Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיתוף מקרה שקרה לי

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום בדרכי חזרה הביתה, בזמן שאני נוהג, הבנתי בנער עומד לצד הכביש (אנחנו מדברים בתוך העיר, רגע לפני פניה שמאלה - כניסה לשכונה, חניית הבניין).

כך או כך הייתי צריך להאט כי יש פס האטה לפני הכניסה לשכונה. כך שהאטתי. אפילו הייתי במצב עצירה אם אני זוכר נכון.

וגם כי מגיעים רכבים מלפנים (ואני צריך לפנות שמאלה - זכות הקדימה שלהם).

לא היה ברור האם הנער מעוניין לעבור את הכביש, או סתם עומד שם (להבא אסיק שכל מי שעומד, אפילו זמן רב, גם אם יש שם תחנת אוטובוס, תמיד יכול להחליט פתאום לעבור, זה היגיון בסיסי של כל נהג, שכל הולך רגל, שעומד עם הפנים לכיון הכביש, הוא פוטנציאל לעבור את הכביש. אבל לרוב לא אדם שעומד זמן רב ולא מראה רצון לעבור - זה לדעתי לא רגיל/הפתעה)

הוא פשוט עמד שם זמן רב. אני אפילו לא זוכר אם הוא התעסק במשהו (פלאפון? היו לו אוזניות? באמת שלא זכור לי, אני כנראה מנסה למצוא סיבות להתנהגות שלו)

אני גם נאלצתי להמתין, כי היו מכוניות ממול וכאמור זכות הקדימה היא שלהם.

כשהתחלתי את הנסיעה, בכדי לעלות על פס ההאטה ולפנות שמאלה - הנער החליט שהוא עובר את הכביש.

למזלי, הספקתי ברוך השם לבלום.

אבל מי שקרה לו מקרה כזה - מכיר את ההרגשה "בלמתי, אבל באמת הספקתי לבלום לפני? בלמתי בזמן?"

אז הסתכלתי עליו, והיה נראה שהוא פשוט ממשיך בדרכו. שלא קרה לו כלום.

נהגת בנתיב הנגדי הסתכלה עלי מתוך רכבה, כשאני מסתכל עליה המום ולא מבין, מה קרה הרגע?

בן אדם עומד, ופתאום כשאני עם הרכב מתחיל לנסוע - הוא מחליט לעבור את הכביש.

אני לא יודע אם זה חוסר הביטחון שלי  -  אבל לא אמרתי כלום.

חשבתי שבמקרה אחר 99% שהנהג היה אומר משהו. אולי צועק (לדעתי בצדק, זה יכול לשנות חיים של בן אדם, סליחה על הדרמה)

אבל לא אמרתי כלום. פשוט המשכתי לשכונה, בנסיעה איטית, תוך כדי שאני מסתכל עליו מהרכב, כשהוא הולך.

חייב להודות שכמה רגעים אחר כך, די נבהלתי - והתחלתי לחשוב, קרה לו משהו? למה הוא לא הראה/אמר כלום?

מצד שני, הוא הלך מהר, כאילו הכל רגיל. לא עצר לרגע, לא האט.

אולי זה סתם מחשבות של בן אדם שפעם ראשונה קורית לו סיטואציה כזאת. כי לא הרגשתי שום דבר שונה, לא היה רעש, לא תחושה, גם לא מהצד שלו - כלום.

היה נראה שבאמת הספקתי לבלום בזמן ברוך השם, אבל יש אנשים אולי עם אופי כמו שלי, שתמיד ינסו לנתח אחר כך (וגם כי אין לי תיעוד, אז אני לא יודע 100% אלא רק 99).

זה היה נראה שהוא המתין וחיכה שאני אתחיל את הנסיעה בכדי לקפוץ לכביש ולעבור - ממש לא ברור לי.

ברור לי שזה לא נעשה בכוונה, כי למה שמישהו יעשה את זה. אין פה היגיון. אלא אם זה תרגיל - ואני לא חושב, כי זה לא נראה. הוא פשוט המשיך אח"כ. כאילו הכל רגיל.

או שתוך כדי כתיבת השורות, אני יכול לחשוב על עוד הסבר: אולי הוא חשב שאם אני לא בתנועה, אני ממתין לו שהוא יעבור את הכביש? אני לא יודע.

לא הראיתי לו מחווה של תעבור (לא עם היד, לא עם הראש, לא שום דבר שהוא היה יכול להבין מזה, אלא אם הוא הסיק מכך שאני לא בתנועה. אבל זה כי חיכיתי שאני אוכל לפנות שמאלה).

הרגשתי ממש חוסר אחריות מצידי שלא הייתה לי מצלמה שתיעדה את כל האירוע. גם בשביל שיהיה לי התיעוד, וגם הייתי יכול ללמוד מלנתח אותו.

מבחינת הנהיגה לא הרגשתי שעשיתי משהו לא בסדר. וזו הבעיה מבחינתי, כי אם היה לי תיעוד, הייתי יכול לא לכתוב רק "הרגשתי" אלא לדעת בוודאות, מהתיעוד, ואפילו להעלות אותו לפה.

עד כאן השיתוף

תודה שקראתם!

שאלה -

הולך רגל שעובר כביש שלא במעבר חציה, אם חלילה היה קורה משהו להולך רגל, האם הנהג עדיין ייחשב כאשם?

מצד אחד, ההיגיון אומר ש- לא. כל עוד אין מעבר חציה - אסור לחצות. מצד שני, זו דרך העולם. בני אדם עוברים בכל יום את הכביש - שלא במעבר חציה.

כל שכן כשמדובר בכבישים בתוך העיר - הדבר נפוץ מאוד.

האם למישהו יש תשובה, או שאין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת? וזה תלוי המון משתנים?

(המקרה כמו שתיארתי)

ולסיום, איזו מצלמה היית בוחרים מבין 2 המצלמות הבאות?

1.  מצלמת דרך לרכב VIOFO A119 V3 Non-GPS

2.  מצלמת דרך קדמית לרכב 70mai A200 - שנה אחריות יבואן רשמי ע''י המילטון

וחברים, מי שאין לו מצלמה או יש לו אבל המצלמה לא עובדת - מכל הלב, תדאגו שכל נסיעה שלכם תהיה מ-ת-ו-ע-ד-ת.

(הדגמים שאני מתלבט לגביהם, מחיפוש שעשיתי, נפוצים מאוד, אז למי שאין, אתם יכולים לקרוא איזה דגם ימליצו לי ולקנות אותו הדבר)

אתם לא רוצים שחלילה סיטואציה כזו תקרה לכם. למזלי, ברוך השם, שזה נגמר בסדר. אם חלילה זה היה נגמר אחרת - אם אין לך מצלמה אני לא רוצה אפילו לדמיין.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ילדים וצעירים לא ממש מודעים לעצמם ולסביבה ויכולים לעשות משהו לא צפוי, למרות שגם מבוגרים לפעמים מתנהגים כאילו הם חיים בבועה. זה שעצרת בזמן מוכיח שכן היית מספיק עירני ודרוך ואין לך מה לחשוב על זה יותר מדי. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה חברים.

תינוקי, למה ככה? אני חושב שכתבתי יפה🙂

מודה שזה ארוך, אבל זו סוג של "מחלה" אצלי מהיום הראשון שלי בפורום. הלוואי ויש פה וותיקים שזוכרים. הייתי שמח גם לראות אותם שוב🙂

אני בטוח שהם פה. כמו שאני פה רק לא מרבה להתחבר. קארספורום זה לא סתם אתר.

חברים, שוב תודה לכם, גם למי שקרא ולא הגיב ולמי שהגיב ולכולם. אבל למה אתם לא עונים על השאלה שלי, זה לא מסקרן גם אתכם?

או שאתם לא רוצים לענות לי סתם (זו נראית לי באמת שאלה לא פשוטה) וכולנו מחכים למומחה (או למומחית, אני חושב שיש בפורום מישהי שממש בקיעה במשפט)

שיענה לנו תשובה נכונה ומוסמכת וגם תחכים אותנו.

וגם לגבי המצלמה, אני אשמח לדעת באיזו לבחור. עשיתי שיעורי בית לפני והגעתי ל-2 הדגמים שהצגתי. רק שאני לא מצליח לבחור מה עדיף.

לאחת יש זווית של 140 מעלות לשניה רק 120. דווקא במקרה שתיארתי פה, עדיף שתהיה זווית כמה שיותר רחבה, נכון?

ומי שהגיב/קרא ואין לו מצלמה שמתעדת כל נסיעה שלו - תלמדו ממני, אל תחכו שזה יקרה לכם!

אני באמת שנלחצתי מזה וחשבתי לעצמי אם חלילה. אני הרי בלי מצלמה, לך תוכיח אחר כך. אני אולי אהיה קיצוני אבל נראה לי שמצלמה היום זה חובה.

פורסם
לפני 5 שעות, tinoki כתב:

(אגב, החופש הגדול הגיע??)

מחר

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרה לי מקרה דומה לפני שנים. ילדה  צמודה לחומה של בניין. החליטה לקפוץ לרכבי. בלמתי ולא קרה לה כלום.

אבל אני חשדתי בה. ככה שהגעתי לאט. רגל לחוצה על הברקס.   זה היה ברחוב שאני גר.  היום יש שם גבשושית.

אולי ראה אותך עומד. והגיב מאוחר.

ילדים ונוער בפרט. הם אנשים לא צפעים. ככה שאי אפשר לדעת מה הם יעשו.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

משתף משהו שקרה לי ברמזור אדום. 

אל תיקח ללב, לומדים מכל דבר חדש. 

יהיה בסדר. הספקת לבלום ולא קרה כלום, אז זאת התשובה שלך. 

• מעניין 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

yor2, בהחלט, אתה צודק. כמו שאמר החבר SlowRide, ואני עכשיו הבנתי את זה עוד יותר (מאמין שידעתי את זה, אולי יותר נכון להגיד שעכשיו זה התחדד לי יותר, או קיבלתי תזכורת להבא להתנהג גם למי שלא נראה לי ילד קטן, אלא נער כסוג של ילד שיכול להיות לא צפוי)

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

ילדים וצעירים לא ממש מודעים לעצמם ולסביבה ויכולים לעשות משהו לא צפוי, למרות שגם מבוגרים לפעמים מתנהגים כאילו הם חיים בבועה

שמח לשמוע שגם אצלך זה הסתיים בטוב yor2.

saar5555, ואו. לא נעים. ממש מזל וטוב שהספקת לבלום. כשאני אומר מזל אני כמובן לא בא להקטין את כישורי הנהיגה שלך. אז כל הכבוד גם על זה.

ואחרון חביב ,sperial ,אותך דווקא זכרתי ככזה שתמיד מכל תגובה שלו, אפשר ללמוד משהו מהידע או מניסיון החיים שלו, הפעם אכזבת אותי!😁

פורסם (נערך)

עם הניסיון לומדים להכיר את אותם מקרים עם פוטנציאל להפתעה ולפעמים לא מזיק צפצוף קל כדי להבין את כוונת "המשורר". מה שאתה מתאר מאוד מאפיין ילדים ובני נוער, תמיד שנוסעים לידם צריך לזכור שהם יכולים להיות לא צפויים וברוב המקרים הם אכן כאלו, במיוחד כאשר הם הולכים בחבורה.

לגבי המצלמות, עדיף לרכוש מאלי אקספרס, באותו המחיר בערך תקבל דור עדכני ומתקדם יותר עם איכות צילום גבוהה יותר. דגמים כמו 70mai A810 או DDPAI Z60 . .Pro

VIOFO מייצרת מצלמות טובות אבל יקרות ואתה לא רוצה פחות מדגם VIOFO A229 PLUS ועדיף ומעלה אבל זה כבר יקר יותר משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@super-man התגובה שלי דווקא היתה עניינית. בדקתי מתי מתחילה חופשת פסח, שהיא חופש גדול מחוץ לחופש הגדול.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את האמת, אמרתי את זה לעצמי לבד רגע אחרי שהגבתי לך. חשבתי עם עצמי, זה לא הגיוני. כל תגובה שלו תורמת, בטוח יש פה תרומה.

ואז הגעתי למסקנה: יש תרומה. הוא עוזר לדעת מתי מתחילה חופשת הפסח.

רק שכבר לא רציתי לערוך את ההודעה שלי. אז יצא שכך או כך לא חרגת ממנהגך, ממשיך לתרום - תודה!

אם אני יכול לקשר את התגובה הזאת, או להחזיר אותה לעניין, שלא יהיה רק "אוף טופיק". יש לך אולי מהידע שצברת תשובה גם לגבי השאלה שלי?

לפני 21 שעות, super-man כתב:

שאלה -

הולך רגל שעובר כביש שלא במעבר חציה, אם חלילה היה קורה משהו להולך רגל, האם הנהג עדיין ייחשב כאשם?

מצד אחד, ההיגיון אומר ש- לא. כל עוד אין מעבר חציה - אסור לחצות. מצד שני, זו דרך העולם. בני אדם עוברים בכל יום את הכביש - שלא במעבר חציה.

כל שכן כשמדובר בכבישים בתוך העיר - הדבר נפוץ מאוד.

האם למישהו יש תשובה, או שאין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת? וזה תלוי המון משתנים?

(המקרה כמו שתיארתי)

פורסם

אני כבר שנים לא מעטות עם מצלמת ה-Viofo, הדגם שציינת.

אם אתה מוותר על מצלמה אחורית, זו אחלה בחירה.

לפני שבועיים הזמנתי לבת שלי, מאתר היצרן.

היה מבאס לראות שבאתר של עלי, זה נמכר משמעותית בזול יותר.

פורסם
בתאריך 3.4.2025 בשעה 21:59, pasat04 כתב:

אני כבר שנים לא מעטות עם מצלמת ה-Viofo, הדגם שציינת.

אם אתה מוותר על מצלמה אחורית, זו אחלה בחירה.

לפני שבועיים הזמנתי לבת שלי, מאתר היצרן.

היה מבאס לראות שבאתר של עלי, זה נמכר משמעותית בזול יותר.

לחברה יש דגם עם 2 מצלמות קדמי ואחורי, אין צורך לוותר על אחורית זה חשוב

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם (נערך)

ממה שאני זוכרת ברענון נהיגה שלי, המורה הראה לנו סרטון, במסגרת הנושא "סימנים מעידים" שבו אדם מגיח מבין שתי מוכניות כדי לחצות כביש (ללא מעבר חצייה) תוך כדי שהוא עסוק בטלפון. הנהג מימין למכוניות כמובן בלם והנהג מהנתיב הנגדי נתן לו לעבור, והסתיים בכך שההולך רגל הרים את ידו לסמל תודה. 

המורה הסביר לנו שקטע של כביש שאין במרחק 20 מ' (כמה שאני זוכרת נכון) מעבר חצייה, מותר, בדגש על המותר, להולכי רגל לעבור באמצע כביש כמובן תוך שימת לב. 

ועוד חוק שלא כתוב בשום מקום, סופו של יום הולכי רגל עוברים איך שהם עוברים בין במעברי חצייה ובין באמצע כביש, זה כי הם סומכים על הנהגים שנשמור להם על החיים. 

במקרה שלך, מה שנקרא היו סימנים מעידים עצם זה שהוא עמד על צד הכביש. במקרים כאלה תמיד צריך לקחת את הסיכון שאותו ילד או ילדה יפעלו בהסחת דעת, ואנחנו נפעל בהתאם כמו האטת הרכב כדי שאם חלילה קורה משהו נוכל לבלום בזמן וללא סיכונם.

שמור על עצמך ועל משתמשי הדרך 🙂

עריכה אחרונה על ידי מתלבטתרצינית
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...