Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני נהג חדש וקניתי לפני כשלושה שבועות רכב ראשון, סוזוקי סוויפט 2009 1.5 עם 50K (היה בשימוש עיקרי אצל אישה מבוגרת, ואחרי זה בשימוש של בחור צעיר שמוכר כי הוא טס לחו''ל)

תהליך הקנייה היה תקין, הרכב נסע נהדר, הכל היה בסדר, גם בבדיקה בקומפיוטסט אמרו שהרכב נהדר והבודק גם התלהב מרכב במצב כזה נדיר.

עשיתי יישור קו, שמן, נוזל קירור, פילטרים, פלאגים וגם תושבת מנוע אחת, פלאגים ותושבות מקוריים של סוזוקי במוסך יבואן.

ואחרי זה גם מוטות קישור ותושבות בולמים במוסך ליד הבית שאני סומך עליו וקיבלתי המלצות חמות, שם גם ביקשתי שיבדוק את העניין עם ההילוכים, חיברו מחשב ובדקו גם בטיפול והוא אמר שלא מצאו כלום.

לרכב היסטוריית טיפולים של היד הראשונה, של הגברת, ב25K הוחלפו ברכב פילטר שמן גיר ושמן גיר.

הבעיה שלי ברכב, התחילה לפני קצת יותר משבוע, הרכב מעביר הילוכים בצורה מורגשת, במיוחד הילוך שני ושלישי, וגם רועד בנסיעה באיזור ה80 קמ''ש, מעבר לזה הרכב תקין, ההילוכים עוברים בזמן ומהר, אבל הבעיטות וההעברות הלא נעימות שלא היו קודם לכן מאוד מפריעות לי.

יום קודם לכן עשיתי איזון גלגלים, הבחור שם אמר לי שלא היה מאוזן והוא איזן, אך לא הרגשתי שינוי ברעידה ובבעיטות.

היום הייתי עם המכונאי בנסיעת מבחן, הוא שם לב שהרכב רועד במהירויות מסויימות (במיוחד בירידה) וגם בעיטות, קבענו ליום ראשון שבו הוא יחליף שמן גיר, הייתה לו התלבטות אבל ככשאלתי אותו אם זה יזיק להחליף שמן גיר לגיר שכבר החליפו לו בעבר הוא אמר שלא אמור להזיק.

אציין שהשמן גיר הוא בין ורוד לחום כזה, יש מצב שבעיטות יפחתו או יעלמו בעקבות החלפת שמן גיר?

ואילו עוד דברים חוץ מהגיר יכולים להשפיע על בעיטות? (התושבות נראות בסדר גמור מבחינת תפקוד, פתחתי מכסה מנוע ונתתי גז, המנוע לא זז באופן חריג) רעידות פחות מורגשות ומפריעות, אבל הבעיטות וההחלפות המורגשות מאוד מציקות לי גם בתור העיר ובהתחשב בכך שלא קניתי את הרכב במצב הזה ובחיים לא הייתי חושב לקנות רכב אם הייתי מרגיש דבר כזה אפילו פעם אחת.

אשמח גם להכוונה והמלצה למכון גיר מומלץ במחיר הוגן באיזור צפון ואם אין אז גם מרכז.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי מאיזו סיבה ישר הלכת או הלכתם פה לכיוון של שמן גיר.

האם הרעידות מתקיימות באופן קבוע בטווח מהירויות מסויים, או שמדובר בעניין שלפעמים קורה ולפעמים לא?

אצלי בשברולט ספארק היתה תופעה של רעידות אקראיות במהירויות גבוהות - כאשר החלפה של בוסטר בלמים פתרה את הבעיה. אני ממש לא אומר שזו הבעיה אצלך, אבל אני רק בא להדגים שצריך, כנראה, לבחון מכלול של דברים ולא ללכת דווקא לעניין הגיר.

פורסם
לפני 12 דקות, ציקציק כתב:

עשיתי יישור קו, שמן, נוזל קירור, פילטרים, פלאגים וגם תושבת מנוע אחת, פלאגים ותושבות מקוריים של סוזוקי במוסך יבואן.

ואחרי זה גם מוטות קישור ותושבות בולמים במוסך ליד הבית שאני סומך עליו וקיבלתי המלצות חמות, שם גם ביקשתי שיבדוק את העניין עם ההילוכים, חיברו מחשב ובדקו גם בטיפול והוא אמר שלא מצאו כלום.

לרכב היסטוריית טיפולים של היד הראשונה, של הגברת, ב25K הוחלפו ברכב פילטר שמן גיר ושמן גיר.

הבעיה שלי ברכב, התחילה לפני קצת יותר משבוע, הרכב מעביר הילוכים בצורה מורגשת, במיוחד הילוך שני ושלישי, וגם רועד בנסיעה באיזור ה80 קמ''ש, מעבר לזה הרכב תקין, ההילוכים עוברים בזמן ומהר, אבל הבעיטות וההעברות הלא נעימות שלא היו קודם לכן מאוד מפריעות לי.

יום קודם לכן עשיתי איזון גלגלים, הבחור שם אמר לי שלא היה מאוזן והוא איזן, אך לא הרגשתי שינוי ברעידה ובבעיטות.

אני קצת בספק שפתאום הרכב מתחיל לקפוץ בגלל שהגיר פתאום מתנהג אחרת.

לדעתי זה קשור לערימת הטיפולים שעשית, ולדעתי חלקם מיותרות ברכב של 50 אלף אלא אם כן זה מחלות של הדגם או אם ה50 אלף עברו בנסיעה עירונית מממש קשוחה על באמפרים או שהתושבות קרועות או לא תקינות. זה דגם בסיסי ואמין ממה שחברים מספרים.

יש רכבים שלפעמים ההמלצה להחליף את כמה/כל התושבות מנוע, לא רק אחת. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Ido.G כתב:

לא הבנתי מאיזו סיבה ישר הלכת או הלכתם פה לכיוון של שמן גיר.

האם הרעידות מתקיימות באופן קבוע בטווח מהירויות מסויים, או שמדובר בעניין שלפעמים קורה ולפעמים לא?

אצלי בשברולט ספארק היתה תופעה של רעידות אקראיות במהירויות גבוהות - כאשר החלפה של בוסטר בלמים פתרה את הבעיה. אני ממש לא אומר שזו הבעיה אצלך, אבל אני רק בא להדגים שצריך, כנראה, לבחון מכלול של דברים ולא ללכת דווקא לעניין הגיר.

אני גר באיזור הררי לכן יש עליות הירידות בכבישים בין עירוניים, בירידה זה מאוד מורגש, עם רגל על הגז ואולי אפילו טיפה יותר מורגש בלי רגל על הגז, יש גם רעידות במישור, בעליה  פחות מורגש, גם ההילוכים עוברים יותר נעים בעליה לפעמים, לא תמיד.

זה מרגיש עניין די קבוע, כשאני מתקרב ל80 קמ''ש אני מרגיש רעידות, ולכן אני מעלה ל90 כדי להפחית אותן. לפעמים יש גם רעידות באיזור ה40 קמ''ש אבל אלו פחות עקביות.

לפני 27 דקות, KipodYam כתב:

אני קצת בספק שפתאום הרכב מתחיל לקפוץ בגלל שהגיר פתאום מתנהג אחרת.

לדעתי זה קשור לערימת הטיפולים שעשית, ולדעתי חלקם מיותרות ברכב של 50 אלף אלא אם כן זה מחלות של הדגם או אם ה50 אלף עברו בנסיעה עירונית מממש קשוחה על באמפרים או שהתושבות קרועות או לא תקינות. זה דגם בסיסי ואמין ממה שחברים מספרים.

יש רכבים שלפעמים ההמלצה להחליף את כמה/כל התושבות מנוע, לא רק אחת. 

את הטיפולים והתיקונים עשיתי כחלק מיישור קו, אם מוריד את השמן, פילטרים נוזל קירור נישאר רק עם פלאגים, תושבת מנוע ימנית, מוטות קישור למוט מייצב ותושבות בולמים, השניים האחרונים הוחלפו בשביל טסט שבחרתי להעביר את הרכב מוקדם בגלל החג.

יש לי קצת רעידות כשאני מניע את הרכב ממצב קר או חצי קר, אבל לא הבחנתי במשהו בעמידה באמצע נסיעה.

האוטו גם ממש קופץ כשאני מעביר מP לR ולפעמים גם מR לD.

עריכה אחרונה על ידי ציקציק
שגיאת כתיב
פורסם

מצרף כאן תמונות של השמן גיר, ובדיקה במדיד שמן לאחר הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה וסיבוב קצר בעיר של 10 דקות, זה מה שראיתי בספר רכב באתר של היבואן.

החור של הH (HOT) תמיד מלא ואפילו מעבר לחור יש שמן, האם יכולה להיות בעיה של עודף שמן גיר?

IMG_20240405_094544.jpg

IMG_20240405_094550.jpg

IMG_20240405_094552.jpg

IMG_20240405_102933.jpg

IMG_20240405_102943.jpg

IMG_20240405_102946.jpg

IMG_20240405_102950.jpg

פורסם

המוסכניק בכיוון הנכון באופן כללי. 

החלפת שמן לא תזיק, למרות שאם הגיר קצת שחוק אז צפה להחלקה בין העברות ההילוכים ב10000 הקילומטרים הראשונים לאחר ההחלפה. 

( אני מחליף אצלי כל 80000 ק"מ בערך לבד בבית).

פורסם
לפני שעתיים, tamir3000 כתב:

המוסכניק בכיוון הנכון באופן כללי. 

החלפת שמן לא תזיק, למרות שאם הגיר קצת שחוק אז צפה להחלקה בין העברות ההילוכים ב10000 הקילומטרים הראשונים לאחר ההחלפה. 

( אני מחליף אצלי כל 80000 ק"מ בערך לבד בבית).

צירפתי תמונות של צבע השמן, וגם כמות השמן נראית בעודף משום מה, אני אבדוק בקרוב כמות שמן כשהאוטו קר.

פורסם
לפני שעתיים, ציקציק כתב:

צירפתי תמונות של צבע השמן, וגם כמות השמן נראית בעודף משום מה, אני אבדוק בקרוב כמות שמן כשהאוטו קר.

בצבע כזה הייתי מחליף. 

שמן גיר בודקים שהגיר חם והאוטו מונע במצב ניוטרל או פארקינג. 

אצלי אני מרוקן 3 ליטר בדיוק וממלא 3 ליטר חזרה. 

פורסם
לפני 26 דקות, tamir3000 כתב:

בצבע כזה הייתי מחליף. 

שמן גיר בודקים שהגיר חם והאוטו מונע במצב ניוטרל או פארקינג. 

אצלי אני מרוקן 3 ליטר בדיוק וממלא 3 ליטר חזרה. 

אוקי, אני אלך על החלפה, אני מצד אחד חושש שזה ייצור עוד בעיות אבל מצד שני אני כבר חווה בעיות וגם לתיבה הזאת החליפו שמן ב25K ב2020.

השאלה היא אם רק החלפה תספיק או שפלאשינג מלא עדיף?

יש הבדל בין המוביל 3309 והשמן המקורי של סוזוקי מלבד המחיר? שניהם מופיעים המתאימים בספר רכב של סוזוקי וגם על המדידה.

אני גם מרגיש רעידות קלות כשאני בהילוך אבל בניוטרל אין רעידות, והרעידות הכי חזקות הן כשאני עם רגל על הברקס ובהילוך.

ממה שקראתי ברשת הכיוון הוא תושבות מנוע, לכן אני חושב גם להחליף אותן בתקווה שזה גם יעזור לבעיטות של ההילוכים.

פורסם

קראתי היכן שהוא שהחלפה רגילה עדיפה ואפילו קיים איסור על פלאשינג לגירים שעבדו הרבה. 

החלפה מספיקה בהחלט מכיוון שהיא מוציאה את רוב השמן מלוכלך ובמקומו חדש. 

אם ההפרש במחיר לא גדול הייתי קונה את השמן המקורי, למרות שאני לא חושב שההבדל גדול אם התקן נכון. 

צפה להחלקה זמנית בהחלפת ההילוכים עד שהשמן יתלכלך קצת ויהיה מצמיד יותר. 

פורסם
לפני שעה, ציקציק כתב:

אוקי, אני אלך על החלפה, אני מצד אחד חושש שזה ייצור עוד בעיות אבל מצד שני אני כבר חווה בעיות וגם לתיבה הזאת החליפו שמן ב25K ב2020.

השאלה היא אם רק החלפה תספיק או שפלאשינג מלא עדיף?

יש הבדל בין המוביל 3309 והשמן המקורי של סוזוקי מלבד המחיר? שניהם מופיעים המתאימים בספר רכב של סוזוקי וגם על המדידה.

אני גם מרגיש רעידות קלות כשאני בהילוך אבל בניוטרל אין רעידות, והרעידות הכי חזקות הן כשאני עם רגל על הברקס ובהילוך.

ממה שקראתי ברשת הכיוון הוא תושבות מנוע, לכן אני חושב גם להחליף אותן בתקווה שזה גם יעזור לבעיטות של ההילוכים.

אתה שוב ףעם הולך להחליף יותר מדי דברים ביחד.

לדעתי האישית, ואני סתם בן אדם, ממש לא מכונאי, משהו דפוק או לא תקין בתושבות מנוע שהחלפת. ומה אתה עושה? אתה רץ לגעת בעוד דברים במקום לחזור לנקודה הקודמת. זה לא חכם לדעתי.

אולי מקט לא נכון, זיוף, או חלק סיני או תורכי באיכות ז. אולי גם צריך להחליף סט תושבות מנוע ביחד ולא אחת.

כל החברים המוסכניקים שלך גורמים לך להוצאות מיותרות על רכב אמין עם קמ נמוך שהיית יכול לנסוע בו בשקט בתחזוקה סבירה. ואז אתם רץ עם מברג ביד לפרק עוד דברים.

סויפט 2009 שבקושי עשתה קמ, וטופלה כמו שעון אם אני מבין נכון, והחליפו לה שמן גיר ב25k. מה אתה רוצה מהרכב המסכן? אם זה לא 1000% שמן גיר, אל תיגע בזה עכשיו!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 19 דקות, KipodYam כתב:

לדעתי האישית, ואני סתם בן אדם, ממש לא מכונאי, משהו דפוק או לא תקין בתושבות מנוע שהחלפת. ומה אתה עושה? אתה רץ לגעת בעוד דברים במקום לחזור לנקודה הקודמת. זה לא חכם לדעתי.

אולי מקט לא נכון, זיוף, או חלק סיני או תורכי באיכות ז. אולי גם צריך להחליף סט תושבות מנוע ביחד ולא אחת.

כל החברים המוסכניקים שלך גורמים לך להוצאות מיותרות על רכב אמין עם קמ נמוך שהיית יכול לנסוע בו בשקט בתחזוקה סבירה. ואז אתם רץ עם מברג ביד לפרק עוד דברים.

סויפט 2009 שבקושי עשתה קמ, וטופלה כמו שעון אם אני מבין נכון, והחליפו לה שמן גיר ב25k. מה אתה רוצה מהרכב המסכן? אם זה לא 1000% שמן גיר, אל תיגע בזה עכשיו!

אתה צודק באופן כללי, אך החלפת שמן זולה מהירה ופשוטה פי כמה מהתעסקות עם תושבות. 

מה שגם מדובר על הדרך בתחזוקה שוטפת שכל אחד יכול לעשות בקלות בבית. 

אכן, לרכב עם ק"מ נמוך לא אמורות ללכת תושבות המנוע כ"כ מהר. 

גם לא טורקיות או סיניות. 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ציקציק כתב:

החור של הH (HOT) תמיד מלא ואפילו מעבר לחור יש שמן, האם יכולה להיות בעיה של עודף שמן גיר?

יכול להיות, תוודא ותעשה בדיקה שוב אם אכן יש הרבה מעל זה עלול לגרום לבעיות.
תניע את הרכב, תגיע לטמפ' עבודה, תחילף בין המצבים בידית ההילוכים, תן לכל הילוך לעבוד כחצי דקה, תעבור על כל ההילוכים כפעמיים שלוש
ורק אז תבדוק את מפלס השמן של הגיר, בודקרים רק כאשר הוא חם, אין צוריך לסוע לשום מקום אולי אפשר לפני הבדיקה כדי להגיע לטמפ' עבודה

לפני 23 שעות, ציקציק כתב:

אני נותה להאמין שהבעיה הזו הייתה קיימת לפני כן, אחרת למה להחליף שמן גיר כזה מוקדם ?

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Alberrto כתב:

יכול להיות, תוודא ותעשה בדיקה שוב אם אכן יש הרבה מעל זה עלול לגרום לבעיות.
תניע את הרכב, תגיע לטמפ' עבודה, תחילף בין המצבים בידית ההילוכים, תן לכל הילוך לעבוד כחצי דקה, תעבור על כל ההילוכים כפעמיים שלוש
ורק אז תבדוק את מפלס השמן של הגיר, בודקרים רק כאשר הוא חם, אין צוריך לסוע לשום מקום אולי אפשר לפני הבדיקה כדי להגיע לטמפ' עבודה

אני נותה להאמין שהבעיה הזו הייתה קיימת לפני כן, אחרת למה להחליף שמן גיר כזה מוקדם ?

הלכתי לפי מה שכתוב בכמה ספרי רכב שקראתי עד כה, כולם ממליצים להגיע לטמפרטורת עבודה על סרק או נסיעה קצרה, ואחרי זה עוד נסיעה של 10 דקות ומדידה אחרי העברה של המצבי הילוכים עם המתנה של 3 שניות כל פעם.

לפני שעה, KipodYam כתב:

דווקא התושבת שהוחלפה אני הכי פחות חושד בה, כי לפני ההחלפה המנוע זז די הרבה בתאוצה, ואחרי ההחלפה המנוע לא זז בתאוצה, בדקתי בעצמי אחרי ההחלפה.
התושבות הוחלפו במוסך סוזוקי שבו הוא טופל רוב חייו.

אז זהו, שקשה לי לנסוע בו בשקט כשהוא פתאום ביום בהיר אחד מחליט לרעוד במהירות מסויימת וגם לבעוט, אני מתכנן להחזיק את הרכב לכמה שנים, והזמן הקצר שעבר מאז שקניתי אותו ובדקתי אותו במכון בדיקה, ששם ישבו איתי והסבירו הכל ואמרו לי שהכל בסדר עם התיבת הילוכים, וגם אני לא הרגשתי דבר, היה תענוג לנסוע ברכב עד שהוא התחיל להתנהג כמו רכב גמור.
אני חושב להחליף תושבות מנוע כי אם כבר הוחלפה אחת זה כנראה מבלאי, בכל זאת מדובר בגומי שנמצא 15 שנה על הכביש, אם אחד הלך כנראה שגם האחרים בדרך או שכבר לא עובדים כראוי, וגם כדי להשלים את ההחלפה כסט.

לפני כשעה, tamir3000 כתב:

אתה צודק באופן כללי, אך החלפת שמן זולה מהירה ופשוטה פי כמה מהתעסקות עם תושבות. 

מה שגם מדובר על הדרך בתחזוקה שוטפת שכל אחד יכול לעשות בקלות בבית. 

אכן, לרכב עם ק"מ נמוך לא אמורות ללכת תושבות המנוע כ"כ מהר. 

גם לא טורקיות או סיניות. 

הרכב עם ק''מ נמוך אבל הוא גם 15 שנה על הכביש, שזה לא בדיוק רכב חדש, אולי המנוע יהיה במצב נהדר וכך גם תיבת ההילוכים (מקווה מאוד), אבל גומי יכול להתבלות כנראה עם הזמן במשך יותר מעשור.

פורסם (נערך)

מדוע הוחלף שמן גיר ב25 אלף (עושים כל 50k, לא ?) לפי ספר טיפולים קודם, אולי זה יכול לעזור לך לאבחן את הבעיה או להביא כיוון.
לגבי הצבע של שמן הגיר, נראה בסדר לגמרי, לא צריכים להיות שום החלקות.
במידה ואתה מחליט להחליף שמן גיר שוב, הייתי מוודא שהמוסך ישתמש בשמן לפי התקן של היצרן,
אך יותר טוב אם תבדוק לבד איזה שמן מתאים לפי ספר הטיפולים ותקנה לבד ותספק להם להחלפה,
יש מוסכים שלפעמים אוהבים להשתמש בשמנים זולים ולחסוך לעצמם הוצאות...
אולי גם כדאי להוריד את אגן השמן של תיבת ההילוכים שתתבצע ההחלפה של השמן על הדרך, לראות מה המצב שם ביפנים ואם יש הרבה ביצה על המגנט 
ועל הדרך תבדוק את הפילטר שהתקינו בטיפול של ה25 , אולי הוא עושה את הבעיות (אולי התפורר ?)

עריכה אחרונה על ידי Alberrto

• תוכן חדש...