוסך יבואן (ת"א סנטר שנסגר מאז. מוסך מעולה. אחרי זה טיפלתי בארצי שהיה בעייתי). 

כרטיס העבודה הראה סכום מפלצתי של למעלה מ 9000 שח.

אבל בזכות שירות טוב מאוד של המוסך הם אירגנו לי את הטיפול הזה בחינם!! לא שאלתי שאלות. 

מאז חזרתי להתנהלות הרגילה של הוספת חצי קילו אחרי 10,000 והכל טוב.

Start stop מהגיהינום:

החלפתי מצבר מתישהו. ביקשתי בחנות חלפים תואם. קיבלתי לא תואם. אז ה start stop לא עבד. שזה באמת קשקוש.

בטיפול הבא וידאתי ליתר בטחון שאין לזה השפעה. אמרו לי שהכל סבבה. הרי המנגנון הזה מיותר למדי.

אבל מה..... יום אחד אחרי תקופה משמעותית עם המצבר משהו התחרפן לגמרי ברכב. כל החשמל התחרפן והכי גרוע ה abs נדרך ופעל על כלום. כן כן.... בבלימה עדינה ה abs פעל והרכב בקושי עצר. פחד אלוהים. למזלי ובמקרה הייתי 500 מטר מהמוסך. התגלגלתי לשם לאט.

לקח להם יומיים לגלות שזו תקלה בגלל המצבר. אמרו שזו תופעה שלא נתקלו בה. שהתייעצו עם הארצי ועם היצרן.

מסתבר שיש איזו רגישות מיוחדת....

הוחלף למצבר זהה למקורי וכך עשיתי מאז והכל בסדר.

לי אין הסבר לתופעה. לא הייתי רגוע וכשיצאתי משם ליתר בטחון נסעתי לארצי והתעקשתי שהמכונאי הראשי יבדוק ויאשר. כך היה.

התופעה לא חזרה כי הקפדתי על מצבר זהה. אבל זו תופעה שלא אמורה להתרחש. נקודה.

בהמשך גיליתי שזמן קצר מאוד אחרי ייצור הרכב שלי הסיוויק הידנית הפסיקה להמכר עם start stop

אני חושד שיש קשר....

מעבר לשני עניינים אלו (שהם דרמטית אבל עם אפס עלות) הרכב דרש תחזוקה שגרתית בלבד במשך 9.5 שנים ו 200,000 ק"מ. שזה מרשים. לפחות אותי....

מעולם לא נתקע או לא נסע..... סוס עבודה.

עניינים אחרים ששווים אזכור:

מי תכנן את תא המנוע 1?: החלפת נורות מאתגרת. אחרי כשלון שלי (ברכבים קודמים החלפתי בקלות) לקחתי את הרכב לחנות חלפים וביקשתי שיחליפו. החליפו אבל יצא עקום. כך גם בחנות אחרת והרכב גם נכשל טסט של אורות בשל כך. מאז הייתי מחליף נורות אצל חשמלאי רכב שהיה לוקח 20 שח על השירות. אמר לי שזה באמת רכב מאתגר בהיבט זה. נשרפו הרבה נורות יחסית.

מי תכנן את תא המנוע 2?: מאתגר ולא נוח וחריג אופן בדיקת מפלס הנוזלים ברדיאטור.  שאלתי במוסך. אמרו לי "אל תדאג. לעולם לא יחסר לך נוזל שם. לא צריך לבדוק. מבטיח לך!!"  נשמעת כמו מעשייה והבטחת שוא. אבל האמת שזה הוכיח את עצמו....

צבע: נוטה להתקלפות. אני מבין שזה פגם מוכר ברכב הזה.

ניתוק מצבר. 3 פעמים במהלך החזקת הרכב היתה בעיה בקודן.  בעיה שנפתרה על ידי ניתוק המצבר וחיבורו מחדש. פעמיים נוספות זה נדרש לה גבר על הגנה על מערכת הסטיראו מגניבה.... כן יש דבר כזה. בקיצור החזקתי מפתח 10 בשביל זה. שיהיה.

למזלי כשזה קרה פעם ראשונה מישהו סייע לי במקום. אז נסעתי בלי עיכוב משמעותי.

זהו, נמכר לא מזמן ב 22000 עם שלל פגמי פחחות, צבע ומעיכות בפגושים. ואחרי יישור קו מכאני מאסיבי שאני עשיתי. המחירון היה 27 אני חושב.

סה"כ מרוצה מאוד. עשה מה שצריך והיה אמין.

אלמלא צורך ברכב מעט יותר ייצוגי הייתי ממשיך איתו כל עוד מספק את הסחורה. לדעתי יש לו עוד הרבה לתת.

• אהבתי 7
  • מעניין 1
פורסם

לגבי השמן, בעיה מוכרת בהונדה בשנים האלה (מניח שאתה מתייחס לרינגים שהוחלפו נכון?)

קצת מרגיש שעשו לך ריקול שקט, בעיניי אחד הדברים הדוחים (ולא חסר כאלה) בתרבות יבואני הרכב בישראל

פורסם (נערך)

תודה רבה על כל ההסברים.
לי יש את ההצבק שנת 2010 עם 177 אלף ק"מ. אני יד שניה. קניתי אותה בערך לפני שלוש שנים עם 126 אלף ק"מ. הבעלים הקודם החליף באופן יזום שמן גיר מקורי של הונדה ב 110 אלף ק"מ. מאז הרכב משרת אותי נאמנה ללא שום תיקונים מיוחדים מלבד תחזוקה שנתית רגילה. המנוע לא אוכל גרם אחד של שמן. בסך הכל רכב שעושה את העבודה נאמנה. 
לגבי החלפת נורות, להחליף בצד השמאלי זה קצת קוץ בישבן. צריך להוציא את המצבר מהמקום שלו. יש לרכב "מחלה" והיא לשרוף נורות בקצב יותר תדיר מהרצוי.
אגב, למורת רוחו של המוסכניק שלי, אני משתמש בצמיגות שמן המועדפת ביותר על היצרן והיא 0W-30. כל פעם הוא מגחך שאני מביא את השמן הזה וטוען שאני יכול בשקט להשתמש ב 5W-30. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על המידע הכנה והמפורט.

יתכן ונורות נשרפות גם כתוצאה ממצבר לא תואם, יש דברים שיכולים לשגע את מערכת החשמל.

לגבי השמן - מחלה ידועה של הונדה בשנים האלה, ואין מצב שהם לא היו מודעים לכך.

פורסם
לפני 21 דקות, EliC25 כתב:

יתכן ונורות נשרפות גם כתוצאה ממצבר לא תואם, יש דברים שיכולים לשגע את מערכת החשמל.

המוסכניק שלי התפלא שהרכב שלי שנת 2010 לא אוכל שמן כי הוא אומר שללקוחות אחרים כן יש את התופעה הזאת. אז אתה אומר שהתמזל מזלי והתברכתי במנוע שלא אוכל שמן או שאולי אני משתמש בשמן איכותי מדיי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 4 שעות, פראג כתב:

לגבי השמן, בעיה מוכרת בהונדה בשנים האלה (מניח שאתה מתייחס לרינגים שהוחלפו נכון?)

קצת מרגיש שעשו לך ריקול שקט, בעיניי אחד הדברים הדוחים (ולא חסר כאלה) בתרבות יבואני הרכב בישראל

לא חושב שזה דוחה.

מהצד שלי היתה תקלה וטופלה בחינם. בסכום משמעותי והרבה אחרי האחריות.

קשה לי להאמין שהיה ריקול שדרש החלפת בוכנות

לפני 3 שעות, Cerebral Cortex כתב:

לגבי החלפת נורות, להחליף בצד השמאלי זה קצת קוץ בישבן. צריך להוציא את המצבר מהמקום שלו. יש לרכב "מחלה" והיא לשרוף נורות בקצב יותר תדיר מהרצוי.

אכן בשמאל היה לוקח קצת יותר כסף כי יותר טרחה.

אני מבין שאני לא היחיד שנדרש להרבה החלפות של הנורות.

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

הנורות נשרפו בקצב גם עם המצבר התואם. רוב השנים הייתי עם מצבר תואם זהה שהגיע מהמפעל. וגם אז נשרפו בקצב. מוזר אבל לא נורא.

לא אמרתי שלא היו מודעים לעניין השמן. אמרו לי שזה תקין ורק ציינו שזה לא הסטנדרט.

מה שלא הכירו זה עניין המצבר והקריזה שגרם ברכב.

בסופו של דבר הייתי מאוד מאוד מרוצה מהרכב.

לא נתקע מעולם. אף שהיה שם גם מזל....פעם הראשונה שהייתי צריך לנתק את המצבר מישהו נתן לי את הטיפ הזה וגם מפתח 10. וגם בקריזה עם החשמל, אלמלא הייתי קרוב למוסך הייתי צריך גרר...

אבל במבחן התוצאה מעולם לא עלה על גרר או הוזמן חילוץ. שזה יפה מאוד לתקופה כזו. וחוץ מהעניין שצויין עם החשמל מעולם גם לא נדרשתי להזדרז למוסך בגלל תקלה שמחייבת טיפול בהול.

אבל לאור התקלות שציינתי אני לא לגמרי יכול להזדהות עם התדמית שקיימת לסיוויק מהשנים הללו לעניין אפס תקלות.

גם אם הייתי צריך לתקן ב 9000 זה לא נורא כתקלה בודדות בתקופה הזו. אני גם מניח שבמוסך שאינו מורשה יבואן זה היה עולה משמעותית פחות. למעשה גם במוסך היבואן בו טיפלתי זה היה כנראה עולה פחות אם הייתי צריך לשלם. את הסכום הבאתי מכרטיס העבודה. וזה סכום שהוא בסיס להנחות מסוימות.

לפני 5 שעות, פראג כתב:

מצ"ב פירוט של הטיפול

Screenshot_20230910_145705_Adobe Acrobat.jpg

פורסם

זה לא גועל נפש לך, כי לך תיקנו. לאלה שלא תיקנו להם זה הגועל נפש, שיטת מצליח ישראלית קלאסית. משתיקים חלק מהלקוחות עם תיקון חינם ולאחרים דוחפים את כל הצינור. ויש עלון שירות כזה של הונדה בחול

Screenshot_20230910_151659_Microsoft 365 (Office).jpg

פורסם

זה היה בעיקר באינסייט, אבל יש מקרים גם בסיויק.

גם בסיויק שלי (12 ידנית), הבעלים הקודם התעקש שיש בעיה, בסוף פנה ישירות ליצרן ואלו פנו ליבואן שחויב למעשה להחליף בחינם. אצלו זה היה לאחר תקופת האחריות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אשתף את החוויה שלי עם סיוויק ידנית בכמעט חמש שנים האחרונות:

אז ברשותי סיוויק 2009 ידנית שבימים האחרונים יצאה לשוק המכירה.

נרכשה לפני כמעט חמש שנים ועברתי איתה 99 קמ.

הרכב זריז,חסכוני מאוד ( ממוצע של 1-15).

היה אוכל שמן קסטרול, אך לא אוכל שמן של צמפיון (הקסטרול אולי טעים יותר ??)

משתמש בשמן 40/05.

הרכב היום עם 213 קמ,המנוע יבש, הכל עובד ותקין.

מה הוחלף בתקופה הזאת:

בשנה הראשונה: מדחס מזגן שבק חיים ב120 קמ.

שנה שניה: הקלאץ המקורי הוחלף ב 145 קמ.

משולשים הוחלפו בכ170 קמ.

גומיית ויטק ב200 קמ- במסגרת ההחלפה קיללתי לא מעט את ההנדסה הגרועה של התא מנוע, מזל שיש סרטונים ברוסית על אופן ההחלפה, אחרת אין סיכוי לראות מאחורה איזה ברגים לשחרר.

חוץ מזה טיפולים שגרתיים כל 10 אלף קמ.

סה"כ מאוד נהניתי עם הרכב.

• תוכן חדש...