Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

*חשוב לי להגיד שאין לי ממש ניסיון והבנה גדולה במכירה/קנייה של רכבים ולכן נחוץ לי מאוד להתייעץ כאן לפני 😅*

היי,

אני מעוניין לקנות רכב יד שנייה.

אחרי בדיקות שעשיתי ומה נכון ומתאים לי, הגעתי למסקנה שאני אהיה מעוניין ברכבים האלו בלבד:

יונדאי i10 או i20

קיה פיקנטו

מצאתי פיקנטו באיזור שלי - עם קילומטראז' נמוך יחסית (98,000), שנה סבירה - 2017, מחיר בסדר (סביבות 37,000) ו-במודעה רשום יד 02.

עשיתי בדיקה ממש ממש קצרה באינטרנט, רשמתי את המס' רישוי של הרכב בכמה אתרים של בדיקות.

ראיתי את הנתונים הבאים:

image.thumb.png.2a832eac8dfb6c363752a5569fb73b9c.png

ועכשיו לשאלות שלי -

1. מה זה אומר בעצם - לא מייצג את יד הרכב?

2. יש חשיבות לכך שהרכב היה 4 שנים וחודשיים בליסינג (גם נקרא החכר, נכון?) - אבל מה החשיבות לכך?

3. האוטו היה 4 שנים בליסינג ועוד 4 שנים כמעט אצל פרטי, למה הוא נרשם מחדש בינואר האחרון? 

4. אפילו לא במקרה הזה - למה שבן אדם יחזיק אצלו וירשום בעלות של אוטו לכמה חודשים או שבוע? (דיברתי עם אדם שהוא סוחר, שרשם בעלות על הרכב וכמה ימים אחרי זה הציע אותו למכירה, מה הסיבה לכך?) למה שמישהו ירצה למכור רכב אחרי כמה חודשים/ימים בלבד של בעלות?

בנוסף -

ה-'בעיה' שלי היא שאני מאוד נדלקתי על הרכב, כי זה בעצם מה שאני מחפש, אם זה בצבע או קילומטראז' או דגם או מחיר. ובגלל שאני 'התחברתי' למודעה ומה שמוכרים בה אז אני מפחד לעשות טעויות, מה גם שהתקשורת עם הבחור לא הייתה וואו שכן הוא מסנן ומתעלם ושבוע כבר טוען שיישלח רשיון רכב וכל פעם יש לו איזה תירוץ אחר (מגיע מאוחר לבית וכו'...) שכמובן לא רציני, כי אתה רוצה למכור את האוטו, אני מניח - אם פרסמת מודעה.

איזה שאלות אני יכול לשאול (גם מוכרים אחרים) וממה להיזהר? אני כבר מעל חודש מחפש רכב ואני לא יודע מה לעשות.

פוסט ארוך מאוד שלוקח זמן והשקעה בקריאה, אז תודה לכל המגיבים והעוזרים. 🏎️

*עריכה:*
האם מותר לשלוח כאן באשכול, קישורים למודעות ביד 2/פייסבוק או לחילופין לשאול ספציפית על סוכניות/מקומות שמוכרים רכב?

במידה ולא אבקש להסיר את השאלה הבאה -

אחרי חיפוש וסינון נוסף ביד 2 מצאתי מודעה של סוכנות בשם 'אוטו רומי' מראשון לציון, יש להם ביקורות מאוד טובות בגוגל ובפייסבוק אבל לא מצאתי עליהם כל כך הרבה מידע באינטרנט, כן ראיתי שפתחו אשכול פעם בפורום ושאלו עליהם.
בכל מקרה מצאתי שם קיה פיקנטו במחיר סביר אבל ראיתי שהבעלות הנוכחית פרטית והקודמת זה השכרה.. מרגיש לי שטחנו את הרכב, למרות שהביקורות עליהם די טובות והם מתחייבים בבדיקה וכל זה.. אני לא רוצה לעשות טעויות בגלל שהאוטו נראה שטוף והעסקה מעניינת. בכללי איך להיזהר מזה? והאם באמת יש מציאות או שכולם נוכלים.

מה שכן אני ממש ממש לא מתלהב מהרעיון של לקנות מסוכנות/סוחרים מהסיבה הפשוטה שהם מחפשים להרוויח, וזה פועל נגדי כשאני רוצה לקנות רכב במחיר טוב.

וזה בניגוד לאדם פרטי שיבקש מחירון וירצה למכור את הרכב כדי לשדרג, וההגיון הבריא שלו היא לא להרוויח כסף.

image.thumb.png.a432f561e4ae54c7427aa9e49274f254.png

עריכה אחרונה על ידי sagii
הוספת שאלות (אם השאלה לא מתאימה אז אבקש למחוק, תודה)
פורסם

יד 02 - מי שהוא יד שלישית, ברישיון הרכב שלו כתוב 'בעלים קודמים - 02'.

לפניו היו שני בעלים לרכב, הוא השלישי.

לכן לעיתים מציינים את זה למרות שזה לא מדוייק (כי האמת היא שהוא יד 3 או 03), אולי כדי לגרום למי שפחות מתמצא לראות מספר יותר נמוך.

1. במקרה הזה זה כן מייצג.

אם הרכב עבר אצל סוחר, הוא לא מוסיף יד למרות שזה כן יופיע.

2. כן. המחירון שלו נמוך יותר כי הוא בדרך כלל פחות שמור ומתוחזק (אולי יש עוד סיבות).

3. נמכר למישהו (פרטי) אחר.

4. שאלה מצויינת ובלי הסבר אמין ומניח את הדעת לסיבת המכירה, עדיף לחפש רכב אחר.

מה לשאול וכו' - כדאי ללמוד כמה שיותר על הנושא, בין היתר כאן בפורום. לדוגמה:

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, itzik123 כתב:

יד 02 - מי שהוא יד שלישית, ברישיון הרכב שלו כתוב 'בעלים קודמים - 02'.

לפניו היו שני בעלים לרכב, הוא השלישי.

לכן לעיתים מציינים את זה למרות שזה לא מדוייק (כי האמת היא שהוא יד 3 או 03), אולי כדי לגרום למי שפחות מתמצא לראות מספר יותר נמוך.

1. במקרה הזה זה כן מייצג.

אם הרכב עבר אצל סוחר, הוא לא מוסיף יד למרות שזה כן יופיע.

2. כן. המחירון שלו נמוך יותר כי הוא בדרך כלל פחות שמור ומתוחזק (אולי יש עוד סיבות).

3. נמכר למישהו (פרטי) אחר.

4. שאלה מצויינת ובלי הסבר אמין ומניח את הדעת לסיבת המכירה, עדיף לחפש רכב אחר.

מה לשאול וכו' - כדאי ללמוד כמה שיותר על הנושא, בין היתר כאן בפורום. לדוגמה:

תודה רבה לך איציק!

אני באמת שואל הרבה שאלות מהסיבה הפשוטה ביותר היא שאני לא יודע ואין לי דרך לדעת חוץ מזה.

אז מודה לך על הקריאה וההתייחסות.

הוספתי גם בתחתית הפוסט (מתחת ל-'עריכה') שאלה על מודעה שראיתי בפיקנטו.

בכללי, מה דעתך על אדם שמנפנף כאשר אתה רוצה לקנות את הרכב שלו? אם המחיר טוב והכל, עדיין היית נשאר בעסקה?

פורסם

לא מכיר את המגרש שהזכרת אבל באופן כללי פחות מומלץ לקנות ממגרשים.

אם לא תלמד בעצמך ותבין קצת בתחום, יש אנשים מקצועיים שעושים את התהליך בשבילך, בתשלום כמובן, זה לדעתי הפתרון.

יש אחד כזה בפורום @הלוחש למכוניות, אין לי היכרות איתו אבל נראה שהוא מקצועי.

יש כמובן עוד.

לפני 12 דקות, sagii כתב:

בכללי, מה דעתך על אדם שמנפנף כאשר אתה רוצה לקנות את הרכב שלו? אם המחיר טוב והכל, עדיין היית נשאר בעסקה?

נראה לי שלא.

פורסם
לפני 3 דקות, itzik123 כתב:

לא מכיר את המגרש שהזכרת אבל באופן כללי פחות מומלץ לקנות ממגרשים.

אם לא תלמד בעצמך ותבין קצת בתחום, יש אנשים מקצועיים שעושים את התהליך בשבילך, בתשלום כמובן, זה לדעתי הפתרון.

יש אחד כזה בפורום @הלוחש למכוניות, אין לי היכרות איתו אבל נראה שהוא מקצועי.

יש כמובן עוד.

נראה לי שלא.

תודה רבה, פניתי אליו.

תוך כדי שאני קורא אני לומד יותר, למשל הבנתי שהמודעה הזו שראיתי בסוכנות, עם כמה שהם אמינים - המחיר שם גבוה יותר ב7 אלף שקל מהמחירון של אותו רכב בשיקלול של ההשכרה וכו'.

פורסם

לא רק זאת, קילומטראז׳ כל כך נמוך ברכב שהיה בליסינג 4 שנים אינו בלתי אפשרי, אבל בהחלט מצריך בדיקה, למשל רישיונות קודמים או רישום טיפולים, לוודא שלא עבר דיאטה.. ובגלל הסתירה בין האתרים לוודא שמדובר ברכב שהיה בליסינג ולא בהשכרה - לבדוק ברישיון הרכב, ליסינג יופיע כ״השכרה/החכר) בעוד שהשכרה תופיע כ״השכרה״.

חוץ מזה, אתה צודק בהתיחסות לבעלות נוכחית קצרה, ושים לב שהטסט בעוד חודשיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, sagii כתב:

התקשורת עם הבחור לא הייתה וואו שכן הוא מסנן ומתעלם ושבוע כבר טוען שיישלח רשיון רכב וכל פעם יש לו איזה תירוץ אחר (מגיע מאוחר לבית וכו'...)

סביר שזה סוחר שמתחזה לפרטי, ושהרכב במודעה כבר לא רלוונטי (אם בכלל היה)

ושהוא מורח אותך עד שימצא אצל סוחר אחר משהו תואם למה שאתה מחפש,

ואז הוא פתאום יהיה זמין וילחיץ אותך לסגור מהר 

כי המחיר זה רק להיום, ואתה יקר לו כאח,  ויש לו עוד קונים בתור, ומחר הוא יוצא למילואים...

בגדול - לקנות רכב משומש אתה צריך להצטייד בשלושה כלים:

פינצטה, מסננת, והרבה סבלנות...

ככל שהתקציב נמוך יותר, ככה יש יותר בררה בשוק ויותר עבודה בבחירה ובסינון.

כמה שפחות תשקיע בחיפוש, ככה מרכיב ההימור ברכישה יהיה גדול יותר.

קרא את המדריכים שהמליצו לך עליהם, ואם גדול עליך - נסה להיעזר ביועץ כזה או אחר.

במו בביטוח, אתה משלם סכום סביר כדי למזער סיכון יקר...

• אהבתי 2
פורסם

ההוא שמסנן - סוחר חובב, אין כזה רכב בכלל. זה רק כדי שתתקשר וימכרו לך נבלה אחרת.

מציע בחום שתלך עם מישהו שמבין או שתקנה רק ממי שהוא בעל הרכב (מוצלב עם ת.ז, אפשרי סיפור סביר כמו אמא-בן וכו')

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בתאריך 2.5.2025 בשעה 07:27, sperial כתב:

לא רק זאת, קילומטראז׳ כל כך נמוך ברכב שהיה בליסינג 4 שנים אינו בלתי אפשרי, אבל בהחלט מצריך בדיקה, למשל רישיונות קודמים או רישום טיפולים, לוודא שלא עבר דיאטה.. ובגלל הסתירה בין האתרים לוודא שמדובר ברכב שהיה בליסינג ולא בהשכרה - לבדוק ברישיון הרכב, ליסינג יופיע כ״השכרה/החכר) בעוד שהשכרה תופיע כ״השכרה״.

חוץ מזה, אתה צודק בהתיחסות לבעלות נוכחית קצרה, ושים לב שהטסט בעוד חודשיים.

מה הכוונה בדיאטה?

כמה זה נורא השכרה לעומת ליסינג?

כמה זמן זה נחשב קצר מדי לבעלות? וכנ"ל לגבי טסט -- אם הטסט ביולי (עוד חודשיים) עדיף לוותר על האוטו?

למשל אדם שפניתי אליו אמר שאין לו היסטורייה של טיפולים והוא בעל מוסך ו-'מטפל בעצמו בידיים'. ישר הדליק לי נורה אדומה וסיימתי איתו את השיחה, הזוי שלאנשים יש רכב ולא מתעדים את הטיפולים שלהם, לדעתי. בטח אם זה טיפולים גדולים כמו החלפת מצבר/מנוע וכו'.

בתאריך 2.5.2025 בשעה 07:43, BoazB11 כתב:

סביר שזה סוחר שמתחזה לפרטי, ושהרכב במודעה כבר לא רלוונטי (אם בכלל היה)

ושהוא מורח אותך עד שימצא אצל סוחר אחר משהו תואם למה שאתה מחפש,

ואז הוא פתאום יהיה זמין וילחיץ אותך לסגור מהר 

כי המחיר זה רק להיום, ואתה יקר לו כאח,  ויש לו עוד קונים בתור, ומחר הוא יוצא למילואים...

בגדול - לקנות רכב משומש אתה צריך להצטייד בשלושה כלים:

פינצטה, מסננת, והרבה סבלנות...

ככל שהתקציב נמוך יותר, ככה יש יותר בררה בשוק ויותר עבודה בבחירה ובסינון.

כמה שפחות תשקיע בחיפוש, ככה מרכיב ההימור ברכישה יהיה גדול יותר.

קרא את המדריכים שהמליצו לך עליהם, ואם גדול עליך - נסה להיעזר ביועץ כזה או אחר.

במו בביטוח, אתה משלם סכום סביר כדי למזער סיכון יקר...

סוחר שמתחזה לפרטי - לגמרי.

לא אוהב את כל הסיפורים האלו, כשאני מנסה לקנות רכב ביד שנייה בסכום מכובד לדעתי (של בערך 40 אלף שקל) ומנסים להגיד לי שזה האבא של הסבתא והאחות של האמא וכל מיני אגדות כאלו אחרות.

אני מאוד משקיע בחיפוש, זה כבר האשכול השני שאני פותח וגם כמובן קורא הרבה וצובר ידע. לצערי זה לא הכרח למציאת רכב טוב מכיוון שפשוט אין הרבה מכוניות יד 2 נורמליות. (לא שאני מצאתי המון - ואם כבר מצאתי, אז אחרי יום-יומיים הן נמכרו)

בתאריך 2.5.2025 בשעה 07:49, elibaba כתב:

ההוא שמסנן - סוחר חובב, אין כזה רכב בכלל. זה רק כדי שתתקשר וימכרו לך נבלה אחרת.

מציע בחום שתלך עם מישהו שמבין או שתקנה רק ממי שהוא בעל הרכב (מוצלב עם ת.ז, אפשרי סיפור סביר כמו אמא-בן וכו')

אני אישית לא מכיר מישהו שמאוד מבין ברכבים ולכן מתייעץ פה, וכן חשוב לי מאוד שמי שאני קונה ממנו יהיה בעל הרכב ולא איזה דוד של דודה.
מבחינת קרבה, כמה זה סביר אגב?
למשל אם אותו אדם שפירסם את המודעה ומדבר איתי בטלפון, מוכר את האוטו בשביל חמתו - הגיוני?

תודה למשיבים ולעונים.

פורסם

אם הוא נראה לך אמין ויש בידו את תעודת הזהות שלו ושל הבעלים הרשום, זה הגיוני.

יצא לי לא פעם למכור רכבים עבור בני משפחה.

במקרים האלה הסברתי בטלפון את הנסיבות,

אבל את תעודות הזהות ורשיון הרכב הראיתי רק ליד האוטו. בשום אופן לא שלחתי צילום בנייד.

פורסם
לפני כשעה, sagii כתב:

מה הכוונה בדיאטה? כמה זה נורא השכרה לעומת ליסינג?

כמה זמן זה נחשב קצר מדי לבעלות? וכנ"ל לגבי טסט -- אם הטסט ביולי (עוד חודשיים) עדיף לוותר על האוטו?

"דיאטה" = קיזוז ממספר הק"מ האמיתי של הרכב, מצוי בעיקר אצל סוכניות וסוחרי רכב

רכב השכרה - זה רכב שקרעו אותו על הכביש, ולא רק בגלל החיפוף בטיפולים אלא בגלל ריבוי הנהגים ואופי הנהיגה הישראלי בכלים כאלה

גם רכב ליסינג שמור פחות מרכב פרטי, אבל פה יש הבדלים בין ליסינג נהג יחיד, לרכב המשמש חברה למשלוחים

בעלות קצרה מידי - קצר או ארוך זה דברים יחסיים ולכן אין בזה כלל, כי רכבי ספורט נמכרים מהר יותר לעומת קורולות,

בגדול מבחינתי רכב שהוחזק פחות משנה זה מדליק לי נורה, (אבל יש סיבות שאפשר לקשר לסיטואציה כמו: צריכים רכב גדול, נמאס מגיר ידני וכו' )

טסט קצר - לא מהווה סיבה לפסול רכב במיוחד בתקציב גבוה, אבל אם יש שני רכבים עם נתונים זהים זה נותן בונוס לרכב עם הטסט הארוך

פורסם (נערך)
בתאריך 4.5.2025 בשעה 00:25, BoazB11 כתב:

אם הוא נראה לך אמין ויש בידו את תעודת הזהות שלו ושל הבעלים הרשום, זה הגיוני.

יצא לי לא פעם למכור רכבים עבור בני משפחה.

במקרים האלה הסברתי בטלפון את הנסיבות,

אבל את תעודות הזהות ורשיון הרכב הראיתי רק ליד האוטו. בשום אופן לא שלחתי צילום בנייד.

תרשה לי לחלוק עלייך כי אני חושב שרשיון רכב זה בסיסי.
אני מעוניין להוציא דו"ח סליקה על הרכב כדי לראות אם/אילו היו תאונות לאותו רכב. ולא לכולנו יש את הפריווליגיה של זמן ומרחק כדי להגיע עד לרכב וששם יראו לי את הרשיון רכב.

לגבי תעודת זהות אני מסכים איתך, אבל את המינימום של האפשרות להוציא דוח סליקה על רכב אני חושב שמגיע לי שתהיה לי את האופציה הזו.

השאלה מבחינת קירבה משפחתית מה נראה לך הגיוני וסביר ומה מוגזם?
דיברתי למשל היום עם הילדה שמוכרת את האוטו של האמא
ועם הבעל שמוכר את האוטו של האישה

וכו' וכו'

ואני סך הכל מבקש לקנות את הרכב מהבעלים עצמו.

בתאריך 4.5.2025 בשעה 01:14, shlomiko כתב:

"דיאטה" = קיזוז ממספר הק"מ האמיתי של הרכב, מצוי בעיקר אצל סוכניות וסוחרי רכב

רכב השכרה - זה רכב שקרעו אותו על הכביש, ולא רק בגלל החיפוף בטיפולים אלא בגלל ריבוי הנהגים ואופי הנהיגה הישראלי בכלים כאלה

גם רכב ליסינג שמור פחות מרכב פרטי, אבל פה יש הבדלים בין ליסינג נהג יחיד, לרכב המשמש חברה למשלוחים

בעלות קצרה מידי - קצר או ארוך זה דברים יחסיים ולכן אין בזה כלל, כי רכבי ספורט נמכרים מהר יותר לעומת קורולות,

בגדול מבחינתי רכב שהוחזק פחות משנה זה מדליק לי נורה, (אבל יש סיבות שאפשר לקשר לסיטואציה כמו: צריכים רכב גדול, נמאס מגיר ידני וכו' )

טסט קצר - לא מהווה סיבה לפסול רכב במיוחד בתקציב גבוה, אבל אם יש שני רכבים עם נתונים זהים זה נותן בונוס לרכב עם הטסט הארוך

סוחרים לא בדיון בכלל, מהרבה סיבות.
אם סוכנות עושה את זה - היא מחויבת להגיד לי על כך בזיכרון דברים/גילוי נאות כאשר אני מגיע לקנות את הרכב, הלא כך?

מסכים איתך לגבי שאר הדברים.
איך אני יכול לדעת אם ליסינג היה נהג יחיד או מרובה נהגים?
יצא לי לראות רכבים עם בעלות של פחות משבוע (!!) ושל כמה חודשים, וזה ישר הוריד לי. אני מעדיף לפחות שנה של ותק על הרכב, אחרת איזו סיבה יש לו למכור? זה סתם חשוד.

מצרף כאן 2 דו"חות סליקה שהוצאתי של רכבים, אשמח שתגידו לי מה המידע שאפשר להוציא מכאן:

רכב ראשון: (טענה שלא היו תאונות בטלפון, אולי לא ידעה)

image.png.2df7278f60f609e0e3d2cab72c986bbb.png
image.thumb.png.24d3c77223025058558a393c081e9582.png

מה זה אומר נזק חלקי של צד ג' - כמה זה חמור?

רכב שני: (טענה שהוא אצלה כשנה כי היא ילדה ומבקשת אוטו גדול יותר)

image.png.b2166019d2c95c9ba83670d9e773558e.png
image.png.3c5e703461c7f73466baba36cfd64f3a.png

נקי, בלי תאונות, אמנם עבר ביטוחי מאוד ארוך. יש משמעות לזה?

שוב תודה רבה על הקריאה והמענה 🙂

פורסם

תראה, בכל מקרה המידע שתקבל עלול לא להיות שלם.

ליסינג נהג יחיד? אתה לא באמת יכול לדעת. יכול להיותֶשנהגו עליו ילדיו בני ה-17 של החוכר (אבל זה לא שונה מרכב פרטי), יכול להיות שהרכב של היום זה לא הרכב של הלילה, כלומר בלילה היה בידיים קבועות, אבל ביום היה שליח של המעסיק. אז אין לך אלא לסמוך על הצהרת המוכר. אבל אם אתה קונה את הרכב ממי שקנה מהליסינג והוא החזיק ברכב תקופה משמעותית בלי שהיו צרות זה פחות קריטי כי כנראה שתקלות הנובעות מבלאי מוגזם היו מתגלות.

דו״ח סליקה - אתה צריך להביא בחשבון שייתכנו בו הרבה חורים. נתחיל בכך שמרכז הסליקה התחיל לפעול סביב 2015-6 (לא כל החברות הצטרפו יחד, זה היה תהליך מדורג), ושנית, יופיעו רק תיקונים ששולמו על ידי חברת ביטוח. אז תיקון ששולם ממקור אחר כמו כיסו של בעל הרכב או של צד ג׳ לא ירשמו. אתה צריך להבין שהרבה מידע חסר.

תעודת זהות - מסמך רגיש שלא הייתי מעביר לידי אף אחד. לכל היותר רשיון נהיגה. אבל יותר פשוט לבקש מהמוכר שיוציא את דוח הסליקה בעצמו.

קרבה משפחתית - סביר לגמרי, אבל צריך לוודא זאת, ואם הקרובים הם אבי כהן ויוסי כהן זה קצת בעייתי עד שרואים תעודותֶזהות כולל ספחים. הבעיה שלא מעט סוחרי מדרכה נוהגים כך, ולמעשה כלל לא מזדהים כסוחרים וגם לא נותנים גילוי נאות. 

ואחרון אבל קריטי - אתה צריך לסמוך על החושים וההגיון שלך. אם מישהו חלקלק לשון או חשוד בעיניך - דפדף הלאה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.5.2025 בשעה 06:19, sperial כתב:

תראה, בכל מקרה המידע שתקבל עלול לא להיות שלם.

ליסינג נהג יחיד? אתה לא באמת יכול לדעת. יכול להיותֶשנהגו עליו ילדיו בני ה-17 של החוכר (אבל זה לא שונה מרכב פרטי), יכול להיות שהרכב של היום זה לא הרכב של הלילה, כלומר בלילה היה בידיים קבועות, אבל ביום היה שליח של המעסיק. אז אין לך אלא לסמוך על הצהרת המוכר. אבל אם אתה קונה את הרכב ממי שקנה מהליסינג והוא החזיק ברכב תקופה משמעותית בלי שהיו צרות זה פחות קריטי כי כנראה שתקלות הנובעות מבלאי מוגזם היו מתגלות.

דו״ח סליקה - אתה צריך להביא בחשבון שייתכנו בו הרבה חורים. נתחיל בכך שמרכז הסליקה התחיל לפעול סביב 2015-6 (לא כל החברות הצטרפו יחד, זה היה תהליך מדורג), ושנית, יופיעו רק תיקונים ששולמו על ידי חברת ביטוח. אז תיקון ששולם ממקור אחר כמו כיסו של בעל הרכב או של צד ג׳ לא ירשמו. אתה צריך להבין שהרבה מידע חסר.

תעודת זהות - מסמך רגיש שלא הייתי מעביר לידי אף אחד. לכל היותר רשיון נהיגה. אבל יותר פשוט לבקש מהמוכר שיוציא את דוח הסליקה בעצמו.

קרבה משפחתית - סביר לגמרי, אבל צריך לוודא זאת, ואם הקרובים הם אבי כהן ויוסי כהן זה קצת בעייתי עד שרואים תעודותֶזהות כולל ספחים. הבעיה שלא מעט סוחרי מדרכה נוהגים כך, ולמעשה כלל לא מזדהים כסוחרים וגם לא נותנים גילוי נאות. 

ואחרון אבל קריטי - אתה צריך לסמוך על החושים וההגיון שלך. אם מישהו חלקלק לשון או חשוד בעיניך - דפדף הלאה.

תודה רבה על המענה,

רציתי קצת לשאול על השלב הבא - כשאני מגיע לרכוש את הרכב.

איזה פרטים הכי דחופים לי?

כמובן ובמידה ומצאתי רכב שמתאים לי: שנה, יד, קילומטראז', דגם, חברה, ללא תאונות, צבע מתאים (שחור, לבן, כסוף) ומחיר מחירון או לפחות לא יותר מדי מעל המחירון אם הוא במצב טוב(?).

1. הוצאתי דו"ח סליקה ובדקתי שהוא נקי.

2. כשאני אגיע אל המוכר (הפרטי כמובן, לא מגרש ולא סוחר) אבקש ממנו להביא רשיון רכב + תעודת זהות עם ספח.

3. אקח את הרכב לבדיקה במוסך. (לאחר שבדקתי שאין תאונות בדו"ח סליקה למשל - כמה שזה נותן)

4. לעשות זיכרון דברים על הרכב.

5. לבקש מהמוכר להשאיר את הביטוח לעוד יום-יומיים כדי שאוכל להחזיר את הרכב לבית.

6. לעשות העברת בעלות דרך GOV IL.

שכחתי משהו?

מה לגבי המחיר? מצאתי רכב שהמחירון שלו 23, הבן אדם דורש 27 ופגשתי אותו ב-25 כי הוא באמת נראה במצב טוב ועם קילומטראז' יחסית נמוך ביחס לשנה (שנת 2015 ו-70 אלף קילומטראז').

האם הגיוני לשלם קצת מעל המחירון כדי לקנות רכב 'טוב'?

הוספתי דברים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...