Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך קונים מקרר היום?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הטיימר עומד להיגמר ושבוע הבא אנחנו עוברים דירה וחייבים מקרר חדש.

הצרכים והלא צריכים:

סביב ה430+ ליטרים בתא קירור (כיום זה מה שיש וזה מתמלא 70 אחוז, אנחנו עתידים להתרחב בשנים הקרובות).

נפח תא הקפאה לא צריך שיהיה ענקי, 150 יכול להספיק.

שהחומרים עצמם יהיו עמידים, פלסטיקה, וכמובן חלקים מכאניים. לא יודע אם קיים דבר כזה כבר. היום נשברה לי ביד (רק בגלל שדיברתי על אמינותו) ידית של המקרר הנוכחי שיצורו ב2002 ולא נס לחו.

לא צריכים מכין קרח

לא צריכים טכנולוגיית מסך טאץ' עם בקרת אקלים מפוצלת

לא צריכים בר מים

תקציב - עד 6000, אפשרי לחרוג ברמה מסוימת אם זה מוצר שבאמת שווה את זה.

האילוצים:

גובה מקסימלי 180 (הגובה מהרצפה עד הארון שמעל המקרר - 183 סמ ולהבנתי צריך להשאיר מרווח של 3 סמ)

האישה:

לא מתוצרת טורקיה

לא סייד בי סייד

רק אם ממש חייבים - 3 דלתות, יש רצון להימנע ממקפיא מגירה

מה ראינו עד כה

היינו במלא חנויות מהן הסקנו את המסקנות הבאות:

- הרוב מיוצר בטורקיה וסין

- הרוב עם פלסטיקה שמרגישה מאוד שברירית

- נראה שאין מקרר שמצליח לשלב בין צרכי הנפח שלנו לבין הגובה המקסימלי (הרבה מאוד מקררים שיכולים להתאים שגובהם 183-185)

ובאופן ספציפי

תוצרת LG - מלא ביקורות רעות על השירות של היבואן וכן על מדחסים שמתים תוך כמה חודשים בממוצע, ולמרות אחריות של 10 שנים, ההחלפה עולה יותר מ1000 ש"ח. 

SHARP - היחידים שקיבלו המלצות מעולות אבל אין מקרר שעונה על הדרישות מבחינת מימדים

SAMSUNG - כמו LG, תלונות רבות על איכות לקויה

HISENSE - מקרר אחד שעונה על הדרישות אבל באיכות ירודה לפי הביקורות

ובשאר החברות המצב פחות או יותר דומה, בין אם המוצר עצמו לא מתאים או שיש חוות דעת שליליות, וגם אם היו חוות דעת חיוביות הן היו בדרך כלל אחרי זמן שימוש קצר יחסית של מספר שבועות ואפילו... שעות!

אני תוהה כמה להתייחס בהקשר הזה לחוות דעת כמדד אמין או כמדד מוטה מאחר ומי שסובל - יתלונן, ומי שלא סובל - לא יגיד כלום.

בקיצור - HELP.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

ציינת גובה מכסימלי, לא רוחב ועומק. כל הממדים חשובים.

היום הייתי מתייחס לכל מכשיר לבן כאל חד פעמי, עניין של מזל. כך גם עניין המדפים. למשל - יש לי מקפיא ליבהר בן 17, במשך השנים כבר החלפתי 3-4 מגירות (שנשברו). מצד שני, יש לימקרר  סמסונג גדול שמראה עמידות טובה קרוב ל-10 שנים, התקלה היחידה היתה באשמתנו עקב חסימת זרימת האווי בגלל העמסת יתר. לאמא שלי יש האייר 430 ליטר שנרכש ב-2016 ומאז ללא תקלות, אבל השימוש שלה קל מאוד.

אם יש אפשרות מבחינת מקום , וכיוון שצפויה הרחבת המשפיה, לא הייתי מסתפק ב-430 ליטר. מינימום 500, ורצוי לכיוון 600. מבחינת מבנה חפשו מה מתאים לכם, אני התרגלתי ב-20 השנים האחרונותת ל- SBS, הבנים שלי העדיפו מקפיא עליון (מדובר בזוגות שנכון לעכשיו עם ילדה אחת). האחד קנה לפני 2-3 שנים שארפ, האחר קנה לפני שבועיים אמקור (נדמה לי שזה טורקי) - שניהם אחרי חיפוש יסודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, sperial כתב:

ציינת גובה מכסימלי, לא רוחב ועומק. כל הממדים חשובים.

היום הייתי מתייחס לכל מכשיר לבן כאל חד פעמי, עניין של מזל. כך גם עניין המדפים. למשל - יש לי מקפיא ליבהר בן 17, במשך השנים כבר החלפתי 3-4 מגירות (שנשברו). מצד שני, יש לימקרר  סמסונג גדול שמראה עמידות טובה קרוב ל-10 שנים, התקלה היחידה היתה באשמתנו עקב חסימת זרימת האווי בגלל העמסת יתר. לאמא שלי יש האייר 430 ליטר שנרכש ב-2016 ומאז ללא תקלות, אבל השימוש שלה קל מאוד.

אם יש אפשרות מבחינת מקום , וכיוון שצפויה הרחבת המשפיה, לא הייתי מסתפק ב-430 ליטר. מינימום 500, ורצוי לכיוון 600. מבחינת מבנה חפשו מה מתאים לכם, אני התרגלתי ב-20 השנים האחרונותת ל- SBS, הבנים שלי העדיפו מקפיא עליון (מדובר בזוגות שנכון לעכשיו עם ילדה אחת). האחד קנה לפני 2-3 שנים שארפ, האחר קנה לפני שבועיים אמקור (נדמה לי שזה טורקי) - שניהם אחרי חיפוש יסודי.

תודה על התגובה

יש מספיק רוחב ועומק למקרר סטנדרטי, יש לנו מטר לרוחב והרבה עומק.

לגבי הנפח, ברור שמכוון ל600+, שים לב שהתייחסתי ל2 הנפחים, של המקפיא והמקרר בנפרד.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

במקררי סמסונג, ולדעתי רק בהם, יש מדבקה בתא הקירור (לא מדובר על הדירוג האנרגטי) עם פרוט נתוני המקרר ובתחתיתה ניתן למצוא את ארץ הייצור.  תוצרת קוריאה מומלצת.

ההחלטה שלכם לוותר על חיבור למים - חכמה ותיסוך לכם הרבה צרות.

פורסם

לדעתי, כמו שספריאל כתב וגם איציק בשרשור מקררי היוקרה. היום כולם מנסים לחסוך איפה שאפשר. מה שעבד פעם לא אומר כלום על מה שיקרה מחר.

אני בחרתי במקרר הכי גדול שנכנס. אין ממש יכולת לבחור בנפחי המקפיא מול המקרר. ולכן רצוי מאד דווקא לבחור ב3 דלתות, אלא אם קשה לכם להגיע למדפים העליונים.

בנוגע לאיך למנוע מדברים להישכח בקבר, אני מפנה אותך לשרשור הלגו. 🤪

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בהמשך למה שאני ואלי כבר דיברנו בפרטי, וכל מה שנכתב כאן כבר נאמר לו, עניין חשוב אצל כולם זה נושא התחזוקה.

זה מביא אותי ספציפית ל LG אבל גם לכל המותגים האחרים שהוזכרו כאן ובשירשור המקררים המפורסם של השבוע האחרון;

רוב המקררים של ה-2 עשורים האחרונים לפחות הם בעלי מעבה מוסתר בתחתית המקרר (ולעיתים גם חלק ממנו נמצא מאחורה ליד המדחס) והם בעלי מערכת אוורור מאולצת (קרי: מנוע פן חשמלי....).

החלק האחורי סגור בד"כ - ולכן המאוורר יונק אויר דרך חרירים במכסה.

צרה נוספת היא שגם אם לא היה מכסה, האבק בכל מקרה נכנס פנימה ונתפס על המעבה וסותם אותו.

כתלות באיזור המגורים ורמת האבק (והניקיון בבית :-P ) חייבים אחת לשנה להזיז את המקרר ולנקות את פתחי היניקה והפליטה (למי שיש גם פליטה - ויש כאלה). יש מותגים שממליצים על פירוק המכסה (פלסטיק או מתכת - כמה ברגי פיליפס פשוטים) וניקיון המעבה עצמו עם מברשת מתאימה. בתלות במעבה - יש מקרים שמברשת פשוטה תעשה את העבודה, ויש מקרים שצריך לקנות בכמה שקלים מברשת כמו של "ניקוי מקטרות" אבל גדולה יותר בשביל לנקות בקלילות את הסליל מעבה.

ברגע שלא מנקים את הפתחים שנסתמים באבק - פינוי החום לוקה בחסר. זה גורם ל:

1. עליה בלחצים

2. יש פגיעה ביעילות המקרר כתוצאה מהנ"ל

3. מדחס עובד יותר קשה (לחצים גבוהים) ויותר זמן.

כל אלו מביאים לכשל מדחס תוך זמן קצר.

אגב - במקפיאים מסויימים וגם מקררים קטנים - יש עדיין מעבה עם מערכת אוורור בהסעה טבעית (ללא מאוורר חשמלי).

בגדול זו מערכת BULLETPROOF אבל מצריך יותר מרווחי אוורור למעלה ובצדדים - וגם יותר עומק כתוצאה מהמעבה שמותקן בגב המכשיר (הוא גם מורחק מעט ממנו וגם צריך מרווח מהקיר עצמו).

בהוראות למשתמש של LG (סתם כדוגמא לקחתי מדריך מהאתר המקומי שלהם למקרר 4 דלתות) יש עניין של תחזוקה בדיוק כפי שציינתי מעלה.

איציק

תמונה של WhatsApp‏ 2024-12-20 בשעה 11.24.02_ad1a4af8.jpg

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק על הפירוט.

כרגע לפי מדידות שעשינו אפשרי להכניס גם מקרר 183 וזה הכניס לאופציות דגם של שארפ מסדרת הSJ, כנראה שנרכוש אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לאיציק על הליווי הצמוד.

אני תמיד מאמין שמה שצריך להיות שלי יהיה שלי וכך אכן קרה גם כאן:

באתי לחנות בכפר סבא בבקשה לקנות מקרר מסדרת הSj בייבוא מקביל, המוכר בחנות דאג לשקר לי:

1. אין להם במלאי זה סתם באינטרנט

2. זה מקרר ישן! ויבוא מקביל לא יתן לך שירות ותהיה לך בעיה

3. אתה לא צריך 600 ליטר בוא תראה מה יש לי פה 540 זה מספיק

4. המקרר שלך הישן לא 600 ליטר כי לא קיים דבר כזה גם הם משקרים לך (התווית שעל המקרר)

5. הנה אני עושה לך מחיר סופר טוב (6500 במקום 7900) על מקרר זהה מיבוא רשמי!

6. אה אתה הולך לחשוב על זה? חבל עד יום ראשון שתחזור יגמר המלאי ולא תדע מה לעשות ותתקע בלי מקרר...

אמרתי לו כבר במעמד השיחה שאם אני אפספס את המחיר האטרקטיבי כנראה שזה לא אמור להיות שלי.

ניגשתי לאתר עם היבוא המקביל, אכן המקרר היה במלאי, אבל החלטתי בסוף שלא לקנות אותו.

בסוף קניתי מקרר 2 דלתות של שארפ מאתר בשם "עזורי", אחרי שוידאתי איתם בוואטספ שהוא במלאי. אחרי 3 ימים קיבלתי ביטול של העסקה בגלל שאין מקרר כזה במלאי, אבל הציעו לי במקומו... גם פה - אותו מקרר מיבואן רשמי שעולה 800 שקל יותר, או "לשדרג" ל4 דלתות במחיר כפול. אמרתי להם תודה ולא להתראות.

בסוף הוזמן מאתר olsale אותו מקרר sj8450 שהוצע לי בחנות בכפר סבא, במחיר זול בהרבה - 5800 שקל, שילמתי עוד 240 למובילים ונגמר הסיפור.

המקרר אמנם לא 600 ליטר כמו שרציתי אלא 540 וזה באמת מספיק. הוא מחולק טוב ונוח לשימוש.

20241226_161846.jpg

• רעיון טוב! 2
פורסם

תתחדש.

חלוקה פנימית טובה תאפשר אחסון יותר טוב מעוד כמה ליטרים בנפח הכולל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את כל מוצרי החשמל (הגדולים) שיש לי בבית אני מזמין רק באולסייל. כל האתרים המתחרים הקטנים זה בד"כ קליק-בייט וכמו שאתה רואה רובם שרלטנים.

תתחדשו ;-)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמנם כבר רכשת, אבל לבאים בתור, אני אישית אוהב להזמין מאתר INSALE, שהוא סוג של אתר העודפים של OLSALE, או שאולי הם התפצלו מאז אין לי מושג.

אפשר לחסוך שם לא מעט ותמיד המוצרים במלאי הם לא משחקים משחקים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

פות"ש - תתחדש! 

בתאריך 29.12.2024 בשעה 09:36, Night Driver כתב:

תתחדש.

חלוקה פנימית טובה תאפשר אחסון יותר טוב מעוד כמה ליטרים בנפח הכולל.

משפט נכון ששווה זהב, אנשים רודפים אחרי ליטרים בנפח ומקבלים מקריים עם יכול אחסון גרועה ביותר.

• תוכן חדש...