Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים שלום

אני מחפש סופרמיני או ג'יפון חדש שיחליף את הרכב הנוכחי - סופרמיני ידני עם מנוע אטמוספרי

נוסע 3-4 פעמים מהשפלה לירושלים וחזרה, מה שאומר זחילה בפקקים בעלייה וכנראה פוסל גיר רובוטי (האם זה נכון ?)

יצא לי לנהוג במכוניות עם גיר רציף ולא אהבתי את התחושה, גיר ידני לא מצאתי בסופרמיני חדשות שנמכרות בארץ, יש עוד חיה כזו ?

רכב חדש עם גיר אוטומטי פלאנטרי כמעט ואין ולא התלהבת מהמעט שראיתי.

הכנתי רשימה של דגמים אפשריים ועשיתי סיבוב בסוכנויות ולהלן ההתרשמות עד כה:

יונדאי:

I20- חושש מגיר רובוטי, הרכב עצמו מרגיש בסדר, דיי איכותי ונוח

באיון – כנ"ל

ווניו – 1600 גיר רציף יכול לבוא בחשבון, מרגיש נוח בפנים

פורד פומה – גיר רובוטי מצמדים רטובים, אמין יותר ? תחושה קודרת וצפופה בתא נוסעים

מזדה 2 – מיושנת, מערכת התראה AWACS – עבר זמנה

מאזדה CX3 – לא כל כך התרשמתי, בכל מקרה זו אחת האופציות הבודדות עם גיר פלנטרי

אורה פאנקי קט – החשמלית היחידה שראיתי, חמודה, תא מטען פצפון - לא מעשי בשבילי.

טויוטה יאריס קרוס – נראה ומרגיש טוב, רועש לפי מבחני דרכים ? גיר רציף – צריך נסיעת מבחן

יאריס (היברידית ?) – אין חדשה במלאי אצל היבואן , לפי מבחנים גם נוקשה ורועשת, האם זה נכון ? 

קיה סטוניק – תא נוסעים מרגיש לא איכותי, גם אחת הבודדות עם גיר פלאנטרי

רנו קליאו-עוד לא הייתי בסוכנות ולא הצלחתי להבין איזה שילוב של מנוע וגיר יש להם

התקציב הוא 100-120K לא נראה לי שיספיק לרכב חדש, חשבתי לבדוק בחברות השכרה\ליסינג מכוניות בנות עד 3 עם ק"מ סביר

מה דעתכם ? מה עדיף מהדגמים הנ"ל ?

תודה מראש למגיבים

עריכה אחרונה על ידי winner
פורסם (נערך)

עוד מהתרשמות שלי מהמכוניות בתצוגה:

רמת אבזור מאכזבת - כמעט לאף רכב אין כיוון גובה למושב נוסע ובאלו שיש, רק ברמות האבזור הגבוהות

ידיות אחיזה פנימיות גם נעדרות מרוב הדגמים

נקודות עיגון וקשירה בתא מטען לא זוכר שמצאתי באף אחת

גלגל רזרבי בגודל מלא אין לאף אחד, חלק באות ללא גלגל בכלל (נדמה לי שבטויוטה זו אופציה בתשלום) וחלק עם גלגל קטן ומוגבל

לנושאי הנדסת אנוש לא נכנסתי, מי הכי פחות גרוע בתחום הזה ? 🤥 צריך לפחות תפעול בקרת אקלים ומערכת שמע מכפתורים חיצוניים.

מה האמינות של הגירים הרציפים של טויוטה ושל יונדאי ?

מה לגבי חולשת האבטחה שמאפשרת לגנוב בקלות רכבים של יונדאי \ קיה ? האם החברה עשתה משהו בנידון ?

אם כבר לקחת רכב עם גיר רובוטי, האם הגיר של VAG עדיף על זה של יונדאי ?

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Michazzz כתב:

תחפש יונדאי קונה טורבו, רכב חזק 

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/eyxl6g09

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/uptaacuf

תודה

הקונה בקטגוריה גדולה ממה שאני מחפש וגם עם גיר רובוטי שאני מעדיף להימנע ממנו

שכחתי להוסיף שהרכב גם צריך להיות חסכוני (הנוכחי עושה בפועל 14-15 ק"מ לליטר) והטורבו לא חסכוני

פורסם

הבחירה המושלמת עבורך תהיה אוטובוס...

בכל שאר האפשרויות תאלץ להתפשר או על המחיר, או תצרוכת הדלק או האמינות או הגיר או הביצועים או הכיסא המתרומם או נקודות העגינה או הגניבות...
תחליט מה הכי חשוב לך ומה פחות.

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למיטב ידיעתי הקליאו החדשה מגיעה עם תיבת הילוכים רציפה. תוכל לרדת בשנתון ל-20\21 עבור ידני במחיר נמוך משמעותית מהתקציב. 

אופציות נוספות שלדעתי שווה לשקול לרכבי יד שניה הם מאזדה 3 האצ'בק ופוקוס אקטיב x או St line משנתון 2020.

פורסם (נערך)

קליאו עם מנוע 1.0 טורבו - תיבה רציפה או ידנית.

קליאו עם מנוע 1.3 טורבו - תיבה רובוטית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אפשר לבדוק גם סוזוקי, למרות שנראה לי שלא יהיה לטעמך  - הקטנים עם מנועים חלשים יחסית. לסוזוקי קרוסאובר יש תיבה אוטומאטית רגילה, אבל ככל הנראה יהיה "גדול עליך" (אפשר תמיד לקחת סוזוקי קרוסאובר או סוזוקי ויטארה משומשים).

נראה לי שבמקרה הזה גיר ידני יכול הכי להתאים לך. גם אמין, גם צריכת דלק נמוכה, ושליטה יותר טובה בעליות. אבל זה "עולם הולך ונעלם" (לפחות בארץ), ויחסית קשה למצוא.

כפי שכתבו, לקליאו יש ידני.

גם לדאצ'יה יש.

ויש את הדיזלים של פיז'ו (208 2008) - משומשים כמובן. ה-208 ידני וה-2008 אוטומאטי.

אפשר גם להתפשר על הגודל ולקחת יונדאי i10 ידנית.

או סיאט איביזה/סקודה פאביה ידנית ומשומשת (אאל"ט ב- 2023 עוד נמכרו ידניות).

בהצלחה

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ מעדכן

עשיתי נסיעות מבחן ב-4 מכוניות:

סיאט ארונה Style - דיי נחמדה, אחרי שנהגתי באיביזה הבנתי שתגובת הדוושה שלה איטית יותר, לא יודע אם זו תכונה של הדגם (כמעט זהה לאיביזה, מעט יותר כבדה) , לא מרגישה גבוהה במיוחד וכנראה שלא מצדיקה את תוספת המחיר, היתרון היחידי בתא מטען גדול יותר. בנוסף, יש לה התראה על רכב בשטח מת שאין באיביזה.

איביזה Style - מרגישה יותר זריזה מהארונה, כאמור, לא יודע אם תכונה של הדגם או מוד נהיגה. 

בשתיהן העיצוב החדש עם פתחי מזגן בצבע צהוב, דיפון הדלתות קשה ומרגיש חלול.

פאביה Selection Plus - מרגישה נוחה ומכובדת, הגיר מעט "עצבני" וקופץ בהחלפת הילוכים יחסית לשתיים הקודמות, לא יודע אם זו תכונה של הדגם, מוד נהיגה או העובדה שהרכב חדש יותר ונסע פחות. יתרונות של הרכב הזה מבחינתי, כיסא נהג מתכוון לגובה ופתחי מיזוג למושבים האחוריים, דיפון הדלתות קשה וחלול כמו בסיאטים והפנים כהה ומכובד אבל מעט קודר.

לכל ה-VAGיות לוח מחוונים מוקרן, בסיאטים דיגיטאלי (יכול להיות שאפשר להחליף תצוגה לאנלוגית ?), בפאביה אנלוגי ללא יכולת שינוי, מסך מולטימדיה 8" שדחף את פתחי המיזוג המרכזיים למטה - פחות יעילים, בקרת אקלים מפוצלת ימין\שמאל ובקרים חיצוניים למיזוג \ איוורור והרבה בקרים על ההגה - צריך ללמוד את תפעול המערכות.

לייחוס נהגתי גם ביאריס קרוס - Urban, הרכב מרגיש נוח, הישיבה גבוהה יותר מבארונה,המינוס מבחינתי הוא הגיר הרציף שלא אהבתי את אופן הפעולה שלו (כבר נהגתי במכוניות עם גיר רצף אבל עם מנוע בנזין ולא אהבתי, מסתבר שגם בהיברידי הפעולה מרגישה אותו דבר) חוץ מזה המחיר גבוה - 155K ועוד צריך להוסיף בשביל גלגל רזרבי - לפחות יש בשבילו מקום...

מתלבט לגבי הפאביה, מרגישה לי התמורה הטובה ביותר לכסף אבל ההתנהגות של הגיר קצת מטרידה, קשה להשיג נסיעת מבחן נוספת ויש מבצע שייגמר מחר - חבל להפסיד את ההנחה ועוד יותר חבל להיתקע עם רכב שלא מתאים לי כמו בעל האיביזה ב-"רכב כללי" 😒

מה דעתכם ?

פורסם

הוא מחפש סופר מיני או ג'יפון קטן ואתה מציע לו רכבים גדולים בהרבה

הוא מחפש רכב ב 100-120 ואתה מציע לו רכבים יקרים בהרבה

פות"ש, בתחילת השרשור התייחסתי לרצון להמנע מרובוטי בגלל נסיעה מרובה בפקקים.

אני קורא כאן בפורום הרבה על הדעה לפיה זה שילוב קטלני. אני לא בטוח שכצעקתה.

אני מניח שרובוטי זה אכן לא הגיר היותר אמין אבל עד כמה זה פסול לנסיעה בפקקים נראה לי גבולי.

פורסם

לגבי ה-I20 והבאיון - קח בחשבון שכרגע אין מלאי של הרכבים עקב האמברגו הטורקי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני גר בי-ם ועובד בת"א.

נוסע 3-4 פעמים בשבוע לעבודה כבר 8 שנים עם רכבי vag, בחזור מתמודד עם הפקקים בדרך הביתה בכביש 1.

3 שנים ו-120k קמ עם אוקטביה 1.2 שנת 2017 שאחרי 75k קמ נזקקה לעדכון תוכנה לגיר.

4 שנים ו-132k קמ עם אוקטביה 1.5 שנת 2020 עם 0 תקלות.

חצי שנה ו-18k קמ עם סיאט אטקה 1.5 שנת 2024, בינתיים לחא שום תקלה.

אני מרגיש שהגיר משצפר מרכב לרכב...

הפאביה באמת מציע תמורה טובה למחיר ולדעתי היא מצויינת.

אני הייתי מתאמץ ומוסיף את ההפרש וקונה סקודה קאמיק עם יחידת הנעה זהה בה יצא לי לנהוג כמה מאות קמ והתרשמתי ממנה מאוד.

בתאריך 4.7.2024 בשעה 12:45, winner כתב:

לכל ה-VAGיות לוח מחוונים מוקרן, בסיאטים דיגיטאלי (יכול להיות שאפשר להחליף תצוגה לאנלוגית ?),

האטקה 2024 שקיבלתי "שודרגה" ללוח מחוונים דיגיטלי, כשראיתי את השדרוג במפרט - התלהבתי, ראיתי סרטונים של אטקה fr עם לוח מחוונים דיגיטלי עם אפשרויות תצוגה רבות כולל מערכת הניווט וחשבתי שהיא נכנסה לרמת האבזור סטייל הבסיסית.

התאזבתי לראות שמדובר בלוח בסיסי עם 3 תצוגות לבחירה לחא תצוגה "קלאסית" של לוח שעונים עם שעוני מהירות וסלד עגולים בו זמנית.

זה מאכזב, אך למדתי לחיות עם זה.

גם מערכת המוטימדיה בסיאט נחותה מזו שבסקודה היא מערכת טובה יחיסית להרבה רכבים עממיים, אך אחרי 4 שנים עם המולטימדיה המשובחת שבסקודה - היא מהווה שינמוך בההדסת האנוש ובאיכות.

לכן אני מחזק את בחירתך בסקודה.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה, נראה ששד ה-DSG לא נורא כל כך 😊

בסקודה נהגתי בגרסת Selection Style שיש לה "קוקפיט וירטואלי" עם אפשרות להחליף תצוגות, כולל תצוגה קלאסית עם 2 שעונים עגולים

גרסאות selection / selection plus לא ראיתי ולפי המפרט יש להן "לוח מחוונים דיגיטאלי" שכנראה דומה למה שיש באטקה

באיביזה ובארונה נהגתי בגרסת Style, לפי המפרט יש להן (וגם ל-FR) "לוח מכוונים דיגיטאלי 8" " שגם כאן הכוונה כנראה ללוח כמו באטקה, מה שראיתי זו תצוגת מהירות דיגיטאלית, לא זוכר אם יש תצוגת סל"ד.

mottis, האם בין 3 התצוגות שאפשר לבחור באטקה יש תצוגה עם מד סל"ד ?

Selection Style עולה 13.5K יותר מה-selection plus וחוץ מהקוקפיט הוירטואלי, מוסיף בעיקר מצלמת רוורס , חיישני חנייה קדמיים וחישוקי 17" (לעומת 16) עם צמיגים בחתך נמוך יותר, לדעתי לא שווה את ההפרש הגדול במחיר.

ואגב, כשנכנסתי לאתרים זרים כגי לנסות למצוא מידע לגבי התצוגה, ראיתי שבחו"ל עדיין מוכרים דגמים עם גיר ידני , רק בארץ כבר מזמן אין...

פורסם
לפני 10 שעות, mottis כתב:

אני גר בי-ם ועובד בת"א.

נוסע 3-4 פעמים בשבוע לעבודה כבר 8 שנים עם רכבי vag, בחזור מתמודד עם הפקקים בדרך הביתה בכביש 1.

3 שנים ו-120k קמ עם אוקטביה 1.2 שנת 2017 שאחרי 75k קמ נזקקה לעדכון תוכנה לגיר.

4 שנים ו-132k קמ עם אוקטביה 1.5 שנת 2020 עם 0 תקלות.

חצי שנה ו-18k קמ עם סיאט אטקה 1.5 שנת 2024, בינתיים לחא שום תקלה.

אני מרגיש שהגיר משצפר מרכב לרכב...

הפאביה באמת מציע תמורה טובה למחיר ולדעתי היא מצויינת.

אני הייתי מתאמץ ומוסיף את ההפרש וקונה סקודה קאמיק עם יחידת הנעה זהה בה יצא לי לנהוג כמה מאות קמ והתרשמתי ממנה מאוד.

האטקה 2024 שקיבלתי "שודרגה" ללוח מחוונים דיגיטלי, כשראיתי את השדרוג במפרט - התלהבתי, ראיתי סרטונים של אטקה fr עם לוח מחוונים דיגיטלי עם אפשרויות תצוגה רבות כולל מערכת הניווט וחשבתי שהיא נכנסה לרמת האבזור סטייל הבסיסית.

התאזבתי לראות שמדובר בלוח בסיסי עם 3 תצוגות לבחירה לחא תצוגה "קלאסית" של לוח שעונים עם שעוני מהירות וסלד עגולים בו זמנית.

זה מאכזב, אך למדתי לחיות עם זה.

גם מערכת המוטימדיה בסיאט נחותה מזו שבסקודה היא מערכת טובה יחיסית להרבה רכבים עממיים, אך אחרי 4 שנים עם המולטימדיה המשובחת שבסקודה - היא מהווה שינמוך בההדסת האנוש ובאיכות.

לכן אני מחזק את בחירתך בסקודה.

היה אצלי אוקטביה צמודה רמת גימור אמבישן ש.י 21, מניח זהה לזו שהיתה אצלך. היום יש גרנד קופה דיזל שהחליפה אותה, מולטימדיה מהמחורבנות שהכרתי, כנראה בשל היותה מקומית. יש גם אטקה סטייל פרטית שנרכשה חדשה בשנת 22. לא מצליח להתחבר לקביעה שהמולטימדיה טובה פחות באטקה מאשר באוקטביה. קליטת ה FM טובה יותר. היא שונה , זה נכון, לכאורה פשוטה יותר, אבל בהחלט לא נחותה, אם כבר היא יציבה יותר, החיבור לרשת מהיר ואינטואיטיבי יותר ובאופן כללי אני מרוצה ממנה יותר מזו שהיתה באוקטביה. מכיר אגב גם מולטימדיה בקאמיק סטייל המאובזרת, היא עשירה יותר בכל הנוגע לגרפיקה, אבל היא מורכבת ובעיקר מבולבלת. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...