Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Keyser Söze כתב:

עברת על תקנה 34 לתקנות התעבורה

אין קשר לתקנה 34, שמדברת על כביש או נתיב שמיועדים לכלי רכב מסויימים.

אתה מדבר על נסיעה שלא בכיוון החץ. וגם בזה הוא לא הואשם ולפי תיאורו גם לא אשם. אין שום חוק שאומר שאם נכנסתי לנתיב לפניה ימינה אסור לי לצאת ממנו. מה שהחוק אומר הוא שאסור לי לעבור בצומת בכיוון שלא תואם את החץ. אם הוא עבר נתיב לפני הכניסה לצומת הוא לא עבר על הוראת תמרור 813.

לפני 7 דקות, oriporat כתב:

ש תפוסה של שלושת הנתיבים ורכבים בעמידה בגלל רמזור אדום
...
לא התחיל בנסיעה, בין הרכבים שהתחילו נסיעה לבין הרכב הנוסף יש מרווח של עשרות מטרים

עכשיו הכל ברור. היה עומס בנתיבים הממשיכים ישר, אתה חלפת על פניו בנתיב הפנוי לפניה ימינה ועברת לנתיב ישר כמו שעושים נדחפים רבים. וסביר להניח שהמקום מועד בדיוק לענין הזה ובגלל זה עומדו שם השוטרים.

זו עבירת קיפוח זכות כפי שהיא מפורשת ברשויות.

אתה יכול לטעון שהתבלבלת וניצלת את העובדה שרכב אחד לא התחיל לנסוע וכך למעשה לא קיפחת את זכותו של איש. רוב הסיכויים שתכשל.

אשאל אותך כך, אם לא היה מרווח, היית פונה ימינה?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קלאסי זה לא.

קלאסי זה לעמוד ולהדחף תוך כדי שאתה מפירע לשני הנתיבים.

פחות קלאסי זה לנצל פתח קטן שמספיק להשתלבות בלי לגרום לאף אחד מאחוריך לבלום.

והכי פחות קלאסי, ולדעתי נתון לויכוח, זה לנצל נהגים שממש מתמהמהים ולמעשה הם אלה שמקפחים את זכותם של אלה מאחור. אם נהג לא נוסע ברמזור ירוק, ואני נכנסתי לפניו, לא אני זה שמנעתי מאחרים לחצות את הצומת ועיכבתי אותם. אבל זה דיון אחר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

אין קשר לתקנה 34, שמדברת על כביש או נתיב שמיועדים לכלי רכב מסויימים.

אתה מדבר על נסיעה שלא בכיוון החץ. וגם בזה הוא לא הואשם ולפי תיאורו גם לא אשם. אין שום חוק שאומר שאם נכנסתי לנתיב לפניה ימינה אסור לי לצאת ממנו. מה שהחוק אומר הוא שאסור לי לעבור בצומת בכיוון שלא תואם את החץ. אם הוא עבר נתיב לפני הכניסה לצומת הוא לא עבר על הוראת תמרור 813.
אכן זה המקרה

עכשיו הכל ברור. היה עומס בנתיבים הממשיכים ישר, אתה חלפת על פניו בנתיב הפנוי לפניה ימינה ועברת לנתיב ישר כמו שעושים נדחפים רבים. וסביר להניח שהמקום מועד בדיוק לענין הזה ובגלל זה עומדו שם השוטרים.

זו עבירת קיפוח זכות כפי שהיא מפורשת ברשויות.

אתה יכול לטעון שהתבלבלת וניצלת את העובדה שרכב אחד לא התחיל לנסוע וכך למעשה לא קיפחת את זכותו של איש. רוב הסיכויים שתכשל.
אכן בלבול ואכן אם נוצר מרווח של עשרות מטרים בעקבות רכב שלא התחיל לנסוע ולא הייתה כל הפרעה, לא ברור מה הקיפוח

אשאל אותך כך, אם לא היה מרווח, היית פונה ימינה?
כן, הייתי ממשיך בנתיב ימינה - לא שזה משנה משהו

לפני 5 שעות, fatboy1340 כתב:

היו רכבים אחרי הרכב שלפניו נכנסת? אם כן, זו עבירת קיפוח זכות קלאסית. 

היו רכבים אולם כולם עמדו בגלל אותו רכב שנשאר עומד
לא ברור מה הקיפוח מצידי, אם כבר של זה שלא התחיל לנסוע 

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

קלאסי זה לא.

קלאסי זה לעמוד ולהדחף תוך כדי שאתה מפירע לשני הנתיבים.

פחות קלאסי זה לנצל פתח קטן שמספיק להשתלבות בלי לגרום לאף אחד מאחוריך לבלום.

והכי פחות קלאסי, ולדעתי נתון לויכוח, זה לנצל נהגים שממש מתמהמהים ולמעשה הם אלה שמקפחים את זכותם של אלה מאחור. אם נהג לא נוסע ברמזור ירוק, ואני נכנסתי לפניו, לא אני זה שמנעתי מאחרים לחצות את הצומת ועיכבתי אותם. אבל זה דיון אחר.

מבין שהגיון זה ממש יחסי, מסכים עם BE ROO - אם כבר קיפוח אז לא מצידי - לא שבאמת משנה

מה שכן, 
הייתי שמח להבין מתי יתעסקו בסכנות אמיתיות (עקיפה מימין, אור אדום, ללא רישיון ועוד ועוד) ולא בחיפוש קנסות (מהירות, בלימה מלאה לפני צומת, קיפוח זכות ועוד ועוד)

עריכה אחרונה על ידי oriporat

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

לסיכום: עקפת מימין טור מכוניות, היית בנתיב שמיועד לפניה ימינה, חתכת לנתיב שמאלי יותר, והמשכת ישר. קיפחת זכות קדימה של כל אלה שעקפת מימין. 

אם כל הפרטים הללו מצויינים במזכר, לא רואה סיכוי לזיכוי במשפט. 

נסה לבקש לראות את המזכר מיחידת תנועה הרלוונטית. אולי רכז התנועה של היחידה יכול להציג/ להדפיס לך את המזכר.

• אהבתי 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 8 שעות, oriporat כתב:

היו רכבים אולם כולם עמדו בגלל אותו רכב שנשאר עומד
לא ברור מה הקיפוח מצידי, אם כבר של זה שלא התחיל לנסוע 

מבין שהגיון זה ממש יחסי, מסכים עם BE ROO - אם כבר קיפוח אז לא מצידי - לא שבאמת משנה

מה שכן, 
הייתי שמח להבין מתי יתעסקו בסכנות אמיתיות (עקיפה מימין, אור אדום, ללא רישיון ועוד ועוד) ולא בחיפוש קנסות (מהירות, בלימה מלאה לפני צומת, קיפוח זכות ועוד ועוד)

קיפוח זכות זה חיפוש קנסות?

קיפוח זכות היא עבירת בריונות שטוב שיש אכיפה עליה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 11 שעות, fatboy1340 כתב:

לסיכום: עקפת מימין טור מכוניות, היית בנתיב שמיועד לפניה ימינה, חתכת לנתיב שמאלי יותר, והמשכת ישר. קיפחת זכות קדימה של כל אלה שעקפת מימין. 

אם כל הפרטים הללו מצויינים במזכר, לא רואה סיכוי לזיכוי במשפט. 

נסה לבקש לראות את המזכר מיחידת תנועה הרלוונטית. אולי רכז התנועה של היחידה יכול להציג/ להדפיס לך את המזכר.

ממי אפשר לבקש את המזכר?

לפני שעתיים, eyals05 כתב:

קיפוח זכות זה חיפוש קנסות?

קיפוח זכות היא עבירת בריונות שטוב שיש אכיפה עליה.

מסכים איתך בעולם אידיאלי
בעולם בו עוקפים אותי מימין בשוליים, עוברים באדום, לא עוצרים בעצור, מעברי חצייה נהיו זירת מלחמה ועוד לא התחלנו לדבר על גניבות רכב וכדומה קצת פחות דחוף. (לראייה ניקוד על העבירה)
בכל מקרה, עזוב, באמת לא הייתה מחשבה של עקיפה אלא טעות. 

פורסם

זו הבעיה בארץ, ללא כל הנדחפים, היה הרבה יותר קל להיות סבלני ואדיב כלפי מישהו שהתבלבל בתום לב.

אבל גם מתבלבלים יש חלק בענין. חלקם מתנהגים כאילו הם הולכי רגל, נעצרים באמצע כביש, חותכים נתיבים, חוזרים לאחור, כאילו הם לבד בעולם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

לי יש הרגשה שהמתנדב לא כתב מזכר, ואז לא תהיה ברירה אלא לזכות אותך בביהמ"ש. ואם כתב מזכר חייב להיות רשום שם בין היתר כיצד סימן לשוטר לעצור דוקא אותך והאם שמר על קשר עין רצוף. 

זה שלא כתוב שהבן שלך היה באוטו לא רלוונטי, כל עוד לא כתוב שהיית לבד ברכב. לעדות של הבן שלך אין שום משקל כי אין לו רישיון נהיגה.

בקש להישפט ולך ליחידת התנועה הרלוונטית לקבלת כל חומר הראיות.

עריכה אחרונה על ידי 2pac
פורסם
לפני 3 שעות, 2pac כתב:

לי יש הרגשה שהמתנדב לא כתב מזכר, ואז לא תהיה ברירה אלא לזכות אותך בביהמ"ש. ואם כתב מזכר חייב להיות רשום שם בין היתר כיצד סימן לשוטר לעצור דוקא אותך והאם שמר על קשר עין רצוף. 

זה שלא כתוב שהבן שלך היה באוטו לא רלוונטי, כל עוד לא כתוב שהיית לבד ברכב. לעדות של הבן שלך אין שום משקל כי אין לו רישיון נהיגה.

בקש להישפט ולך ליחידת התנועה הרלוונטית לקבלת כל חומר הראיות.

כנל 

עוד לא הצלחתי להבין האם אפשרי לקבל מזכר ללא משפט

לפני 18 שעות, Be roo כתב:

זו הבעיה בארץ, ללא כל הנדחפים, היה הרבה יותר קל להיות סבלני ואדיב כלפי מישהו שהתבלבל בתום לב.

אבל גם מתבלבלים יש חלק בענין. חלקם מתנהגים כאילו הם הולכי רגל, נעצרים באמצע כביש, חותכים נתיבים, חוזרים לאחור, כאילו הם לבד בעולם.

רק שאלה-

האם הקיפוח יתקיים גם במעבר נתיבים באותו כיוון?

פורסם
לפני 24 דקות, oriporat כתב:

האם הקיפוח יתקיים גם במעבר נתיבים באותו כיוון?

עם מרווחים כמו במקרה שלך? לא. כי לא ניצלת נתיב לפניה לצורך עקיפת פקק.

פורסם
בתאריך 23.4.2025 בשעה 09:40, Be roo כתב:

עם מרווחים כמו במקרה שלך? לא. כי לא ניצלת נתיב לפניה לצורך עקיפת פקק.

אז הסיפור אינו בכלל של נתיבים אלא של מרווחים בין רכבים?

אגב,
עוד לא הצלחתי להבין את עניין המזכר - חובה להגיש בקשה להשפט?

שוב תודה וסליחה על כל החפירות

פורסם
לפני 56 דקות, oriporat כתב:

אגב,
עוד לא הצלחתי להבין את עניין המזכר - חובה להגיש בקשה להשפט?

שוב תודה וסליחה על כל החפירות

זא לדוגמא אני נוסע בכביש 34 צפון מכיוון שדרות ליד מרדכי ומתחבר עם כביש 4 צפון.

יש 2 נתיבים שמאלה ויש נתיב ימינה.

מתי ייחשב קיפוח זכות במידה וחובר לנתיב הפונה שמאלה? האם זה שיקול דעת? קיים מרווח מינימום? 

פורסם
לפני 5 שעות, oriporat כתב:

לא, הסיפור הוא קיפוח זכות, שזו העיברה שבגינה קיבלת דוח.

עבירת בריונות של עקיפת פקק מנתיב שנוסע מכיוון שונה והדחפות בתור במקום להמתין לתור כמו כולם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...