Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית היוגו שיוצרה ביוגוסלביה בשנות ה 80 עומדת לחזור לייצור

רן 1972

פוסטים מומלצים

ב-2016 הזדמן לי לעשות נהיגת מבחן

במכונית רטרו--טווינגו חדשה(סמארט בתחפושת). 

זבל מוטורי זו בהחלט הגדרה שנשמעת מתאימה..😏

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
לפני שעה, Buki כתב:

רוצים לעשות רכב "רטרו" מודרני כמו פיאט 500, מיני ורנו 5, על בסיס פלטפורמה קיימת של יצרן כלשהו (לא מגלים איזה). 

סביר להניח שזה יהיה משהו נורמלי ולא פח אשפה ובטוח לא יעל 4000 דולר. 

הטרנד הזה היה נחמד אבל היום הוא קצת מבאס כי זה ממחיש כמה חסר חדשנות ויצירתיות בתחום הרכב. במקום להמציא אגדות חדשות ממחזרים שמות ישנים על פלטפורמות קיימות.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

סיאט  ספרדית במקור.

בהתחלה ייצרה דגמי פיאט ברשיון, אח"כ יצאו לעצמאות, ומ-1986 חלק מ-VAG.

צודק לגמרי ותודה על התיקון... רשמתי איטלקית והתכוונתי לספרדית 0_O

בתקופה שלפני גם חלק גדול מהמתחרים היו "פחי אשפה מוטוריים" במושגים של היום.

האמת? מצד אחד יש בזה משהו ומצד שני לא ממש...

אתה אומר שלא רק הדגמים של סקודה שיובאו לארץ בשנות ה- 80-90 היו דגמים מוטוריים נורא בסיסיים, אלא גם כל מי שלידה?

אז עניינית, זה קצת נכון כי לכל יצרן היו דגמים בסיסיים נורא, ועניינית זה לא ממש נכון כי לכל יצרן כמעט היו דגמים לא בסיסיים שנותנים יותר.

היית אומר שאאודי 80 גם הייתה זבל עופות? והפיג'ו 405? ומיצובושי גאלאנט? ועוד שלל דגמי שנות סוף ה- 80 תחילת ה- 90 שמפאת גילי אני לא ממש זוכר...

זוכר גם את Rover ועוד שלל דגמים בשנות ה- 90 שנחשבו על הכיפאק (עזוב אמינות בצד, כל אחד והסיפורים שלו).

העובדה שהסקודות הראשונות ששווקו בארץ (פורמן והשנייה - המרובעות האלו של פעם), היו רכב סופר בסיסי וזול מאוד לעניים, זה בסדר. הם מילאו בהצלחה נישת שוק ספציפית.

לדעתי גם אם יביאו את היוגו הנ"ל לארץ, גם במחיר מאוד זול המכירות יהיו זניחות עד אפסיות.

השאלה איזו יוגי. .. אם יביאו את אותו הדגם של שנות ה- 80 ממש, אז אין פה שאלה בכלל כי הדגם הזה עתיק ושום דבר בו לא מודרני ולא אפשרי ולא עומד בשום תקינה כמעט... ברור שאף אחד לא ירכוש.

הימים האלו חלפו ולפחות בזה אנחנו לא אסיה ומדינת עולם שלישית כמו וונצואלה או קולומביה שמייצרים דגמים פגי תוקף.

אבל אם חברת יוגו המתחדשת תייצר דגם "יוגו" מודרני, קומפקטי-קרטיניגי וזול על בסיס פלטפורמה של מקלארן F1 או פורד F-150, נניח כמו איזה לאנצ'יה אפסילון איזוטרית, ידנית, אך מודרנית מספיק - אני חושב שיש ביקוש.

יש בארץ ביקוש חזק מאוד לדעתי לרכבים בסגנון של הסוזוקי אלטו הידניות!.

ביקוש מצד רווקים ושלל אנשים שמחפשים לנהוג בזול למרחקים קצרים ובלי יותר מדי פינוקים. ביקוש לצעירים שרק קיבלו רשיון וצריכים רכב בסיסי ומופשט. ביקוש לרכב שני במשפחה שהוא זול ובסיסי.

לשלישיית הסיטרואן C1-פיג'ו 107-טויוטה אייגו הלך לגמרי בסדר.

גם לשלישיית הפולקסוואגן UP-סקודה סיטיגו-סיאט מי הלך לגמרי בסדר.

גם לסוזוקי אלטו וסלריו שלאחריה ולספלאש הלך לגמרי בסדר.

גם לדייהטסו שרייד והסיריון שלאחריה הלך לגמרי בסדר.

רכב בסיסי, פשוט, חלש, מופשט מכל חרטבונה, בלי כל מיני סייענים דיגיטליים, בלי מותרויות (פנסי ערפל, ספויילר וכו'), לא למשפחות, לא לילדים, בלי חלון אחורי ואפילו עם חלונות קדמיים גלילה ידניים!.

כל זה לא מעניין. רוצים 4 גלגלים בסיסי ואמין, אפילו מיושן, במחיר זול.

מישהו קישר פה לא מזמן לטויוטה IQ (שלא הכרתי) שאפילו ספסל אחורי אין לה (תא המטען הופך לספסל אחורי - צריך לבחור או תא מטען או ספסל אחורי) - גם זה הולך! רעיון מעולה כי רוב הזמן הספספל האחורי לא בשימוש ריק או שהוא מחסן של דברים.

טוב, אני מדבר לעצמי.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.5.2025 בשעה 12:37, BoazB11 כתב:

לדעתי גם אם יביאו את היוגו הנ"ל לארץ, גם במחיר מאוד זול המכירות יהיו זניחות עד אפסיות

רכב חדש בחמישים אלף - יקנו הרבה. נישת שוק כמו שכתבו כאן. כל אלו שרוכשים היום ספייס סטאר (ואני לא משווה).

אבל ידנית לא ילך, כל הזקנות מעדיפים אוטומט.

ב- 2024 אחד מכ- 160 רכבים שעלו על הכביש היו בעלי גיר רגיל.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.5.2025 בשעה 12:37, BoazB11 כתב:

לדעתי גם אם יביאו את היוגו הנ"ל לארץ, גם במחיר מאוד זול המכירות יהיו זניחות עד אפסיות.

עושה רושם שחלק מהמגיבים לא קראו את הידיעה.

לא מדובר בהחזרה לייצור של YUGO 45 ידנית משנות ה 80 ושיווקה ב 4000 דולר.

מדובר ביזם שרוצה לייצר YUGO גרסה 2.0 שתהיה מכונית מודרנית בעיצוב רטרו כמו פיאט 500 החדשה או מיני או רנו 5 החדשה, ותתבסס על פלטפורמה מוכרת של יצרן קיים כלשהו, תזכיר את הרכב המקורי רק עיצובית. 

כתוב שהיא תהיה עם מנוע בזנין ולא חשמלית, אבל מי אמר שהיא תהיה מכונית נחותה זולה וידנית בלבד? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, tinoki כתב:

רכב חדש בחמישים אלף - יקנו הרבה. נישת שוק כמו שכתבו כאן. כל אלו שרוכשים היום ספייס סטאר (ואני לא משווה).

אבל ידנית לא ילך, כל הזקנות מעדיפים אוטומט.

ב- 2024 אחד מכ- 160 רכבים שעלו על הכביש היו בעלי גיר רגיל.

נמכרו מעט גיר ידני כי המכוניות לא זולות,במחיר אטרקטיבי יותר ימכרו הרבה יותר גיר ידני , בשביל זה צריך לשנות תקינה .

בתאריך 3.5.2025 בשעה 12:15, itsik170 כתב:

יש הגיון ברצון לחזור לייצר את היוגו.

בניגוד למה שחושבים, המפעל הסרבי שייצר את היוגו כלל לא נסגר, פיאט קנו אותו ב-2008 וייצרו בו בתור התחלה את הדור השני של הפונטו שעד 2013 נמכר באירופה במקביל לדור השלישי של הפונטו.

אחר כך ייצרו שם את פיאט 500L וכיום את פיאט גרנדה פנדה.

במצב הנוכחי באירופה, שכיום אין לפיאט היצע רחב של דגמים פרטיים, הסיניים מתכננות לפתוח מפעלים באירופה כדי לעקוף את המכסים ודאצ'יה עושה חיל באירופה אחרי שהפך למותג לואו קוסט של רנו - גם פיאט רוצה לחזור לעניינים.

מקווה שיחזירו את הפיאט פונטו לייצור, מכונית מדהימה ,אני נוסע על מודל 2003 ידנית, את העליות של סדום עוברת בקלות בדרך לאילת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, רן 1972 כתב:

מקווה שיחזירו את הפיאט פונטו לייצור, מכונית מדהימה ,אני נוסע על מודל 2003 ידנית, את העליות של סדום עוברת בקלות בדרך לאילת.

אין ספק שזה הקריטריון הכי חשוב בהחלטה להחזיר לייצור רכב בן 25, כאילו שכלום לא עבר על תעשיית הרכב בזמן הזה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוודא בדיוק באותו מפעל בסרביה שיצר פעם את Yugo, התחילו לא מזמן לייצר פיאט גרנדה פנדה שיש לה קשר עיצובי (אומנם די רחוק) לפיאט פנדה המקורית משנות ה 80. יושבת על פלטפורמה צרפתית של סיטרואן C3 דור נוכחי, יכולה להיות חשמלית או היברידית עם מנוע פיורטק.

Fiat_GrandePanda-01.thumb.jpg.1a3b0d194a86f698d87d837be500f808.jpg

Fiat_GrandePanda-2.thumb.jpg.cf283a4238463fdc6c41ad18f5bbb0ca.jpg

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רואה שום דמיון בין העיצוב של הפנדה המקורית לרובוטריק הזה 🤔

מזכיר את רנו שהחליטו להחיות דווקא את הרנו 4 בעיצוב שלא דומה לכלום 😕

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא ראית שמוטבע בפח בענק "פנדה" על הדלתות, זה לא מספיק לך??

• מצחיק 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.5.2025 בשעה 06:37, discoTD5 כתב:

אף פעם לא הבנתי את הערגה לפחי אשפה מוטוריים כמו זה.

מילא אם רוצים להחזיק משהו כזה כרכב אספנות 'מגניב' ולהגיע איתו לפמגשים 'פעם ב...' אבל מה בין הדבר הזה לבין רכב מודרני? 

אתם באמת רוצים לנסוע כל בוקר בקקמאיקה הזו? רק כי יש לה גיר ידני?

רוצים גיר ידני, תקנו דאצ'יה משומשת שתהיה פי 1000 יותר ראויה להיות בה על הכביש.

שלא לדבר על העדר תקינה או מערכות בטיחות מודרניות.

ב 4000$ לפני מיסים, נניח 8000$ אחרי מיסים והובלה + 18% מעמ הגעתם ל 35.0 אש"ח, לפני רווח ליבואן. נניח 40.0 אש"ח. עכשיו תפתחו 'יד 2' ותראו מה אתם יכולים לקנות באותו הכסף. כל רכב יהיה עדיף על גיבוב הפחים הזה. 

אני נדהם מהעבודה שטראבנט, הרכב הקומוניסטי המכוער הזה, רועש יותר ממכסחת דשא ועדיין, מ כ ו ע ר כל כך.

ועכשיו הרכב הזה נהפך ללהיט אספנות, אני שובר את הראש מה אספנות בגועל נפש הזה???

ד"א כמי שביקר בסרביה לאחרונה, 5 פעמים בשנה האחרונה, היוגו לא כל כך אספנות שם, יש שם כל כך הרבה על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי ariel000

פרנקופיל מושבע!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.5.2025 בשעה 09:11, SlowRide כתב:

לא ראית שמוטבע בפח בענק "פנדה" על הדלתות, זה לא מספיק לך??

אחרי החידוש המוצלח של הפיאט 500, זו ממש נפילה 😟

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, ariel000 כתב:

אני נדהם מהעבודה שטראבנט, הרכב הקומוניסטי המכוער הזה, רועש יותר ממכסחת דשא ועדיין, מ כ ו ע ר כל כך.

יש היום כ 40 אלף טרבנטים על הכביש, רובם כנראה במזרח גרמניה. 

זו כמות יפה מאוד לרכב שהיצור שלו הופסק ב 1991, למרות שנבנו בכל  השנים מעל 3 מיליון טרבנטים, עדיין כמות יפה.

אני דווקא מבין הייטב "למה". זו פיסת היסטוריה מקומית, סמל תקופה, רכב שהיה הרכב של אבא כשהיית ילד וכדומה. 

הוא גם זול ופשוט לאחזקה ולא כל אחד יכול להחזיק רכב אספנות "שווה" ויקר.

אבל "טראבי" כן אפשר להחזיק יחסית בכלום כסף. 

הפופולריות שלהם באמת גבוהה מאוד היום. לך אולי קשה להבין כי לא גדלת על זה. 

כמי שביקר בסרביה לאחרונה, 5 פעמים בשנה האחרונה, היוגו לא כל כך אספנות שם, יש שם כל כך הרבה על הכביש.

לא מספיק ישנה עדיין, גרסאות מאוחרות יוצרו עד 2008 אז ברור שאצל הרבה אנשים שם זה רכב יומיומי רגיל ולא אספנות. 

אלו שעל הכביש רובן מאוחרות יחסית מהעשור שקדם לסיום הייצור ולא משנות ה 80. 

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

תחשוב שזה כמו סוסיתא בשבילם.

הרכב מחורבן אבל שומרים עליו בשביל ההיסטוריה/נוסטלגיה.

לפני שעתיים, winner כתב:

אחרי החידוש המוצלח של הפיאט 500, זו ממש נפילה 😟

על הפנים. מזכיר סוזוקי איגניס יותר מאשר את הפנדה המקורית. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...