Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע העניין עם סימון המקדחים, אבל מאחר ולא ניתן להפעיל מקדח בקוטר יותר מ10-15 מ"מ במקדחה ביתית. חשבתי שזה ברור שלא מדובר בקוטר.

אגב, חבר שלי היה קצת יותר מופרע ממני. כשהיינו בצבא הוא עבר לגור במחסן בקומת המרתף של הדירה של אמא שלו והפך אותו ליחידת דיור.

באיזשהו שלב הוא הבין שמאחורי הקיר של המחסן יש חלל נוסף שלא מנוצל. הוא השיג בהשאלה מקבלן מכונה שמחוברת גם למים וקודחת חור בקוטר צלחת. עשה כמה ימים קידוחים כאלה בהיקף פתח בגודל של דלת. כל הבניין רעד. ובום, הפך יחידה של חדר אחד ליחידה של 2 חדרים..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

המשפט הזה פשוט פוגע ידידי. 

יותר הפוך מזה, תמצא רק באוסטרליה.

כמו שכבר הגבתי לך פה- גם אני לומד את הרוב מיוטיוב, בעצמי, בלי הדרכה. 

אני אוהב! את זה, ומעריך! את זה, ומנסה לעזור בצורה הזו בעצמי! להרבה אחרים, שלא לדבר על הערוץ יוטיוב שלי שעושה בדיוק את זה- להסביר לאחרים בלי הדרכה פרונטלית :lol:.

הלוואי ויותר אנשים היו מסוגלים ללמוד ככה. או מעוניינים בכלל. 

מישהו למד ביוטיוב איך לקדוח, הביא פטישון עם מקדח SDS, נזהר שלא להיות בקווים ישרים עם שקע חשמל.

סימן את הבורג עם עפרון ושם מסקנטייפ כדי שלא יזוז.

הגביל את הביט ל-4 ס"מ כדי שיכנס הדיבל של פישר למשל, בגודל 6.

אם הוא נכשל והחור עקום, הוא סוגר עם קלסימו ומנסה שוב עוד 24-48 שעות. עד שיהיה ממש טוב בזה.

אם הוא לא עשה חור יפה, אולי נשען על הפטישון. אולי קדח עקום.

למה אי אפשר ללמוד לבד? 100% לבד מיוטיוב.

לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

החל בכמובן בקמחי כלי עבודה, שיש להם אחלה שירות ואחלה אתר אינטרנט.

יש גם את ברגי דרום..  יש את א.ד מגן ופשוט עוד חנויות כלי עבודה בעמק שרה. אם תעשה שם סיבוב זה ייגמר כנראה בטלפון ממנהל הבנק 😁

תודה רבה! אבדוק את זה :)

פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

אם הוא לא עשה חור יפה, אולי נשען על הפטישון. אולי קדח עקום

כבר קרה לי שעבדתי עם פטישון של איקאה, אבל המקדחים לא להיט. החורים לא יצאו מדוייקים. אז מקדחים איכותיים, זה א,ב

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 12 שעות, BoazB11 כתב:

בדירה הבאה כבר לא אקח סיכון, ואצטייד בגלאי.

אחרי שקרה לי הסיפור עם השריפה, קניתי את הגלאי הזה. בדקתי אותו יומיים. לסוג הבנייה בארץ, חסר ערך לחלוטין. החזרתי לחנות.

פעם לאבא שלי היה גלאי פשוט שקנה באנגליה לפני 40 שנה, דווקא נתן איזו אינדיקציה.

לאחרונה קניתי מודד מרחק לייזר של uni-t שכולל גלאי מתכות בקירות אבל לא הספקתי לעבוד איתו לראות עם הוא עוזר.

למדתי לחשוד היטב ולהסתכל בכל הרמזים, למשל הכיוונים שתעלות חשמל יוצאות מקופסאות ביקורת ומפסקים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש לי מקדחי SDS של בוש, כל הגדלים 5 עד 14 מ"מ, ארוכים, וקצרים יותר במותג Roher של ל.כ. 

קניתי לפני הרבה שנים, לא זוכר את המחיר. אבל לא מתבלים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

פורסם
לפני 49 דקות, גולדן191 כתב:

למה אי אפשר ללמוד לבד? 100% לבד מיוטיוב.

אוי, גולדן יקירי, 

אתה אומר שאני אמרתי שאי אפשר ללמוד לבד... שזה לא מה שאמרתי. בשום מקום. 

מה שאני אומר: קירות שונים, קשיים שונים ובעיות שונות. ניסיון וחוש עוזרים.

לפני 39 דקות, גולדן191 כתב:

יש המלצה למקדחי SDS במחיר סביר? יש לי של "LAVIE" מעליאקספרס ונראה לי שהם לא משהו גם כן

אלו של הנטר למיטב זכרוני סבירים ובמחיר הוגן, הנטייה האישית שלי היא ללכת על אלפן. אני לא זוכר במה אני משתמש קבוע, דומני אלפן באמת, אבל אצטרך לבדוק בהזדמנות. 

פה אני ממליץ לא לקנות זול אלא איכות סבירה, מאחר והחור שאתה עושה משפיע על עוד דברים בהמשך הדרך. לא צריך לתת לעצמך עיזים שלא חייבות להיות שם.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, גולדן191 כתב:

יש המלצה למקדחי SDS במחיר סביר? יש לי של "LAVIE" מעליאקספרס ונראה לי שהם לא משהו גם כן

כתבו לך, אני אישית מכיר ומשתמש במקדחי sds של בוש. יש סט פשוט בארץ בסביבות 50 ש"ח. של 4,5,6,8 מ"מ. 

הנה דוגמה בקספ.

image.jpeg.d48e2b44003af4752111c816f7ab6c25.jpeg

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מקדחי העץ בעלי הגיעו לרמה גבוהה מאוד, אם לא מתעקשים על מחיר נמוך מדי יש כאלה שהם גם חדים וגם ישרים.

לא יודע לגבי SDS אבל המחירים של bosch או alpen בארץ נמוכים - אין שום סיבה להמר בעלי.

בשימוש ביתי הם יחזיקו לנצח. לי יש את הסט הזה -> https://ksp.co.il/web/item/329458

נדמה לי ששילמתי עליו 120 ש״ח בזמנו, ksp שוברים את השוק (גם) פה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

וירט'. מחירים משמעותית נמוכים למקדחים הארוכים מאוד / שמנים שקונים בבודדים למשימות מיוחדות.

הסט של Alpen ש @hans קישר אליו נראה מבטיח.

ויש גם בפחות כסף של בוש. וואלה ksp בהחלט עושים פה בית ספר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 55 דקות, hans כתב:

מקדחי העץ בעלי הגיעו לרמה גבוהה מאוד, אם לא מתעקשים על מחיר נמוך מדי יש כאלה שהם גם חדים וגם ישרים.

הם מעולים, מנסיון.

עשיתי כמה עבודות איתם.

פורסם

חבל להתקמצן ולקנות מקדחים בעלי.

רוב מקדחי ה-SDS שלי הם ALPEN או BOSCH. הגדלים הסטנדרטיים נמכרים במחירים סבירים מאוד בארץ בחנויות אספקה טכנית (לא, הום סנטר ואייס אינן חנויות אספקה טכנית). יש לי גם את הסט שקישרו כאן מ-KSP. מקדחים טובים מאוד, במחיר מאוד משתלם. החיסרון של הסט הזה מבחינתי הוא שמקדחי ה-5 ו-6 מ"מ שבסט קצרים, ולכן אני לא יכול להשתמש בהם יחד עם שואב האבק הצמוד לפטישון. 

יש לי גם מקדחים של יצרנים אחרים: מילווקי, דהוולט ו-IRWIN אותם קניתי בהזדמנויות שונות לשימושים פחות שגרתיים. לרוב אלו מקדחים ארוכים במיוחד או בקטרים "מוזרים".

על מדף עמוק במחסן יש לי סט של מקדחים ואיזמלים סיני גנרי שקניתי פעם ב-199 ש"ח במבצע. למרות שהשתמשתי בו רבות, היום לא הייתי קונה סט כזה ולא כל שכן משתמש בו. ההבל בין המקדחים הסיניים למקדחים מתוצרת מוכרת וטובה תהומי ממש.

• אהבתי 2
פורסם

שאלה של חלודה. יש לי שני סטים של ביטים, אחד לאימפקט (מילווקי) ועוד אחד, פשוט וזול (של דיוולט) להברגה ידנית. הסט של האימפקט כולו מלא חלודה והסט השני כמו חדש, למרות שהם מאוחסנים באותו מקום תחת אותם תנאים (ארגז אטום). יש משהו בפלדה המיועדת לאימפקט שהופך אותה לרגישה יותר לחלודה? וכצעד מנע לעתיד, שקיות סיליקה ג'ל הן פתרון מוצלח או שיש רעיון מוצלח יותר? 

פורסם

שקיות סיליקה ג'ל זה פתרון די טוב, אבל צריך לזכור להחליף אותן כל כמה זמן.

פתרון אפשרי אחר הוא לרסס שכבה דקה של WD40 על הביטים/כלים הנוטים לפתח חלודה ולאחסן אותם כך

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם אני שמתי לב שהבוקסות אימפקט מפלדה שחורה יכולות להחליד, ואילו הבוקסות הכסופות לעבודה ידנית בחיים לא.

בנתיים הבוקסות שהחלידו לי פועלות כרגיל, זה רק מכוער.

• אהבתי 1

עמוס

• תוכן חדש...