Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזדה 2 שנת 2022

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.3.2025 בשעה 21:35, לירון .ה. כתב:

שמעי, 

יש כמה דגלים אדומים פה.

בדיקה לפני קניה, רשום יש תקלות מחשב, יש לסרוק ולהבין, ולבדוק זמני טיפולים.

מדובר על רכב מסוכנות, שהיה חדש, והיה אמור להיות נטופל בחברה. האם הוצאת דוח טיפולים בחברה?

נתנו פה כמה כיוונים טובים. יכול שהרכב פשוט לא טופל בצורה טובה.

מאיפה את? אולי יוכלו לעזור לך ולכוון למוסך מקצועי, ואמין.

רגיל או מורשה.

מול מי צריך לעשות סריקות ולהבין זמני טיפולים?

בעיקרון בגלל שהסוכנות העבירו בשבילי טסט הוא כביכול היה אמור גם לאפס לי את האוטו מכל הבחינות, או לפחות כך חשבתי, אז לא עשיתי מבחינתי שום דבר מעבר ברגע שקיבלתי את האוטו. רק פניתי אליהם עם כל הבעיות שצצו לי מאז כי הרכב באחריות.

אני בכל מקרה מטופלת במוסך בבני ברק כבר שנים ונראה שאני לא אוכל להתחמק מלנסוע אליהם בכל מקרה כי אני מרגישה כבר שאני יכולה לסמוך רק עליהם

לפני 13 שעות, Lior_Django כתב:

הילוך שישי, 100 קמש עומד על 2300~ סלד.

נשמע זהה בערך, הבעיה שלי היא שב-10 קמ"ש, לפי מה שבדקתי ממש עכשיו, הוא כבר עולה להילוך 2, ב-40 קמ"ש בהילוך 4 וב-80 קמ"ש אם אני לא טועה כבר עולה ל-6 או כבר בשישי.. זה נראה לי מאד חריג..מה גם שהוא די מסרב לעלות את ה-100 קמ"ש אפילו בקצת

לפני 7 שעות, avhyh כתב:

מה הצריכת דלק? אם הרכב צורך הרבה יותר דלק זה יכול להיות סימן לבעיה כלשהי.

הסתכלתי על זה גם היום, זה כמובן השתנה כי הייתי תוך כדי נהיגה אבל בעיקרון לפי מה שהבנתי המנוע הזה אמור לחסוך יותר בדלק אבל אני רואה, לפחות מהתדלוקים, שהוא צורך בערך אותו דבר, טנק בשבוע בערך אחרי בערך 400 ק"מ.

מה שכן, לדעתי בהתחלה הוא התנהג יותר טוב. אני זוכרת שבימים הראשונים שקיבלתי אותו ונסעתי איתו דווקא די הרבה נסיעות, עד בערך 100 ק"מ הוא אפילו לא ירד לי קו אחד, ועכשיו יורד די מהר.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Beginner כתב:

הבעיה שלי היא שב-10 קמ"ש, לפי מה שבדקתי ממש עכשיו, הוא כבר עולה להילוך 2, ב-40 קמ"ש בהילוך 4 וב-80 קמ"ש אם אני לא טועה כבר עולה ל-6 או כבר בשישי.. זה נראה לי מאד חריג..

טוב קודם רשמתי באחת ההודעות שלי קודם שאני נהגתי על מאזדה 2 דור קודם, התבלבלתי זה אותו דור פשוט לפני המתיחות פנים🤦‍♂️

לא שמתי לב לכל מהירות בה הרכב מעלה הילוך (ואין לי ידע נרחב) אבל זה לא נשמע חריג מאוד לעלות להילוך שישי ב80, קחי בחשבון שהרכב הקודם שלך הגיע עם 4 הילוכים לא 6 והוא התנהג שונה.

אם תשימי לך שתרצי להאיץ מהר הרכב יוריד הילוך לחמישי וייתן גז בסלד גבוהה יותר (3-4) שזה נורמלי, אני לא חושב שהיחס מהירות להעברת הילוך אצלך הוא יוצא דופן מאמין שאצלי אותו הדבר, אנסה להסתכל היום.

מה גם שהוא די מסרב לעלות את ה-100 קמ"ש אפילו בקצת

מה שכן לסרב לעלות מעל 100 קמ"ש זה כבר לא תקין בכלל אבל מה הכוונה מסרב לעלות? כשאת מגיעה ל100 קמ"ש הרכב פשוט לא מגיב על הגז גם אם את סוחטת את הדוושה?

הסתכלתי על זה גם היום, זה כמובן השתנה כי הייתי תוך כדי נהיגה אבל בעיקרון לפי מה שהבנתי המנוע הזה אמור לחסוך יותר בדלק אבל אני רואה, לפחות מהתדלוקים, שהוא צורך בערך אותו דבר, טנק בשבוע בערך אחרי בערך 400 ק"מ.

מה שכן, לדעתי בהתחלה הוא התנהג יותר טוב. אני זוכרת שבימים הראשונים שקיבלתי אותו ונסעתי איתו דווקא די הרבה נסיעות, עד בערך 100 ק"מ הוא אפילו לא ירד לי קו אחד, ועכשיו יורד די מהר.

אין לי ניסיון עם הדור הקודם אבל אכן על הנייר (ועל פי ההיגיון הבריא) הדור האחרון צריך להיות יותר חסכוני בדלק, התיבת הילוכים אמורה להיות יותר חסכונית וגם מאזדה מתפארת במנוע Skyactive שלה שהוא חסכוני יותר, ב400 קילומטר למיכל מלא זה יוצא 9-10 קילומטר לליטר, זאת צריכה גבוהה לדגם הזה שלרוב עושה 11-12 קילומטר לליטר, בחנת כמה ליטר את ממלאת לעומת הרכב הקודם?

צריכת דלק תלויה בתוואי נהיגה, אם את נוסעת באיזור הררי ונוטה ללחוץ על הגז בנדיבות זה הגיוני, אני לצורך העניין נוסע בעיקר בין עירוני (70% מהזמן בערך) בכבישים לרוב מישוריים ואני עושה 14 קילומטר לליטר כשאני נוסע בצורה רגועה (ואם צריך מאיץ ונוסע מהר בהתאם לשאר המשתמשים בדרך).

ואכן המד דלק הוא לא בדיוק ליניארי, גם אצלי 100 קילומטר ראשונים לא יורד פס ואז הוא פתאום מתחיל לרדת בקצב מהיר, אבל לרוב הוא מתאזן ובערך מדוייק,

כשהוא יראה חצי המיכל יהיה חצי מלא בערך.

אגב מבחינת סלד בשיוט, ב100 קמ"ש הרכב משייט ב2100 סל"ד, ראיתי את ההודעה מעל שאומרת 2300 אבל ממה שאני רואה המד סל"ד על 2100 (קו אחד מעל 2), ב110 הוא על 2500 בערך, ב120 על 2600-2700, את לא אמורה להגיע ל- 3000 סל"ד בשיוט במהירויות חוקיות.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם
לפני 4 שעות, עצלן כתב:

טוב קודם רשמתי באחת ההודעות שלי קודם שאני נהגתי על מאזדה 2 דור קודם, התבלבלתי זה אותו דור פשוט לפני המתיחות פנים🤦‍♂️

לא שמתי לב לכל מהירות בה הרכב מעלה הילוך (ואין לי ידע נרחב) אבל זה לא נשמע חריג מאוד לעלות להילוך שישי ב80, קחי בחשבון שהרכב הקודם שלך הגיע עם 4 הילוכים לא 6 והוא התנהג שונה.

אם תשימי לך שתרצי להאיץ מהר הרכב יוריד הילוך לחמישי וייתן גז בסלד גבוהה יותר (3-4) שזה נורמלי, אני לא חושב שהיחס מהירות להעברת הילוך אצלך הוא יוצא דופן מאמין שאצלי אותו הדבר, אנסה להסתכל היום.

מה שכן לסרב לעלות מעל 100 קמ"ש זה כבר לא תקין בכלל אבל מה הכוונה מסרב לעלות? כשאת מגיעה ל100 קמ"ש הרכב פשוט לא מגיב על הגז גם אם את סוחטת את הדוושה?

אין לי ניסיון עם הדור הקודם אבל אכן על הנייר (ועל פי ההיגיון הבריא) הדור האחרון צריך להיות יותר חסכוני בדלק, התיבת הילוכים אמורה להיות יותר חסכונית וגם מאזדה מתפארת במנוע Skyactive שלה שהוא חסכוני יותר, ב400 קילומטר למיכל מלא זה יוצא 9-10 קילומטר לליטר, זאת צריכה גבוהה לדגם הזה שלרוב עושה 11-12 קילומטר לליטר, בחנת כמה ליטר את ממלאת לעומת הרכב הקודם?

צריכת דלק תלויה בתוואי נהיגה, אם את נוסעת באיזור הררי ונוטה ללחוץ על הגז בנדיבות זה הגיוני, אני לצורך העניין נוסע בעיקר בין עירוני (70% מהזמן בערך) בכבישים לרוב מישוריים ואני עושה 14 קילומטר לליטר כשאני נוסע בצורה רגועה (ואם צריך מאיץ ונוסע מהר בהתאם לשאר המשתמשים בדרך).

ואכן המד דלק הוא לא בדיוק ליניארי, גם אצלי 100 קילומטר ראשונים לא יורד פס ואז הוא פתאום מתחיל לרדת בקצב מהיר, אבל לרוב הוא מתאזן ובערך מדוייק,

כשהוא יראה חצי המיכל יהיה חצי מלא בערך.

אגב מבחינת סלד בשיוט, ב100 קמ"ש הרכב משייט ב2100 סל"ד, ראיתי את ההודעה מעל שאומרת 2300 אבל ממה שאני רואה המד סל"ד על 2100 (קו אחד מעל 2), ב110 הוא על 2500 בערך, ב120 על 2600-2700, את לא אמורה להגיע ל- 3000 סל"ד בשיוט במהירויות חוקיות.

וואו המון תודה על ההודעה הזו ועל כל ההתייחסויות!

1. השאלה אם גם העובדה שהוא מעלה להילוך 2 כבר ב-10 קמ"ש זה הגיוני?

2. לסרב לעלות מעל 100 קמ"ש זה לא שאני לא לוחצת בכלל או שהוא לא עולה בכלל, כי הוא כן עולה, אבל הרכב מרגיש כאילו קשה לו..יכול להיות שזו רק הרגשה שלי? לא יודעת..

3. ברכב הקודם הייתי ממלאה בערך 30 ליטר לטנק, עכשיו קצת יותר, לדעתי בערך 40.

4. אני גם נוסעת בעיקר בין עירוני ועירוני, לא באזורים הרריים ולא עליות וירידות יותר מידי.

5. סל"ד אצלי ב-100 קמ"ש הוא בערך באזור ה-2.5, אולי קצת יותר, ונשאר שם די רוב הנסיעה.

מישהו היום אמר לי על אוויר בצמיגים והלכתי לבחון זאת. הצמיגים לא היו אחידים, אחד על 32, אחד על 36 בכלל ושניים אחרים על 34. מילאתי בכולם 33 וחוויית הנהיגה השתפרה מעט אבל אני עדיין מרגישה את חוויית ההילוכים.

לאחר האיזון גלגלים אבא שלי הסתכל על הצמיגים ואמר שהם לא איכותיים כל כך, וגם משומשים כמובן ולא חדשים (כי זה היה על חשבון הסוכנות, שזו סוכנות טרייד אין אגב, אם לא ציינתי, לא סוכנות של מזדה). יכול להיות שהצמיגים גם משפיעים על המצב ושזו יכולה להיות הסיבה לכל הבלגן? או שזה רק גורם נוסף שתורם ולא הגיוני שזה המקור לבעיה?

פורסם
לפני 10 דקות, Beginner כתב:

יכול להיות שהצמיגים גם משפיעים על המצב ושזו יכולה להיות הסיבה לכל הבלגן? או שזה רק גורם נוסף שתורם ולא הגיוני שזה המקור לבעיה?

כל הצמיגים זהים? אותה חברה ודגם?

פורסם
Just now, Gauss כתב:

כל הצמיגים זהים? אותה חברה ודגם?

לא, שני הקדמיים של Dunlop, אחורי אחד של Advantex ואחורי שני של HAIDA (אני חושבת שאלו החברות, זה ממה שהסתכלתי עם פנס לפני כמה שעות..)

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Beginner כתב:

אחורי אחד של Advantex ואחורי שני של HAIDA (אני חושבת שאלו החברות, זה ממה שהסתכלתי עם פנס לפני כמה שעות..)

זה יכול להיות חלק ניכר מהבעיה שלך..
לא מערבבים דגמים שונים של צמיגים באותו זוג, מקסימום קדימה אחורה( וגם זה לא מומלץ..).

הייתי מעיף את השניים האחוריים ומחליף אותם בדגם זהה של הדאנלופ מקדימה-
  ולוודא שהקדמיים של הדאנלופ גם מאותו דגם, ואם הדאנלופ כבר ממש שחוקים(או יבשים) פשוט מחליף את כל הרביעייה לסט חדש אחיד.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם
לפני 11 דקות, Gauss כתב:

זה יכול להיות חלק ניכר מהבעיה שלך..
לא מערבבים דגמים שונים של צמיגים באותו זוג, מקסימום קדימה אחורה( וגם זה לא מומלץ..).

הייתי מעיף את השניים האחוריים ומחליף אותם בדגם זהה של הדאנלופ מקדימה-
  ולוודא שהקדמיים של הדאנלופ גם מאותו דגם, ואם הדאנלופ כבר ממש שחוקים פשוט מחליף את כל הרביעייה לסט חדש אחיד.

אוקיי, אני אבדוק את זה..תודה רבה!!

• אהבתי 1
פורסם

יש פה הרבה תגובות אז אני לא אתייחס לכולן ואולי מישהו כבר ענה את מה שאני מתכוון לכתוב.

לפני חודש היתה לי רכב חילופי מאזדה 2 חדשה למשך שבוע, הרכב היה מהניילונים ומראש אני אומר שידוע שלרכב לוקח כמה אלפי קילמטרים כדי "להפתח" שאחריהם הוא מרגיש יותר זריז ופחות כבד.

ועדיין, התחושה שהיתה לי שהמאזדה זריזה בתאוצה בתוך העיר אבל כבדה מחוצה לה.

היא כן ממהרת להחליף הילוכים, הרבה רכבים כאלו בטח כשהם מכויילים לחסכון. 10-15 קמש והיא כבר בהילוך שני, הילוך שישי מ75-80 וזה הילוך שקשה לה להאיץ והיא לא ממהרת להוריד הילוכים אלא אם לוחצים חזק על הדוושא או מתערבים לה ידנית.

100 קמ"ש היא היתה בסביבות 2200-2400 סל"ד בהילוך שישי וכדי והתחושה היתה שהיא כבדה להילוך הזה כדי להאיץ, יכול להיות שזה רק עניין של הרגשה, אולי התנגדות של דוושת הגז שגורמת לנו ללחוץ חזק יותר ואז מרגיש שהרכב מתאמץ יחד איתנו.

בדרך הביתה מהעבודה כל יום, נסיעה בשיפוע קל אבל עקבי בכביש 443 מהחלק שאחרי יד רמב"ם לכיוון מודיעין הרכב היה מאיץ רק בהילוך חמישי, שישי היה לו כבד. בגיר הזה הילוך שישי נועד רק לשיוט במישור ולא להאיץ אפילו כשהשיפוע מינורי.

אחריו היתה לי קיה פיקנטו לשבוע נוסף עם גיר רובוטי חד מצמדי (עזבו שזה חרא גיר) והקיה הרגישה מהירה יותר באופן מפתיע באותו תוואי נסיעה.

יתכן מאוד ובאמת אין לך בעיה באוטו וזה נושא של תחושה סובייקטיבית כשעוברים מרכב לרכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Roycohen1979 כתב:

יש פה הרבה תגובות אז אני לא אתייחס לכולן ואולי מישהו כבר ענה את מה שאני מתכוון לכתוב.

לפני חודש היתה לי רכב חילופי מאזדה 2 חדשה למשך שבוע, הרכב היה מהניילונים ומראש אני אומר שידוע שלרכב לוקח כמה אלפי קילמטרים כדי "להפתח" שאחריהם הוא מרגיש יותר זריז ופחות כבד.

ועדיין, התחושה שהיתה לי שהמאזדה זריזה בתאוצה בתוך העיר אבל כבדה מחוצה לה.

היא כן ממהרת להחליף הילוכים, הרבה רכבים כאלו בטח כשהם מכויילים לחסכון. 10-15 קמש והיא כבר בהילוך שני, הילוך שישי מ75-80 וזה הילוך שקשה לה להאיץ והיא לא ממהרת להוריד הילוכים אלא אם לוחצים חזק על הדוושא או מתערבים לה ידנית.

100 קמ"ש היא היתה בסביבות 2200-2400 סל"ד בהילוך שישי וכדי והתחושה היתה שהיא כבדה להילוך הזה כדי להאיץ, יכול להיות שזה רק עניין של הרגשה, אולי התנגדות של דוושת הגז שגורמת לנו ללחוץ חזק יותר ואז מרגיש שהרכב מתאמץ יחד איתנו.

בדרך הביתה מהעבודה כל יום, נסיעה בשיפוע קל אבל עקבי בכביש 443 מהחלק שאחרי יד רמב"ם לכיוון מודיעין הרכב היה מאיץ רק בהילוך חמישי, שישי היה לו כבד. בגיר הזה הילוך שישי נועד רק לשיוט במישור ולא להאיץ אפילו כשהשיפוע מינורי.

אחריו היתה לי קיה פיקנטו לשבוע נוסף עם גיר רובוטי חד מצמדי (עזבו שזה חרא גיר) והקיה הרגישה מהירה יותר באופן מפתיע באותו תוואי נסיעה.

יתכן מאוד ובאמת אין לך בעיה באוטו וזה נושא של תחושה סובייקטיבית כשעוברים מרכב לרכב.

תודה רבה על האינפוט! זה ממש ממש עוזר! בייחוד כל המידע שכתבת על החלפת ההילוכים לפי מהירויות..אני חשבתי שזה נורא מוזר וזה הדליק לי נורה אז תודה על ההרגעה בנושא הזה :) למרות שאני עדיין לא מרגישה שהיא זריזה, גם לא בתוך העיר.. אבל יכול להיות שזה קשור לצמיגים.. (?)

ומה לגבי מעבר הילוכים? אני מרגישה שהוא לא חלק במיוחד.. האם זה גם משהו שאופייני לגיר של מזדה?

בכל מקרה, אני אתחיל כנראה בלהחליף צמיגים ולראות אם המצב משתפר ואולי לבדוק מצב גיר, בתקווה שבאמת מדובר על צמיגים ותחושה סובייקטיבית ורק נדרש להתרגל למעבר לרכב אחר.

פורסם
לפני 12 דקות, Beginner כתב:

תודה רבה על האינפוט! זה ממש ממש עוזר! בייחוד כל המידע שכתבת על החלפת ההילוכים לפי מהירויות..אני חשבתי שזה נורא מוזר וזה הדליק לי נורה אז תודה על ההרגעה בנושא הזה :) למרות שאני עדיין לא מרגישה שהיא זריזה, גם לא בתוך העיר.. אבל יכול להיות שזה קשור לצמיגים.. (?)

ומה לגבי מעבר הילוכים? אני מרגישה שהוא לא חלק במיוחד.. האם זה גם משהו שאופייני לגיר של מזדה?

בכל מקרה, אני אתחיל כנראה בלהחליף צמיגים ולראות אם המצב משתפר ואולי לבדוק מצב גיר, בתקווה שבאמת מדובר על צמיגים ותחושה סובייקטיבית ורק נדרש להתרגל למעבר לרכב אחר.

החלפת הצמיגים מומלצת במקרה שלך בעיקר בגלל ערבוב הדגמים השונים בזוג האחורי.

היא תשפר במעט את התחושה והתנהגות הכללית של הרכב,

אבל אל תצפי לשינוי של עשרות אחוזים, וזה לא ישפיע על מעבר ההילוכים.

(ושוב אם מצב הקדמיים עדיין סביר-

הייתי מתחיל רק מהאחוריים בשביל לבטל את הניגוד בין השמאלי לימני).

על סמך מה שנכתב מעלה ממישהו בעל נסיון עם הדגם, נשמע שמה שאת חווה אופייני לדגם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, Beginner כתב:

אני לא אומר את זה כדי לזלזל אבל יכול להיות שהרכב הקודם רק הרגיש חזק יותר, הוא היה עם 4 הילוכים, כל הילוך נמשך יותר זמן ומשך יותר סל"ד אז המנוע היה רועש יותר, הבידוד רעשים אולי היה פחות טוב ועוד שלל גורמים שיכולים לתרום לתחושה של כוח או תגובה של המנוע.

לדוגמה יצא לי לנהוג על ראב4 חדשה ואז עברתי למאזדה 2 וכשיצא לי לנהוג על ראב4 שוב הרכב הרגיש לי כבד ומגושם, בזמן שהמאזדה הרגישה לי יותר "חיה" וכיפית לנהיגה, בפועל הראב4 רכב חזק מאוד ומאיץ הרבה יותר מהר ובקלות אבל השילוב של הבידוד, המתלים, הנוחות והתיבת הילוכים הרציפה גרם לרכב להרגיש כאילו הוא מאיץ בצורה די כבדה.

אגב לא הייתי אומר שההילוכים חלקים כמו לדוגמה במקבילה שלה האיביזה (ושאר הרכבים עם אותו הגיר) אבל גם לא הייתי אומר שהגיר לא טוב, מרגישים אבל לא בצורה אגרסיבית או מפריעה לטעמי.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...