Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בדקתי יונדאי i30 שנת 2013 לצורך קניה והשמן היה מתחת למינימום(נגע שמן ממש בקצה של המד). 

הרכב עבר 11,000 ק"מ מאז הטיפול האחרון ,לפני 9 חודשים, שמילאו בו שמן(היינו במוסך)

בעל המוסך אמר שיונדאי אוכלות שמן ושזה תקין.. 

האם זה מעיד על זה שהמנוע כבר לא במצב טוב או שזה יכול להיות תקין?

עדיף להתרחק מרכב כזה?

הרכב הוא יד ראשונה, 190,000 ק"מ עם הסטוריית טיפולים.

בעל הרכב טיפל קבוע פעם בשנה ולא נראה שהיתה איזו תאונה משמעותית

חוץ מזה הרכב נראה במצב טוב, לא לקחתי לבדיקה כי לא ידעתי אם בכלל שווה לבדוק במצב כזה

פורסם

רכב בן 11 שעבר 190000 ק"מ ואכל 2 ליטר שמן ב-11000 ק"מ נשמע סביר לגמרי.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

יונדאי שאוכלת שמן, הממיר הקטליטי שלה ידפק.

במוקדם או מאוחר. למעשה כל רכב שאוכל שמן ידפק לו הממיר. זה תלוי בגודל של הממיר ובאיכות שלו. זה סותם אותו ולא מאפשר לא לעשות את העבודה שלו.

אתה מניח שהבעל רכב לא הוסיף בין טיפולים למרות שאם היה מוסיף, לא היה מוכר רכב בלי שמן.

לי היה 2011 i30 שזה לא בדיוק אותו מנוע, אבל דומה, דור או חצי דור קודם, טיפלתי שוטף אבל לא בדקתי בו שמן, בתדירות כי זה יונדאי, היה עם 100 אלף כולה, מטופל בזמן, שמן טוב וכו. כנראה שהתחילה צריכת שמן שהמוסך לא דיווח לי עליה, ואז הרכב מת ב130 קמש.

הדבר היחיד שמוסך יכול לבדוק זה קומפרסיה. השאלה אם הצריכת שמן מגיעה קומפרסיה חלשה. מעבר לזה מכון בדיקה זה חבל על הכסף.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 46 דקות, KipodYam כתב:

יונדאי שאוכלת שמן, הממיר הקטליטי שלה ידפק.

במוקדם או מאוחר. למעשה כל רכב שאוכל שמן ידפק לו הממיר. זה תלוי בגודל של הממיר ובאיכות שלו. זה סותם אותו ולא מאפשר לא לעשות את העבודה שלו.

אתה מניח שהבעל רכב לא הוסיף בין טיפולים למרות שאם היה מוסיף, לא היה מוכר רכב בלי שמן.

כמעט בוודאות שלא הוסיף בין לבין. אוכל שמן זה כל ירידת שמן? האם במקרה הזה הוא נקרא "אוכל שמן" או ש2 ליטר ל11 אלף זה צריכה רגילה(כמו שzvit כתב)

לפני 50 דקות, KipodYam כתב:

מעבר לזה מכון בדיקה זה חבל על הכסף.

בהנחה שאני לא בודק את עניין הקומפרסיה, במקרה שכתבתי פה אתה ממליץ להתרחק?

פורסם

אני ממליץ להתרחק, מהסיבה הפשוטה שהבעלים אפילו לא טרח לבדוק שמן באופן קבוע.

רכב שנוסע עם שמן פחות מהמינימום זה גורם בלאי מוגבר למנוע, שיוצר נזק בלתי הפיך לטווח הארוך.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 4 דקות, שחר 1 כתב:

אני ממליץ להתרחק, מהסיבה הפשוטה שהבעלים אפילו לא טרח לבדוק שמן באופן קבוע.

רכב שנוסע עם שמן פחות מהמינימום זה גורם בלאי מוגבר למנוע, שיוצר נזק בלתי הפיך לטווח הארוך.

מצד שני שלח בקביעות פעם בשנה לטיפול עם מילוי שמן. ברגע שפחות ממינימום זה כבר יוצר בלאי או שזה הרחקה כדי שלא יגיע לעוד פחות מזה?

פורסם

הרכב הוא עם נתונים די ממוצעים לגילו. אני לא הייתי נבהל מחוסר כזה של שמן. מצד שני יש הרבה דגים בים - מוצעים כרגע למעלה מ-80 מכוניות מהדגם הזה ביד 2. רובן עם נתונים מאד דומים.

ואני חושב שרוב כלי הרכב בגיל סובלים מאכילת שמן ברמה כזאת או אחרת. כלומר זה לא שאם תוותר על הרכב הזה, תמצא משהו הרבה יותר טוב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, zvit כתב:

הרכב הוא עם נתונים די ממוצעים לגילו. אני לא הייתי נבהל מחוסר כזה של שמן. מצד שני יש הרבה דגים בים - מוצעים כרגע למעלה מ-80 מכוניות מהדגם הזה ביד 2. רובן עם נתונים מאד דומים.

ואני חושב שרוב כלי הרכב בגיל סובלים מאכילת שמן ברמה כזאת או אחרת. כלומר זה לא שאם תוותר על הרכב הזה, תמצא משהו הרבה יותר טוב.

תודה!

דווקא אין יותר מידי היצע מהדגם הזה. אני מחפש את הגרסה המקוצרת שלו(לא הסטיישן) ואחרי בדיקה של לוחיות הרישוי חצי מהאפשרויות יורדות כי מתברר שהיו אצל ליסינג או סוחרים כאלה ואחרים.יש עדיין כמה אופציות אבל השאלה היא כמה קל יהיה למצוא רכב שמטופל בקביעות ואני יודע מי היו הבעלים שלו מאז שיצא מהניילונים (זה יד ראשונה במקרה הזה)

אוסיף שלא נדלקה לו שום נורה ברכב. לא היתה אמורה להידלק הנורה של השמן?

עריכה אחרונה על ידי נעם202
פורסם

זה שלא נדלקה נורה מראה שהחוסר לא היה אקוטי. אם היתה נדלקת נורה זה כבר (כמעט)  מאוחר מדי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 36 דקות, zvit כתב:

האם לא עדיף לקחת רכב שזו הצריכה שלו, 

מאשר לקחת רכב שהבעלים שבוע שעבר מילא שמן ואין לי יכולת לדעת שהרכב אוכל לדוג' 1 ל' ל1000 ק"מ?

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...