Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך כפתור ברירת הטמפרטורה משנה את טמפרטורת האוויר היוצאת מפתחי האוורור? אני רואה כמה אופציות:

1. משנה את עוצמת פעולת המזגן.

2. משנה את קצב חיבור / ניתוק המזגן מרצועת האביזרים בקצב שונה. ככה שהמזגן מקרר יותר כשהוא מחובר יותר ומקרר פחות כשהוא מחובר פחות.

3. מוסיף אוויר מבחוץ לאוויר הקר שהמזגן מוציא, מה שגורם לטמפרטורת האוויר היוצא להיות קרובה יותר לטמפרטורת האוויר בחוץ.

4. מוסיף אוויר חם שעבר חימום במנוע/ רדיאטור לאוויר הקר שהמזגן מוציא.

אולי יש אופציה שפספספתי? ספציפית, אני רוצה לדעת מה קורה בגולף דור שישי.

תודה לעונים!

פורסם

למיטב ידיעתי מזגן ברכב הוא מסוג ON/OFF (להבדיל מאינוורטר)

ומנתק מדחס כשמגיע לטמפ' שנקבע, ומחבר כשהטמפ' עולה קצת מעל.

בפולי של המדחס יש קלאץ' שמתחבר ומתנתק בהתאם לצורך.

אצלי ברכב אפשר לשמוע את הקליק של החיבור/ניתוק .

*לא ידוע לי ספציפית לגולף.

פורסם

ברכבים חדשים יותר (לא יודע אם גולף דור 6 חדש מספיק) ישנם מדחסים עם ספיקה משתנה (בדומה לאינוורטר בבית) כך שהם יכולים להוריד את עוצמת הפעולה של הקירור/חימום כתלות בהפרש בין הטמפרטורה הרצויה למצויה (ו/או עוצמת האוורור).

בלי קשר, כל האפשרויות שמנית אמנם היו עובדות במידה כזו או אחרת, אך הן לא פרקטיות (ובפועל מורידות את יעילות הפעולה של המזגן). כשעוצמת המזגן נקבעת ידנית, בורר הטמפרטורה בסה"כ קובע מתי המדחס מפסיק/חוזר לעבוד, כמו ש @BoazB11 כתב. במידה ואתה מעביר את המיזוג על אוטומט, עוצמת הפעולה תושפע מהפרש הטמפרטורה בין תא הנוסעים לבין הטמפרטורה הרצויה (ככל שההפרש קטן, עוצמת המאוורר תקטן). ישנה גם אפשרות לשליטה אוטומטית על הפתחים - כלומר המזגן יחליט לפי אלגוריטם כלשהו מתי לעבור מהפתחים הראשיים לפתחי הרגליים וכו' (ברמה הכי בסיסית - חימום ברגליים, וקירור מלפנים, אבל כנראה יש עוד החלטות קצת יותר מתוחכמות בנושא).

• אהבתי 1
פורסם

בורר הטמפרטורה ברוב המזגנים לא שולט בפעולת המדחס אלא מסיט מדף של אוויר חם/קר, כלומר כמה מהאוויר עובר דרך רדיאטור החימום וכמה עובר דרך יחידת המיזוג הפנימית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, פאטון כתב:

איך כפתור ברירת הטמפרטורה משנה את טמפרטורת האוויר היוצאת מפתחי האוורור? אני רואה כמה אופציות:

אולי יש אופציה שפספספתי? ספציפית, אני רוצה לדעת מה קורה בגולף דור שישי.

תודה לעונים!

האם ברכבך מותקנת מערכת בקרת אקלים אלקטרונית עם אפשרות של כיוון טמפ' שונה לפתחי האיוורור בצד הנהג ובנפרד לצד הנוסע ?

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

בורר הטמפרטורה ברוב המזגנים לא שולט בפעולת המדחס אלא מסיט מדף של אוויר חם/קר, כלומר כמה מהאוויר עובר דרך רדיאטור החימום וכמה עובר דרך יחידת המיזוג הפנימית.

מה ההגיון שזה עובד ככה זה סתם מבזבז כח מנוע וכו?

פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

אז מה קובע מתי המדחס נכנס לפעולה ומתי לא?

פורסם

הטמפרטורה. לא הבורר אלא חיישן טמפרטורה של צינורות הגז, בכדי שלא יקפאו. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, chrono כתב:

אז מה קובע מתי המדחס נכנס לפעולה ומתי לא?

* זו דוגמא אחת  לבקרה, שליטה והגנה על המדחס.

ברכבים עם קלא'צ מגנטי קיים חיישן  NTC (טרמיסטור) אשר מותקן לתוך צלעות הקירור של המאייד ותפקידו לנטר את הטמפ' של המאדה וכמובן למנוע קפיאה של הלחות/מים  הנוצרת על פני המאדה.

ברוב הרכבים כאשר הטמפ' של המאדה יורדת ל-0-2 מעלות צלזיוס המדחס מתנתק. כאשר הטמפ' עולה מעבר 3-4 מעלות המדחס נכנס לפעולה וחוזר חלילה.

בנוסף קיים גם מפסק לחץ גבוה/נמוך על הצנרת של הלחץ הגבוה אשר תפקידו לנתק את המדחס כאשר הלחץ במערכת עולה על 24-32 בר או הלחץ יורד מתחת ל-2 בר (זה בדרך קורה כאשר קיימת דליפת קרר)

מצורפת תמונה של חיישן טמפ' המותקן לתוך צלעות המאדה.

21MAwT5devL._AC_.jpg

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 3

פורסם

החכמתי. אבל אז מצטרף לשאלה מעלי - זה לא בזבוז דלק להחזיק את המדחס דלוק אם האוויר הקר לא מגיע לתא הנוסעים? או שעצירת זרימת האוויר תמנע מהטמפרטורה של המאדה לעלות?

• אהבתי 3
פורסם
לפני 23 שעות, מרק10 כתב:

האם ברכבך מותקנת מערכת בקרת אקלים אלקטרונית עם אפשרות של כיוון טמפ' שונה לפתחי האיוורור בצד הנהג ובנפרד לצד הנוסע ?

כן, יש מערכת כזו.

פורסם
בתאריך 1.8.2024 בשעה 18:52, EliC25 כתב:

ברכבים רבים יש מדחס ספיקה משתנה.

(99% שגם ברכב שלך)

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.8.2024 בשעה 21:46, פאטון כתב:

כן, יש מערכת כזו.

בקצרה מבלי להכנס לכול רכיבי מערכת הבקרה ושליטה של מערכת בקרת אקלים אלקטרונית.

מערכת מיזוג האוויר בגולף דור 6 די דומה לזו המותקנת בגולף דור 5. המדחס המותקן ברכבך הינו בעל ספיקה משתנה ללא קלא'צ אלקטרומגנטי אשר מבוקר על ידי שסתום חשמלי המקבל פיקוד מפנל בקרת אקלים הנקרא קלימטרוניק.

שליטה על הטמפ' של האוויר היוצא מפתחי האיוורור מבוצעת על ידי ערבוב של אוויר קר עם אוויר חם בעזרת שני מדפים אחד עבור צד הנוסע ואחר עבור צד הנהג.

ראה תמונה מצורפת

Untitled.jpg

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...