Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם. 

יש לי פיג׳ו 3008 עם מנוע 1.5 דיזל, 

שרשרת התזמון הדקה (7מ״מ) שבין שני גלי הזיזים העליונים נקרעה באופן פתאומי עקב כשל טכנוני של המנוע, אף על פי שהרכב מטופל בחברה כמו שעון. 

לבסוף נאלצתי להחליף מנוע.

רכשתי מנוע חדש במוסך של היבואן ונפרדתי מכמה עשרות אלפי שקלים.

המנוע החדש הגיע כבר עם פלטה עליונה המשודרגת (שרשרת 8 מ״מ) אבל יש איזה עניין שלא מסתדר לי כל כך, אם מוציאים את מדיד השמן כאשר המנוע פועל, מתחיל השפרצות של שמן ומורגש לחץ מכיוון העוקה ושמן שפורץ דרך פתח המדיד. 

ממש טיפות של שמן שעפות כלפי מעלה ונוחתות בנחת על המנוע כמו גשם של שמן.

כאשר פותחים את פתח מילוי השמן גם מורגש לחץ שפורק החוצה.

ברור לי שלא נוסעים עם הפקק ופתח המדיד כאשר הם פתוחים, אבל זה נראה לא ממש תקין. המנוע חדש לגמרי מהקרטון

ועשיתי רק כ 300 ק״מ.

האם זה תקין שלחץ פורק לתוך מערכת השמן? האם זה תקין שלחץ פורץ דרך פתח המדיד ומכסה מילוי השמן כאשר הם פתוחים? 

במוסך אמרו שככה זה ברכבים האלה ושאין לי מה לדאוג ושיש לי שנה אחריות, אבל איך לומר, נראה לי שרק רצו לנפנף אותי משם לא לא בא להם להם להחליף שוב מנוע. ולי לא בא להשתמש באחריות.  

זה נראה כאילו קומפרסיה בורחת דרך טבעות הבוכנות לכיוון אגן השמן. 

מה שאומר שהמנוע לא תקין. 

אני מנסה להבין אם זו תופעה תקינה

אגב יש לי סיטרואן c3 דיזל מנוע 1.6 עם גל זיזים בודד. ושם בקושי יוצא שמן מהמדיד ולא מורגש בריחת לחץ, לא מהמדיד ולא מפתח מילוי השמן, אגב, המנוע בסיטרואן עשה כבר יותר מ 220k ועובד כמו שעון. 

האם מישהו מכיר את הנושא? או למישהו יש רכב כזה עם אותו מנוע ויודע לומר אם זה קורה גם אצלו

עריכה אחרונה על ידי איך לא חשבתי על זה
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

אם זה מנוע ששופץ ב PSA והגיע כ"מחודש" לארץ או "חדש לחלוטין" - בשני המקרים (כן, גם במחודש ע"י PSA) אני יודע ע"ס מקרים עם ה 1.2T שהמנועים המחודשים מגיעים במצב דנדש לחלוטין, ברמה של חדש מהשקית, ואין חשש.
לכן אני חושב שכדאי למצוא עוד מישהו עם 1.5HDI ולשאול אותו איך זה אצלו.
מדד נוסף הוא כמובן צריכת הדלק והסחיבה של האוטו. אם בגזרה הזו הנתונים תקינים - לא יודע אם יש לך כ"כ ממה לחשוש. לקחת בחשבון שמדובר במנוע חדש ולכן זמן ההתאמה של החלקים עוד יכול להביא שיפור גם בסחיבה וגם בצריכת הדלק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה שילמת כסף על ההחלפת מנוע?

איזה שנתון הרכב וכמה ק"מ היו לרכב בזמן הכשל ?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

אם זה מנוע ששופץ ב PSA והגיע כ"מחודש" לארץ או "חדש לחלוטין" - בשני המקרים (כן, גם במחודש ע"י PSA) אני יודע ע"ס מקרים עם ה 1.2T שהמנועים המחודשים מגיעים במצב דנדש לחלוטין, ברמה של חדש מהשקית, ואין חשש.
לכן אני חושב שכדאי למצוא עוד מישהו עם 1.5HDI ולשאול אותו איך זה אצלו.
מדד נוסף הוא כמובן צריכת הדלק והסחיבה של האוטו. אם בגזרה הזו הנתונים תקינים - לא יודע אם יש לך כ"כ ממה לחשוש. לקחת בחשבון שמדובר במנוע חדש ולכן זמן ההתאמה של החלקים עוד יכול להביא שיפור גם בסחיבה וגם בצריכת הדלק.

כן זה מנוע מחודש מהיצרן  

מגיע ברמה של חדש לגמרי מהשקית

לגבי הצריעת דלק, היא לא טובה. 

האוטו עושה 1 ל - 13

ואמור להגיע לרמה של 1 ל- 18/20

האם יש כאן מישהו עם רכב כזה? שיכול לומר לי איך זה אצלו? 

אם זה משפריץ שמן?

לפני 11 שעות, מלטבשי כתב:

למה שילמת כסף על ההחלפת מנוע?

איזה שנתון הרכב וכמה ק"מ היו לרכב בזמן הכשל ?

בדיוק 5 שנים על השעון.

ועשה 163k שזה כלום למנוע דיזל.

שילמתי אבל אני אתבע אותם, זה עניין אחר. יותר מדאיג אותי שהמנוע יהיה תקין, כם ככה שרפו לי שבוע וחצי מהחיים על השטות הזאת.

ולא בא לי שיפרקו לי את האוטו עוד פעם

פורסם

הרבה מצריכת הדלק תלוי גם בסגנון הנהיגה, לכן 1:13 זה לא בתחום הלא הגיוני. 18-20 אין סיכוי להוציא ביום יום אלא אם הנסיעות שלך הן רק מחוץ לעיר ובאיזור ה 90-100 קמש.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 29 דקות, איך לא חשבתי על זה כתב:

בדיוק 5 שנים על השעון.

ועשה 163k שזה כלום למנוע דיזל

יש אחריות מורחבת לשרשרת התזמון ברכב הזה.

אבל,

היא מוגבלת ל-5 שנים או 150,000 אלף ק"מ. 

המוקדם מבניהם.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 15 שעות, איך לא חשבתי על זה כתב:

שלום לכולם. 

יש לי פיג׳ו 3008 עם מנוע 1.5 דיזל, 

שרשרת התזמון הדקה (7מ״מ) שבין שני גלי הזיזים העליונים נקרעה באופן פתאומי עקב כשל טכנוני של המנוע, אף על פי שהרכב מטופל בחברה כמו שעון. 

לבסוף נאלצתי להחליף מנוע.

רכשתי מנוע חדש במוסך של היבואן ונפרדתי מכמה עשרות אלפי שקלים.

המנוע החדש הגיע כבר עם פלטה עליונה המשודרגת (שרשרת 8 מ״מ) אבל יש איזה עניין שלא מסתדר לי כל כך, אם מוציאים את מדיד השמן כאשר המנוע פועל, מתחיל השפרצות של שמן ומורגש לחץ מכיוון העוקה ושמן שפורץ דרך פתח המדיד. 

ממש טיפות של שמן שעפות כלפי מעלה ונוחתות בנחת על המנוע כמו גשם של שמן.

כאשר פותחים את פתח מילוי השמן גם מורגש לחץ שפורק החוצה.

ברור לי שלא נוסעים עם הפקק ופתח המדיד כאשר הם פתוחים, אבל זה נראה לא ממש תקין. המנוע חדש לגמרי מהקרטון

ועשיתי רק כ 300 ק״מ.

האם זה תקין שלחץ פורק לתוך מערכת השמן? האם זה תקין שלחץ פורץ דרך פתח המדיד ומכסה מילוי השמן כאשר הם פתוחים? 

במוסך אמרו שככה זה ברכבים האלה ושאין לי מה לדאוג ושיש לי שנה אחריות, אבל איך לומר, נראה לי שרק רצו לנפנף אותי משם לא לא בא להם להם להחליף שוב מנוע. ולי לא בא להשתמש באחריות.  

זה נראה כאילו קומפרסיה בורחת דרך טבעות הבוכנות לכיוון אגן השמן. 

מה שאומר שהמנוע לא תקין. 

אני מנסה להבין אם זו תופעה תקינה

אגב יש לי סיטרואן c3 דיזל מנוע 1.6 עם גל זיזים בודד. ושם בקושי יוצא שמן מהמדיד ולא מורגש בריחת לחץ, לא מהמדיד ולא מפתח מילוי השמן, אגב, המנוע בסיטרואן עשה כבר יותר מ 220k ועובד כמו שעון. 

האם מישהו מכיר את הנושא? או למישהו יש רכב כזה עם אותו מנוע ויודע לומר אם זה קורה גם אצלו

לא תקין 

נשמע כמו מנוע מנפח

או כשל ב PCV

לא אמורים להימצא גזים ברמה כזאת בחלל הארכובה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...