Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-2013 חמי ז"ל קנה שתי מכוניות טויוטה יאריס חדשות, רמת גימור STYLE. אחת בשבילו והשנייה בשביל אחותה של אשתי. הוא קיבל אותן ביוני.
כמה חודשים אחר כך הוא חלה והיה הרבה בבית חולים.

באותה תקופה אשתי לא עבדה ולנו הייתה מכונית אחת בבית – פורד פוקוס 2011 מהעבודה שלי. אני עבדתי אז מהבית באופן מלא כך שהסתדרנו מצוין עם מכונית אחת. אבל כשאביה חלה אשתי נסעה להיות אתו הרבה פעמים ולרוב השתמשה ביאריס שלו. 
ביולי 2014 הוא נפטר לצערנו ואנחנו ירשנו את המכונית. למעשה באופן רשמי חמותי ירשה אותה, אבל היא לא נוהגת ואנחנו קיבלנו אותה לשימושנו הבלעדי.

כמה חודשים אחר כך החלטתי שזה לא כלכלי שיש לנו שתי מכוניות ורוב הזמן אחת מהן עומדת בחניה. בהחלטה שהייתה כנראה נכונה כלכלית ורגשית אבל לא בהכרח משיקולים אחרים ויתרתי על רכב הליסינג ונשארנו רק עם היאריס -  היא הייתה המכונית היחידה שלנו עד קיץ 2018 אז קנינו מכונית נוספת (אחרי שמאוקטובר 2015 התחלתי לעבוד במקום בו הייתי צריך להגיע לעבודה כל יום ונסעתי הרבה באוטובוסים, אחרי שהבת שלי הוציאה רישיון נהיגה ואחרי שאשתי התחילה לעבוד יום בשבוע בירושלים)
לפני שבוע מכרנו אותה בעסקת טרייד אין  ( לא כלכלי אבל נתן לנו שקט נפשי) עם כמעט 167,000 ק"מ.

אז אחרי ההקדמה הארוכה הזאת... איך המכונית?
אני כנראה לא הייתי קונה אותה אלא מעדיף מכונית יותר מאובזרת ופחות יקרה אבל יש לה לא מעט יתרונות.
קודם כל – אמינות. במשך 10.5 שנים היא נכנסה למוסך אחת לשנה או 15,000 ק"מ לטיפול שוטף ולא יותר מזה, פרט לתאונה אחת ופעם אחת ששברו לנו את המראה.
מעולם לא נתקענו איתה – ונסענו בה לא מעט בכל הארץ – ולא היו לה תקלות גם לא קטנות (חלונות, פנסים, מולטימדיה.... הכל עובד). לא אכלה שמן, לא היו בעיות בתיבת ההילוכים והיא הניעה תמיד בניסיון ראשון (פרט לפעמיים שהמצבר נגמר – 3 מצברים בעשר שנים זה לא רע).

אהבתי גם את צריכת הדלק שלה. במושגים של היום היא לא מרשימה, אבל במהלך השנים השגנו צריכת דלק ממוצעת של כ-14 ק"מ לליטר, לעומת 10-11 ק"מ לליטר בתוואי נסיעה דומה במכוניות הליסינג המשפחתיות שהיו לנו קודם – פורד פוקוס, מזדה 3 ויונדאי I30.

אהבנו מאוד את מצלמת הרברס – המכונית הראשונה שלנו עם אבזור כזה – שמאוד עוזרת בחניה.
חוץ מזה לטעמנו היא נסעה טוב (לא מאוד זריזה ובוודאי לא ספורטיבית, אבל מספיק מהירה לצרכינו והסתדרנו איתה טוב גם בעיר וגם מחוץ לעיר כולל בעליות תלולות).
לארבעה אנשים היא הייתה לנו מספיק מרווחת. נסענו בה גם חמישה מפעם לפעם אבל זה היה בעיקר כשהילדים היו קטנים כך שהסתדרנו. (פיזית הילדים שלנו וגם אנחנו אנשים קטנים בכל מקרה).|
לזמנה היא גם הייתה עם בטיחות טובה – 5 כוכבים במבחני הריסוק. אני זוכר שראיתי לא רחוק מהבית יאריס זהה הפוכה על הגג שנראתה שלמה ולפי מה שקראתי הנוסעים בה יצאו ללא פגע.
מבחינת הגודל היא הזכירה לי את המכונית הראשונה שקניתי – סובארו ג'אסטי – וזה היה לי נחמד. היה מאוד נוח להסתדר איתה ברחובות צפופים ובחניות צפופות.

בצד השלילי – היא הייתה רועשת (בעיקר במאמץ בזכות הגיר הרציף) ומאובזרת בדלות – בעיקר הפתיע אותי שהחלונות מאחורה ידניים. זאת הייתה רמת הגימור הבכירה ב-2013... תא המטען קטן אבל לא משמעותית ממכוניות סופר מיני מקבילות.

יחסית למכוניות חדשות יותר היו חסרים בה דברים רבים שמקובלים היום – מערכות בטיחות אקטיביות, חיבור לאנדרואיד אוטו (או אפל קארפליי), אורות אוטומטיים, בלם יד חשמלי, חיישני גשם, הנעה ללא מפתח ועוד.

כמה פעמים רציתי להחליף אותה אבל היה לנו קשה נפשית בגלל שהיא נקנתה ע"י חמי ז"ל. בסופו של דבר הצלחנו להשתכנע שמגיע לנו  משהו חדש יותר ומכרנו אותה בצער מסוים.

לסיכום: מכונית בסיסית, אמינה, חסכונית יחסית ויקרה יחסית אבל שומרת על הערך. או אולי במילה אחת – טויוטה.

כמה תמונות:

יאריס6.jpeg

יאריס7.jpeg

יאריס5.jpeg

יאריס2.jpeg

יאריס4.jpeg

יאריס3.jpeg

יאריס1.jpeg

• אהבתי 7

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

כן טויוטה בארץ ידועה בהוד קמצניותה באבזור. 

זוכר בזמנו שהתעניינתי באוונסיס, נדהמתי לאחת כזאת שנתון 2014 אין בקרת שיוט מהמפעל(הייתה אפשרות להתקנה מקומית בתוספת כסף). 

רכב מנהלים בהגדרה בלי בקרת שיוט, בעוד שאצל יצרנים אחרים כבר בסגמנט הסופר מיני הייתה בקרת שיוט. הזיה. 

בכול מקרה, תודה על הסיכום. מי המחליפה? 

• אהבתי 2
פורסם

משהו בכתיבה שלך מעביר את היחס אל רכב כאל מוצר שימוש בסיסי והאמת היא שזה בדיוק המטרה ברוב הרכבים הבסיסיים של טויוטה ובכלל הגישה שלהם - אתה משלם קצת יותר בשביל לקבל מוצר שנועד להחזיק את השנים ודלות אבזור זה חלק מזה.

גישה מאוד נפוצה ברכבי ספורט -  פחות זה לפעמים יותר. 

פחות אבזור, פחות שגעת וקריזות, פחות כניסה למוסכים.

פחות ביצועים ופחות הנדסה מסובכת - יותר שנות בעלות שקטות ופחות כניסה למוסכים.

חלקים קצת יותר יקרים - הוצאות על בלאי פחות תכופות.

ואז אתה מגלה - שאתה אוהב את הרכב

• אהבתי 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

בכול מקרה, תודה על הסיכום. מי המחליפה? 

המחליפה היא לא בדיוק מחליפה - טויוטה C-HR שנת 2020...  התקדמות יפה ;-)

עריכה אחרונה על ידי motior
  • מעניין 1

פורסם

האם הוחלף שמן גיר במהלך השנים?

נראה לי שבטיוטות במורשה הם לא חושבים שצריך בשום גיר שלהם, בניגוד לאחרים

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בכל פעם שיצא לי לנהוג ביאריס כזאת, סבלתי מתנוחת ישיבה מוזרה ומשענת גב קשה , ללא תמיכה בגב התחתון.

מעל 20 דקות נהיגה הייתי סובל.

מכונית זריזה, חסכונית ואמינה מאוד ( גם אחרי 350 אלף קילומטרים לא היה מורגש שהיא מתפרקת ).

לעומת היאריס,  המושב ב CH-R פשוט נהדר.

תתחדשו!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 27.2.2024 בשעה 15:16, lanosforce כתב:

משהו בכתיבה שלך מעביר את היחס אל רכב כאל מוצר שימוש בסיסי והאמת היא שזה בדיוק המטרה ברוב הרכבים הבסיסיים של טויוטה ובכלל הגישה שלהם - אתה משלם קצת יותר בשביל לקבל מוצר שנועד להחזיק את השנים ודלות אבזור זה חלק מזה.

גישה מאוד נפוצה ברכבי ספורט -  פחות זה לפעמים יותר. 

פחות אבזור, פחות שגעת וקריזות, פחות כניסה למוסכים.

פחות ביצועים ופחות הנדסה מסובכת - יותר שנות בעלות שקטות ופחות כניסה למוסכים.

חלקים קצת יותר יקרים - הוצאות על בלאי פחות תכופות.

ואז אתה מגלה - שאתה אוהב את הרכב

ממה שיצא לי להתרשם המקבילות באירופה מגיעות הרבה יותר מאובזרות, זה נראה שרמת האבזור הנמוכה מאוד בארץ קשורה יותר לשיקולים של היבואן ופחות לחזון של היצרן.

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, לירון .ה. כתב:

האם הוחלף שמן גיר במהלך השנים?

נראה לי שבטיוטות במורשה הם לא חושבים שצריך בשום גיר שלהם, בניגוד לאחרים

נדמה לי שכן לפני כמה שנים, אבל אני כבר לא בטוח... אם יהיה לי זמן אחפש בתיעוד הטיפולים

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

בכל פעם שיצא לי לנהוג ביאריס כזאת, סבלתי מתנוחת ישיבה מוזרה ומשענת גב קשה , ללא תמיכה בגב התחתון.

מעל 20 דקות נהיגה הייתי סובל.

מכונית זריזה, חסכונית ואמינה מאוד ( גם אחרי 350 אלף קילומטרים לא היה מורגש שהיא מתפרקת ).

לעומת היאריס,  המושב ב CH-R פשוט נהדר.

תתחדשו!

המושב ב ch-r גם לדעתי מצוין ולא רק ביחס לאיריס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני כנראה עוד צריך להתרגל למושב ב- C-HR. בנסיעת מבחן היה לי נוח, בנסיעה ארוכה ראשונה גרם לי לכאבי גב. שיחקתי עם הכיוון וכעת הוא בסדר אבל עדיין לא מאוד נוח...

• תוכן חדש...