Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Polo gti 2019 - צמיגים

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שהורדת לחץ במסלול זה נכון תמיד, בטח בהתייחס לצמיגי כביש סטנדרטיים (ואני מחשיב את הפילוט ספורט לכאלו). אבל לא יודע להעיד מנסיון.

בצמיגים סמי סליק (R888, AD08/AD09 וכיוצב') שמתוכננים ובנויים אחרת, וגם פחות חשוב השחיקה של הצמיג, המשחק בלחצים לכיוון מטה (קר) עשוי להיות יותר משמעותי.

מסמך רלוונטי מטויו שנוגע גם בזה: https://www.toyo.de/UserFiles/File/Shared/Brochures/PXR88R_EN_DE.pdf

פורסם
לפני 16 שעות, BRAVO30 כתב:

אני חייב לכתוב שמה שרשמת עכשיו זר לי ברובו ואני לא ממש מכיר את זה. אני כן יודע שבמסלול בתנאים מסוימים (ותחרותיים) אולי כן כדאי להוריד את הלחץ בסוג מסויים של צמיגים משום שהצמיגים יתחממו מהר ויעלו תוך זמן קצר (הרבה יותר ממה שייקח להם בכביש נהיגה כזה או אחר) ללחץ שבו כן אמורים להיות אבל בכביש מפותל שבאים ליהנות בכלל לא מכיר את הרעיון הזה. אני יודע מאז ומתמיד שבלחץ אוויר נמוך, הצמיגים יימרחו יותר, ההיגוי ירגיש מנומנם יותר ופחות חד וכך גם הטרן אין והאחיזה. אם הלחץ יעלה תוך כדי, אני לא מאמין שיעלה בהרבה, אולי 3, 4 psi לכל היותר וזה אומר שאם אקח את ההמלצה שלך ל- 25, אז בזמן ה"התגרזנות" בנס הרים אני אהיה על 29 לכל היותר כאשר היצרן בכלל אומר לי למלא 33 קדימה ו- 30 אחורה. אחכה להתייחסויות נוספות של מגיבים פה לעניין שאמרת כי אני לא רואה את עצמי עושה את זה. 

בכל מקרה, לגבי הפיילוט 5, אני מראש מילאתי לחץ גבוה על סמך אנשים אחרים ש"התגרזנו" עם צמיגים כאלה (חלקם נהגים מצויינים ממש שנוהגים גם לפקוד מסלולים ואף פעם לא עשו את זה) וסיפרו רשמים שהדופן רכה וכאלה ולכן הם בעצמם נתנו לי את הטיפ הזה. 

לגבי המד לחץ והטמפרטורה שלך, יש לך קישור לקנות כזה? לי יש את המד לחץ הדיגיטלי הזה שקונים בעלי אקספרס. 

https://www.aliexpress.com/item/1005005047065616.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.77.41011802QcRd0K

לדוגמא כזה, אני עם חיישן פנימי, מראה דייוק לא רע בכלל.

ההמלצת יצרן היא נקודת התחלה שממנה אתה עושה אדפטציות, אדגיש שוב אני לא נוסע במסלול או בכביש נהיגה על לחץ 25 אלא על לחץ 29-30.

הלחץ יצרן יותר מייצר לך יציבות מאחורה(יש פרמטרים נוספים שהם לוקחים בחשבון כמובן) ולא בטוח שבהכרח זה מה שאתה רוצה, לכן אתה יכול לשחק עם היחס בין הקדימה לאחורה, זה קודם כל.

לגבי העליה של הלחץ הוא עולה ועולה המון זה הסיבה שיש משמעות להוריד לחץ, עכשיו בוא נגיד ואני לא מוריד ואני משאר את הלחץ הבסיס של סביב ה31-33 בשלב שבו אני אנסע חזק למשל הלחץ יגיע ל40 פלוס ציקצק, לכן מראש אני לפני כניסה עושה התאמה של הלחץ שאני רוצה.

מה גם שבוא גם אם תהיה עם לחץ 35-38 לאחר שהלחץ עולה, זה לא סוף העולם אתה עדין תוכל לאחוז בצורה טובה למדי, אבל בשביל לנצל את מה שצמיג יכול לעשות אתה כן רוצה להיות בלחץ סביב ה29-30.

מניח שהרבה פשוט לא יודעים את הלחץ שהם נמצאים בו בכל שלב או הטמפרטורה של הצמיגים, ונמצאים במצב של "אני לא יודע אז אני לא דואג", וזה לא סוף העולם כמו שאנחנו רואים עובדה שרכבים נוסעים.

במקרה שלי הרכב יחסית מופרע אז אני רוצה להיות בבקרה כמה שיותר גבוהה.

סתם דוגמא ממקרה שקרה לי לאחרונה, הייתי במסלול, בשלב מסויים הצמיג הגיע ל80 פלוס מעלות, הבנאדם הממוצע שאין לו דרך לדעת מה הטמפ היה עולה לעוד סיבוב חופשי(ואולי גם לא היה קורה לו כלום, אבל זה סיכון), אני הייתי צריך לעצור את עצמי ולתת עוד קצת זמן הפסקה שיתקרר מעט.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 23 דקות, ik3 כתב:

לדוגמא כזה, אני עם חיישן פנימי, מראה דייוק לא רע בכלל

אולי אקנה כזה, המכשיר הזה מעלי מדוייק? לא הבנתי את ההבדלים בין החיישנים הפנימיים לחיצוניים. בחיצוניים אני רואה שזה פשוט כמו ונטילים כאלה שמחליפים את הונטילים המקוריים ובפנימי אלה מקלות כאלה עם חיישנים? הם צריכים גם לשבת על הגלגל קבוע? 

פורסם

כאחד שגנבו לו כל כיסוי ונטיל קצת מיוחד שהיה לו :-) הייתי בוחר באופציה הפנימית. הפנימי אכן יושב קבוע ולהערכתי הוא עדיף כי השני בעצם לוחץ על הונטיל שיישאר פתוח תמיד וזה, כנראה, יהיה מקור לאיבוד אוויר עם הזמן.  

פורסם
לפני 54 דקות, ik3 כתב:

סתם דוגמא ממקרה שקרה לי לאחרונה, הייתי במסלול, בשלב מסויים הצמיג הגיע ל80 פלוס מעלות, הבנאדם הממוצע שאין לו דרך לדעת מה הטמפ היה עולה לעוד סיבוב חופשי(ואולי גם לא היה קורה לו כלום, אבל זה סיכון), אני הייתי צריך לעצור את עצמי ולתת עוד קצת זמן הפסקה שיתקרר מעט.

זה לא בהכרח לא נורמלי (במסלול). תלוי צמיג.

ראה במסמך שצירפתי קודם, ביחס לטויו R888R, הטמפ' האידיאלית (של הסוליה) היא בין 71 ו-105 מעלות צלסיוס ורק מעל 120 מעלות הם מדברים על איבוד אחיזה/פגיעה פיזית בצמיג.

אבל זה קצת אחרת כשמדובר בצמיג ייעודי למסלול עם מידע מפורסם רלוונטי. בצמיג כביש, טמפ' עבודה מקסימלית תהיה נמוכה יותר.

אם לקחת את זה עוד שלב אחד קדימה, החיישנים שלך מודדים את טמפ' האוויר בתוך הצמיג (אולי עם סטיה מסויימת לטמפ' החישוק בגלל הקרבה אליו, שעשוי להתחמם יתרה מפעילות הבלמים). מדידות מדוייקות יותר (ובהתאם גם למידע המפורסם הנ"ל) יהיו לרוחב סוליית הצמיג (מבחוץ, לאחר נהיגה) כדי לאפשר כיוון מדויק יותר של עוד משתנים כמו כיוון הגלגלים.

עוד מסמך רלוונטי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 37 דקות, Tom_22 כתב:

זה לא בהכרח לא נורמלי (במסלול). תלוי צמיג.

ראה במסמך שצירפתי קודם, ביחס לטויו R888R, הטמפ' האידיאלית (של הסוליה) היא בין 71 ו-105 מעלות צלסיוס ורק מעל 120 מעלות הם מדברים על איבוד אחיזה/פגיעה פיזית בצמיג.

אבל זה קצת אחרת כשמדובר בצמיג ייעודי למסלול עם מידע מפורסם רלוונטי. בצמיג כביש, טמפ' עבודה מקסימלית תהיה נמוכה יותר.

אם לקחת את זה עוד שלב אחד קדימה, החיישנים שלך מודדים את טמפ' האוויר בתוך הצמיג (אולי עם סטיה מסויימת לטמפ' החישוק בגלל הקרבה אליו, שעשוי להתחמם יתרה מפעילות הבלמים). מדידות מדוייקות יותר (ובהתאם גם למידע המפורסם הנ"ל) יהיו לרוחב סוליית הצמיג (מבחוץ, לאחר נהיגה) כדי לאפשר כיוון מדויק יותר של עוד משתנים כמו כיוון הגלגלים.

עוד מסמך רלוונטי.

ראיתי את המסמך, מעניין בהחלט, במקרה שלי הצמיג הוא לא סמי סליק, ולגבי הצמיגים שלי לא מצאתי מידע על טמפ מקסימלית, אז לוקח מרווח ביטחון מסויים.

לפני 58 דקות, ch28566 כתב:

כאחד שגנבו לו כל כיסוי ונטיל קצת מיוחד שהיה לו :-) הייתי בוחר באופציה הפנימית. הפנימי אכן יושב קבוע ולהערכתי הוא עדיף כי השני בעצם לוחץ על הונטיל שיישאר פתוח תמיד וזה, כנראה, יהיה מקור לאיבוד אוויר עם הזמן.  

זה כיסוי ונטיל עם נעילה, מנסיון היא יכולה להסגר אפילו יותר מידי חזק, בגדול בלי המפתח אתה כנראה תקרע את הוונטיל לפני שתוציא את החיישן.

החיישן הפנימי יותר טוב ומדוייק, אבל החיצוני יש לו "רף כניסה" נמוך יותר וזה אשכרה PLUG AND PLAY 

לגבי איבוד אוויר, לא נתקלתי בבעיה עם זה, והשתמשתי בחיצוני לאורך שנה פלוס, הכוונה אין איבוד אויר יותר ממה שיש לך איבוד אוויר עם כיסוי ונטיל רגיל

• רעיון טוב! 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, ik3 כתב:

זה כיסוי ונטיל עם נעילה, מנסיון היא יכולה להסגר אפילו יותר מידי חזק, בגדול בלי המפתח אתה כנראה תקרע את הוונטיל לפני שתוציא את החיישן.

החיישן הפנימי יותר טוב ומדוייק, אבל החיצוני יש לו "רף כניסה" נמוך יותר וזה אשכרה PLUG AND PLAY 

לגבי איבוד אוויר, לא נתקלתי בבעיה עם זה, והשתמשתי בחיצוני לאורך שנה פלוס, הכוונה אין איבוד אויר יותר ממה שיש לך איבוד אוויר עם כיסוי ונטיל רגיל

תוכל להעלות תמונה של איך זה יושב אצלך? נראה לי מוזר לנהוג ברכב כשיש מעין מקלות כאלה שיוצאים מהגלגלים או שפשוט לא הבנתי איך זה יושב...

פורסם
לפני 3 דקות, BRAVO30 כתב:

תוכל להעלות תמונה של איך זה יושב אצלך? נראה לי מוזר לנהוג ברכב כשיש מעין מקלות כאלה שיוצאים מהגלגלים או שפשוט לא הבנתי איך זה יושב...

image.thumb.png.8f3f490fcd8b93b8f2959562cb18b428.png

• אהבתי 1

פורסם

סליחה;
לדעתי להוריד אויר בגלגלים, על מסלול, בשביל לשפר אחיזה, זה.... עזוב, אנחנו בדיוק בסיומו של יום כיפור - חבל להתחיל ברגל שמאל.

יש לך אסמכתאות רשמיות של יצרנים בנוגע לשימוש במסלול בכל הקשור להורדה של לחץ האויר לפני כניסה למסלול ?

לא רק שאתה גורם לשחיקה מואצת של הכתפיים של הצמיגים, אתה גם גורם להתחממות יתר של דפנות הצמיג.

לא נתקלתי בשום יצרן שאומר להוריד לחץ אויר בשביל לשפר אחיזה. זה לא רכב שטח שצריך עכשיו לצאת מהדיונות.

אתה מעמיס משקול מטורף על הסרנים והצמיג חייב להיות מספיק חזק בשביל שהדפנות לא יעוותו ויגרמו להתחממות יתר, וכמובן שאתה תישאר על החלק הנכון של הסוליה ולא על הכתף.

היצרן לוקח בחשבון התחממות של הצמיג ויודע כמה לומר לך למלא. בגלל זה ההנחיות הן ברורות לחלוטין - למלא אויר על קר. אם ממלאים על חם אז מוסיפים עוד 10%~ לערך.

לדעתי אתה משחק עם הדבר הלא נכון וזה הבריאות של הצמיגים שלך (וכפועל יוצא גם תחושות ההגה).

תמלא אויר לפי הוראות היצרן ותשפר את כישורי הנהיגה, לא כישורי הרכב :-) 

ועכשיו - אני מפנה אותך למאמר אייקוני (שאני באופן אישי - לא שכחתי אותו...) שכתב כאן לפני כמעט 20 שנה, Moti Miata R, על איך לכוון לחץ אויר בגלגלים לשיפור הביצועים.

לצערי התמונות הרלוונטיות כבר לא על השרת - והן חשובות - אבל מקווה מאוד שתבין את הרעיון במאמר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 28 דקות, BRAVO30 כתב:

אלה הפנימיים, כן? חשבתי זה משהו יותר ארוך מזה אז לא הבנתי. אני מוציא את הונטיל המקורי ופשוט מחבר את זה במקום?

עושים את זה בפנצ'ריה, הם כבר יודעים איך לעשות את זה כי היום כל רכב ממוצע מצויד בחיישן לחץ אוויר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, איציק נ. כתב:

סליחה;
לדעתי להוריד אויר בגלגלים, על מסלול, בשביל לשפר אחיזה, זה.... עזוב, אנחנו בדיוק בסיומו של יום כיפור - חבל להתחיל ברגל שמאל.

יש לך אסמכתאות רשמיות של יצרנים בנוגע לשימוש במסלול בכל הקשור להורדה של לחץ האויר לפני כניסה למסלול ?

לא רק שאתה גורם לשחיקה מואצת של הכתפיים של הצמיגים, אתה גם גורם להתחממות יתר של דפנות הצמיג.

לא נתקלתי בשום יצרן שאומר להוריד לחץ אויר בשביל לשפר אחיזה. זה לא רכב שטח שצריך עכשיו לצאת מהדיונות.

אתה מעמיס משקול מטורף על הסרנים והצמיג חייב להיות מספיק חזק בשביל שהדפנות לא יעוותו ויגרמו להתחממות יתר, וכמובן שאתה תישאר על החלק הנכון של הסוליה ולא על הכתף.

היצרן לוקח בחשבון התחממות של הצמיג ויודע כמה לומר לך למלא. בגלל זה ההנחיות הן ברורות לחלוטין - למלא אויר על קר. אם ממלאים על חם אז מוסיפים עוד 10%~ לערך.

לדעתי אתה משחק עם הדבר הלא נכון וזה הבריאות של הצמיגים שלך (וכפועל יוצא גם תחושות ההגה).

תמלא אויר לפי הוראות היצרן ותשפר את כישורי הנהיגה, לא כישורי הרכב :-) 

ועכשיו - אני מפנה אותך למאמר אייקוני (שאני באופן אישי - לא שכחתי אותו...) שכתב כאן לפני כמעט 20 שנה, Moti Miata R, על איך לכוון לחץ אויר בגלגלים לשיפור הביצועים.

לצערי התמונות הרלוונטיות כבר לא על השרת - והן חשובות - אבל מקווה מאוד שתבין את הרעיון במאמר.

איציק

אנחנו רוצים בזמן נהיגה חזקה מגע מלא של הצמיג עם הכביש, ברגע שהלחץ עולה והוא עולה הרבה יש ירידה באחיזה כי הצמיג הוא מתנפח כאשר הלחץ גדל.

יוצא לך מצב שבו המגע עם הכביש הוא בעיקר באמצע הצמיג, מעבר לשחיקה לא אחידה זה גם גורם לאחיזה נמוכה יותר.

לכן כל הזמן כדאי להיות במעקב ולהוריד\להוסיף אם צריך בשביל להיות בלחץ הרצוי שזה סביב ה30.

אתה יודע שאתה יוצא לקרוז ארוך אפשר להוסיף קצת מעל הדרוש וככה לחסוך קצת בצריכת דלק.

שורה תחתונה עם לחץ 29-30 הרכב אוחז הרבה יותר מאשר עם לחץ 35-40 שאליו אתה הולך להגיע אחרי דקה במסלול אם לא תעשה התאמות בלחצים כמו שנדרש

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

ככל שהלחץ על הצמיג גדל, אתה חייב לנפח אותו בהתאם.

כמו שמוטי כתב, הורדה בלחץ האויר בגלגלים נותנת יתרון יחסי 1 בלבד והוא היציאה מהמקום.

מאחר ובמסלול אתה יוצא מהמקום רק פעם אחת וכל היתר זה בלימות והאצות, התיאוריה שלך דיי מסוכנת.

זאת הסיבה שכאשר הרכב עמוס אתה צריך לנפח יותר את הצמיגים.

זאת הסיבה שחלק מהיצרנים מכתיבים לחץ אויר גדול יותר אם אתה נוסע במהירות גבוהה יותר.

זאת בדיוק הסיבה שלפני 15-20 שנה אנשים היו גומרים עם צמיג מפוצץ בכביש 6 כתוצאה ממהירות גבוהה, לחץ אויר נמוך, התחממות דפנות וקריעה של הצמיג.

יכול להיות שיש איזה טרנד או תיאוריה כלשהי סביב הדברים שאתה כותב, ויכול להיות שחלק מהם נכונים, אבל בין רכב "מסלול" שהוא ערום לחלוטין (וכנראה קל יותר) לבין רכב "כביש" רגיל שעולה על המסלול, יש הבדל.

יש גם הבדל בין צמיג לצמיג (לא רק באחיזה עצמה כמובן - אלא גם בחוזק הדפנות והיכולת שלהם לשאת את העיוותים בלחץ אויר נמוך) וזה המון עניין של ניסוי וטעיה.

הייתי מציע להתחיל עם הוראות היצרן ולפי ניסוי וטעיה לעלות\להוריד 2-3PSI בכל פעם ולראות מה האיזון הנכון בשבילך.

בנוגע למה שכתבת בהתחלה: תזכור שעם לחץ אויר נמוך, הטמפ' של הצמיג (בדפנות) תהיה כנראה גבוהה בהרבה (ומסוכנת) מאשר אם תתחיל בלחץ אויר גבוה יותר (מה שיגרום לעיוות קטן יותר בדפנות וגם התחממות קטנה יותר של הדפנות וכתוצאה מזה גם הלחץ אויר הכללי בצמיג פחות יגדל בשעת עומס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 12.10.2024 בשעה 21:12, איציק נ. כתב:

ככל שהלחץ על הצמיג גדל, אתה חייב לנפח אותו בהתאם.

כמו שמוטי כתב, הורדה בלחץ האויר בגלגלים נותנת יתרון יחסי 1 בלבד והוא היציאה מהמקום.

מאחר ובמסלול אתה יוצא מהמקום רק פעם אחת וכל היתר זה בלימות והאצות, התיאוריה שלך דיי מסוכנת.

זאת הסיבה שכאשר הרכב עמוס אתה צריך לנפח יותר את הצמיגים.

זאת הסיבה שחלק מהיצרנים מכתיבים לחץ אויר גדול יותר אם אתה נוסע במהירות גבוהה יותר.

זאת בדיוק הסיבה שלפני 15-20 שנה אנשים היו גומרים עם צמיג מפוצץ בכביש 6 כתוצאה ממהירות גבוהה, לחץ אויר נמוך, התחממות דפנות וקריעה של הצמיג.

יכול להיות שיש איזה טרנד או תיאוריה כלשהי סביב הדברים שאתה כותב, ויכול להיות שחלק מהם נכונים, אבל בין רכב "מסלול" שהוא ערום לחלוטין (וכנראה קל יותר) לבין רכב "כביש" רגיל שעולה על המסלול, יש הבדל.

יש גם הבדל בין צמיג לצמיג (לא רק באחיזה עצמה כמובן - אלא גם בחוזק הדפנות והיכולת שלהם לשאת את העיוותים בלחץ אויר נמוך) וזה המון עניין של ניסוי וטעיה.

הייתי מציע להתחיל עם הוראות היצרן ולפי ניסוי וטעיה לעלות\להוריד 2-3PSI בכל פעם ולראות מה האיזון הנכון בשבילך.

בנוגע למה שכתבת בהתחלה: תזכור שעם לחץ אויר נמוך, הטמפ' של הצמיג (בדפנות) תהיה כנראה גבוהה בהרבה (ומסוכנת) מאשר אם תתחיל בלחץ אויר גבוה יותר (מה שיגרום לעיוות קטן יותר בדפנות וגם התחממות קטנה יותר של הדפנות וכתוצאה מזה גם הלחץ אויר הכללי בצמיג פחות יגדל בשעת עומס).

איציק

יש לי תחושה שאתה לוקח את מה שאני אומר מאוד לקיצון, אני אדגיש שוב אני נוסע עם משחק של סהכ 2-3 PSI שהם כ10% פער מהמצב יצרן, אפשר בכיף לשחק עם זה גם לאיזור ה20%.

אפשר לקחת הנחה בוודאות מאוד גבוה שהוראות יצרן זה יהיה בנקודה שבו הצמיג עם אמינות מירבית וכנראה קצת אקסטרא מרווח ביטחון, ובנקודה הזו האחיזה שלו היא לא תהיה במידה המירבית האפשרית כמובן.

ככה שלקחת 3PSI מתחת לזה ולשחק עם הלחץ כמובן לבדוק שהרכב אכן מגיב בצורה חיובית לעניין, אין עם זה בעיה, ובשורה התחתונה תוכל לקבל קצב מהיר יותר במסלול.

עריכה אחרונה על ידי ik3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...