Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD atto 3 תעלומה: 9% סוללה = פריקת מצבר.

מעבר לפיתרון נפתר ע"י dalet11,

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם שניה שיצא לי לכבות את האוטו מתחת לבית כשהסוללה על 9%, (המספר הזה בדיוק), לאחר כשעתיים אני מגיע לאוטו והרכב לא מגיב, כאילו כל המצבר הלך. 

פעם קודמת הגיע מישהו מידידים, חיבר לי בוסטר ותך שניה הרכב חזר להגיב, למחרת הכל היה תקין אז המשכתי ככה לנסוע במשך כחודש.

אבל היום שוב, החנתי עם 9% סוללה, לאחר כשעתיים אני מגיע לרכב, פותח את תא המטען (חשמלי) ובאמצע הפתיחה הדלת נעצרת, אורות הרכב כבים, וכשאני מנסה להניע הרכב לא מגיב בכלל. מציין שגם פתיחה ונעילה בשלט לא עובד, פתחתי עם מפתח ידני.

צירוף מקרים או שיש פה משהו עמוק יותר? 

*הרכב אצלי שנה וחצי וגמה כ-60K ק"מ.

• מבאס 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

שאני אבין, אתה חונה עם 9 אחוז, לא מטעין ולא כלום, מצפה לקום למחרת ולנסוע כאילו הכול בסדר?!

הסבר אפשרי לתופעה: מזג אוויר חם שגורם למערכת קירור הסוללות להמשיך ולפעול גם בסיום הנסיעה (הגלגול המודרני של המאוורר ברדיאטור) - יכול להיות שה"עוד כמה דקות" האלה גומרות את הסוללות לגמרי או מכניסות את מחשב הניהול למצב הגנה.

כך או כך, 9 אחוז זה כמעט פי 2 מהסף התחתון המומלץ של BYD - שהוא 15 אחוז. ממליץ בלי קשר לשנות הרגלים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאני אסביר: 

למיטב זכרוני, המלצות היצרן מדברות על להביא את הסוללה פעם בשבוע למתחת ל-10%. וכן אני מצפה מרכב שאמור לתת לי רשמית 42 ק"מ נסיעה וריאלי לפחות 20 ק"מ שלפחות יקח אותי כמה מטרים עד העמדת טעינה... 

ולמה אני מצפה לזה? כי להבנתי אין קשר בין הסוללה הגדולה שמניעה את הרכב למצבר שאמור לספק חשמל להתנעה ולשאר הצרכנים הנמוכים. 

ניסיתי פעם שעברה למשוך לרכב "כבל סבתא" כי אולי נגמרה הסוללה, אבל כשאין מצבר הרכב גם לא עובר למוד טעינה, הרכב פשוט לא מטעין. 

לפני 14 דקות, hans כתב:

מכניסות את מחשב הניהול למצב הגנה

אולי זה באמת ההסבר, אבל כשחניתי עם 7% הרכב הניע לי אחרי זה בלי בעיה, ומנגד עד לפני חודש גם 9% לא הייתה בעיה. 

בכו"א כרגע יש מתנדב ידידים בדרך אלי, ומחר אני אמור להכניס את הרכב לטיפול תקופתי, אז אני כבר אשאל במוסך לפשר התופעה, אולי המצבר באמת לקראת סוף חייו.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני שעתיים, לב טוב כתב:

ולמה אני מצפה לזה? כי להבנתי אין קשר בין הסוללה הגדולה שמניעה את הרכב למצבר שאמור לספק חשמל להתנעה ולשאר הצרכנים הנמוכים. 

יש קשר.  הסוללה מטעינה את המצבר, כי אין לך אלטרנטור.

• מעניין 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• פיתרון
פורסם (נערך)

הסיבה מאחורי התופעה די פשוטה. המצבר הקטן (12V) שמגיע עם הדגם הזה מת מוקדם לכולם והנושא נידון בכל קבוצה של הרכב בארץ ובעולם - הסיטואציה שלך היא שהמצבר הקטן כנראה ממש על סף מוות. ואסביר:

כשהרכב יורד מתחת ל10 אחוז, טעינת המצבר הקטן נעצרת, סוג של מצב "חסכון". לאחר כיבוי הרכב ישנם צרכנים שממשיכים לפעול וניזונים מהמצבר הקטן בלבד כמו מערכת קירור הסוללה שעובדת למספר דקות לאחר כיבוי, קישוריות סלולארית של הרכב (לשימוש באפלקציה) שממשיכה לעבוד (אך גם היא עוצרת אחרי מספר שעות כשהסוללה מתחת לאחוז מסויים).

מה שקורה אצלך כמו שזה נראה - שאריות המיץ של המצבר נשאבות ממנו על ידי הצרכנים האלו וכך למעשה הרכב "מת" לחלוטין וניתן ל"הנעה" רק עם בוסטר. הסיטואציה שתיארת שפתיחת תא המטען נעצרה באמצע הדרך והרכב "מת" ממחישה ממש איך הרכב שתה את האנרגיה האחרונה שהיתה במצבר ה12V שמשמש גם לפעולה הזו בין היתר.

החלפת המצבר תפתור את התופעה, ואין שום בעיה שהרכב יהיה שמיש גם כשיש פחות מ10 אחוז. הייתי כבר במספר סיטואציות שהרכב חנה לילה עם 8-7 אחוז. פשוט מצבר ה12V צריך להיות טעון ותקין כדי לאפשר למערכות הרלוונטיות לחיות על חשבונו לפרק זמן ארוך מספיק , שלא כמו מצבר גוסס שכבר איבד את יכולת אגירת האנרגיה שלו.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • רעיון טוב! 3

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

כשהרכב יורד מתחת ל10 אחוז, טעינת המצבר הקטן נעצרת, סוג של מצב "חסכון". לאחר כיבוי הרכב ישנם צרכנים שממשיכים לפעול וניזונים מהמצבר הקטן בלבד כמו מערכת קירור הסוללה שעובדת למספר דקות לאחר כיבוי, קישוריות סלולארית של הרכב (לשימוש באפלקציה) שממשיכה לעבוד (אך גם היא עוצרת אחרי מספר שעות כשהסוללה מתחת לאחוז מסויים).

מה שקורה אצלך כמו שזה נראה - שאריות המיץ של המצבר נשאבות ממנו על ידי הצרכנים האלו וכך למעשה הרכב "מת" לחלוטין וניתן ל"הנעה" רק עם בוסטר. הסיטואציה שתיארת שפתיחת תא המטען נעצרה באמצע הדרך והרכב "מת" ממחישה ממש איך הרכב שתה את האנרגיה האחרונה שהיתה במצבר ה12V שמשמש גם לפעולה הזו בין היתר.

הייתי היום במוסך, לשאלתי הם ענו שאכן מתחת ל-10% המצבר מפסיק להיטען, אך לשיטתם זה טבעי ואני לא צריך להתרגש מזה, רק להקפיד לא להגיע מתחת ל-10% והרכב יעבוד בסדר. 

כששאלתי למה עד היום זה לא השפיע, הם לא ידעו לענות, ככה שההסבר שלך על "שאריות" המצבר נשמעות נכונות. 

בכו"א, תודה לכולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

התופעה הזאת קרתה גם אצלי פעם אחת, אין לי מושג מדוע ולאחר מכן זה לא קרה שוב, אינני זוכר את אחוז הסוללה אני כן זוכר שלפני שיצאתי מהאוטו כיביתי אותו והתעכבתי עוד מספר דקות וכשבאתי לצאת לחצתי שוב על כפתור הכיבוי מה שגרם להפעלת הרכב מחדש ומיד כיביתי, התחושה שלי היתה שהיה קשר אך איני מומחה

עריכה אחרונה על ידי שחק 148
פורסם

במוסכי החברה מגלגלים עיניים בכל פעם שעוד לקוח מתלונן על מצבר 12V שהולך, ומספרים שזה בגלל סוללת מתח גבוה נמוכה או תירוצים אחרים, העיקר לא להחליף מה שמגיע באחריות. אצלי, כאשר גם ב-80% המצבר הלך לישון, אמרו לי להגיע אליהם, אבל כשהגעתי הייתי אחרי נסיעה ארוכה והמצבר הראה טעינה גבוהה. אז אחרי יום נוסף, כאשר האוטו שוב לא נדלק, התעקשתי על גרירה,, ואז החליפו לי מצבר.

בקיצור, כמו כל אחד, גם לך הלך המצבר.

פורסם

מדהים שרכב עם סוללה ענקית עדיין צריך מצבר "פרימיבטיבי" כדי להדליק את המחשב.

אי אפשר שפשוט המחשב וכל המערכות יעבדו על הסוללה הענקית עם שנאי?.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

מתחת ל 10% אין טעינה של מצבר קטן, לפי הוראות יצרן ממליצים פעם בשלושה חודשים להגיע ל10%, לא כל שבוע... תקרא ספר רכב. 

אם המצבר שלך מת כבר פעם אחת גש למוסך שיחליפו יש שנתיים אחריות על המצבר. 

פורסם

עדכון מתבקש מהיום. 

יורד בבוקר לרכב אחרי שבלילה הוא הלך לנוח עם 53% סוללה, בבוקר מגיע לצאת לעבודה ו...כלום, הרכב לא מגיב. 

מפה לשם עבר אחד ברחוב עם בוסטר, עזר לי להניע וירדתי למוסך להחליף מצבר, יום אחרי שאמרו לי במוסך היבואן שהכל בסדר...

לפני 28 דקות, scandal כתב:

אם המצבר שלך מת כבר פעם אחת גש למוסך שיחליפו יש שנתיים אחריות על המצבר. 

לפי תעודת האחריות המצ"ב, האחריות לסוללת עופרת היא 12 חודשים או 20K ק"מ. את שניהם כבר עברתי מזמן.

BYD-ATTO-3-Warranty.pdf

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

סוללה 12V זה זול, תחליף למשהו איכותי וסגור עניין.

מוזר שהסוללה (60 קילווואט?) התרוקנה מ53% טעינה במצב מנוחה תוך כמה שעות. לאן הלכו 30KW? תבדוק את זה, זה לא הגיוני.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 3 שעות, לב טוב כתב:

עדכון מתבקש מהיום. 

יורד בבוקר לרכב אחרי שבלילה הוא הלך לנוח עם 53% סוללה, בבוקר מגיע לצאת לעבודה ו...כלום, הרכב לא מגיב. 

מפה לשם עבר אחד ברחוב עם בוסטר, עזר לי להניע וירדתי למוסך להחליף מצבר, יום אחרי שאמרו לי במוסך היבואן שהכל בסדר...

לפי תעודת האחריות המצ"ב, האחריות לסוללת עופרת היא 12 חודשים או 20K ק"מ. את שניהם כבר עברתי מזמן.

BYD-ATTO-3-Warranty.pdf 490.67 \u05e7\"\u05d1 · 1 download

אז אני אומר לך שמצבר זה אחריות שנתיים. שינו את זה מאז כתיבת הספר.

גש למוסך תחליף. 

וכמו שאמרתי אם מצבר מת פעם אחת הוא ימות לך שוב. המצבר לא תקין חבל שתיתקע 

פורסם
לפני 37 דקות, Coro כתב:

סוללה 12V זה זול, תחליף למשהו איכותי וסגור עניין.

ירדתי היום בבוקר למוסכניק שאני מכיר ליד הבית והחלפתי מצבר. 

לפני 37 דקות, Coro כתב:

מוזר שהסוללה (60 קילווואט?) התרוקנה מ53% טעינה במצב מנוחה תוך כמה שעות. לאן הלכו 30KW? תבדוק את זה, זה לא הגיוני.

המצבר התרוקן, לא הסוללה של הרכב. הדגשתי את העניין כי אתמול טענו לי במוסך הרשמי שאם הסוללה של הרכב תהיה מעל 10% המצבר לא יתרוקן. 

לפני 35 דקות, scandal כתב:

אז אני אומר לך שמצבר זה אחריות שנתיים. שינו את זה מאז כתיבת הספר.

לצורך העניין החלפתי כבר מצבר היום, אבל איך אני יכול לבקש מהמוסך לעמוד באחריות כשאין לי אסמכתא לזה? 

יש לך תעודת אחריות אחרת? יש שם הגבלה לקילומטרז'?

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...