Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לספק חשמל אחר.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאני שמח שהיה לי את השכל לא לקנות דגנרטור.

אני בטוח שהשוק עכשיו מוצף בכאלו "יד שנייה מרופא לא ראה שטח".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, wa11a כתב:

החשמל לא מיוצר רק על ידי חברת החשמל

יש תחנות כח פרטיות בארץ?? 

לפני 58 דקות, ברווז כתב:

לקוח מוסדי קונה את החשמל שהוא מוכר, בכמויות גדולות עבור מכירה, והתעריף שלו נובע מהכמות- "הנחת כמות" בשפה המקצועית. 

סלקום קונים מחח"י (ועוד) כמות גדולה במחיר נמוך משמעותית מתעריף החשמל ללקוח, ומוכרים אותו לצרכני קצה במחיר הנמוך יותר במחיר המחירון של חח"י לצרכן הקצה. הצרכן מרוויח הנחה, הספק מרוויח כמה זוזים, וחח"י מרוויחה כמה זוזים

אבל לפי זה עדיף לחח"י למכור בעצמה את החשמל לצרכנים ללקוחות פרטיים בתעריף הגבוה יותר. הרי גם ככה כל הבתים בארץ (למעט חורי תחת נידחים) מחוברים לרשת החשמל, זה לא שיש למישהו שגר בדירה אופציה להתנתק.

כלומר, הרפורמה הזאת בעצם פוגעת ברווח של חברת החשמל בכך שהיא מאלצת אותם למכור חשמל במחיר זול יותר לספקים. שזה אחלה, אבל יש לזה השלכות על הצרכן במקרים של תקלות באספקה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

יש תחנות כח פרטיות בארץ?? 

כן, אחת למיטב ידיעתי נמכרה לא מזמן מחח"י לידיים פרטיות, אחת אחרת מתעכבת בגלל עניינים משפטיים או משהו. לא לגמרי בקיא בפרטים, חגית וגזר דומני שמות האתרים. ואמורות להיות עוד תחנות כאלו. שוב- לא לגמרי בקיא, ממליץ לך לגגל אם אתה מסוקרן.

אבל לפי זה עדיף לחח"י למכור בעצמה את החשמל לצרכנים ללקוחות פרטיים בתעריף הגבוה יותר.

כלומר, הרפורמה הזאת בעצם פוגעת ברווח של חברת החשמל בכך שהיא מאלצת אותם למכור חשמל במחיר זול יותר לספקים.

לחלוטין נכון, ואת זה שינו ע"י הרפורמה ברמת חוק מדינה. חח"י מחוייבת למכור גם לספקים במחיר נמוך יותר. 

יש לזה השלכות על הצרכן במקרים של תקלות באספקה?

לא יודע, ולא נראה לי. 

התשתית (הולכה וכו) עדיין שייכים לחח"י בבלעדיות. חובתה לטפל ולתקן, ולא ראיתי מהם סימנים של "לא רוצים" עד היום. למחלקת התפעול והתיקונים שלהם, אין לי טענה אחת. 

אין לי מושג מה קורה לגבי תקלות מצד הספק (בזק\סלקום\מי שזה לא יהיה שמוכר את החשמל בהנחה לצרכן). 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואלה, המדינה מתקדמת. יפה מאד.

לא ידעתי שיש יצור חשמל פרטי בארץ. 

פורסם

גם אם סלקום (או מישהו אחר) מוכר חשמל לחח"י, זה לא החשמל שיגיע אליי הביתה. השחקנים החדשים "קונים" חשמל מחח"י ו"מוכרים" אותו לנו (במרכאות כי זה רק רישומי, האספקה היא נשארת של חח"י) ואולי גם קונים חשמל מיצרן פרטי ומוכרים אותו לחח"י.

:turn-l:
פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אבל לפי זה עדיף לחח"י למכור בעצמה את החשמל לצרכנים ללקוחות פרטיים בתעריף הגבוה יותר. הרי גם ככה כל הבתים בארץ (למעט חורי תחת נידחים) ?

לא מדויק.

אני מוכר אפרסק בשקל ללקוח.

אני מוכר מיליון אפרסקים ביום. מתעסק עם מיליון לקוחות ביום. מחזיק מוכרים, חנויות, שרות לקוחות וכו'.

בא סלואורייד, רוצה לקנות ממני כל יום 200,000 אפרסקים אבל לשלם לי 90 אגורות על כל אחד מהם. הוא טוען שהוא ימכור ב95.

הוא עושה איתי עסקה מראש, מתחייב ל200,000 ביום. 

אני בעת חתימת העסקה נפטר מהצורך להתעסק עם 199,999 לקוחות/עסקאות ביום. כיוצא בזה נפטר מהוצאות רבות על הדרך.

בחישוב זריז נשמע שמשתלם לכולם.

ככה, על קצה המזלג.

• אהבתי 3
פורסם

עברתי לאלקטרה פאוורר במרץ 2023 ובאוגוסט 2024 ניידתי לפזגז (7% כל השבוע 24/7). החל מ 1/10 החשבון עבר רשמית לפזגז.

הכל עבר חלק וללא בעיות (בניוד הראשון עוד יצרו איתי קשר אחכ וכו' וכו' וכו'.... בניוד השני הכל היה דרך המחשב ולא התקשרו אפילו)

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עברתי לאמישרגז שהוא גם ספק הגז שלי הוסיפו כל מיני הטבות בנוסף להנחה החודשית. ממליץ לבדוק אם ניתן לחבר את ספק החשמל והגז, יכול לחסוך עוד כמה שקלים בחשבון הסופי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, אורח לרגע כתב:

לא מדויק.

אני מוכר אפרסק בשקל ללקוח.

אני מוכר מיליון אפרסקים ביום. מתעסק עם מיליון לקוחות ביום. מחזיק מוכרים, חנויות, שרות לקוחות וכו'.

בא סלואורייד, רוצה לקנות ממני כל יום 200,000 אפרסקים אבל לשלם לי 90 אגורות על כל אחד מהם. הוא טוען שהוא ימכור ב95.

הוא עושה איתי עסקה מראש, מתחייב ל200,000 ביום. 

אני בעת חתימת העסקה נפטר מהצורך להתעסק עם 199,999 לקוחות/עסקאות ביום. כיוצא בזה נפטר מהוצאות רבות על הדרך.

בחישוב זריז נשמע שמשתלם לכולם.

ככה, על קצה המזלג.

מבין את העיקרון אבל אם אתה יצרן האפרסקים הבלעדי ואין לך תחרות לא עדיף לך למכור כמה שיותר בתעריף הכי גדול? גם ככה יקנו ממך את אותה הכמות.

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

מבין את העיקרון אבל אם אתה יצרן האפרסקים הבלעדי ואין לך תחרות לא עדיף לך למכור כמה שיותר בתעריף הכי גדול? גם ככה יקנו ממך את אותה הכמות.

לא תמיד בא לך להתעסק עם זה. לפעמים אתה רוצה להפנות משאבים לתחומים אחרים.

אבל כל זה לא רלוונטי כי חברת החשמל היא חברה ממשלתית וזה היה חלק מהרפורמה. ככה שמה שהכי רווחי לא רלוונטי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מישהו ניסה לברר כמה עולה התקנת מונה חכם? 

הייתי שמח ללכת על 7 אחוז קבוע 24/7 אבל אשתי אמרה לי שזה מחייב מונה חכם. 

השרך היחידה זה דרך חברת חשמל? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 10 דקות, ניקו פ. כתב:

מישהו ניסה לברר כמה עולה התקנת מונה חכם? 

הייתי שמח ללכת על 7 אחוז קבוע 24/7 אבל אשתי אמרה לי שזה מחייב מונה חכם. 

השרך היחידה זה דרך חברת חשמל? 

7 אחוז קבוע אפשר גם עם מונה רגיל.

דרך אגב, חברת החשמל העלתה הילוך והתחילה להחליף למונים חכמים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...