Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

1. כנראה שיש לך אזעקה של קוברה מותקנת ברכב (היא היתה הדיפולט במאזדות האלה) והיא מחוברת גם לקודן ולמרים השנשות.

2. לפי התיאור שלך, התקלה היא כנראה במרים השמשות.

3. לפיכך, אין צורך לנתק את כל השאר, אתה יכול להשאיר גם את הקודן, למרות שהיעילות שלו נגד גניבות עלובה עד חא קיימת.

4. מרים השמשות יושב (בדרך כלל) בתוך דלת הנהג, ומנתק את המנועים  קרוב לפסנתר.

לבטל אותו, אומר לנתק את החוטים שמחוברים אליו, ולחבר אותם חזרה איד לשני, לפי הצבעים שלהם.

זה לא מאד מסובך, אבל קח בחשבון שטעות כאן יכולה לגרום נזק יקר ובלתי הפיך ל-bcm של הרכב.

תנסה להחזיר את הנתיך, ולנסות להקשיב מאין מגיעים התקתוקים. אם זה מכיוון הדלת, אני כנראה צודק בניחוש שלי.

*תעלה גם צילום של השלט, ושל לוח המקשים של הקודן, נראה אם אני בכלל בכיוון שזו קוברה...

פירקתי את הדלת.

התיקתוקים באים מהקופסה השחורה הקטנה(מצורפת תמונה)

הבעיה שאני לא מבין איזה חוטים אני צריך לנתק.

יש שם יותר מידי :)

יכול להיות שצריך להחליף את הקופסה הזאת?

WhatsApp Image 2024-09-14 at 20.27.42.jpeg

WhatsApp Image 2024-09-14 at 20.26.28 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-09-14 at 20.26.28 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-09-14 at 20.26.28.jpeg

פורסם

וואו. לפחות עשור לא ראיתי כזה.

זה מרים השמשות אםטר-מרקט שמתאים למאזדה.

בכל מקרה- כשהוא מנותק, עדיין אין לך חלונות. גם אם תחזיר את הנתיך.

אתה חייב לבטל אותו. כמו שאמרתי- הוא מנתק זוגות של חוטים. צריך לחבר אותם חזרה, ולנתק את מה שמגיע מצמת המרים.

הנה סכמה להרכבה של אחד כזה, אולי יעזור להבין

Hb41bcf92d7da4dec926423e10b5bd33eb.jpg_640x640q90.thumb.jpg.2eaa6029d97425dc68d38e3887b38f1e.jpg

בתמונה שלך, אפשר לראות למשל את החוט הירוק, שחתכו וחיברו את שני הקצוות לצמת המרים:

Screenshot_2024-09-14-21-00-55-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b122.thumb.jpg.fc552511d2b30cc48459e81233421325.jpg

אתה צריך לחבר אותו חזרה, יפה והדוק, עם שרינק, וכך להמשיך עם כל החוטים 

יש לך עוד זוג שמספק מתח, שים לב ששם החוטים המקוריים לא יהיו חתוכים, רק חשופים מעט. תזהר לא לקצר אותם.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 8 דקות, natco כתב:

וואו. לפחות עשור לא ראיתי כזה.

זה מרים השמשות אםטר-מרקט שמתאים למאזדה.

בכל מקרה- כשהוא מנותק, עדיין אין לך חלונות. גם אם תחזיר את הנתיך.

אתה חייב לבטל אותו. כמו שאמרתי- הוא מנתק זוגות של חוטים. צריך לחבר אותם חזרה, ולנתק את מה שמגיע מצמת המרים.

הנה סכמה להרכבה של אחד כזה, אולי יעזור להבין

Hb41bcf92d7da4dec926423e10b5bd33eb.jpg_640x640q90.thumb.jpg.2eaa6029d97425dc68d38e3887b38f1e.jpg

בתמונה שלך, אפשר לראות למשל את החוט הירוק, שחתכו וחיברו את שני הקצוות לצמת המרים:

Screenshot_2024-09-14-21-00-55-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b122.thumb.jpg.fc552511d2b30cc48459e81233421325.jpg

אתה צריך לחבר אותו חזרה, יפה והדוק, עם שרינק, וכך להמשיך עם כל החוטים 

יש לך עוד זוג שמספק מתח, שים לב ששם החוטים המקוריים לא יהיו חתוכים, רק חשופים מעט. תזהר לא לקצר אותם.

אתה אלוףףף

חיברתי את כל החוטים וניתקתי את המחבר השלישי שהיה של הקופסה השחורה והחלונות עובדים עכשיו בלי תקתוקים ובעיות.

נשארה רק בעיה אחת, נשאר לי חוט ירוק אחד מנותק שאני לא מוצא איפה לחבר אותו(אין חוטים קרועים חוץ ממנו)

ואני לא יכול לשלוט מהנהג על החלונות הימניים.(כל חלון בנפרד עובד)

יכול להיות שיש חוט שמחוברים אליו שני חוטים?

אה ויש עוד בעיה.

כרגע הקודן מושבת והאוטו מניע.

יכול להיות שיום אחד הוא יחליט לקום לתחייה ואני לא אוכל להניע?

פורסם

יש במאזדה הליך שנקרא "לימוד חלונות".

אחרי שמנתקים את הקונקטור או מוציאים פיוז של חלונות, הbcm "מאבד זיכרון" וצריך לגשת לכל דלת, ללחוץ לפתיחת החלון מהכפתור בדלת עצמה (לא אצל הנהג). ללחוץ עד שנפתח עד הסוף ואז להחזיק עוד 3 שניות (לספור 21,22...) וא לסגור עד הסוף בלחיצה אחת ולהחזיק 3 שניות.

אחרי שעושים את זה בכל החלונות, הם אמורים לחזור לעבוד.

נראה לי שהחוט שנשאר לך לא מחובר, זה הטריגר נעילה של השלט, שאמור להפעיל את כל התהליך של סגירת החלונות.

הקודן שלך כנראה מנוטרל ממילא כבר מלפני שקנית את האוטו. אם עשו שם עבודה טובה, הוא לא צפוי להתעורר.

לנתק קודן זה כבר הרבה יותר מורכב...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 13 דקות, natco כתב:

יש במאזדה הליך שנקרא "לימוד חלונות".

אחרי שמנתקים את הקונקטור או מוציאים פיוז של חלונות, הbcm "מאבד זיכרון" וצריך לגשת לכל דלת, ללחוץ לפתיחת החלון מהכפתור בדלת עצמה (לא אצל הנהג). ללחוץ עד שנפתח עד הסוף ואז להחזיק עוד 3 שניות (לספור 21,22...) וא לסגור עד הסוף בלחיצה אחת ולהחזיק 3 שניות.

אחרי שעושים את זה בכל החלונות, הם אמורים לחזור לעבוד.

זה עזר לחלון האחורי הימני אבל לא לקדמי אבל לא נורא זה לא קריטי העיקר שזה עובד ופתרת לי את הבעיה

לפני 14 דקות, natco כתב:

הקודן שלך כנראה מנוטרל ממילא כבר מלפני שקנית את האוטו. אם עשו שם עבודה טובה, הוא לא צפוי להתעורר.

לא, הוא התבטל בפתאומיות ביום רביעי.

פתאום הפסיק לעבוד בלי שעשיתי כלום ומאז התחילה הבעיה עם החלונות וגם השלט נעילה לא עובד.

פורסם

תנסה שוב לימוד, ואם לא, אז אולי באמת משהו שם נשאר מנותק ומלופף באיזה מקום שלא שמת לב. אם עבד קודם, בסוף תמצא.

לגבי הקודן- אולי נשרף לו נתיך. תאתר את המוח (מתחת להגה כמו שאמרו), יש בדרך כלל נתיך על הקו של הפלוס עצמו.

מזל שהרכב נוסע ככה, יכול היה להיות גרוע יותר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...