Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפון מקולל - מה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, M.Y.G כתב:

מה הכוונה אין קשר בין התינוק לבלימה? מחפש רכב שיהיה כמה שיותר בטיחותי בגלל הילדים.

מבין הגרנדלנד והסיטרואן, מי צפוי להיות יקר יותר לטיפול? בהינתן כל הנתונים שלהם שרשמתי. אם כי לפי ההמלצות כאן אני נוטה שלא לשניהם

הבטיחות הפאסיבית זה הדבר הראשון שצריך לעניין אותך, ובשתי הדגמים הללו היא אמורה להיות טובה מאוד.

לא הייתי פוסל שום רכב שאין לו בלימה אוטונומית בתקציב הזה. זה פיצ'ר שהוא nice to have אבל אל תתלה עליו את כל תקוות הבטיחות שאתה מצפה מהרכב, זו מערכת שיודעת גם לפספס.

בוא נגיד שאם תקפיד על צמיגים ברמה גבוהה ולא תשים זבל סיני, תוכל עדיין לשפר את הבטיחות שלך בהיבט של בלימה\מרחק בלימה.

בשני המקרים, הכוונה לבנזין 1.6 או 1.2,  יש עכב אכילס. ב 1.6 יש הוצאות של בלאי (קטליזטור, שסתום פריקה, מכסה שסתומים, בלאי טבעי במערכת הטיימינג וכו') וב- 1.2 קצרה היריעה מלרשום כבר, יש עליו שירשור מלא.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 25 דקות, asix כתב:

יש לי הרגשה שמעולם לא נהגת עליו.

הרגשות שלך זה דבר נחמד בתור מישהו שלא מכיר אותי 

דווקא נהגתי על אחת ומכיר בעלים של אחת וזה רכב חזק ונוח אחרי שפותרים את הבעיה במנוע אם אתה רוצה תקנה את הפיגו או אופל עם מנוע 1.2 שהוא קטן מדי לרכבים גדולים ומתאים יותר לקורסה ו2008

ונדבר עוד שנתיים שהרכב יתחיל לשתות שמן ולפורר את הרצועה ותשלם על מנוע חדש. אני לא ממליץ 

פורסם (נערך)

אמנם זה דגם אקטיב אבל אני זה אחלה אופציה שנכנסת בתקציב שלך(3008 דיזל 2017 עם 137 אלף ק״מ):

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/b7wmh3yd?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=23&is-new-tab=true

נ.ב אין לי שום קשר לרכב או לטריידמוביל

פה יש לך את דגם הפרימיום עם כל מערכות הבטיחות אבל הוא מעט יקר יותר:

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/qggki4a2?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=17&is-new-tab=true

גם פה אין לי שום קשר למוכר.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 16 שעות, BoazB11 כתב:

שמע... אם הצלחת לביית אופל אסטרה ולהיות מרוצה מהפגע הזה,

פשוט תעביר את הקמע לאוטו החדש. פיורטק ו- DCT קטן עליו...

חולק עליך בענק

לאחרונה מכרתי אסטרה K עם 177 אלף קילומטר והיסטוריית ליסינג, היתה אצלי 4.5 שנים ונהניתי מכל רגע.

נסעה פי אלף יותר טוב משלל קורלות\ יונדאי\ קיה ושאר ירקות חסרות אופי.

בקבוצת הווטסאפ של אופל ישראל יש לנו כלים שעברו גם הרבה יותר בלי בעיות מיוחדות.

אם מטפלים ברכב במוסכי החברה עם שמנים מתאימים וחלקים מקוריים אין איתם שום בעיה.

אני החלפתי טורבו שהרסתי במו טפשותי (אל תעשה קרבון קלינינג), וב150000 ק"מ הוחלף מיכל עיבוי שעלה 280 שקל.

חוץ מזה טיפולים ולנסוע, סחבה כמו ענקית עד שנמכרה, נסעה שקט רגוע ובטוח, טיפולים בזמן וראש שקט.

יש להם שם גרוע בעיקר בגלל חברות לסינג שטיפלו בהם במוסכי מדרכה ואנשים שאין להם מושג ברכב הזה.

עכשיו יושב על אינסיגניה B ומאוד מקווה להנות ממנה כמו שנהניתי מהאסטרה.

• אהבתי 1
פורסם

מכיר מקרוב 2 אסטרה מ-2014/15 שסבלו מתקלות חוזרות ונשנות, חלקן משביתות.

אחת נמכרה בזול, השנייה - 2015 יד1 עם כ-70K ק"מ, עדיין מחפשת טרייד אין שייתן לה מחיר הוגן

כי אין לה לב למכור לפרטי רכב בעייתי.

בהקשר שרשמת - שתיהן טופלו במוסך כללי ולא במורשה יבואן.

כשהרכב לא תקול - אכן נוסע נהדר. נוח וחזק ו'יושב' יפה.

פורסם
לפני 46 דקות, BoazB11 כתב:

שתיהן טופלו במוסך כללי ולא במורשה יבואן.

זה המקור למגוון צרות לא רק באופל.
הנטייה של בעלי רכב שניקנה בזול היא להשקיע מה שפחות מתוך מחשבה שלא כדאי להשקיע סכומים שמגיעים ל 15-20% מערך הרכב כשמחירו הוא בסביבת תקציב פות״ש .
לצערינו, הרבה מן המנועים המודרניים רגישים לתחזוקה זולה. וזה לא מתיישב עם תרבות התחזוקה הנפוצה בשוק.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

תמיד אני שואל, כמה נסעת על הספורטאג' 1.6 (אטמוספרי) בשביל להכריז שהוא חלש?
נסעתי על אחד כזה שהיה לנו בליסינג לא מעט סה"כ סוחב סביר לחלוטין, לא מטוס אבל לדעתי לא הרבה יותר איטי נניח מהוורסו של ולאד...

א. נסעתי.

ב. וורסו יותר זריזה

ג. המלצתי מאוד לידידה על ספורטאז' 1.6 אטמוספרי בתור תחליף לפוקוס 2009 מנוע 1.6 עם 100 כ"ס.

לא אמליץ למישהו שמחליף אסטרה טורבו וכותב את הדבר הבא:

עדיפות לרכב שאינו עגלה ועם איזה חדוות נהיגה/ערך מוסף".

לא צריך ישר לקפוץ,  צריך לראות את הודעת הפתיחה ולנסות להבין מה השואל מחפש ברכב.

הוא ממש לא מתכוון לספורטאז. 1.6 אטמוספרי.

גם את הורסו שלי אני לא מציע בתור אופציה, כי אלה רכבים ללא ערך מוסף/ חדוות נהיגה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

מכיר מקרוב 2 אסטרה מ-2014/15 שסבלו מתקלות חוזרות ונשנות, חלקן משביתות.

אחת נמכרה בזול, השנייה - 2015 יד1 עם כ-70K ק"מ, עדיין מחפשת טרייד אין שייתן לה מחיר הוגן

כי אין לה לב למכור לפרטי רכב בעייתי.

בהקשר שרשמת - שתיהן טופלו במוסך כללי ולא במורשה יבואן.

כשהרכב לא תקול - אכן נוסע נהדר. נוח וחזק ו'יושב' יפה.

2014-2015 אלו אסטרה J, אכן מכוניות פחות מוצלחות שמעבר לבעיות טורבו סובלות גם מסדקים חוזרים בבית טרמוסטט שגורם לנזילות מים ולהרס של ראש מנוע אם לא מטפלים או שמים לב להתחממות.

בנוסף בשנתונים אלו נתגלתה בעיות אצל מגוון רכבים בעלי מנוע קטן וטורבו הנקראות lspi הצתה מוקדמת בסלד נמוך, זוהי תופעה נרחבת שלא שייכת רק למנועי gm אבל יותר שכיחה במנועי אקוטק וגורמת לשבר בבוכנה כשמנוע תחת עומס בסל"ד נמוך.

לקח ליצרנים זמן ללמוד על התופעה ולהגיב אליה, חלקם עשו שינויים במבנה ובהרכב השמן ומכאן גם הדרישה לטפל רק במוסכי היבואן, חלקם עשו בנוסף עדכוני תוכנה כדי למנוע את העומס בסלד נמוך והילוכים גבוהים.

כך או כך האסטרה K שלו אמורה להיות כבר אחרי העדכוני תוכנה האלו ואם טופלה במוסך החברה עם שמן בתקן דקסוס 2 ג'ן אחד אז אין לו מה לחשוש מהתופעה.

דגם הK מוצלח מאוד, נוח לנסיעה ומרווח ביותר, שינויים בשלדה בין הדגכמים גם הסירו 200 קילו ממשקל הרכב לעומת הקודם והעברת מכלולים מסוימים אחורה כמו המצבר לדוגמא תרמו לחלוקת משקל טובה יותר והתנהגות כביש מצויינת.

בכללי כל רכב עדיף שיטופל במוסכי היבואן ולפי שגרת הטיפולים המומלצת וכך למרות שמשלמים על טיפול יקר יותר בסופו של דבר חוסכים תקלות שונות שנגמרות מחלפים לא מקוריים

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.5.2024 בשעה 13:50, M.Y.G כתב:

אלא שמדובר במנוע 1.2 פיורטק המקולל... אבל בגלל שיש א. אחריות לשנה מהמגרש ב. נראה כי לובינסקי מתחילה לקבל איזשהי אחריות בעקבות הייצרן. חשבתי שאולי זה איזה סיכון מחושב + בדיקה וטיפול מוקפד של הרצועה.

האחריות שהורחבה לאחרונה אצל היבואן היא עם כל מיני מגבלות ואותיות קטנות.

לא הצלחתי לברר מה הן בדיוק כי היבואן לא רצה להגיד לי (בלי שאהיה קודם בעלים של מכונית כזו (?!)).

• תוכן חדש...