Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב

יש לנו הונדה סיוויק סטיישן 2015 די חדשה אצלנו. (אוטומט).

קצת ארוך מקווה שתהיה לכם סבלנות, השתדלתי לפרט מה שרלוונטי:

קנינו אותה לפני 3.5 חודשים לאחר בדיקה שהכל תקין.

מספר שבועות לאחר הקניה הגענו למצב שכמעט נתקענו בלי דלק (נסענו לתחנת דלק והיא הייתה סגורה ונאלצנו לנסוע מרחק די גדול לאחת אחרת עם מיכל כמעט ריק) 

אחרי המילוי ונסיעה של כ15-20 קמ פתאום האוטו נעצר ונדלקה נורת מנוע כתומה. עצרנו בצד, כיבינו, התייעצנו עם מוסכניק וכו אבל בסופו של דבר לא עשינו כלום, כשהנענו שוב הנורה לא נדלקה והרכב נסע כרגיל.

אחרי כשבוע שוב זה קרה לי בנסיעה סתמית באמצע עליה פתאום הרכב הפסיק לנסוע ונדלקה נורת מנוע כתומה, עצרתי בצד, כיביתי והנעתי והוא חזר לנסוע כרגיל והנורה לא נדלקה.

לקחנו למוסך והוא אמר שהוא לא רואה בעיה ואולי זה קשור לזה שנכנסו לכלוכים כשנסענו על ריק ושהכל נראה תקין.

מאז זה קרה שוב פעמיים בהפרש של כשבועיים - חודש. 

בפעם האחרונה שזה קרה (אתמול) לא ממש היה לי איפה לעצור והיה לי חשד שזה קשור לחוסר הצלחה של הרכב לשלב הילוך, אז הורדתי הילוך ידנית והרכב כן המשיך לנסוע. נסעתי בזהירות עד שיכולתי לעצור ולכבות ולהניע (ואז הנורה כבתה והכל היה בסדר לכאורה) 

בנוסף לפעמים יש ברכב רעידות שמסתדרות כשמאיצים או כשמורידים הילוך (הרכב אוטומט ויש כפתור בהגה להורדת/העלאת הילוך)

אני חושבת שהפעמים שנדלקה הנורה היו אחרי רעידות יותר קיצוניות אבל לא בטוחה לגמרי, אני כן בטוחה שזה תמיד היה אחרי/ תוך כדי עליה משמעותית.

בנוסף יש רעש של טירטור לפעמים מצד ימין קדמי.

לא משהו דרמטי אבל מציינת למקרה שרלוונטי.

אם למישהו יש רעיון מה הסיפור כדי שאגיע חכמה יותר למוסך בפעם הבאה, אשמח לשמוע.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי achist
פורסם

תתחילי בלקנות סורק פשוט, לסרוק את התקלה ולהוציא קוד שישפוך אור על מה שקרה.

השטות עם הלכלוך שיש בתחתית המיכל זו אגדה אורבנית, בטח ברכב בן 9.

לכלוכים בטנק הדלק יש ברכבים בני 30 שעמדו בצד ולא נסעו בהם, וגם שם יש פילטר שיסנן את הלכלוך.

זה למשל סורק פשוט שיעשה את העבודה

https://s.click.aliexpress.com/e/_on6B8vB

פורסם

המוסך בדק קודי תקלה? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יכול להיות מפלגים יכול להיות ממשאבת דלק יכול להיות מכמה דברים צריך להביא למכונאי לבדוק במחשב ולנסוע עם הרכב עד שיש את הבעיה אם אין תיעוד בהיסטוריה של הרכב פתרון קסם אין

פורסם

יכול להיות הרבה סיבות לכך, לא בהכרח שזה קשור לתדלוק.

כשתופעה באה והולכת קשה לאבחן אותה, מרפי אומר שתמיד כשתגיעי למוסך אז הרעש בדיוק יפסק או המנורה תכבה או הבעיה תעלם...

למזלנו יש לרכבים מחשב, ואם מנורת מנוע נדלקה אז היא נרשמה במחשב וסריקת תקלות תחשוף את הבעיה.

שווה לך לחזור למוס ולבקש שיעשו דיאגנוסטיקה עם מחשב, נכון זה עולה כמה שקלים אבל יהיה זול יותר מניסויים והחלפת חלקים סתם.

פורסם

מחזיק סדאן כזאת.

תבדוק את הבסיס - שמן מנוע, שמן גיר.

שווה לשים תוסף דלק, זה מנוע שעדיין התוסף באמת עושה משהו.

בעקרון היצרן מנחה להחליף פילטר דלק. עבודה מעצבנת כי זה בתוך המיכל. יכול גם להסריח את הרכב עם עובדים לא זהיר.

זיסו טוען שגם היבואן לא מחליף בדרך כלל... אבל ביקש להקפיד על לא להגיע לנורה.

פלגים זה אמור להיות אירידיום, מחליפים אותם בקמ גבוה מאוד. אבל יש זיופים למכביר שאפשר לקנות בתום לב.

פורסם
בתאריך 21.10.2024 בשעה 09:21, EliC25 כתב:

תתחילי בלקנות סורק פשוט, לסרוק את התקלה ולהוציא קוד שישפוך אור על מה שקרה.

השטות עם הלכלוך שיש בתחתית המיכל זו אגדה אורבנית, בטח ברכב בן 9.

לכלוכים בטנק הדלק יש ברכבים בני 30 שעמדו בצד ולא נסעו בהם, וגם שם יש פילטר שיסנן את הלכלוך.

זה למשל סורק פשוט שיעשה את העבודה

https://s.click.aliexpress.com/e/_on6B8vB

תודה

זה סורק שיראה את התקלה למרות שהנורה כבר כבתה?

פורסם

לא בטוח, זה תלוי האם היא נמצאת במחשב הרכב בתור historic fault, סביר להניח שןכ.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התפתחות בעלילה...

קרה עוד פעמיים מאז, והבוקר נדלקה הנורה ולא נכבתה.

הלכנו למוסך, הוא חיבר למחשב ואני מצרפת תמונה של התוצאה. הוא אמר שהוא לא יודע לטפל או מה זה. 

הוא גם אומר שהאגזוז חטף מכה ואולי זה קשור אבל הוא לא יודע.Screenshot_20241118_085108_Gallery.thumb.jpg.1a1fbefd074892ac412e98828a4c68ef.jpg

אשמח לייעוץ לאן להתקדם מפה.

תודה!

פורסם
לפני 6 שעות, achist כתב:

אשמח לייעוץ לאן להתקדם מפה.

תודה!

דבר ראשון:

לפני 23 דקות, mcaspi כתב:

גוגל הוא החבר שלכם במקרים כאלה 

דבר שני: להתקדם למוסך אחר.

אולי אפילו מורשה. 

מה ז'תומרת, "לא יודע מה זה"? בשביל מה הוא שם? בשביל מה המוסך גובה כסף?

מוסך מורשה כפי הנראה גם יידע לזהות או אפילו יכיר את הבעייה, וגם יוכל לטפל בה- בסבירות גבוהה. 

מוסך אחר, מסתבר, לא בהכרח- כמו שאמר לך שהוא "לא יודע". תשובה הזויה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תשובה הזויה.

את מהמרכז? את צריכה מישהו שמבין ברכב. אחרי תשלמי הרבה על עבודה ועל חלקים.

זה לא תקלה נפוצה כי חיפוש לא מביא כמעט כלום. והתשובה הזאת הזוייה. מקווה שלא שילמת כלום.

יכול לשלוח את הטלפון של יוסי זיסו בפרטי. יש לו מוסך בראשון. 

ממה שקצת מצאתי - 

מישהו הציע לבדוק את ההארקות, לבדוק טוב טוב את הפיוזים הגדולים.

לגבי סיוויק 2008 שזה יכול להיות רכב עם כמעט אותו מנוע, מישהו דיבר על בורג הארקה של הPCM שיושב על המנוע.

היה מישהו שדיבר שנפל לו המכסה מנוע על הבטריה... לא ברור. אבל התקלה נעלמה לו אחרי החלפת בטריה.

בעקרון זה לא קשור להצתה עצמה. אבל כן שןוה להסתכל על המצתים. זה מצתים ממש יקרים , אבל עם אורך חיים ממש ארוך. אני צריך לנסות לייבא כאלה, בארץ זה איזה 100 שח ליחידה, בחול לא מוצא מקור אמין.

לדבי בטריות -

בעקרון, האיש בטריות שלי טען שזאת בטריה EFM או משהו כזה, שזה סוג יקר  למרות שאין שום מערכת עצור/דומם ברכב. החלפתי בטריה אצלי לפני שנתיים נדמה לי, כאשר ברכב נדמה לי שהיתה עדיין הבטריה המקורית...כלומר החזיקה 6 או 7 שנים. כבוד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...