Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם אתם מרגישים שלפעמים דופקים לכם מחירים רק בגלל שיש לכם רכב "יוקרה"?

the_m4n

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

קניתי לפני כמה חודשים רכב ב.מ.וו (יד2, לא משהו מפוצץ, בסה”כ סדרה 2 שנת 2018) ושמתי לב לתופעה ממש מעצבנת.

הרבה פעמים כשאני פונה לקבל שירות/הצעת מחיר עבור משהו שקשור לרכב שלי, בין אם טלפונית ובין אם פיזית במקום, ברגע שבעלי עסקים שומעים/רואים שיש לי ב.מ.וו, מבחינתם זה לגיטימי לדפוק מחיר, כנראה בגלל שזה רכב “יוקרה” והם כאילו חושבים שיש לי הרבה כסף.

ולא, אני לא מדבר על דברים ייעודיים לרכב כמו חלקים או תיקונים/טיפולים במוסך (שגם עליהם אפשר לדבר אבל נניח אותם בצד רגע), אני מדבר על סתם דברים כמו צמיגים, התקנת מצלמת דרך, שטיפת/ניקיון רכב וכו’.

האם גם אתם מרגישים ככה? ומה הדרכים שלכם להתמודד עם זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שבוע תיקנתי פנצ'ר בתחנת דלק באלוף שדה ברמת גן. דרשו בסיום 100 ש"ח כי זה צמיג ראנפלט.

יומיים אחרי חבר תיקן שם עם יונדאי אלנטרה ליסינג - שילם 50 ש"ח. מבאס.

זה בהחלט מצב שקורה הרבה, אתה תתרגל.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוהג ברכבים עממיים, אבל גר בדירה שנראית יוקרתית (מעשית עלתה פחות מדירת 3 חדרים במרכז). ברור לי שאני משלם על כך.

קוראים לזה ״מס אשכנזים״.

@Michazzz לא מכיר מחירי תיקון ראנפלאט, מהפוסט היחיד שמצאתי בנושא יצאת בזול. מאוד. דובר על 200 ש״ח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבאס ממש..

אני רק אוסיף שהשיא מבחינתי היה כשביררתי לגבי הצעת מחיר להתקנת מצלמת דרך, כאשר אני מביא את המצלמה והכרטיס והכל, חיפשתי רק התקנה.

התקשרתי למתקין ספציפי שקיבלתי המלצות עליו, והוא הציע לי התקנה לב.מ.וו ב-500 ש"ח

הרגשתי שזה יקר מדי יחסית לעבודה פשוטה שלוקחת מעט מאוד זמן, והרגשתי שהוא סתם דופק לי מחיר כי זה ב.מ.וו.

החלטתי סתם לבדוק בשביל הספורט אם זה באמת בגלל זה אז ביקשתי מחבר שיתקשר לאותו מתקין וישאל כמה יעלה להתקין מצלמה לרכב יונדאי (אפילו שנתון יותר חדש משלי) והוא אמר לו 200 ש"ח

הייתי בשוק, מיותר לציין שלא הלכתי להתקין אצלו ומצאתי מישהו אחר יותר זול.. אבל וואלה מבאס טילים שזה ככה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתוך מחיר ההתקנה מגולם סיכון שנותן השירות נוטל על עצמו ברגע שהוא נוגע ללקוח ברכב. שריטה על אישהו חלק פלסטיק, גרימת קצר, ווטאבר.

ברגע שזה רכב שמקוטלג כ"יוקרתי", הסיכון עולה בהתאם. מכאן חלק מהתמחור הגבוה.

החלק הנוסף הוא אכן המחשבה ש"אן אתה יכול להחזיק בימר, אתה גם יכול לשלם אקסטרה על התקנת מצלמה. אז תתכבד ותשלם בבקשה".

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, Michazzz כתב:

לפני שבוע תיקנתי פנצ'ר בתחנת דלק באלוף שדה ברמת גן. דרשו בסיום 100 ש"ח כי זה צמיג ראנפלט.

יומיים אחרי חבר תיקן שם עם יונדאי אלנטרה ליסינג - שילם 50 ש"ח. מבאס.

זה בהחלט מצב שקורה הרבה, אתה תתרגל.

השאלה היא אחרת: יש באמת הבדל בין תיקון צמיג כזה לצמיג רגיל? והבדל שמצדיק כזה הפרש?

לפני 59 דקות, avargel כתב:

בתוך מחיר ההתקנה מגולם סיכון שנותן השירות נוטל על עצמו ברגע שהוא נוגע ללקוח ברכב. שריטה על אישהו חלק פלסטיק, גרימת קצר, ווטאבר.

ברגע שזה רכב שמקוטלג כ"יוקרתי", הסיכון עולה בהתאם. מכאן חלק מהתמחור הגבוה.

החלק הנוסף הוא אכן המחשבה ש"אן אתה יכול להחזיק בימר, אתה גם יכול לשלם אקסטרה על התקנת מצלמה. אז תתכבד ותשלם בבקשה".

אני תומך באופציה השנייה. לא חושב שמישהו באמת חישב את מרכיב הסיכון והגיע למסקנה שהוא צריך מכפיל של 14.44578% ואז יצא לו בדיוק 500 ולא 200...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן ולא. 

יש משהו באוויר ובהרגשה. 

לפעמים זה בא עם קצת סיבה. 

להתקין ביונדאי מצלמת דרך לא יותר קשה או מסובך בהרבה ממה bmw, אבל אם הוא בטעות תולש פאנל לא טוב, הוא ישלם ( אם בכלל) על הפאנל פלסטיק קצת יותר ממה שישלם על יונדאי. 

מחיר צמיגים נקבע נמכרים לפי מידת הצמיג, סוג הצמיג וכו' וכו'. לא חושב שעניין הרכב משפיע פה. 

ובכל מקרה, אם אתה בא לפנצ'ריה ומבקש צמיג במידה של 20 אינצ', לא צריך להיות גאון ולהבין שלא מדובר על יונדאי i30... 

לדעתי, 

עסק שנותן שירות כל שהוא, ואומר לעצמו

"לבחור יש bmw, אז זה אומר שהוא יכול לשלם יותר" 

הייתי מתרחק מהעסק. 

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות מצב שנותן שירות יודע שרכב מסוים יותר מורכב לטיפול ולכן המחיר שונה, אבל כשאתה יכול לזרוק מחיר שנראה לך, אתה בהחלט לוקח בחשבון את ההערכה כמה אפשר לקחת מהלקוח הספציפי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, פיני חד כתב:

השאלה היא אחרת: יש באמת הבדל בין תיקון צמיג כזה לצמיג רגיל? והבדל שמצדיק כזה הפרש?

כן. 

לפעמים צמיג run flat, יכול להשבית עובד ל 40 דקות רק על צמיג אחד.

יש צמיגים עם הגדרות מיוחדות של התקנה,

תוספות של דבקים פה ושם.

בקיצור, יש הבדל, ולא כולם מחזיקים במלאי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד משמעית כן

אני הבנתי את זה דווקא בקבלת הצעת מחיר לאיזון גלגלים בפנצריה
ברגע ששמעו שיש לי מרצדס "דפקו" לי מחיר הזוי לחלוטין.

ואין שם איזשהו גאנט מיוחד או מזהב.

שלא לדבר על תופעה בארץ שרוב המוסכים לא מוכנים לשמוע על תיקונים מסוימים ברכב שהוא לא טויוטה קורולה/יונדאי אלנטרה וכו(ולא מדובר בתיקונים מסובכים)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, פיני חד כתב:

אם כך זה נשמע לגיטימי לגמרי.

הסיפור של המצלמה פחות.

לא חושב, הוא הסיר את החיפוי על הקורות על מנת להשחיל את הכבל ונשבר לו תופסן אחד, עלות החלק יקרה בהרבה מזה של היונדאי,

צריך לתמחר גם את הסיכון.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...