Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

חבר שאינו בפורום התייעץ ולא היה לי מושג. 

גר עם זוגתו ביבנה. בניין בן 7 בערך.

למען שלום בית בינו לבין זוגתו. לצאת מהדירה. ככה לא מתחילים מערכת יחסים עם בעל דירה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אכן

מוסיף גם קישור מכל זכות:

ציטוט

אם בחוזה מופיע סעיף המאפשר רק למשכיר לבטל את החוזה באופן חד-צדדי, בלי שגם לשוכר ניתנה זכות כזו, הרי שהסעיף בטל ולמעשה אינו חלק מהחוזה. במקרה כזה, אם המשכיר הודיע על ביטול החוזה ללא הפרה של הצד השני או עילה אחרת בחוק, הוא למעשה מפר את החוזה.

--

אם הסעיף של ה-90 יום לא תקף הייתי מתעקש על התאריך המקורי. ומיד לאחר מכן נערך למצוא דירה חלופית. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

בוקר טוב ותודה לכולם על התגובות. 

אני התבלבלתי בין החוזים (הישן והמוצע). 

בחוזה הישן, זה שכעת הם חתומים אליו, בהתייחסות לסיום מוקדם של החוזה שלא בהקשר להפרות החוזה, מופיע אך ורק הסעיף הנ"ל:

Screenshot_20241215_054729_Adobe Acrobat.jpg

אציין כי יש נספח נוסף לחוזה הקשור להארכות שביצעו לאורך השנים. לדבריהם אין שם שום פירוט אלא רק הארכה אבל אמרו שישלחו את האחרונה מביניהן בהמשך השבוע. 

אני לא חושב שבעל הדירה החדש מיליטנטי מאוד, הוא פשוט חסר ניסיון בניגוד לבעל הדירה הקודם, ונראה שהגיע במחשבה מסוימת ולא היה מוכן לכך שזה שהוא בעל הדירה לא אומר שהוא לא מוגבל בשום צורה. 

הצעתי להם כי דווקא גישור של הבעל הקודם, שידבק איתו ויציג לו את השקפתו בתור משכיר מנוסה יכולה להועיל. 

כמו כן הצעתי ליתר ביטחון כי אם זו לא מעמסה גדולה מדי יתחילו לחפש דירה. 

מעניין שהסעיף של הפינוי בחוזה הקודם הוא חד צדדי לטובת השוכרים. בעל הדירה העוזב הוא, לדבריהם, אדם יותר מהגון ומבחינתו שישכירו את הדירה גם ל10 שנים ללא יציאה לפני. הם מצידם אמרו לי בעל פה שאם יש איזו בעיה הם היו יוצאים בשבילו מהדירה באמצע חוזה גם בלי שזה בחוזה. 

אז סה"כ מהצד נראה לי שהייתה פה מערכת יחסים מאוד נעימה לשני הצדדים וכעת נכנס שחקן חדש, ספק קצת כוחני ואולי קצת חסר ניסיון, וזה יוצר את מה שזה יוצר. 

הצעתי בעדינות שאפשר להציע הצעה קונקרטית, מנומסת אך אסרטיבית, ושיחליט בעל הדירה החדש כיצד להתקדם. 

הדבר היחיד שאני לא מכיר הוא החוק. לפי החוזה הנ"ל מה אומר החוק אודות הוצאה שלהם מהדירה טרם סוף אוגוסט. נראה שאפשר להוציא אותם שכן הם קיבלו אפשרות כזו וסביר להניח שגם לבעל הדירה מגיעה אפשרות בשם הסימטריות? 

גם אם לא נכתבה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה לא סעיף של שבירת החוזה אלא החלפת שוכר.

הכי טוב זה אם יצליחו להסתדר באמת מתוך רצון ולא התעקשות לשם ההתעקשות 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טוב בהארכה כתוב, 

שאם מוכר את הדירה והקונה ידרוש לקבל את הנכס פנוי יכול לדרוש מהם תוך 90 יום לפנות את הדירה. 

כאן לא הייתה דרישה כזו והוא דווקא רצה להמשיך להשכיר להם. 

בכל מקרה העברתי להם המסקנות, יחליטו מה שיחליטו. אעדכן כשיסגרו למקרה שמישהו סקרןץ 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

בגדול צריך להכריע האם מדובר ב"דירת חלומות" או שיש סף מחיר (ךא רק עלות, גם תנאים) שאחריו הדירה כבר לא כל כך חלומית. אני מתכוון בעיקר לסעיפי ה"בל יעבור" בחוזה.

לחפש דירה תוך 90 יום זה זמן סביר, אבל אם התזמון באוגוסט כזה מושלם משאר הבחינות, אולי עדיף לספוג גם את ההעלאה וגם את התנאים שהם לכאורה "בל יעבור" - אין משמעות לתנאים כשיש תאריך יציאה בכל מקרה.

עריכה: לא הבנתי אם "לעבור בנחת בסוף אוגוסט" זה לדירה שכורה אחרת או לאיזו דירה קנויה שצפויה להיות מוכנה אז וגו'.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

טוב בהארכה כתוב, 

שאם מוכר את הדירה והקונה ידרוש לקבל את הנכס פנוי יכול לדרוש מהם תוך 90 יום לפנות את הדירה. 

כאן לא הייתה דרישה כזו והוא דווקא רצה להמשיך להשכיר להם. 

בכל מקרה העברתי להם המסקנות, יחליטו מה שיחליטו. אעדכן כשיסגרו למקרה שמישהו סקרןץ 

הסעיף הזה בטל ומבוטל כאשר לא היתה לשוכרים אפשרות מקבילה של פינוי הדירה ללא עילה, וכאמור אין.

על פניו, ומבלי שזה יהווה יעוץ משפטי - צריך לראות את מכלול הדברים, אין למשכיר החדש אפשרות לפנות אותו לפני תום החוזה אלא אם הפר השוכר את החוזה הפרה יסודית.

פורסם

תודה רבה על הייעוץ. 

אני חושב שהיה ויגיע המצב לויכוח הנ"ל, הם לא ירצו להיכנס למשפטים וכו'. תחו'ה אישית מהיכרות עמם. 

הדבר הסביר זה שאם לא ימצאו מכנה משותף יסכימו לעבור לדירה שכורה אחרת באזור (מה שהיה גם ככה צפוי לקרות בספטמבר הקרוב). 

הדירה הנ"ל אינה מציאה גדולה מדי, המחיר שלה הוא מעט מעל הממוצע בשוק גם ככה (לכן הופתעו שהנכנס רוצה לעלות עוד), אבל הייתה להם השכרה לטווח ארוך ללא שינוי מחיר כפי שרצו ובעל דירה נהדר. אחרי שפגשו את הנוכחי כבר החליטו שיעברו בסוף החוזה. כעת מסתמן שאולי לפני. נראה. 

• אהבתי 1

פורסם

בכמה כסף הוא רוצה להעלות את שכר הדירה?

אם הוא רוצה להעלות את השכר דירה אבל מצד שני להשכיר לטווח ארוך במחיר הגיוני לכם אז למה להכנס למלחמה מיותרת?

פורסם
לפני 24 דקות, Nemesis כתב:

הסעיף הזה בטל ומבוטל כאשר לא היתה לשוכרים אפשרות מקבילה של פינוי הדירה ללא עילה, וכאמור אין.

על פניו, ומבלי שזה יהווה יעוץ משפטי - צריך לראות את מכלול הדברים, אין למשכיר החדש אפשרות לפנות אותו לפני תום החוזה אלא אם הפר השוכר את החוזה הפרה יסודית.

דווקא ממה שהוא ציין יש כזו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

דווקא ממה שהוא ציין יש כזו.

אם אתה חייב למצוא שוכר שיכנס במקומך זה לא מקביל לסעיף של 90 יום.

פורסם

אכן, צריך סעיף מקביל של סיום החוזה ללא תנאי, ואילו כאן מדובר סהכ בשוכר חלופי.

אם זו לא מציאה גדולה ביחס למה שיש בשוק, אולי באמת עדיף לעבור למרות שגם למעבר יש עלויות.

צריך לבדוק טוב שאכן יש אלטרנטיבות - למשל אצלי בשכונה, 17,000 תושבים, יש שתי דירות חמישה פלוס חדרים להשכרה בלבד בכל השכונה. בקיץ המבחר גדול יותר.

גם כל סיכום צריך שיהיה ברור ושיעשה בכתב. שלא יבוא אחר כך וגם יבקש שוכר חלופי פתאום אחרי שחתמו בדירה חדשה.

פורסם

בעל דירה חדש שלא מבין מהחיים שלו.

מצד שני אולי הוא פשוט מחפש להעיף אותם בשביל לעשות עוד 200 שקל....

זה מחזיר אותי למשפט הראשון שרשמתי.

אם אני במקומכם, מחפש מקום חדש ובורח. הייתי בדירה עם בעלת דירה שהייתה מוכרת את אמא שלה בשביל 50 שקל, הספיק לי

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

חוזה שנערך עם המוכר הינו חסר תוקף מול הבעלים החדש. הוא לא מחוייב ״לקנות את הדיירים והחוזה שלהם״ . אבל כל משכיר סביר ישמח להמשיך את השכירות הקיימת עד תומה, בוודאי כשמדובר בשוכרים שכבר זמן רב (רק שנה) בנכס והנכס נשמר באופן תקין. 

אישית הייתי ״מחדש״ חוזה עם השוכר הקיים, ללא תנאים מיוחדים, אבל כן מוסיף נספח שיכסה סעיפים שאולי אינם מתאימים או מכסים דברים בחוזה הקיים.

לדוגמא שאני מכיר - סעיף האומר שעל השוכר להחזיר את הדירה כשהיא צבועה באותם הצבעים והגוונים שהיו בכניסה לדירה (למעשה ביום העברת הבעלות על הנכס) על מנת למנוע מצב שבו שוכר יוצא ״מורח ״ הכל בלבן או מוסיף ״קירות כח״ בשחור 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...