Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

גם כאן בפורום וגם בכמה אתרי סקירות רכבים ראיתי משפטים כגון ״לפי משרד התחבורה נכון להיום נוסעים בכבישי ישראל 8600 מכוניות מסוג וולוו s80"

איך הם יודעים? באתר של משרד התחבורה לא מצאתי שאילתא כזו

פורסם

הכי פשוט, תוריד לטלפון אפליקציה "רכבי ישראל".

היא מציגה את הנתון הזה אבל לפי קוד דגם.

זאת אומרת אם הייתה וולוו s80 אם מנוע 2.0 ברמת גימוג SL וולוו s80 עם מנוע 2.5 ברמת גימור SX היא מציגה אותן בנפרד כי יש קוד דגם שונה.

אבל זה יתן לך מושג בכללי.

IMG_20241220_222915.thumb.jpg.99d8f531b2e4625edee9369eb37df5f6.jpg

פורסם

ברוך הבא לעולם כריית המידע.

ישנם אנשים חכמים וחרוצים, עם ידע במחשבים (ואינטרנט),

הם לוקחים קובצי מידע גולמי רישמי פתוח לציבור (ולפעמים גם לא) אך לא כל כך קריא ונגיש להדיוטות.

על המידע הזה הם מריצים את כישוריהם.

בסוף יוצא נתון קריא וברור לכל אחד (ואחת).

אני (לדוגמא) לא כזה, לכן אני ניגש לאתר כמו "משומשת", מקליד מספר רכב והופ.. מקבל את התוצאה שאנשים חרוצים עבדו עליה כדי שתהיה נגישה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן יש מספר אפליקציות חופשיות לשימוש במכשירים ניידים שנותנות מידע באופנים כאלו או אחרים :

- "חיפוש רכב לפי מספר"

- "חיפוש פרטי רכב"

- "משומשת - מאגר הרכבים הישראלי" 

- "רכבי ישראל: פרטים פי מספר רכב"

- "פרטי רכב לפי מספר בישראל"

- "פרטי רכב - סטטוס קאר"

- "פרטי רכב"

ניסיתי את כולם ולהערכתי הטובה ביותר היא : "רכבי ישראל" - זו שבוקי המליץ עליה. היא היחידה שמאפשרת חיפוש לא רק לפי מספר רישוי ספציפי. גם שתבחר דגם ספציפי האפליקציה נותנת סטים של חיפושים כגון :"בעלי אותו קוד דגם" / "מכל השנים דגם..." / "לא פעילים בעלי קוד דגם" ועוד. 
ניתן לבחור "חיפוש לפי פרמטרים" במסך צד שמאל למעלה (ראה צילום) ואז ניתן לחתוך לפי יצרן ודגם. ראה דוגמא שבחרתי לראות את כל אלפא רומיאו דגם 156. 

Screenshot_20241221-085623.png

Screenshot_20241221-085807.png

Screenshot_20241221-085823.png

• אהבתי 1
פורסם

למיטיבי ״לכת״ ניתן ישר למצוא במאגר הממשלתי.  

חיפשתי לפי קוד דגם ברשיון להפתעתי גיליתי שאני בין כמה ״יחידי סגולה״ בשנתון שלי , מה שאומר למשל שמחירון לוי יצחק במקרה שלי אולי טוב לחברת הביטוח אבל הערך האמיתי בשוק למבינים אמור להיות גבוה יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

קוד דגם ממש לא מספיק, וגם לא האפליקציות השונות. בעיקר בגלל שיש הרבה שגיאות בשמות הדגמים במאגר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חתכתי לפי 34 שדות.  דגם,קוד,רמת גמור ושנת עליה לכביש. לפי זה יש רק 5 יחידות שעלו לכביש באותה שנה , כמובן שמהכינוי המסחרי ורמת הגימור אבל קודים שונים יש יותר (עדיין פחות מ 100 באותה שנה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נכון ליום ששי נעות על כבישי 109 פיג'ו 205.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...