Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אנחנו משפחה קטנה עם שתי ילדות בגילאי ביה״ס יסודי, נוסעים בעיקר בתוך העיר (ירושלים), מידי פעם טיולים לפה ולשם.

כיום יש לי טויוטה runx שמתקרבת לגיל 20 (אצלי כ-16 שנים), שירתה אותנו באופן מופתי, והגיע הזמן להתחדש.

אמינות, עמידות ומוניטין אלה תכונות חשובות לי כיוון שבכוונתי להחזיק את הרכב ל-10 שנים או יותר. צריכה דלק טובה וישיבה גבוהה גם כן.

אני מתחבר למותג, ולכן לאחר בירור הבנתי שהאפשרויות שלי הן קורולה קרוס או ל-c-hr החדשה.

בהתחלה הייתי די נעול על הקרוס, אבל אחרי בדיקה נוספת - ה-c-hr נראית לי הרבה יותר מודרנית, וגם קצת קלה יותר לתמרוני חניות בתוך העיר.

אני מודע לכך שהחסרונות העיקריים של ה c-hr הם מושב אחורי מעט צפוף ותא מטען קטן. מצד שני, גם בקרוס אין מושב אחורי מאוד מרווח והיתרון שלו הוא בעיקר בגזרת תא המטען.

אשמח לתובנות בנושא.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

אם הילדות לא רוצות לראות שום דבר מחלון הרכב בנסיעה+ אין צורך בבגאז' שיתאים למשפחה, אז אפשר לשקול CH-R.

אחרת קורולה קרוס ללא ספק.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ואם תמרוני חניה חשובים - גם יאריס קרוס היא אופציה. תא המטען זהה בגודלו לקורולה קרוס והרכב קצר יותר בקרוב ל-30 ס"מ.

רוחב המושב האחורי ומרווח הרגליים לנוסעים מאחור זהים לגמרי לאלה של הקורולה קרוס.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

אם הילדות לא רוצות לראות שום דבר מחלון הרכב בנסיעה+ אין צורך בבגאז' שיתאים למשפחה, אז אפשר לשקול CH-R.

אחרת קורולה קרוס ללא ספק.

הילדים ככל הנראה יהיו עם הפרצוף תקוע במסכים של הניידים, אני לא חושב שזה יהיה השיקול שלא לקנות את ה ch-r

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אצלך לא, אבל אולי עוד נשארו כמה בודדים שזה כן שיקול. רק מהסיבה שאפשר להציע להרים מדי פעם עיניים מהמסך ולהסתכל החוצה,  מה שבלתי אפשרי לעשות בצינוק שיש מאחורה ב CH-R

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, zvit כתב:

ואם תמרוני חניה חשובים - גם יאריס קרוס היא אופציה. תא המטען זהה בגודלו לקורולה קרוס והרכב קצר יותר בקרוב ל-30 ס"מ.

רוחב המושב האחורי ומרווח הרגליים לנוסעים מאחור זהים לגמרי לאלה של הקורולה קרוס.

מעניין, אז איזה ערך מוסף לדעתך מקבלים בקורולה קרוס? קצת בלבלת אותי 😵‍💫

לכאורה היאריס קרוס נראית חיצונית צרה וקצרה יותר. איך מגיעים שם לתא מטען ומושב אחורי זהים בגודלם לקורולה קרוס?

מהמעט שהתרשמתי, לא הבנתי שמדובר ברכב שמתאים למשפחה קטנה.

כיום אנחנו די מסתדרים עם runx מבחינת מרחב מחיה.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan

Toyota runX 2006

פורסם

עדיין אני חושב שחוץ מפוזה - לשימושים הצפויים היאריס קרוס יתאים יותר טוב משניהם - וגם יעלה משמעותית פחות.

לפני 20 דקות, Lt. Dan כתב:

כיום אנחנו די מסתדרים עם runx מבחינת מרחב מחיה.

היאריס קרוס היא בדיוק בגודל של ה-RUNX תא המטען אפילו גדול יותר - יש לי אחת כזאת בבית.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אכן גם ב- chr וגם בקורולה קרוס מרווח רגליים מצומצם במושב האחורי, אולי טיפה יותר גדול מהיאריס קרוס. ב- chr גם חלונות אחוריים קטנים.

לדעתי שלושת הרכבים הללו לא מתאימים להרכב המשפחתי שלכם ולהחזקה לטווח ארוך בו הילדות יגבהו עוד. הן ייכנסו שם מכיוון שנשים נמוכות יותר מגברים אבל לא יהיה להן נעים (למרות שילדים לא שמים לב לדברים האלה אבל לי בתור הורה איכפת...)

אני מציע לך להתאמץ עוד קצת וכבר לקחת את הראב 4, רק תיקח בחשבון שדגם חדש לחלוטין יוצג כנראה כבר בשנה הבאה, אם אתה יכול למשוך את הרנקס לשנה ה-21 אולי 22 אז עדיף לחכות 😁  (יש כבר תמונות ריגול שלו ברשת).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

לא צריך להגזים.

4 אנשים בוגרים יכולים  להסתדר בקורולה קרוס, בטח אחרי ראנקס. 

ראב 4 זאת כבר רמה אחרת של מחירים, גם של ביטוח מקיף.

אני אישית, אם מדובר ברכב חדש, הייתי עוזב את טויוטה ורוכש יונדאי קונה היברידית.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 12 דקות, green כתב:

אני מציע לך להתאמץ עוד קצת וכבר לקחת את הראב 4, רק תיקח בחשבון שדגם חדש לחלוטין יוצג כנראה כבר בשנה הבאה, אם אתה יכול למשוך את הרנקס לשנה ה-21 אולי 22 אז עדיף לחכות 😁  (יש כבר תמונות ריגול שלו ברשת).

זה בהחלט רכב מרשים אבל מרגיש לי כמו טנק 😂 אני רואה שגם מבחינת צריכת דלק הוא ״יותר״.

חשבתי שאם כבר אנחנו משפחה קטנה (רצינו ילד נוסף ולא הלך 🫤), אז להתנהל ברכב קומפקטי יותר (בניגוד לאמריקאים, למשל, שבשבילם הולדת ילד שני זאת כבר סיבה טובה לשדרג לפורד excursion).

Toyota runX 2006

פורסם

הקורולה קרוס ארוכה בסך הכל ב-10 ס"מ מה- Chr ומציעה תא נוסעים מרווח ונעים הרבה יותר במושב האחורי.

כירושלמים, אצם חייבים לבצע נסיעת מבחן בתוואי עם עליות - הגיר הרציף רועש ולא נעים במאמץ.

כדאי לכם לשקול חלופות היברידיות כמו קיה נירו או יונדאי קונה בהם תיבת ההילוכים היא כפולת מצמדים ונעימה יותר במאמץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מנקודה אחרת לחלוטין , חפש הונדה CRV , אמינות מעולה, מרווחת וזולה יותר לקניה מהראב 4 אשר אנשים חושבים שהיא שווה 20-30K מעל מחירון משוקלל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הוא מתכוון לרכישת רכב חדש CRV לא רלוונטי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...