Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת רכב מיוחד בארה"ב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני ואחי מתכננים טיול בארה"ב בספטמבר, כולל 10 ימים בצפון החוף המזרחי (מיין, ניו אינגלנד וכו'), מתחילים בבוסטון ויכולים להחזיר את הרכב גם שם או בניו יורק.

בחיפושיי נתקלתי באתר TURO - השכרת רכב מאנשים פרטיים, מישהו מכיר? יש שם הרבה רכבים מעניינים מאוד.

מחפשים רכב עם ערך מוסף שיהיה כיף לחגוג איתו בדרכים (יש לנו כ1800 מייל לעשות)- אשמח להמלצות לחבילה משתלמת (יש דרך להוזיל את עלות הביטוחים?)

עריכה אחרונה על ידי Iwind
פורסם (נערך)

למה כוונתך ב״לחגוג״?

תביא בחשבון שלושה נושאים חשובים:

1. התאמה לצרכים, למשל מקום למטען שלכם.

2. נושא הביטוח בארה״ב מסובך ובעייתי, למדו אותו היטב, כי אין בינו לבין הביטוח בארץ או באירופה כל דמיון.

3. חוקי תנועה, תמרורים וסימונים שונים לחלוטין משלנו. למדו אותם היטב, כולל הבדלים בין מדינות וערים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

למה כוונתך ב״לחגוג״?  יצא לא ברור 😆 - לחגוג 40 לאחי, מחפשים רכב מיוחד שנזכור ויחד עם זאת בעלות סבירה כי ההשכרה להרבה זמן והטיול מלא בהוצאות...

תביא בחשבון שלושה נושאים חשובים:

1. התאמה לצרכים, למשל מקום למטען שלכם. 2 גברים עם 2 מזוודות כך שכמעט כל האפשרויות פתוחות בפנינו

2. נושא הביטוח בארה״ב מסובך ובעייתי, למדו אותו היטב, כי אין בינו לבין הביטוח בארץ או באירופה כל דמיון. מה הכוונה בבעייתי? שמתי לב שיקר ולכן באתי לכאן לעצות

3. חוקי תנועה, תמרורים וסימונים שונים לחלוטין משלנו. למדו אותם היטב, כולל הבדלים בין מדינות וערים. תודה

פורסם

1. אני מניח שזה שתי מזוודותֶועוד טרולים ועוד קצתֶציוד בתיקים ותפזורת. תוודאו שיש תא מטען מספק ושהמטען לא גלוי לעין כל ומושך פורצים.

2. בוא נמתין שמישהו מחברי הפורום היושבים בארה״ב יעלה כאן, יש אפילו אחד או שניים תושבי בוסטון.

הביטוח בארה״ב הוא של הנהג, לא של הרכב, אין ביטוח חובה ולעתים הכיסוי מצומצם. מהמעט שאני יודע עליכם לרכוש ביטוח עם כיסוי רחב, סכומים גדולים (הטיפול הרפואי בארה״ב יקר מאוד ואתם עלולים להתבע לכסות טיפול של צד ג׳) ולא כל כיסוי שבשבילנו מובן מאליו מכוסה בביטוח הבסיסי. למשל, אם הבנתי (ואני לא בטוח בכך) אתם צריכים לרכוש סעיף כיסוי למקרה שתפגעו על ידי צד ג׳, כי זה לא כלול בביטוח הבסיסי. אז כיוון שהידע שלי לא נרכש בצורה מסודרת ואיני מתכנן נהיגה בארה״ב מומלץ מאוד שתתעמקו בנושא.

3. כאמור ארה״ב לא חתומה על אמנת וינה ולכן התקנות שונות מאירופה (ומישראל, שהתקנות בה נגזרות מהאירופיות). למשל רמזורים עם יותר מ-3 פנסים, פסי הפרדה רציפים שמותר לחצות, תמרורים לא מוכרים, כללי זכות קדימה שונים לחלוטין מהמוכר (למשל all way stop, צומת שבו זכות הקדימה נקבעת לפי זמן ההגעה ולא לפי כיוון ההגעה), פניה שמאלה ברמזור ״לא מוגן״, כלומר כאשר גם לתנועה הנגדית רמזור ירוק - בקיצור, משהו לא מוכר שצריך ללמוד. דברים שנראים לנו לא טבעיחם כמו פניה ימינה ברמזור אדום, או עצירה מוחלטתֶכאשר אוטובוס תלמידים עוצר (גם בצד השני של הכביש) ומוציא שלט ״עצור״ מתומן. הצרה עוד יותר גדולה כיוון שהתקנות אינן זהות בסטייטס השונות, ואפילו בערים שונות. גם ההתנהלות של המשטרה בארה״ב שונה מזו שבאירופה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי ביטוח:
המצב מאד שונה ממדינה למדינה.
יש רק שתי מדינות בהן אין ביטוח חובה במשמעותו הישראלית (ביטוח לנזקי גוף), פלורידה וניו-המפשייר (שלשם אולי כן תגיעו, היא בצפון מזרח); אבל באחרונה יש דרישה שיהיה לנהג מספיק כסף בחשבון בנק לכסות את סכומי המינימום, אז יותר פשוט לעשות ביטוח.
בכל מקרה, סכומי המינימום של הכיסוי בד״כ מגוחכים ($10000 או $25000), שלא יכסו אפילו יומיים בבית חולים במקרה של פגיעה בינונית.
ראה רשימה של התנאים של המדינות השונות:
https://www.nerdwallet.com/article/insurance/minimum-car-insurance-requirements
כמו ש-Sperial אמר, בתור ברירת מחדל ביטוח לא כולל מקרה שיפגע בך צד ג׳, אז אם פוגע בכם מישהו ללא ביטוח או עם ביטוח מינימום -- תצטרכו לתבוע אותו, ומאד ייתכן שלא יהיה לו איך לשלם.
אין מושג כמו חברת ״קרנית״ בארה״ב. בניגוד לארץ, לנהוג ללא ביטוח בארה״ב בהרבה מקומות זו עבירה מינורית (ברירת קנס של $300)  , אז יש הרבה נהגים ללא ביטוח -- תוודאו שיש לכם כיסוי מלא למקרה הזה.

השכרה פרטית כמו של Touro יותר מורכבת, כי זה תלוי בביטוח שיש למי שמשכיר לכם את הרכב.

כללית:
בתור מי שגר בבוסטון כמה שנים וטייל הרבה באזור עם רכב, 10 ימים זה מעט מאד לצפון-מזרח (במיוחד אם אתם מגיעים למיין, מדינה ריקה עם שטח גדול), לכן הייתי מוותר על ניו-יורק, ומחזיר את הרכב בבוסטון.
אגב, ספטמבר זה כבר עונת השלכת המדהימה שם, ואז יש כמות אדירה של מטיילים אחרים למרות שזה כבר זמן לימודים אחרי חופשת הקיץ -- קחו את זה בחשבון מבחינת צפיפות גדולה בכבישים ומחירים ותפוסה בבתי מלון.
אם המטרה להינות מנהיגה -- לבלות הרבה זמן בוורמונט. מדינה יחסית ריקה מתושבים, וכל הכבישים שם כבישי הרים נהדרים לנהיגה.

פורסם

צריך להוסיף ש-one way rental זה עניין יקר. לפני הקורונה שכרתי רכב בוונקובר והחזרתי כעבור 10 ימים בקלגרי, זה היה כרוך בעמלה של 300 דולר. אין פסול בכך כשתוכנית הטיול מתאימה, אלא שיש לשקלל זאת בתחשיב העלויות. 

פורסם (נערך)

עם turo מאוד קשה להחזיר בנקודה אחרת

ב sixt לקחנו ב LA והחזרנו ב las vegas בלי בעיה ולא יקר במיוחד

בנוסף ב turo יש פאדיחות, הברזות של משכירים לדוגמא, לא משהו שאתה רוצה שיתפקשש לך ברגע שאתה נוחת.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני 10 דקות, tinoki כתב:

זה פחות בעייתי. יש ים של השכרות בשדה"ת 

ספטמבר זו עונת התיירות הכי בוערת בניו-אינגלנד. אם כל מה שיש להם זה 10 ימים לטייל, ממש לא הייתי מסתכן ובונה על זה שיהיה רכב זמין בשדה התעופה. בטח לא אם רוצים רכב מיוחד כלשהו.

פורסם

התפתח פה דיון מעניין ואשמח לנצל את הידע שלכם. כרגע התכנון הוא:

בוסטון - 3 ימים (MIT, פנווי פארק, מוזיאון המדע)

•טיול טבע ברכב - 10 ימים:
  - פארק אקדיה, מיין - 4 ימים
  - ההרים הלבנים - 2 ימים  
  - מפלי הניאגרה - 2 ימים
  - Finger Lakes - יום

מחזירים את הרכב - 9 ימים:
  - פילדלפיה - 2 ימים
  - וושינגטון DC - 3 ימים
  - ניו יורק - 4 ימים

יודע שזו חתיכת נסיעה לניאגרה והתלבטנו מאוד, אבל לא בטוח בכלל שיצא לנו לבקר שוב באזור...דעתכם?

בקשר לרכב- אז אני מבין שחברה מוכרת וביטוח מקסימלי זה הכיוון, איך Alamo? יש שם קבריולט במחיר סביר.

בחברות אחרות sixt,  נראה שאין זמינות, מה הסיכוי לקבל משהו שווה בmystery car? האם יש מצב ליפול על רכב חשמלי שלא יספק את הצרכים שלנו מבחינת טווח?

פורסם

ב-2009 הייתי בכנס בבוסטון, טיילתי בעיר יומיים והרגשתי שלא גירדתי אותה. למשל, כלל לא הגעתי לאוניברסיטאות או למוזיאונים.

לא הסתובבתי באיזור, אבל נראה שהתוכנית שלך לא ריאלית. המרחקים גדולים, אתה לא מכיר את האיזור, אתה לא מכיר את חוקי הנהיגה, לפעמים טועים בניווט, הנהיגה מעייפת וצריך לעצור לקפה ושירותים - לזמנים במפות גוגל עליך להוסיף מינימום 30%. הייתי מנסה להתרכז בתא שטח יותר קטן ובעיקר מסלול קווי עם מעבר ממלון למלון. אפשר לנהוג 500 ק״מ ביום, אבל זה על חשבון זמן באתרים. זה מתאים לאזורים דלילים שבהם המרחק בין האתרים גדול.

יש חבר פורום תושב בוסטון ועוד אחד שגר בה כמה שנים, אולי יסייעו.

עוד הערות: לפי המפה הנסיעה מבוסטון למפלי הניאגרה היא 750 ק״מ ו-7 שעות נהיגה. אני הגעתי למפלי הניאגרה מטורונטו, תאורטית שעתיים, מעשית 4 שעות בכל כיוון, אולי אפילו יותר (עברו מאז 17 שנים), והנהג היה קרוב משפחה תושב טורונטו שמכיר את הדרכים.

גם לגבי ניו יורק שקול האם להקדיש לה יותר זמן, בכל זאת מדובר באחד משלושת מרכזי התרבות החשובים בעולם.

• אהבתי 1

פורסם

הייתי מצמצם משמעותית את החלק של ה'טיול טבע', משום שבסבירות גבוהה המוח שלכם יפסיק לקלוט את כל היופי הזה כבר ביום השני של האתר הראשון. בימים של בוסטון למשל כן אפשר לקחת טורו ולהסתובב איתו ברדיוס מוגבל, ואז כשהקילומטרז' והמרחקים יעלו כבר לעבור למשהו יותר רציני מחברת השכרה נורמלית.

טורו זה כמו לקחת אוטו בהשאלה מחבר - אין לדעת איזה הפתעות הוא (הרכב או החבר) יקריץ וזה לא משהו שכדאי לבנות עליו או להתרחק איתו מבסיס האם. ובחברות ההשכרה הרגילות - אם תבחרו באתר גדול כמו שדה תעופה, סביר להניח שהמבחר יהיה בהתאם ולא תתקשו למצוא שם דגם מעניין. שלמו מראש על משהו באמצע הסקאלה ומשם המו"מ לשדרוג יהיה פשוט וידידותי (שדרוגים זה עסק רציני אצל האמריקנים). 

גם אם לא תצאו שבועיים מהמלון שליד שדה התעופה, ארה"ב היא שינוי פאזה ואווירה שכשלעצמו הופך את הנסיעה לחווייה מיוחדת. חבל להתאבד על כל האטרקציות וסימוני ה-v האלה כשאפשר פשוט להוריד הילוך ולספוג את כל מה שקורה מסביבכם בקצב הטבעי של המקום.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Iwind כתב:

התפתח פה דיון מעניין ואשמח לנצל את הידע שלכם. כרגע התכנון הוא:

בוסטון - 3 ימים (MIT, פנווי פארק, מוזיאון המדע)

•טיול טבע ברכב - 10 ימים:
  - פארק אקדיה, מיין - 4 ימים
  - ההרים הלבנים - 2 ימים  
  - מפלי הניאגרה - 2 ימים
  - Finger Lakes - יום

מחזירים את הרכב - 9 ימים:
  - פילדלפיה - 2 ימים
  - וושינגטון DC - 3 ימים
  - ניו יורק - 4 ימים

יודע שזו חתיכת נסיעה לניאגרה והתלבטנו מאוד, אבל לא בטוח בכלל שיצא לנו לבקר שוב באזור...דעתכם?

בקשר לרכב- אז אני מבין שחברה מוכרת וביטוח מקסימלי זה הכיוון, איך Alamo? יש שם קבריולט במחיר סביר.

בחברות אחרות sixt,  נראה שאין זמינות, מה הסיכוי לקבל משהו שווה בmystery car? האם יש מצב ליפול על רכב חשמלי שלא יספק את הצרכים שלנו מבחינת טווח?

מפלי הניאגארה מרשימים, אבל לא שוים לטעמי יותר משעתיים כולל ההגעה לשם -- כלומר, ממש לא שווה נסיעה במיוחד, אלא אם אתם עוברים שם ממילא. כיון שהמפלים כ״כ רחבים, אי אפשר להתרשם מהם בנתיב ההליכה מתחת בצד האמריקאי --  התצפית הטובה היא מהצד הקנדי, אז אם אתם כן מתכננים להגיע לשם, תודאו שאתם יכולים לעבור בין ארה״ב לקנדה וחזרה מבחינת הויזות.
בעונה הזו יש פסטיבלים בעיירות הקטנות בהרים הלבנים (ניו המפשייר) ובהרים הירוקים (ורמונט) -- מאד שוה לבקר בכזה. תיפגשו באמריקאים השורשיים, ויש אוכל מקומי מעניין, אומנות מקומית (הרבה מעץ) וכוי.
תעשו כמה שבילי הליכה קצרים בהרים -- בעונת השלכת זו חויה שאין במקום אחר.
במיין האטרקציה היא העיירות הקטנות ליד הים, עם ציי דיג (בעיקר ללובסטרים ושרצים אחרים), ודיינרים אמריקאים קלאסים. יש עשרות כאלה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם (נערך)

לחזק את דריש - אתה רוצה לשכור רכב מחברה עם משרדים בכל פינה שיטפלו בתקלות. קרה לי שנזקקתי להחלפת רכב פעמיים בשכירות של שבוע, הבן שלי נזקק לטיפול במרחק 1,000 ק״מ משדה התעופה בו שכר רכב.

פות״ש - אתה לוקה במחלה ישראלית מוכרת: לא מבין את העושר ואת המרחקים. אם אתה רוצה לראות אתרים ותרבות תתרכז בתא שטח יותר קטן ותהנה מעושרו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

נגמר לי זמן העריכה - אז בהמשך לדולפין: אין בעיה לעבור לקנדה עם הדרכון הישראלי, אבל צריך אישור ETA (מקביל ל-ESTA האמריקאי). כמוכן יש פרוצדורה של יציאה מארה״ב וחזרה אליה עם אותו פתק שתקבל בנמה״ת בכניסה הראשונה לארה״ב. בדוק את הפרוצדורה המעודכנת, אחרת אתה עלול להסתבך בתהליכיי ההגירה.

בעת רישום לקבלת ETA/ESTA להקפיד על שימוש באתרים הרשמיים. יש לא מעט אתרים מתחזים שבמקרה הטוב גובים סכומים לא מוצדקים ובמקרה הרע מפיקים אישורים מזוייפים ואתה נתקע בלי אפשרות לעלות למטוס או לעבור בביקורת הגבולות. זה קיים ברישום לכל מדינה שדורשת אישור מוקדם, אפילו ישראל, אז היה זהיר.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...